Új hozzászólás Aktív témák
-
laragirl83
őstag
válasz Anthony28 #8050 üzenetére
Nem értem 1eseknek mi jó abban, hogy szenvednek mindenféle külföldi webshopból való ram rendeléssel, amit ha esetleg gariztatni kell akkor van szopás csak igazán, mikor itt van ősember, brutálisan jó árakkal és még brutálisabb ramokkal...
a t1000-es ST-ek is simán mennek 1150MHzet, cl5-ben, feljebb meg nem próbáltam, de ez csak fesz és latency kérdése.gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
Anthony28
őstag
válasz laragirl83 #8051 üzenetére
4x1 ST1000 CL5 1150-be? Kétlem...bár 2,4V lehet. Viszont az alap 1150-es memók az 1150-et tuti tudják 4x1-be is, vagy talán még az 1200-öt is.
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
szacsee
nagyúr
válasz laragirl83 #8051 üzenetére
Én meg még azt sem értem, hogy minek 8-900 CL4-nél jobb ram...
Benchekkel villogni max, vagy 1-2 alkalmazás valamivel előbb végez azt csók..
Ha mondjuk valakinek a munkája feküdne benne, szerintem nem tuningolt géppel csinálná, mert pl 2 hét Photoshopp, vagy Cad elvész akkor eléggé bosszantó is lehet.
Na mind1 sokan nem értik meg biztos, de ott fennáll a józan ész hiánya...+ tuningfüggőség. -
szacsee
nagyúr
válasz Anthony28 #8052 üzenetére
Nemtom magas frekin mit megy, de Ősembernél a Gskill-ek is mennek 1100-at, pedig azok 2Gb-os modulok..
A másik nálam a 2 modul és a 4 modul is ugyanannyit megy, tehát nincs kül tuning szempontjából 1000-ig 4 modulnál.
1200 körül nemtom mi a szitu...kérdezd meg Ősembert, biztos akad a visszajelzések közül hasonló infó, ami neked jól jönne. -
laragirl83
őstag
válasz Anthony28 #8052 üzenetére
2*1GB-om van, de pl a t800-asokból 4*1gb is volt anno gépemben p5b deluxban, azok 1000mhz-en simán elmentek CL4-ben 2.2V-on...
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
Anthony28
őstag
válasz szacsee #8054 üzenetére
Ősemberrel majd hogy nem napi kapcsolatban állok...szted nem beszéjük meg a hasonló dolgokat? 4x1 1000-nél az 1100 még stabil lehet CL5-ben...de ki akar CL4 1000-ről Cl5 1100-re váltani? Ahhoz hogy jobb legyen a cl5 minimum 1150-1200 kell. A 2x2gb Gskill-ek voltak itt nálam, és teszteltem őket... azonos mhz-en jóval gyengébben teljesítenek mint a Super Talent vagy Crucial. Tehát hiába megy valami névlegesen nagyobb mhz-en a valós gyorsasága számít.A nálam levő ramok közül pedig a 2x2-es GSkill volt a leglomhább.Persze ez relatív, kinek mi a lomha.
-
tom_tol
addikt
válasz Anthony28 #8050 üzenetére
ca. 56E
lara mivel nem Mo.-n élek ezért azt veszem amit itt lehet kapni
(ST-k pl. nincsenek forgalomba) pont a garancia miatt
még annyit mivel sokat rajzolok Cad-el + sokat használom a winrart nem mindegy mennyit tud a masina nem feltétlenül a tunning örület mozgat ha igyekszem jó konfigot összerakni
nem hajtom a 8200-t 4000 felett és nem kényszeritem a ramjaimat cl4 1200-on pedig tudná mind a kettö -
sz.j
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz westlake #8060 üzenetére
Jáááá, értömmá
Nálam alapon nem hibádzott. Viszont akárhány GMH-s ramot próbáltam ki benne, mindnek 1000cl5 volt a vége. GKX-es Talentek mennek szépen benneAkkor ez az amire korábban gondoltam, hogy nem "eszi" a GMH-s ramokat a lapom.
BTW: Úgy tűnik, mint ahogy pl. a Skulltrail topicban is látszik, gond van a szövegértésemmel Nemhiába,ha nem jár suliba az ember,egyből elfelejt mindentsz.j.: Nem mondtam, hogy rosszak a Ballistixek. Fájt megválni tőlük. Sok iő óta képezték állandó elemét a konfigomnak. Csak a P5K-Pro nem szerette a GMH-s ramokat, ezért kellett megválnunk egymástól...
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
-
Drizzt
nagyúr
Azt tettem fel. Inkább valami Sata parának néz ki a dolog, mert mindig épp pörög a winyó, amikor gáz van. Bár mondjuk net is szokott menni, szóval lehet lan is, vagy simán valami szoftver gondd, ha megint fagy, megnézem Vista alatt, most csak megtuszkoltam a kábeleket. Meg ment egy scandisk, javított is pár dolgot.
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
toth_janika
őstag
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
szacsee
nagyúr
válasz toth_janika #8073 üzenetére
C meghajtón van elég hely?
ATK0110 ACPI Utility driverét feltetted? (lemezen, driver mappa ACPI) -
Anthony28
őstag
Eleve a hibernálás nem 100% jó megoldás, a Vista-ban le is lövöm egyből, mert van hogy úgy tér vissza hibernálásból a gép hogy bizonyos betöltött fájlok sérülnek, és mindenképp újra kell indítani csak lehet látszólag minden oké, elkezdesz játszani vagy esetleg melózni és lefagy, reset, kék halál...nem minden hardver támogatja 100%-ig, ezért is lehetnek a gondok.Nem hiszem hogy a hibernálással 2 percnél többet nyersz, innentől kezdve én nem eröltetném, jobb neki ha rendesen leállítod, majd megvárod a bootolási folyamatot.Időzített leállításra meg ott vannak a shut down progik...szóval tényleg nem értem.
Tehát miért is fontos neked a hibernálás?Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
zso73
veterán
Bármelyik cuccod drájvere leronthatja a hibernálási dolgot. /Alaplap,vidkard....../
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
loree69
aktív tag
hali kérdés!
az ATX csatik bekötésével kapcsolatba van egy nagyobb csati + mellé befér még 1 12V aszem
de van egy másik 12 V atx az alaplapon tökmindegy hogy melyiket kötömbe?
loree
-
ocsesz
aktív tag
Kérdés mindenkihez!
A memtest folyamatosan hibát dob ki.
Döglött lehet a memó vagy csak bios? -
törölt tag
Alaaplap vásárlás előtt állok. Olvasgatva a topikot, elég vegyesek a tapasztalatok, vélemények. A kérdésem tehát, mennyire jó választás egy P5K Pro? Melyik 1066-os memóriát ajánljátok hozzá, ami gyors, stabil de nem nagyon drága?
X38 szóba sem jöhet, X48 meg tulságosan új... Marad a P5K valamelyik változata. Esetleg van jobb választás P35-ben az Asus-nál? (Gigabyte nálam kizárva) -
Vigneau
félisten
válasz #69523456 #8087 üzenetére
Szerintem a Pro igen jó választás. RAM-ok terén tudtommal nem finnyás - leszámítva a GMH-kat -, elvileg szépen elzakatol a Kingmax Mars 1066-os verziójával is - ami köztudottan nem valami drága memória. Más RAM-ok esetében talán Ősember bír a legtöbb tapasztalattal.
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Brumi˘
addikt
Üdv all!
Létezik az hogy elszált a lapomon valami? Mert tegnap prime közbe kapott a gép egy áramszünetet. És azóta random fagyások, kékhalálok és ezek után bootnál post képernyőn usb cuccok ellenörzésénél fagyás. (innen csak úgy megy tovább ha tápot lenyomom és vissza)
-
Simtu
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte P35-ds3 helyett milyen asus lapot ajánlotok? 8200-es proci menne bele, húzva lesz, támogassa a tuningot
Köszi
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz #69523456 #8090 üzenetére
Abszolút pozitivak a tapasztalataim. Eddig csak ez a GMH finnyássága okozott kis fejtörést,de megoldódott, szóval ebben az árkategóriában én csak ajánlani tudom ezt a lapot.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
eVan
tag
Na uraim,egy kis info P5KCseknek...
P5kc lapban 1001es biosal E8400 8x500on 4GHZ 1.42 volton,Memó Crucial Ballistix 2x1G kit 1066os 4-4-3-8 időzítéssel 1000en hagytam...Minden tesztben 10-11 órás próbákkal beton stabil,Kivéve orthost,mert az vhogy 5mp után megáll.Menne még bőven tovább is,de nekem ez volt a célMinél több embert ismerek meg,annál jobban szeretem a kutyákat.:)
-
Anthony28
őstag
Esetleg ha a 25.xx Prime95-öt használnád Orthos helyett....lehet jobb lenne.
Qurva sok 4ghz-en az 1,42V. Bios 1,42V? Vagy Cpu-Z? Bár tök mindegy mert ha Cpu-Z szerinti lenne az is sok. Cpu-Z vel mérve 1,3-1,35V tudnia kellene a 4ghz-et.
1,45V felett meg még véletlenül se használd még tesztek erejéig sem! Hőfokban ne lépd túl a load 72 fokot.. ha pedig a 4ghz-en akarod használni akkor vedd vissza 1,3V-re a feszt, állítsd be manuálisan a pll,fsb term,GTL,NB,SB feszeket és ereszd rá a Prime95 smallFFT tesztet.Ha nagy gáz van 30p belül dobni fogja a hibát.Ekkor emelj minimális cpu feszt és kezdheted az elejétől.Ha megtaláltad azt a fesz/mhz értéket ahol nem dob hibát, akkor azokkal a beállításokkal már használhatod, de 1 éjszakára mindenképpen hagyd ott a Prime95-öt hogy tényleg meta stabil lett e.[ Szerkesztve ]
-
Simtu
senior tag
Hello!
A p5k pro és a P5K IP35 között mi akülönbség (árban kb 1k)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest