- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagit
veterán
válasz NTonee #20748 üzenetére
Most már jó
Notebookcheck szerint már a GT540M is 15%-al gyorsabb mint a 7610m szóval ez az 555M még jó is lehetne, csak indulna el. Felkeresem majd az említett fórumtársakat, ~80€ még adnék is érte, többet nagyon nem.
Szerk, most látom hogy ez rossz/nem tesztelt akövetkező 158 €. Az már kicsit húzós.
[ Szerkesztve ]
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
NTonee
veterán
Olvasom közben a gamer notis topikot is. Az asus azzal is szokta szívatni a jónépet, amit kreten67 írt:
,,az Nvidia kártya nem biztos hogy elindul,pláne ha a vbios chip az alaplapon van és nem a vgán."
Elég esélytelennek tartom ezt az upgrade dolgot sajnos.
Szerk: amúgy KillHates is ott szokott bóklászni a gamer notebookok topikban, szóval szerintem fog reagálni a témára.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz muhaha01 #20754 üzenetére
A 69 jobban hangzik (minden értelemben ). Bár még mindig keveslem egy csöppet.
Amúgy ma borderlands2-vel múlattam az időt. Meglepő módon nálam sem volt a toppon ma a dolog. Nem tudom mire fogni a dolgot. Amikor nagy volt a hentelés, akkor betérdelt többször is, pedig nem szokott.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz muhaha01 #20758 üzenetére
Egy szintén furcsa példát hoznék a "rájött az öt perc" elképzelésre. Kollégám G750 gépénél fordult elő, hogy egyszerűen nem indult be a hűtés. Még szerencse, hogy be volt állítva sípolás, ha túl magasra ugrana a hőmérséklet. Egy kikapcsolás-újraindítás után semmi baja nem volt.
Nyilván az általad tapasztalt dolognak is van valami konkrét oka, de így nehéz lenne kinyomozni, hogy most meg gond nélkül működik. A hwinfo-t érdemes lenne elindítani a játék előtt, aztán a végén visszanézni az értékeket. Én minden adatot látok közben is az msi afterburner progi osd beállításaival. -
HoaryFox
őstag
válasz muhaha01 #20758 üzenetére
Velem is akkor szokott előfordulni a gépemnél a szaggatás, ha ez a mocsok NV Optimus úgy gondolja, hogy a játéknak elég az Intel HD -.- Neked nincs véletlen ilyen, hogy hogyha jobb klikkelsz a játék .exe-jére/parancsikonjára, hogy "Futtatás a következő GPU-val" vagy valami hasonló?
NTonee: Ez a venti nem akart elindulni buli velem is előfordult már, kicsit se sz.rtam be De egy óvatos kifújkálás után mostanában már nem csinálja
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
muhaha01
tag
válasz HoaryFox #20760 üzenetére
ránéztem erre is, biztos, hogy az nvidia kártya megy a játékok alatt.
azonkívül, ha az intel menne, akkor nem menne tükörsimán egyáltalán.
újraindítottam tegnap többször is, nem változott semmi.
melegedni se melegszik, 70 fok fölé sose ment, szabad kézzel is érezhető volt, hogy teljesen rendben van a dolog.estére meg megjavult magától.
csak arra tudok gondolni, hogy neten keresztül nyúlkálnak bele
[ Szerkesztve ]
-
telefonfulke
tag
Amúgy ha az optimus vmiért nem megy egy bizonyos laptopon, akkor eszközkezelőben letiltja az ember a dedikált vga-t, az működhet jobb híján?
-
NTonee
veterán
válasz telefonfulke #20763 üzenetére
Nem. Viszont ha működne is, akkor pont az igp-t akarnám letiltani, nem a dedikáltat.
-
frigoo
aktív tag
Épp lecsúsztam az E-Digitalos akciórol, ahol az Asus X550JK cirka 174k volt, illetve befigyelt az Asus G551 248k környékére. Amíg nyújtozkodtam, visszatették nov. 2-án az árukat sunyiba. Remélem majd lesz black friday akció........
-
benyito
csendes tag
X550JK-be melyik caddy-t érdemes rendelni? Ebay-en néztem, de ott a jk-ról még nem nagyon hallottak. Mondjuk szerintem, az összes x550-be ugyanolyan kell, de hát tudjátok, nem akarok kidobni 4k-t sem az ablakon fölöslegesen...
[ Szerkesztve ]
A repülés titka az, hogy valaki próbálja ledobni magát a földre, de elvéti. - Douglas Adams
-
telefonfulke
tag
Akinek Asus X550JK gépe van i7-tel, csinálhatna egy tesztet, hogy hűtőpaddal hány fokot lehet rajta húzni.
Illetve ha valaki tud egy teljes tesztről a géppel, megoszthatná (vagy csinálhatna egyet )[ Szerkesztve ]
-
csibusz0314
aktív tag
válasz frigoo #20765 üzenetére
Nagyon nagyon vigyázzatok az E-digitallal.. Még szerencse, hogy nő létemre értek azért valamennyit a laptopokhoz.
Konkrétan ezt a gépet kértem:
X550JD-CO011HVégeredmény az volt, hogy szombatig 840M VGA-val volt hirdetve ( a kép sem a valóságot ábrázolja...) Hozzáteszem még múlthéten csak 189K volt..
Átvettem a készüléket, és azzal a lendülettel, vissza is adtam..Én nem ezt kértem kifogással...
Feldobták azt a lehetőséget, hogy 10K engednek. Megpróbáltam körbeírni, hogy mekkora különbség van a két kártya között, és ne szórakozzunk egymással..Természetesen a kolléga semmit nem értett hozzá.Végeredmény: 3 óra!!! várakozás, mókolás után ezt a gépet vihettem el:
És persze az ajándék táskát sem kaptam meg.. ezek után.. Viszont 5K elengedtek...
Plusz, másnap ismét elrontották mivel ez a készülék, amit végül elvittem, 178K ért volt hirdetve Pacsit adnék az oldal adminjának Mert így csak a céget járatják le
[ Szerkesztve ]
-
csibusz0314
aktív tag
válasz csibusz0314 #20769 üzenetére
X550JD-CO011H - X550JD-XO011H
-
KisBundi
őstag
válasz csibusz0314 #20770 üzenetére
Előfordulhat, hogy vannak rossz tapasztalatok az edigitallal, de én már kb 10 éve tőlük rendelek és még nem volt rájuk panasz. Ettől függetlenül mindenki tévedhet!
-
-
Dapro
senior tag
válasz telefonfulke #20768 üzenetére
Hát. Arra gondolsz, hogy hűtőpad mennyivel viszi le a hőmérsékletét? Mert az kb felesleges. Én sem gondoltam, de ez a gép nem melegszik annyira, hogy érezhető legyen. (wasd rész) Pedig bf3 multival, high-ultrán játszottam 50-60 fps órákig Kérdés mennyi ideig tartja fent ezt és mikor kell takarítani Amúgy jó, a betekintési szögei is, a ház is nagyjából (bill és touchpad megszokás kérdése.) HDD lehet hallani eléggé ha nagyon csönd van. De érdemes ssd-re cserélni. Amúgy tegnap próbáltam a BF4 multit is, de valamiért leesik az fps-em pedig high-on van és általában 50-70 fps-em volt. De nem a gép hibája, proci 40-50% kihasználtság, de lehet a ram kevés hozzá. Hőfokok nekem 70-75 körül vannak. gpu és cpu is. Gyakorlatilag best buy-nak mondhatnám mivel ebben az árban nincs másban gtx850m (gddr2).
