- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz bigdady #14651 üzenetére
Köszi akkor Dragon és Te is megírtátok, hogy van ilyen Így már nem is keresem. Mondjuk a drága laptopot általában, sőt mindig vezetékesen használom, amúgy anyum laptopja és a mibilom meg okostévé lóg rajta Wifin.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Asus Aimesh hálózatnál ha van egy fő router aztán ugye a másodlagos aimeshben, ha a másodlagosról megy a kábel egy harmadik routerbe akkor az is csatlakoztatható az aimesh hálózatra? Szóval nem a fő routertől megy a kábel hanem a másodlagostól. (Így van kialakítva, ezen sajnos nem tudok változtatni már)
Azért a kérdés, mert routert kell vennem abba a helyiségbe aztán hogy képes legyen erre a dologra vagy felesleges erre a célra ilyet vadásznom
Melyik most az a router ami olcsó ilyen célra AX illetve AC típus is érdekel.
Jelenleg a fő egy AX86S és a másodlagos egy ac66u b1. Ha működne az aimesh a leírt módon akkor az ac router menne át a másik helyiségbe és egy lehetőleg AX-es router kapná a fő routerből a jelet mert a másik helyiségben bőven elég lesz egy ac képességű router az ősöknek facsézniKöszönöm a válaszotokat.
-
válasz Dragon3000 #14653 üzenetére
Gyakorlatban:
Innen néztem test fileokat.
Tele2 Speedtest Service
Download Test Files | thinkbroadbandbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz GoodSpeed #14655 üzenetére
Van itthon egy AC65P is... gondoltam megnézem azzal is
Néha kicsivel megveri a nagyobbikatSzóval ez ennyi a gyakorlatban is. Az AC65-nél ugye egy csomó nyalánkság beállítások terén nem is létezik, hiszen az egy sokkal olcsóbb, és gyengébb router is.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
dave0825
őstag
Üdv. Arra van ötlete valakinek, hogy hogy lehet az, hogy a router más MAC-címet lát adott eszközre, mint maga az eszköz?
Huawei P30 az alany, RT-AX55 a router (2.4GHz és 5GHz is megy), van még itthon egy TP-Link wifi extender (ezen is megy 2.4GHz és 5GHz is). A probléma az volt, hogy ki van osztva több eszköznek is itthon fix IP (DHCP 1.10-1.100-ig megy, 110 fölött pedig fixeket osztottam ki), 1.167 lenne a P30, mégis 1.51-et kapott, 5GHz-re volt csatlakozva, ha átmentem 2.4GHz-re, megkapta a 167-es IP-t. Kérdés amúgy, hogy a telefon a jelerősítőre csatlakozott-e, vagy a routerre, ezt nem tudom. Ami furcsa volt, hogy a telefon a Beállítások-Állapoton belül más MAC-címet írt, mint amit a router látott azon az IP-n. Az feltűnt, hogy az első 6x2 karaktere ugyanaz volt a router szerint a telefonnak, ami az erősítőé. Az erősítőnek és a routernak is külön MAC-címe van a 2.4 és 5GHz-nek is, viszont a telefonnal mindegy, melyikre csatlakoztam, a telefon szerint neki mindegyiken ugyanaz volt (lehet, hogy az erősítőben és routerben 2 külön wifi modul van, a telefonban pedig 1 tudja mindkét sávot (dualband a telefon, annyit tudok)?).
Megnézem majd pár napig, hogy kihúzom az erősítőt, akkor jó címeket kapok-e az eszközökön, de ezt a más-más MAC-címet nem értem ugyanazon az eszközön.Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
őstag
Nem tudom van-e köztünk OpenVPN guru, aki ráadásul az Asusok lelkivilágát is ismeri. A lenti ábrán látható VPN hálózatot szeretném összehozni. Az alapvető cél, hogy hogy én, aki a VPN Server pozícióban ülök, minden site-ot tudjak menedzselni, mintha lokálisan ott lennék.
Sikeresen össze is kötöttem VPN-en két site-ot (egy szerver, egy kliens), be is van hirdetve a két LAN subnet, mindkét hálózatból látom a másik hálózat klienseit is. De ahogy hozzáadom a második klienst a szerverhez (azaz a harmadik Asus routert), megzavarodik. Hol az egyik kliens aktív a szerveren, hol a másik, egyszerre sosem. Valami olyasmi baja van, ha jól értem, hogy ugyanazzal a kulcspárral nem léphet be egyszerre két kliens, de ez mégsem igaz, mert ha kikapcsolom a subnetek behirdetését, akkor mégiscsak tud aktív lenne egyszerre két kliens is. Ilyenkor viszont nem érem el a subneteket, illetve az azokon lévő klienseket. A LAN subnetek nem akadhatnak össze, mivel mindegyik teljesen elkülönített: 192.168.2.0/24 és 192.168.3.0/24, a szerver meg a 192.168.1.0/24-et használja.
Ha jól sejtem ezt már grafikus felületen nem is lehet bekonfigurálni, ami nem is lenne baj, de valahogy ez már annyira speciális terület (Asus + OpenVPN + LAN subnetek behirdetése), hogy több óra guglizás után sem találtam megoldást. Abban reménykedem, hogy hátha van itt olyan, aki már csinált hasonló setupot. (A hálózatokhoz nagyjából értek, a linuxhoz sajnos már kevésbé, de azért egy rendes sorvezető alapján meg tudnám mókolni az Asust parancssorból is.)
The Amiga, Born a Champion
-
őstag
válasz Intelligencs #14628 üzenetére
Leraktam az AX56U-t, a lakás szélén lévő szobában van, szóval nem a közepén. Közvetlenül a router mellett 300 Mbps-t mérek Samsung S20FE telefonnal, speedtesttel, szerintem ez a net maximuma lehet. A fürdőszobában a kádban fürdést szimulálva 280 Mbps-t mértem, a legtávolabbi helyiségben, a konyhában pedig 250 Mbps-t, ezt már két vasbeton fal választja el a routertől. A jelszint a legtávolabbi helyiségben is elérte a -50 dBm-et. Az ott tartózkodásom alatt mindenhol stabil volt a wifi, de tény, hogy ez csak egy pár óra volt, szóval nem napokig, hetekig tartó teszt.
The Amiga, Born a Champion
-
-
Tamarel
senior tag
válasz Intelligencs #14661 üzenetére
Az jó, ac vagy ax kliens?
Nekem a konyhába nem ért ki az 5Ghz (ac). -
Tamarel
senior tag
válasz Intelligencs #14660 üzenetére
Szia.
Régen szívtam ezzel én is, főleg akkor, ha a távoli router nem csatlakozott és teamviewer-en keresztül kellett helyretenni. (Jelenleg egy távoli eszköz van.)
Aztán megfordítottam a dolgot, a fő a kliens, sima nat-olt kapcsolat internetmegosztás nélkül. Így egyirányú, csak én érem el az ottani dolgokat és szabályt se kellett kézzel berakni hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz GoodSpeed #14655 üzenetére
Megtaláltam, az egyik hozzászólását, akinél wifi-n szintén megállt sok esetben 400Mb/s-nél és felsorolja, hogy melyik szerverek esetében ment 600-zal is a mérés.
-
blakey
titán
válasz GoodSpeed #14662 üzenetére
Arra nagyon jó, hogy egyből felmenjen egy sz@r fw.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
enginev3.0
félisten
Aimesh beállításakor baj lehet hogy a fő routeren merlin fut, a másikon meg nem?
Egyszerűen nem tudom beállítani, megtalálja, elkezd csatlakozni, és megszakadkábelen vannak összekötve, wifin mondjuk meg sem találja
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
válasz Dragon3000 #14666 üzenetére
Köszi. Mondjuk nálam gyakorlatban is ennyi sajna, szóval nem a Speedtest a ludas.
#14667bigdady: Adminisztráció / Firmware frissítés.
#14668woodworm AC65P-nél csak sárga felkiáltójellel jelzi, hogy van új FW, de nem telepíti fel! Hibás, vagy bugos FW-t ha véletlen kiadnak, akkor úgyis csak 1-2 nap után derül ki, amikor már írnak róla a fórumokon addig meg manuálisan is felrakná az ember.
Viszont az a jó, hogy - most vonatkoztassunk el attól, hogy hibás FW benne lehet a pakliban -, hogy a Router az egy elsődleges védvonalbeli cucc a gépeink és a modem, vagy ONT, tehát az Internet között. Nem kell mindennap megnézni, hogy nincs e újabb, frissebb FW ami réseket foltoz be, hiszen megcsinálja magának, tehát biztonságban vagyunk akkor is, ha hetekig be sem lépünk a router webes, vagy applikációs felületére.
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #14670 üzenetére
Factory reset kellett a fő routernek
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni AX5400-as routerrel kapcsolatban. A felület szerint a Core 1 100%.on pörög folyamatosan. SSH-val csatlakozva az alábbi infót mutatja:
Ami még észrevehető probléma, hogy van még két asus router csatlakoztatva Mesh jálózatban . Ezek nem tudnak csatlakozni a fő routerhez, mert az "Aimmesh csomópont offline állapotban van" szöveget kapom.
Mi lehet a probléma a jószággal? -
Ha az AC65P-t csak AP-ként szeretném használni, melyik FW tudja a legtöbbet kihozni belőle? Jó lenne, ha maradna a WPA3 támogatás, mint a stock OpenWRT-ben, de lenne MU-MIMO is.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Bacusuz
addikt
sziasztok! Bemásolnék ide pár sort a logból segítségkérés céljából, az előzetes kérdésem az lenne hogy elég ha csak a mac adresseket szedem ki belőle vagy az ip-címek sem legyenek láthatók?
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Topikgazda
-
Hippy
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni mert nem nagyon értek a routerekhez. Vettem ma 1 RT-AX58U routert és a download mastert nem tudom működésre bírni. Feltelepül rendesen viszont nem fogadja el a belépési adatokat. A router gui-ba belépek minden probléma nélkül, de a download master nem fogadja el. Újratelepítettem már párszor de nincs változás. Merlint akartam használni, de ez V2-es router és mint ma kiderült azt nem támogatja. Eddig egy D-Link Dir 860l-t használtam padavannal és ott ment a torrentezés. Nem szeretnék most lemondani róla.
A download master ver. 9.1.0.101 és nem talál frissebbet. Már a router firmware frissítéssel is meggyűlt a bajom, de azt végül sikerült megoldani. Most a legújabb gyári van rajta.
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok
Tegnap átkötötték az fttb500 netemet ftth1000 re
Azóta tapasztaljuk, hogy rövidebb időre akadozik a net, pörög de nem tölt be, majd elindul és minden ok.
Találtam benne errorokat is és elég sürün megismétlődik ez az egész cucc kb óránként
Abban kérném a segítségeteket, hogy beteszek egy képet a rendszernaplóról, hátha nektek kiderül valami nézzetek rá legyetek szívesek[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
blakey
titán
válasz bigdady #14684 üzenetére
Az olcsó és a kevésbé támogatott routerek le vannak maradva, többek között ezért is szoktunk ajánlani olyan routereket, amivel foglalkozik is a gyártó.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Lett egy ax56u routerem. Első asus routerem. Van valami beállítás amit célszerű megejtenem, vagy csak üzembe helyezem és használom? -
Topikgazda
válasz Talala #14686 üzenetére
Alapértelmezett user/pass megváltoztatása és környezetnek megfelelő wifi beállításokon kívül még ajánlott kikapcsolni a UPnP-t és a WPS-t.
Fix eszközöknek ajánlott MAC cím alapján lefixálni az IP címet, port forward esetén mindenképpen szükséges is.
Esetleg DDNS beállítása ha távoli elérés kellene a későbbiekben.
A többi már egyéni ízlés/használat függvénye.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Talala
senior tag
válasz Gubek-Einste #14687 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz Gubek-Einste #14687 üzenetére
Upnp a wan résznél?
-
Topikgazda
válasz enginev3.0 #14692 üzenetére
Igen
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
rErEaT
senior tag
Sziasztok!
SWRT-dev cfw-ből létezik 5.1.8as verzió AC65P-re, de kérdésem az lenne, hogy hogyan kell lecserélni a uboot-ot?
"NOTE: 5.1.8 or later, the new uboot is required. 5.1.7 or earlier or stock firmware, you should use stock uboot.
BAUDRATE: uboot 57600 kernel 115200" -
Bacusuz
addikt
következő topic:
Tegnap este óta csak ez van a routeremben, kb 3 másodpercenként ír bele:
Apr 14 08:21:10 syslog: wlceventd_proc_event(556): eth2: Assoc (Fő mesh router mac adress), status: Successful (0), rssi:0
Apr 14 08:21:18 syslog: wlceventd_proc_event(491): eth2: Deauth_ind (Fő mesh router mac adress), status: 0, reason: Deauthenticated because sending station is leaving (or has left) IBSS or ESS (3), rssi:-58
Apr 14 08:21:21 syslog: wlceventd_proc_event(527): eth2: Auth (Fő mesh router mac adress), status: Successful (0), rssi:0
Apr 14 08:21:21 syslog: wlceventd_proc_event(556): eth2: Assoc (Fő mesh router mac adress), status: Successful (0), rssi:0
ez szerintetek mi lehet vítus?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Politika
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest