- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz ArthurShelby #4800 üzenetére
Azt mintha Tomato topicban olvastam volna, hogy elég sok a nyűg vele?!
-
Petike4040
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy problémám, van egy Asus Rt Ac68u routerem a resetet hiába nyomom nem csinál semmit. A DD Wrt t próbátam rá tenni de semmi a reset gomb se jó.
Segítsetek kérlek! Mit csináljak!
Sziasztok! -
zsolt501
Topikgazda
válasz Petike4040 #4802 üzenetére
ASUS recovery módot próbáld, az összefoglalóban van a leírás.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Petike4040
csendes tag
Szia
Köszi a segítséget, sikerült megoladni.
Szia -
VGYke
addikt
Sziasztok! ipv6 beállításoknál, DNS beállítás, mi:
Tiltani kell?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
*H*
aktív tag
Ha szolgáltató sajátját akarod használni akkor kell engedélyezni az automatikus csatlakozást. (Ekkor el is tűnik az a három sor ahol megadhatod szervereket.) Ha kézzel állítod be a szervereket, mint a képen, akkor tiltani kell.
Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
zsolt501
Topikgazda
Ez így pont jó
Én állítottam be ezt neked, csak lehet elfelejtetted már
A Digi IPv6-os DNS szervere nem tökéletes sajnos néha kiakad (tapasztalat) így viszont még sosem volt gondom, minden IPv6 os oldal gond nélkül tölt.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
ddmb
aktív tag
USB3-as HDD van a routerre (DSL-AC68U) kötve, és az egyes kliensek wifi-n lógnak rajta. Ma rászúrtam az Ethernet kábelt, mert több nagy filét kellett lehúznom a router külső diskjéről, gondoltam gyorsabb lesz mint wifin. És csak 10-15 MB/s sebességgel tudtam másolni... Ez normális? USB3-as HDD akár 100 MB/s-et is tud. A laptopomban gigabites ethernet van. Mégis ilyen lassú volt a másolás. Vagy az FTP-nél hiúsult meg a gyors átvitel?
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Várjál, SSD-nél is van aki benézi a másolás sebességét, mikor több ezer apró fájlt kell másolni.
Nagy, egybefüggő fájloknál 40-50 MB/s lenne a felső határ ezzel a routerrelszerk.
Ja és FTP-vel is hoznia kell ezt a sebességet, sőt ott mindenképpen
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
ArthurShelby
addikt
1. FTP-n a leggyorsabb
2. Mivel a router linux alapú, így a linux fájlrendszert (ext4 az ajánlott) kezeli a leggyorsabban/legjobban. (Windows-on keresztül is gond nélkül tudod használni az ext4-et FTP-n/SMB-n keresztül).
3. Ha jól emlékszem az alap beállítás a routerben usb2.0, át kell állítani usb3.0-ra.4. Ha jól tudom azért is gyorsabb a kábel, mert wifin kis csomagok utaznak titkosítva, és ez is hardver/idő igényes.
(be-kicsomagolni, összeállítani...)[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ddmb
aktív tag
válasz ArthurShelby #4812 üzenetére
Nagy fileokat mozgattam. A HDD 2 részre van osztva, egyik ext3, másik ntfs. Ext4-et nem sikerült bemountolni, amint átformáztam ext3-ra, onnantól kezdve bemountolta. Csináltam sebességméréseket és NTFSnél éri el a 20MB/s sebességet, ext3 esetében 12-17MB/s az adatátvitel. Az USB Mode 3.0-ra van állítva.
EDIT: próbaképp visszatettem az USB2-es HDD-met (egyetlen partíció, NTFS-re formázva) és a sebesség 1 nagy file másolásakor 21MB/s. Tehát szerintem valahol az USB3 hiúsul meg.... GPT vs. MBR játszhat szerepet?
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Szerintem igen. Múlt héten azzal szórakoztam hogy ssh-n leformáztam a hdd-t ext-re. Gtp-n nem ment, csak mbr-en, aztán mégis ment gtp-n is. Benne van a pakliban hogy én vagyok béna, de szerintem az mbr-t jobban szereti.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ddmb
aktív tag
válasz ArthurShelby #4814 üzenetére
olyan gagyi ez az asus is... integrált fdisk ezt tudja:
a toggle a bootable flag
b edit bsd disklabel
c toggle the dos compatibility flag
d delete a partition
l list known partition types
n add a new partition
o create a new empty DOS partition table
p print the partition table
q quit without saving changes
s create a new empty Sun disklabel
t change a partition's system id
u change display/entry units
v verify the partition table
w write table to disk and exithiányzik a g, bár nekem megette a másik gépen létrehozott GPT-s partíciós táblát (4 terás a vinyó, úgyhogy az MBR-t hanyagolom)
Még azt megkérdezhetném, hogy hogyan érted el, hogy ext4 működjön? Mert ha másik gépen formátoztam mkfs.ext4 programmal akkor nem sikerült bemountolni a kötetet. A routeren amúgyis csak a 2-es és a 3-as verzió érhető el, nem is értem miért hirdetik mindenhol, hogy ext4 a legjobb, ha alapból nincs benne.
Routerem típusa: DSL-AC68U (3.0.0.4.384_21128 - jelenleg legújabb firmware)
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
A legegyszerűbb ha megcsinálod a partíciós táblát gépen (gtp/mbr) és utána leformázod valamilyen fájlrendszerre SSH-n.
A mkfs lenne az alap parancs, és azzal tudsz fomázni:mkfs.ext3 /dev/sda1
(az sda1 ugye nyilván nálad más is lehet)
Így sajnos nem tudsz csinálni ext4-et (mkfs.ext4 /dev/sda1), mert csak mke2fs 1.42.13 (17-May-2015) csomag van benne, elvileg az e2fsprogs csomag kéne.
De lehet csinálni ext4-et így:/usr/sbin/mke2fs -t ext4 /dev/sda1
(az sda1 ugye nálad más)
(viszont ezt nem értem hogy, de működik)[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
Topikgazda
Nem zavarsz
Ez az IPv6 beállítás tapasztalatom szerint arra nagyon jól bevált, hogy ki lehessen kerülni a digi problémás DNS szerverét, pl. nálam és pár ismerősnél azóta megszűntek a nem megnyíló oldalak.
Érdemes használni másoknak is akiknél nem találja meg egyből az oldalt[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
Sziasztok megvettem a routert 2 routerként üzemel upc conect box után van kötve .Van egy sárga háromszögem AZ ISP DHCP funkcioja nem müködik megfelelöen !
Kérlek segitsetek . köszönöm -
fecke78
senior tag
Uhh köszi de magyarul mert nem nagyon értem
-
blakey
titán
válasz fecke78 #4822 üzenetére
Modem módba kell tenni a Connect boxot.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
fecke78
senior tag
nekem az uj router csak wifi osztásra kell
-
fecke78
senior tag
upc 192.168.0.1 en nem nyilik meg
-
fecke78
senior tag
még egy kérdés egyszerre hogyan használja mert most lát 5 g ,és simát , egyforma nevet kell neki adni ?
-
titán
-
Victor Súgó
tag
Sziasztok! Van valakinek ötlete, hogy mit akar a routerem egy LAN-ra kötött gép 7788-as UDP portjától?
Pontosabban a gép tűzfala szerint a router küldi a LAN broadcast címére x.x.255.255/16-ra folyamatosan változó portokról a 7788-as UDP-re.
Ezt egészen addig nem csinálta, míg ma nem reseteltem a routert. A reset+újrakonfigurálás óta átlag 5-20 másodpercenként jön egy ilyen csomag és fogalmam sincs, mi lehet. Máskor meg percekig semmi. Januárig visszamentem a logokban, a 9999-re jött korábban hasonló csomag áradat, de arra anno találtam értelmes magyarázatot, erre meg egyelőre semmit. (legfrissebb gyári firmware) -
VGYke
addikt
Sziasztok! Nálam WiFin megy minden 100/100 internettel, elméletben 2900 csatlakozási sebességgel (AC 86U=ugyan az mint 68U routerről és AC88 adapterről van szó)... Szerintetek az, hogy pl. itt akadozik a lejátszás, főleg a hang, lehet a router jelenlegi beállításának hibája?
zsolt501 javaslatai után, saját kútfőből ennyit állítottam át:
Lehet ettől "akadozás"?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
mcfly13
tag
Üdv!Valaki fel tudná tenni a particionálás,formázás pontos menetét.Ext4 re nem lehet formázni a winyót?Csak ext3ra engedi.Köszönöm
-
Victor Súgó
tag
válasz mcfly13 #4831 üzenetére
Milyen fw? Gyári vagy Merlin vagy egyéb?
Gyárival azt hiszem, csak mountolni tudod az ext4-et, az mkfs.ext4 bináris hiányzik róla.
Én egy "rendes" linuxos gépről csinálnám, de gondolom, te a webes admin felületről szeretnéd, azt viszont nem tudom, mert sosem használtam.[ Szerkesztve ]
-
mcfly13
tag
válasz Victor Súgó #4832 üzenetére
Merlin van rajta.Putty-ba akarnám csinálni.Igazad lehet.Linuxos gépröl is megpróbálhatnám.
-
Victor Súgó
tag
válasz mcfly13 #4833 üzenetére
Merlin esetében esetleg meg lehet nézni az entware telepítést, abban úgy emlékszem, van ext4 tool csomag.
Egyébként parancssorból ugyanaz a menet, mint linuxból: fdisk /dev/sdX (X=a megfelelő betűjel a meghajtóhoz), megnézni a helpet, hogy hogyan kell törölni a particiós táblát, újat létrehozni (ezekre nem emlékszem), majd új partíció: n (mint new), a kérdésekre csak entert nyomni, w, kilépsz.
Egy fdisk -l nem árt utàna, ellenőrizni, hogy megvan-e a partíció vagy kell egy eject /dev/sdX, meghajtó kihúz, vissza, ha nincs. Utána mkfs.ext4 /dev/sdX1
Kb. ennyi.
Remélem, nem maradt ki semmi -
ArthurShelby
addikt
válasz Victor Súgó #4835 üzenetére
A
mkfs.ext4
nem működik itt, mert csak mke2fs 1.42.13 (17-May-2015) csomag van benne, elvileg az e2fsprogs csomag kéne.
Amke2fs -t ext4
viszont működik.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Victor Súgó
tag
válasz ArthurShelby #4836 üzenetére
Köszi, igazad lehet. Merlint nem nagyon használtam, Tomato alatt volt entware-em, de évekkel ezelőtt. Akkor rosszul emlékeztem. (a gyári fw mke2fs parancsa nem ismeri a -t kapcsolót)
-
ArthurShelby
addikt
válasz Victor Súgó #4837 üzenetére
"a gyári fw mke2fs parancsa nem ismeri a -t kapcsolót"
Na ezt ott még nem próbáltam, de akkor kifogom. Lehet írok kitételnek akkor egy merlint.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
mcfly13
tag
Üdv! Eddig jutottam vele. Valami hibát ír,hogy foglalt a lemez. Ez mitől lehet?
The partition table has been altered.
Calling ioctl() to re-read partition table
fdisk: WARNING: rereading partition table failed, kernel still uses old table: Device or resource busy
admin@RT-AC68U-3708:/tmp/home/root# fdisk -l /dev/sdaDisk /dev/sda: 1000.2 GB, 1000204886016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 121601 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytesDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 63 506016 83 Linux
/dev/sda2 64 126 506047+ 83 Linux
/dev/sda3 127 121601 975747937+ 83 Linux
admin@RT-AC68U-3708:/tmp/home/root#[ Szerkesztve ]
-
Victor Súgó
tag
válasz mcfly13 #4839 üzenetére
Emiatt írtam, hogy esetleg kell neki egy eject, kihúz, visszadug, örül.
Sok esetben ez csak egy figyelmeztetés, használható a diszk, de jobb a békesség alapon a fenti eljárás javasolt.
De továbbra is javasolnám, hogy külső eszközön csináld, mert nem kizárt, hogy az asus fw amint észreveszi, hogy ott van valami, egyből "ráugrik". -
Jostikacska
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Ugyanennek a routernek a 4G változatát ASUS 4G-AC68U szeretném használni TMobilos kártyával. Míg a mobiltelefonon gond nélkül működik a 4G (70-120 Mbit) a routeren csak 3G van (10Mbit). Amikor átállítom csak 4G-re akkor pedig nem tud kapcsolódni a hálózathoz.
Felvettem a kapcsolatot az asus supportal de nem igazán tudott segíteni. Esetleg valaki belefutott ugyanebbe a hibába? Tud valami megoldást javasolni.Köszönöm a segítséget
"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
ArthurShelby
addikt
válasz Jostikacska #4841 üzenetére
Pin kódot kiszedted a kártyából, apn be lett állítva?
-
Jostikacska
tag
válasz ArthurShelby #4842 üzenetére
Szia!
Pint kivettem, APN-t amit találtam beállítottam:
Internet hozzáférési pont alkalmazások számára
A hozzáférési pont neve: Telekom Net
APN: internet vagy internet.telekom
Felhasználónév: [üres]
Jelszó: [üres]
Jelszókérés: Nem
Autentikáció típusa: PAP
IP: Dinamikus
Elsődleges IP cím: 000.000.000.000
Másodlagos IP cím: 000.000.000.000"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
SztiviVander
őstag
válasz Jostikacska #4843 üzenetére
Hol vetted a routert? Mert lehet hogy egyik LTE savot sem ismeri a router azok kozul amit a T hasznal.
-
Jostikacska
tag
válasz SztiviVander #4844 üzenetére
"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
*H*
aktív tag
válasz Jostikacska #4845 üzenetére
A B3, B7, B20 beállításával próbálkozz. Nem tudom hol vagy helyileg, de a kisebb települések és a települések közti területeken 800-as (B20), a sűrűbben lakott, nagyobb településeken az 1800-as (B3) és 2600-as (B7) sáv érhető el.
Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
HUNited
őstag
Sziasztok, nekem AC86U-m van, de elvileg rokonok, és ezt a topikot ajánlották.
Tegnap jött meg, most fejeztem be a setupolást.
Olyan kérdéseim lennének, hogy:
- Lehet a jelerősséget növelni valamilyen módon (AsusWRT Merlin 384_8_B2)? Ez a router hiába antennás, nem sokkal erősebb mint az AC56U volt. Az emeleten 70-80 dBa között mozog. Van egy gagyi Xiaomi Mi Router 3-am, bár annak 4 antennája van, az egymás mellé helyezett routereknél 8-10 dBa mérési különbség van, a távolság függvényében, a Xiaomi javára. Pedig az egy 6.000 Ft-os gép. Nyilván más tulajdonságai sokkal rosszabbak, nem az egekbe magasztalás a célom.
- Milyen Entware szoftvereket, beállításokat, trükköket ajánlotok a Transmission-on túl?
- Antenna pozíciónak (merre tekerem, hogy forgatom) van jelentősége?
- Az emeleti jelerősség problémát egy antennakábellel ki tudnám küszöbölni? Lenne annak értelme?Köszönöm a válaszokat előre is.
-
blakey
titán
válasz HUNited #4848 üzenetére
Másik régióra állítva ahol engedélyezett a nagyobb jelerősség, talán, szabvány biztosítja, hogy mennyi lehet a maximum, EU-ban 2,4GHz esetén 100mW, 5GHz esetén 200mW, szóval igen, hiába veszel bika routert nem lesz sokkal jobb a jelerősség maximum stabilabb. HGG-vel növelhető a jelerősség.
A környezethez megfelelően kell beállítani az antennákat, a Xiaomi meg sz@rik az EU-s szabályokra.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
HUNited
őstag
Köszi a választ.
Hát a Xiaomi elvileg EU verzió (gyakorlatban is, de nem a Xiaomi érdekel hanem az Asus )
Az antennákról: mit értesz környezet alatt? Pl. ha a Digi becsatlakozási pontja a ház jobb első sarkában van, akkor miként állítsam be az antennát, hogy az emeleten és a ház többi pontján (bal első és hátsó szekciók) is használható legyen a jelerősség?
Nem igazán értek ezekhez az antennákhoz, de ezek oldalirányba sugároznak, vagy mitől függ hogy a "sugár" a középponttól miként tolódik el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik