- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lolchief70
aktív tag
válasz lolchief70 #5449 üzenetére
Szia!
Amúgy a cluster size ext3 formázáskor számít valamit? Úgy értem hogy 1k vagy 4k?
A transmission azt írja, hogy read only file system, de ext3-as fájlrendszerről van szó frissen formázva.
Nem értem miért csináljadf:
root@unknown:/tmp/home/root# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 8128 8128 0 100% /
tmpfs 63400 384 63016 1% /tmp
devfs 63400 0 63400 0% /dev
/dev/mtdblock3 23168 6248 16920 27% /jffs
/dev/mtdblock3 23168 6248 16920 27% /opt
/dev/sda1 480259140 6296 455833644 0% /tmp/mnt/Verbatim
root@unknown:/tmp/home/root#[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz lolchief70 #5451 üzenetére
És a TM konfigban a letöltési cél ez a /tmp/mnt/Verbatim mappa?
-
lolchief70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5452 üzenetére
Köszi!
Akkor a cluster size nem lehet probléma.
Igen a TM download directory /tmp/mnt/Verbatim/Transmission.
Minden működik, látja, hogy fel van csatolva a drive, de nem írható.Van valami ötleted miért lehet ez?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz lolchief70 #5453 üzenetére
A routeren formáztad?
-
lolchief70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5454 üzenetére
Nem. Hanem a Windowsos Easeus Partitionnel.
Milyen paranccsal tudom routeren egybe formázni? -
MODERÁTOR
válasz lolchief70 #5455 üzenetére
mkfs.ext3 -j /dev/sda1
Persze umountolt állapotban...
-
lolchief70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5456 üzenetére
Köszi!
Teszek egy próbát és újrafomázom.
Valószínű hogy ezzel volt a baj egy másik HDD-t felcsatolt rendben és írható olvasható is. -
MODERÁTOR
válasz lolchief70 #5457 üzenetére
Egész biztos jogosultsági probléma lesz...
-
Dot
őstag
Hali!
Lehet-e, van-e frissítés/frissebb phpmyadmin a routerre?
jelenleg:
phpMyAdmin 2.6.2
MySQL 4.1.22
Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-101 K26 USB AIOélj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
MODERÁTOR
Hi!
Van MySQL 5 is, és bár én egyiket sem használom, de mintha azzal nem jött volna össze valami Tomato alatt! Bár lehet rosszul emlékszem...
-
Dot
őstag
válasz Intruder2k5 #5460 üzenetére
Az nem jó, mert ezzel sem valami tökéletes.
És ezt hogyan tudnám felrakni? Mármint töröljem a régit, vagy csak install? Vagy hogy?
nagyon nem értek hozzáélj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
MODERÁTOR
-
Dot
őstag
válasz Intruder2k5 #5462 üzenetére
root@Dot:/tmp/home/root# ipkg update
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/Packages.gz
Inflating http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/lib/ipkg/lists/optware
Successfully terminated.
root@Dot:/tmp/home/root# ipkg install mysql5
Installing mysql5 (5.0.88-1) to /opt/...
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 1.
Collected errors:
ERROR: The following packages conflict with mysql5:
mysqlAzt hiszem valami nem stimmel.
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
MODERÁTOR
-
Dot
őstag
válasz Intruder2k5 #5464 üzenetére
Ssejtettem.
Igen, így már telepítette, el is jutok 1 darabig,
root@Dot:/tmp/home/root# /opt/etc/init.d/S70mysqld start
Starting MySQL. ERROR! Manager of pid-file quit without updating file.Ez alapján próbálom beállítani.
192.168.x.y/phpmyadmin:
MySQL jelzi:
#2002 - A szerver nem válaszol (or the local MySQL server's socket is not correctly configured)élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
MODERÁTOR
-
Dot
őstag
válasz Intruder2k5 #5466 üzenetére
Visszatettem a régit. Köszönöm azért!
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
TomyLeeBoy
tag
Szia!
Én jópár napot eltöltöttem a mysql5 telepítésével, nem nagy túlzással az összes angol nyelvű leírást és fórumot átnyálaztam, de sehogy nem működött. Néhány dologhoz nekem is szükségem lenne mysql5-re, de sajnos a 4-nél kellett maradnom.
Starting MySQL. ERROR! Manager of pid-file quit without updating file.
Ezzel az üzenettel paráztat engem is, kerestem napokig a megoldást, vannak is külföldi fórumokon javaslatok de egyik sem javította meg. Ha esetleg valakinek összejönne én is megköszönném ha megosztaná a megoldást.
Az idő sebessége: 1s/s
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #5468 üzenetére
Esetleg kérdezzetek rá Shibby-re, ha megy az angol, hátha ad valami használható ötletet, vagy megmondja, hogy ne is fáradj vele, mert ezért, meg ezért nem lesz jó!
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egyet a javasolt külső HDD házakból Asus N16-os routerhez.
Egyik szemem sír a másik meg nevet.
A HDD stabilan (stabilabban) működik eddig, már több napot is elment, viszont a rákötött vinyóról a másolás az valami katasztrófa. Nem éri el az 1MB-ot sem 600k 700k szokott lenni
Ha kiveszem a pipát az USB 1.1 mellől felgyorsul a másolás szépen 5-6-7MB/s sebességre, de akár percek vagy max egy fél óra múlva ledobja.
Az engedélyezés az alábbi beállításoknál ennyit számítana?Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
lolchief70
aktív tag
válasz lolchief70 #5470 üzenetére
Sziasztok!
Erre valami ötlet?
-
MODERÁTOR
-
lolchief70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5472 üzenetére
Szia!
Kértem kölcsön egy külső tápos régebbi házat, de nem vált be. Csak az asztali géppel működik rendesen.
Ezután vettem egy fórumtársnál már bevált 2,5-es házat y-kábellal. Na ez már stabil működésű, de ilyenkor csak 1MB sebességet érek el vele. Ha átállítom, hogy gyors legyen (5-6 MB/s) akkor instabil lesz. -
MODERÁTOR
válasz lolchief70 #5473 üzenetére
Melyik fw van fent jelenleg?
-
lolchief70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5474 üzenetére
tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR2-102-AIO FW van most fent.
Állítólag ez elég stabil. -
MODERÁTOR
válasz lolchief70 #5475 üzenetére
Az igen, valóban stabil! De megpróbálhatod a 108-RT-N buildet is, mert az RT-N-ben más BroadCom driver van! Hátha... Bár én kétlem, hogy a leszakadás problémája szoftveres eredetű lenne, hiszen akkor tömegesen jelentkezne másoknál is!
[ Szerkesztve ]
-
lolchief70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5476 üzenetére
Köszi!
Előtte az volt fent amit linkeltél. Stabilabbnak tűnt nekem a 102-es, így ezzel próbálkozok inkább.
Hdd leszakadás nem lehet a HDD hibája? Végigfuttattam HDD sentinelt még amikor NTFS-re volt formázva és talált 2 bad secort. Így a kondíciót 96%-ra hozta ki.
Ext3 fájlrendszer hogy tudja kezelni a bad sectorokat?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz lolchief70 #5477 üzenetére
Én nem hiszem, hogy az lenne az oka! A bad sector-okat különben is maga a lemez firmware-je kezeli, és nem a filerendszer! Ez tehát ettől, és az oprendszertől is független!
-
törölt tag
válasz lolchief70 #5477 üzenetére
tippem szerint az usb-d vacakol. hardveres gond lesz.
ezt meg, ha még garis, majdhogynem lehetetlen feladat elintézni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lolchief70 #5480 üzenetére
mert sanszos, h hibajelenség nem tapasztalhatóval dobja vissza a magasságos ánusz szerviz.
megy, működik? most, h te egy third party firmware-el mit tapasztalsz, az épp semennyire nem érdekli őket, de eredetivel is ráfogják másra.
esetleg érdemes rámérni multiméterrel, vagy legalább azt mondani, és h nem adja le a megfelelő értékeket.
ilyen kérdéses esetre vannak praktikák, amikkel el lehet haláloztatni külsérelmi nyom nélkül bármit, de én egyet sem próbáltam... -
barbaron99
tag
sziasztok,
tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR2-101-AIO.trx mostanában állandóan lefagy, wifi jel rőssége folyamatosan becsökken, rtottent már naponta száll el. SSH-val már be sem tudok lépni, hitelesítésnél azt írja a root helyes password párosra, hogy access denied.
Fel szeretném tenni a 102-őt, de ezt írja ki az administration részben:
Cannot upgrade if JFFS is enabled.An upgrade may overwrite the JFFS partition currently in use. Before upgrading, please backup the contents of the JFFS partition, disable it, then reboot the router.
Hogy kell csinálni?
Ha ezt feltettem, akkor utána törlöm az nvramot, majd hogy húzzam rá a 2013.01.06-os frissítésű Optware-t?
-
MODERÁTOR
válasz barbaron99 #5482 üzenetére
Szia!
A tünetekből nekem az a gyanúm, hogy nálad is az USB eszközt dobálja el a router, és nem lefagyásról van szó! Ott szokott hibajelenség lenni, hogy a fent lévő WiFi kliensek mennek, de újak nem tudnak csatlakozni, illetve SSH-n nem fogadja el a jelszót, ha a webes gui-ra használsz színtémát, akkor az is eltűnik, és visszaáll az alap Tomato-ra! Arra gyanakszom, hogy ilyenkor a rootfs is leszakad...
-
barbaron99
tag
válasz Intruder2k5 #5483 üzenetére
Köszi a gyors választ! Több, mint valószínű, hogy igazad van.
Mindjárt az elején elakadtam. Hogy mentsem el a JFFS tartalmát az OPT-ba, ha nem megy az SSH belépés egyáltalán? (így nyilván mc sem játszik) Nem tudom valahogy ezt az usb hibát kijavítani, vagy nem marad más csak OFF és a winyó fájlrendszerének olvasása pld total commander ext3fs pluginnel? Ha lenne ilyen barkácsolás mentes ötleted, azt szívesen venném.
-
MODERÁTOR
válasz barbaron99 #5484 üzenetére
Ha újraindítod a routert, nem tér észhez? Feltételezem, hogy a menüben sem reagál a Reboot parancsra!
[ Szerkesztve ]
-
barbaron99
tag
válasz Intruder2k5 #5483 üzenetére
hoppá, USB and NAS >> USB Support >> Attached Devices rész teljesen üres. Akkor gondolom ez a gáz..
-
MODERÁTOR
-
barbaron99
tag
válasz Intruder2k5 #5487 üzenetére
Az ám leszakadt az olvasófej, vagy elszállt a vezérlés kattog mint a szar és csak pörgeti a tányért. Eszközkezelőben már hardverként sem jelenik meg
-
barbaron99
tag
válasz Intruder2k5 #5487 üzenetére
Van egy fölös USB3 Adata 8GB pendrive-om. Merjek nagyot álmodni, kezdjem arra nullától gyalulva a routert, pen-t partícionálva, stb.. újratelepítve mindent?
Vagy semmiképpen, mindenképpen vegyek inkább egy új HDD-t és arra inkább?
-
MODERÁTOR
válasz barbaron99 #5488 üzenetére
Akkor ezen sajnos nem fog segíteni a firmware frissítés...
The End!
Ha megteheted - avagy futja rá anyagilag - akkor én mindenképpen a HDD-t javasolnám, mert pendrive-al csak kínszenvedés a torrentezés! Nagyon lassú, nem bírja a többszálú írást, olvasást, emiatt nagyon terheli a router cpu-t is!
[ Szerkesztve ]
-
barbaron99
tag
válasz Intruder2k5 #5490 üzenetére
Milyen 250-500GB hdd javallott ilyen 0-24 üzemhez? Jelenleg egy 2.5" 5400-es Samu hullott el. Mindössze 5 hónap alatt Vagy tegyek inkább 3.5" külső táppal, valami WD greent?
Esetleg az baromság, hogy egy 3.5" időkapcsolós programozható aljzatba dugva éjjel pár órára napi rendszerességgel leállítgatni? Vagy magától nem mountolódnának utána vissza a HDD-n lévő fs-ek?
-
MODERÁTOR
válasz barbaron99 #5491 üzenetére
Nem a visszamountolással van a baj, az még csak menne, ha előtte le tudnád állítani szabályosan, és nem sérülne naponta a filerendszer! Ezen kívül a HDD-nek többet árt a sokszori felpörgés (ki/be kapcsolás), mint a napi 24 óra üzem! Én tehát semmiképpen sem javaslom a ki/be kapcsolgatást!
Pontos típust nem fogok ajánlani, én ezt nem vállalom be, de azt megerősíthetem, hogy a WD nekem is bejött, jelenleg egy 2.5"-os WD Scorpio Blue 320GB SATA winyó van a routeren, ez előtt pedig nekem is egy Samu hullott el! Bár nem halt meg, de gyakran klattyogott abban is a fej, így aztán gyorsan megváltam tőle.
[ Szerkesztve ]
-
barbaron99
tag
válasz Intruder2k5 #5492 üzenetére
ok, köszi mindent! Még annyit, hogy gyorsabb black-et, most olcsóbban tudnék venni, de gondolom a 7200rpm végett az előbb kipottyanna.. Maradjak a picit drágább blue-nál?
-
MODERÁTOR
válasz barbaron99 #5493 üzenetére
Nem tudom, HDD-kben ennyire nem vagyok otthon, ennek utána kellene olvasni, hogy melyikre mit mondanak a tesztek, és az emberek a fórumokon...
-
FeRkE
őstag
válasz barbaron99 #5491 üzenetére
Ha már winyot veszel, érdemes elgondolkozni a NAS-on. Korábban én is routerre dugott winyoval nyomattam, de pár havonta eltűnt a winyo, újra kellett indítgatni, sokszor az se segített, pakolhattam újra az egészet. Mióta vettem egy Zyxel NSA-310 NAS-t, azóta minden gondom megoldódott. Stabilan fut a rendszer, Tudok róla közvetlen filmet nézni, még a bluray-ek se szaggatnak be. Olvasás/írás 40M/s, míg az RT-N16-al csak 8-10 érhető el jó esetben. Bár ahogy nézem, felment az ára rendesen, én 2-3 hónapja 23e-ért vettem az 500Gigás winyóval szerelt változatot.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz barbaron99 #5493 üzenetére
Szia!
Látom Te kisebb vinyót keresel így nemtudom nálad mennyire lehet opció, de a WD RED elnevezésű, [link] igaz lassabb vinyói direkt 24 órás üzemre vannak tervezve. A gyors black asztali gépekbe készül, pont a sebessége miatt kisebb az élettartama, viszont oprendszer és játékok futattásához jól jön a sebesség, ami egy routerre kötve úgysem használható ki. A red sorozatból viszont 1 terrás a legkisebb.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz TomyLeeBoy #5496 üzenetére
(lejárt a szerk. időm)
Még esetleg annyit a témához tapasztalatból, hogy amióta kaphatóak a red-ek (1, 2 és 3 terás váltazatban) azóta nas-okba, szerverekbe ilyeneket szerelünk, nagyon jók vele a tapasztalatok, csendes, nem melegszik, stabil 0-24h üzemben, viszont írás-olvasás valamivel lassabb mint a green és blue váltazatokban, a black-nél meg jóval lassabb. Ugye valamit valamiért. Árban majdnem semmi különbség a többi hasonló kapacitású vinyóhoz képest.
Hozzá kell tennem viszont azt is, hogy lassan 3 éve van egy WD green 2 terás vinyóm, 0-24-ben megy a routeren. Azóta 3szor cseréltem routert (végigjártam az asus-ok sorát), a vinyó maradt, hálistennek olyan problémám még sosem volt amiket itt a fórumon olvasok (winyó leszakadás, eltünés, stb..), teljesen stabil a működése a mai napig is.
-
r0by
addikt
válasz TomyLeeBoy #5468 üzenetére
Most telepítettem fel én is a mysql5-öt, mert nekem is szükségem van rá.
Nálam is ez lett a hibaüzenet:
Starting MySQL. ERROR! Manager of pid-file quit without updating file.Viszont belenézve /opt/etc/init.d/S70mysqld fájlba meglett 2 perc után a hiba oka.
Van itt a 62. sorban egy ilyen bejegyzés:
user=mysqlNekem ilyen userem nincs, szóval érthető, hogy nem indul el. Viszont itt átírva másik userra sem akart elindulni. Így már csak egy megoldás maradt, ami működik is jól:
/opt/etc/init.d/S70mysqld start --user=rootLegalábbis nálam
-
TomyLeeBoy
tag
válasz TomyLeeBoy #5499 üzenetére
Error log:
2013-05-04 14:14:23: (server.c.1546) server stopped by UID = 0 PID = 2586
2013-05-04 14:14:25: (log.c.166) server started
2013-05-04 14:14:38: (mod_fastcgi.c.1732) connect failed: Connection refused on unix:/tmp/php-fastcgi.socket-0
2013-05-04 14:14:38: (mod_fastcgi.c.3002) backend died; we'll disable it for 1 seconds and send the request to another backend instead: reconnects: 0 load: 1
2013-05-04 14:14:38: (mod_fastcgi.c.2781) child signaled: 11
2013-05-04 14:14:38: (mod_fastcgi.c.2543) unexpected end-of-file (perhaps the fastcgi process died): pid: 2597 socket: unix:/tmp/php-fastcgi.socket-0
2013-05-04 14:14:38: (mod_fastcgi.c.3329) response not received, request sent: 1236 on socket: unix:/tmp/php-fastcgi.socket-0 for /protected/index.php?, closing connectionAz idő sebessége: 1s/s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App