- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
samujózsi
senior tag
Nem tudjátok, ha a gyári fw helyére Merlint rakok, illetve ha a Merlin után visszateszem a gyárit, kell resetelni a beállításokat?
És a kell itt hangsúlyos, mert azt tudom, hogy ajánlott.
Csak rövid időre tenném fel, de ha reset nélkül nem megy, akkor kihagyom, mert amit megnéznék, az nem ér annyit, amennyi munkával jár a beállítás.A visszarakott fw esetében nem akkora gond a reset, mert ott ugye el tudom menteni a beállításokat és visszatölteni, de a Merlint nulláról újea beállítani már sok lenne.
[ Szerkesztve ]
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
samujózsi
senior tag
válasz zsolt501 #5402 üzenetére
Tehát a bootot nem akadályozza?
Mert ha elindul a rendszer és be tudok rá menni ssh-n, akkor a többi már nem gond.
Nem használni akarom, csak átnézni belülről pár dolgot. Mindezt (eléggé el nem ítélhető módon ) wifin. Ha resetelek, akkor már kell az ethernetes csatlakozás, az meg most nem opció.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Véreshurka
senior tag
válasz samujózsi #5399 üzenetére
Ahogy olvasom mindenfelé elég széles HW palettán lehet futtatni. Én egy miniPC-t vettem ehhez, persze ettől vannak jóval olcsóbb opciók is (pl.)...
(#5400) zsolt501: a microtik nálam is benne volt a pakliban, de ahogy olvasgattam a témában, nekem pont a microtik tűnt bonyolultabbnak Most egyelőre jól elvagyok a pfSense-el, illetve még egyvalamit lehet ki fogok próbálni: Untangle (live demo). Persze az asus is marad családban, valószínűleg anyámékhoz fogom átrakni AP módba, bár egyelőre még itthon van beüzemelve, hogyha bármi olyan van akkor rá tudjak nézni az ottani beállításaimra.
El Psy Kongroo
-
samujózsi
senior tag
válasz zsolt501 #5402 üzenetére
O.K., hülyeség volt a kérdés, négy szón és pár soron sikerült átsiklanom:
NOTE: resetting to factory default after flashing is
strongly recommended for the following cases:
- Updating from a firmware version that is more than 3 releases older
- Switching from a Tomato/DD-WRT/OpenWRT firmwareÉn csak a "strongly recommended"-re emlékeztem.
-
samujózsi
senior tag
Mivel a Merlin a stock fw egy változata, elvileg illene mennie. Legalábbis akkor, ha a főverziójuk egyezik. Korábban volt pár hónap, amikor a Merlin az eggyel korábbi stock verzióra épült. Akkor azt hiszem, muszáj volt resetelni legalább az egyik irányba váltásnál.
De ez sem biztos.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
envagyok
veterán
Most jutottam hozzá ilyen roiuterhez.
Merlin, vagy Gyári firmware?
Mivel jobb a Merlin? -
samujózsi
senior tag
válasz envagyok #5408 üzenetére
Mire akarod használni?
Ha megelégszel a gyári szolgáltatásaival, nem akarsz rajta mindent rongyosra konfigurálni, akkor gyári.
Ha szükséged van rá, hogy beletúrj a konfigokba, esetleg plusz szoftvert akarsz rátenni, akkor Merlin.
Hátránya, hogy időnként eléggé le van maradva a gyári verziótól, illetv nem tudom, az AiMesh elérhető-e rajta.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
envagyok
veterán
Valaki használja is?
Régen be volt konfigurálva a 2 rt-ac56u routerem.
Volt egy központi router, és vezetéken csatlakozott hozzá egy másik fix ip címmel, ami AP üzemmódban volt.
Az utóbbinak fix ip cím volt adva, és azon a wifi név 2-re végződött, csak az eszközök nem mindig álltak át az erősebbre. Most ugyanazt a wifi nevet állítottam be mind2-nek.
Most a merlin fw-t bekonfiguráltam ugyanúgy, de istennek se akar felépülni a mesh hálózat.
Megy mind2 router, a csatlakoztatott eszközök között ott van, csak nincs mesh, és ha indítok egy keresést, nem találja.
Mit csinálok rosszul?
Olyan beállítást szeretnék, hogy a 2 router vezetéken kommunikáljon, nem a wifit használja arra. -
MODERÁTOR
FreshTomato 2019.3 - 2019-11-23
- Add Asus RT-AC66U B1 / RT-AC68U (C1/E1) support
-
glehel
senior tag
válasz Intruder2k5 #5415 üzenetére
Aztaaa hát ezt is megértük!! Gratula a fejlesztőknek!
-
SztiviVander
őstag
válasz Intruder2k5 #5415 üzenetére
szemezek vele már egy ideje hogy ki kellene próbálni milyen de nincs túl bő lére eresztve a mit-hogyan. merlinre felmegy ez simán fw upgrade-ként? illetve openvpn beállításokat meg cert-eket vajon át lehet vinni belé valahogy viszonylag kis melóval? a többit csak csak beállítgatom újra, de minden kliensen lecserélgetni az openvpn profilt ahoz nincs túl nagy kedvem.
-
MODERÁTOR
válasz SztiviVander #5417 üzenetére
Én használtam ~10 évig, nagyon szerettem, de ez persze szubjektív vélemény.
Nem megy fel más fw-re, csak másik Tomato-ra, első alkalommal recovery módot kel használni. leírás1, leírás2
Ezen túl van Tomato topik, ott is tudnak segíteni, de szerintem itt is akadnak akik az a verzión azt használják.
-
samujózsi
senior tag
válasz Intruder2k5 #5418 üzenetére
Az AsusWrt nem Tomato származék?
-
MODERÁTOR
-
SztiviVander
őstag
válasz Intruder2k5 #5418 üzenetére
Köszi, teszek vele este egy próbát aztán meglátjuk sikerül-e alá varázsolni a mostani openvpn cuccot. Utoljára a wrt54-eimen volt tomato, jó kis nosztalgia lesz
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz SztiviVander #5421 üzenetére
Hát azóta egy "kicsit" fejlődött, némileg több funkció is van benne.
-
Krinyo
senior tag
Új firmware, 385-ös, 10000-es verziószámmal. Nincs még fent az ASUSnál, így nincs changelog sem.
-
SztiviVander
őstag
válasz Intruder2k5 #5422 üzenetére
Na igen, de azért eléggé ismerős benne minden. Eddig minden megy rajta pöpecül, OpenVPN-t is pikkpakk beállítottam. Gyorsabbnak tűnik az egész mint a merlin.
-
ArthurShelby
addikt
válasz SztiviVander #5425 üzenetére
Ha lenne benne mesh tuti a tomatot választanám.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
samujózsi
senior tag
válasz ArthurShelby #5424 üzenetére
[link] - nem csak neked (meg nekem) gyanús
Mondjuk a 385 elsőre nem is tűnt fel, csak a 10000-es verziószám.
Ami nekem eszembe jut: feltörték azt az oldalt is, esetleg ez egy belső használatra szánt változat valami újításhoz, esetleg valaki valamit elrontott ott házon belül és elfelejtett törölni valami szemetet.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Krinyo
senior tag
válasz ArthurShelby #5424 üzenetére
Onnan, hogy mind a 68U, mind a 66U B1 megtalálta és feltelepítette. :)
-
*H*
aktív tag
válasz samujózsi #5429 üzenetére
Az.
Sokszor később kerül ki a honlapra.
Egyébként már ott van, csak nem minden op. rendszert választva látszik még. Win 10 32bit-nél tölthető. Majd frissül a több is.
Itt a direkt link a szerverről:
[https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/wireless/RT-AC68U/FW_RT_AC68U_300438510000.zip]Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
Krinyo
senior tag
válasz samujózsi #5431 üzenetére
Feltettem még tegnap mindkét routerre, nem vettem észre semmi különöset. AiMesh-t pont előtte szedtem szét, mert felidegesített, hogy 2 nap után sosem látta a node-ot a router, miközben a node működött rendesen. Illetve IPTV sem megy át rajta rendesen, 1-2 nap után meghülyül, elkezd akadozni az adás a node-ba dugott stb-n, úgyhogy inkább AP-módra váltottam, az megy rendesen.
-
zsolt501
Topikgazda
AiMesh probléma már az előzőnél is tapasztalható volt, az okát én is kerestem, de nem találtam, szóval valami nagyon nem 100%-os AiMesh rendszerben, hol látja hol nem ami fura, mert összességében meg működik, és a második eszközre kapcsolt eszközök is mennek.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
envagyok
veterán
Nemrég üzemeltem be én is az RT-AC68U-kat.
Egy gondom van csak: NAS-ról játszok le filmet, és 10-20 percenként megáll. kb 10 másodpercre, majd utána bufferel, és gyorsítva lejátssza a kieső részt a lejátszóm.
Előtte az RT-AC56U-kkal nem volt ilyen gond, bár úgy emlékszem ott is volt régen hasonló gond, csak elfelejtettem már a megoldást.
Esetleg valakinek ötlet? -
envagyok
veterán
válasz ArthurShelby #5435 üzenetére
Nem, sima smb-t használok.
-
Hyena
senior tag
Version 3.0.0.4.385.100002019/11/2640.19 MBytes
ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.385.10000
- Fixed firmware update issues.
Please unzip the firmware file first then check the MD5 code.
MD5: 08d9267b41e4591beff49e4a78c15670harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
samujózsi
senior tag
Talált már valaki magyarázatot a verziószámra és az egysoros changelog-ra?
Mert ugye eddig páros számú verziók jöttek, a pont után meg valami randomnak tűnő érték szokott lenni.
Más asus routernél is láttam ezt a verziót, de... szóval furcsa.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Hyena
senior tag
-
Seriesfun
újonc
Merlinbe, hogyan lehet beállítani a Samba servert, hogy az USB-n felcsatolt 1 ill. 2 Terrás vinyókat a windowsban külön drive-ként lássam és nem csak az összes directorik listája legyen elérhető.
-
libus
őstag
Routeremhez van csatolva hálózati háttértárként egy HDD.
Ez a HDD le van jelszavazva és tudom is a jelszót.
De hol tudom eltávolítani a jelszót róla?
Kodi médialejátszó miatt kellene,mert nem tudom így elérni a filmek mappám.
Ha manuálisan próbálom megadni a címeket, akkor ott belehetne írni a felhasználónevet és jelszót, de valamiért nem aktív.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
libus
őstag
válasz ArthurShelby #5445 üzenetére
Ezt a vendég bejelentkezést hol kapcsoljam be?
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
libus
őstag
válasz ArthurShelby #5447 üzenetére
Ez a Sambahoz van...
Nekem NFS-hez kellene.
Ugyanis van Vendég Wifi hálózatom, és nem akarnám, hogy hozzá férjen a HDD tartalomhoz.
Meg elég nagy bitrátájú filmeket néznék...ezért is kellene inkább az NFS.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
samujózsi
senior tag
Hardveres? Azt (szerintem) adatvesztés nélkül sehogy.
Elvileg ha megfelelő gépre dugod, akkor BIOS-ban szokott lenni ilyen funkció, illetve ha szerencséd van, akkor valamilyen linux alól a hdparm paranccsal.Bár amilyen "jó" formában vagyok, simán lehet, hogy félreértettelek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k