Amúgy nekem is edigitaltól van, és kellemesen csalódtam bennük, hiszen megrendeltem csüt és be tudtam állítani, hogy másnap hozzák (ingyen) és hozták is
[ Szerkesztve ]
-
telefonfulke
tag
Nekem azért lenne érdekes a hűtőpad, mert a videók renderelése annyi procit eszik, amennyit csak tud, sokszor felnyomja 100%-ra a processzorterheltséget. Engem a külső hőmérséklet annyira nem érdekel, a throttlingolás számítana csak, illetve hogy ne égesse le az egész rendszert a cucc. :d
[ Szerkesztve ]
-
danbal
csendes tag
Üdv! Az edigital-nál sikerült vennem egy 550jk-t a pofátlan ár éjszakáján. kb. 23:30 körül
Ramot bővítenék, de amit kinéztem ijesztően olcsó. Szerintetek jó ez a ram?[ Szerkesztve ]
-
-
vagabor
aktív tag
Sziasztok, asus g56jr-hez win7 drivereket lehet találni valahol, vagy kénytelen leszek win8at rakni a gépre? Új masina, és csak win8 driverek vannak mindenhol..
ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok,
Laptop: Asus S551L
Rendszer: Win 8.1két problémám lenne, amit szeretnék vázolni és remélem valaki tud rá megoldást mondani:
1. Ha rákötöm HDMI kábellel a TV-re akkor nem ad át hangot a noti. Miért van ez? Driver-ek oké, lejátszóeszközökben nincs letiltva, sőt fel sem ismeri a tv-t. Asztali PC-n is win 8.1 van és tökéletesen megy.
2. Sokszor előfordul, hogy olyannyira belassul a noti, hogy semmit sem tudok vele csinálni. Egy Chrome-ot is minimum egy perc míg megnyit, utána persze helyrerázódik a noti, de ez nagyon idegesítő dolog.
Remélem tudtok majd segíteni.
-
Simi37
őstag
Van a gépbe most egy Hatachi HDD 1TB és 5400 rpm. Mennyivel lenne gyorsabb ha lecserélném (ugyancsak Hatachi) egy 7200rpm-esre? (az is 1TB-s ÉS IGEN TUDOM H 2,5" KELL)
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
GeryFlash
veterán
Hali!
Asus K43-SV laptopom van, és tegnap sajnos a kondi szekrényből kiesett a laptop (kb 1-1,2m magasról) Szerencsére táskában volt, de így is a jobb sarka megütődött, és az alu felhajlott, most van egy 5 mm magas másfél centi hosszú lyuk... A műanyag back case ahogy nézem szerencsére nem sérült. A fedél és a zsanérok sem sérültek.A kérdésem az lenne, hogy a top case mennyire cserélhető, mondjuk ha elviszem az Asus szervízbe mennyiért csinálnák meg? Itt vannak k43-as top casek 8-ért, de undorító színben és kompatibilitásnál se látom az ,,sv"-t. Asus márkaszervíz vajon mennyiért csinálná meg? 10 ezernél sokkal többet nem szívesen adnék ki rá, házilag meg lehet barkácsolni mondjuk satuval vagy kalapáccsal?
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Asus G551 és N551 (i5 és i7) modellekben GDDR5-ös menórával ellátott Maxwell-es Nvida VGA van. Sovány vigasz az IPS kijelző mellőzése miatt
-
vagabor
aktív tag
válasz spyduck #20787 üzenetére
Csak itthon nem kapni g551-et ips matt kijelzővel? Vagy hogy van ez most g56 ips-sel jött, az új széria meg nem?
ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni Tőletek pár kérdésben.
Van egy Asus F3Tc notebook-om.AMD Turion 64 MK-38-as processzor lapul benne, melyet szeretnék kétmagosra kicserélni.
Olvasgattam fórumokat és a 90nm-es TL szériát ajánlják, egész pontosan:TL-52 31Watt TDP
TL-56 33Watt TDP
TL-60 35Watt TDP.
BővebbenA jelenlegi processzora 31 Wattos TDP-vel rendelkezik. Ha ez kicserélem egy 35Wattos TDP-vel rendelkezőre (TL-60), az mennyire tesz be a notebook hűtésének? (Túlmelegedésre gondolok elsősorban). Bár csak +4W, de van egy olyan érzésem, hogy sokat számít.
Másik kérdésem az lenne, hogy vajon kezeli e a 4GB RAM-ot (2X2GB kit)? Hivatalosan 2GB-ot támogat, azt olvastam. Viszont láttam olyan bontást, ahol 4GB RAM-mal árulták a maradványait.
A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Hardveraprózva ismerszik meg az ember.
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Miért nem találok új X552c laptopomhoz win7 drivereket? Lemezen 8-hoz van csak és nem mind jó... -
GeryFlash
veterán
válasz v.attis #20791 üzenetére
Mivel windows 8 only lapos, de szerencsére van megoldás, az Asus x550cc driverei jók hozzá [link]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
NTonee
veterán
válasz v.attis #20791 üzenetére
viccet félretéve...
7éves (!) op.rendszerről beszélünk, azért nincsenek már a support oldalon win7 driverek. Elavult, kész. Váltani kell, semmivel sem rosszabb a 8.1. A kinézetét úgy szabod át, ahogy akarod, én észre sem veszem a különbséget. Ráadásul pár hónap múlva már win10 lesz.
Ha valami miatt komolyan feltétlenül szükséges a régi rendszer, akkor lehet vadászni drivereket az egyes hardverek gyártóitól is (pl atheros wlan, realtek lan, stb), ott még valószínűleg lesznek win7-hez készültek is. Viszont nem szabad meglepődni, ha nem fog megfelelően működni, vagy nem lesz stabil a rendszer. -
KisBundi
őstag
válasz NTonee #20794 üzenetére
Win 7-re kompatibilitási problémák miatt van még szükség ma is! Nagyon sok kifizetet program nem fut sehogy win8 alatt! Egyébként 5 éves mivel 2009 októberében jelent meg és bejelentési és fejlesztési időt nem számolják. Tény, hogy jobb a win8, de ha vmi nem megy akkor nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz KisBundi #20795 üzenetére
ez borzasztóan rossz kifogás. Ennyi erővel 20év múlva is elő lehetne húzni ezt a dumát. "Há' nem volt support szerződés, a fejlesztő béna volt, így win7 kell" Pff... rengeteg programom van, amit megvettem és igen, van köztük olyan, ami már win7 alatt sem ment. De könyörgöm, akkor új alternatívát kell keresni, vagy olyan gépet használni, amihez még készültek driverek és amin az adott program működik. Én meg tudtam oldani, hogy egy könyvelő programohoz, ami DOS-ra (!!!) íródott, legyen egy külön gép otthon? Amikor végleg betérdelt az öreg gép, akkor fel lett bontva a szerződés a fejlesztővel és jött az új, már windowsos alkalmazás.
Ne várjuk már el, hogy egy régóta elavult operációs rendszert a gyártók az új gépeiken is támogassanak. Amikor már win14 lesz, meg 24magos procik, 256gb ramos gépek, akkor is win7 kell majd, mert ki lett fizetve a program és nem kompatibilis az új verziókkal?[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz v.attis #20797 üzenetére
Win8.1 alatt asus driver nélkül sem megy a wifi? Az esetek többségében a win8.1 felismeri wlan kártyát és felrakja a hozzá szükséges drivert. Ha mégsem, akkor hardverazonosító alapján keress hozzá.
A lan driver amúgy pont működött volna szerintem 7 alatt is, ha a lan kártya gyártójának weboldalán ketestél volna drivert. -
KisBundi
őstag
válasz NTonee #20796 üzenetére
Ezzel azért nem értek egyet, mert pl ahol én is dolgozom cég kb 900-1000 db gépet működtet. Egy komplett belső hálózat átállítása win8-ra és licenszdíjak megvétele mind nagyon bonyolult lenne. Nem is beszélve az egyedi fejlesztésű programokról. Mondom még1x, hogy ezért még szükség van rá mai is és ez nem kifogás, hanem tény! Nem azt mondtam, hogy jövőben nem fogunk átállni 8-ra!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest