Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz cyber86 #4301 üzenetére
aham, sőt, fagyaszt. Nem meleg a kupak, nem jut oda a hő. Vizes topikban is jártas vagyok, nem egy-két delides eset van, biztos csak viccből vagdossák ennyien. Sebaj, ez itt off, hagyjuk is.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BRABUS113
aktív tag
Ma kaptam meg az IDE -> Sata Convertert a régi vinyómhoz, de sajnos nem tudom működésre bírni, pedig jó lenne használni :/ esetleg valaki csinált hasonlót?
Steam: BRABUS113 ||| Uplay: BRABUS_113 ||| EAplay: BRABUS113
-
ViZion
félisten
válasz BRABUS113 #4303 üzenetére
táp kell neki, vinyón is be kell állítani, h master/slave vagy cable select. Ezeket próbálgasd, volt, ami csak masterként ment.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
rappit4
őstag
Sziasztok!
Már kb. két hete gariztatni van az M5a97 evo r2.0-ás lapom és azt mondják az aquánál, hogy hónap végére lesz kész kb. Valakinek van esetleg tapasztalata gari ügyileg? Tényleg ilyen sokáig kell, hogy tartson? Meg az is, hogy nem tudnak addig legalább cserébe adni egy másik lapot.... Most ha valakinek beszarik az alaplapja az két hónap várjon gép nélkül ? -
ViZion
félisten
válasz rappit4 #4306 üzenetére
Isten hozott a hazai garis intézésben.
Acer szlovákiában gyorsabb, mint ezek itthon együtt. MSI deszka kb. 3. hete vizsgálják. Mondjuk nem tudom mi tart ennyi ideig...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Lacielvtárs
nagyúr
hát Mester azért mert mm2-röl mm2-re átvizsgálják mikroszkóp alatt, az azért eltart egy darabig
de amúgy tényleg röhej hogy Mo-n minden atom sokáig tart
nekem egy LG monitorom gariztattam, több mint négy hét után megjavították - csere monitor nuku - vettem másikat és nagy nehezen kiharcoltam hogy kupont kapjak amit le kellett vásárolnom
de hát Magyarország, én így szeretlek"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
rappit4
őstag
válasz Lacielvtárs #4309 üzenetére
Na ezaz,hogy elvileg nekem is megjavították, az meg kérdés meddig bírja.... Így meg pofám sincs eladni...
-
ViZion
félisten
válasz Lacielvtárs #4309 üzenetére
12k deszkán mit vizsgál? A műszerész ideje többe kerül. Azért azt tudni kell, h az a deszka kb. 3k Ft-be van nekik, mire Mo.-ra ér... Szal. proci+ram bepatint és teszt: OK vagy kuka. Nincs mit nézni (OK, égés nyom, fizikai behatás esetleg).
Amúgy jah. Ez van, lehet szeretni. Csak Sass meg ne lássa, rögtön leoltana minket, h bezzeg Anglia, mert ott az ügyfél az első... bakker, egy pár ormánnyal balkánabbi (van az a szó amúgy?) ország vagyunk.
-
ViZion
félisten
Most írt a bolt, még semmi üzenetük nincs a deszkáról... szerviz ül rajta.
-
Vicki91
csendes tag
Sziasztok.
Van egy ASUS M5A97 EVO R2 alaplapom. Hozzá van egy 4gb Kingston HyperX 1600 mhz-s ram, egy fx 6300 as proci és egy AMD Radeon HD 5700 as vidikari. (win8)
A probléma az lenne hogy folyamatosan "laggol" a gép. Az asztalon ha nem fut semmi akkor is látom hogy nem folyamatosan megy az egér kurzor. Ha meg nyitok egy weboldalt és mozgatom az egeret akkor ugrál sőt amíg meg be nem tölt az oldal szinte mozdítani se tudom ( olyan mintha minden nap elteltével kicsit rosszabb lenne és jobban laggolna). KB egy hónapja állítgattam az alaplapomon, egy hétig jó is volt aztán elkezdte megint csinálni. Múlthéten feljöttem a fórumra keresgettem kicsit és beállítottam a lapot az 1660-as hozzászólás szerint mindent. Pár napig jó is volt bármit csináltam nem akadozott egyáltalán de most megint elkezdte csinálni. Youtube on a videó is akadozik, torzít ugrál a hang. Játék közben is néha belaggol kicsit. Melegedni nem melegszik semmit, a memóriát anno teszteltem nem volt semmi baja.
Régebben volt egy ASRock alaplapom ugyanezekkel a cuccokkal és azzal is ezt csinálta, azért is cseréltem le... Azthittem hogy nem bírja a procit de itt is ugyanez a probléma csak nem annyira durván. Néha le is fagy, vagy fél percig nem tudok semmit csinálni vele de utánna észheztér.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Vicki91
csendes tag
550-es fsp hexa+ om van. Gondolkodtam már hogy lehet hogy kicsi lenne a gépnek de elvileg bőven elégnek kell hogy legyen. Egerem, billentyűzetem már azóta új van. Tápot hogy tudom leellenőrizni?
Mostmár az is elég ha fut az utorrent és laggol... Ha bezárom úgyahogy megy rendesen. -
ViZion
félisten
válasz Vicki91 #4318 üzenetére
Én elsőre a HDD-t gyanúsítanám, de memtest sem ártana. Futó folyamatokra rá kellene nézni, mert az is lehet, hogy valakinek masszívan bányászol... Volt már erre is példa a topikban. Amiket és kb. amilyen sorrendben tennék:
- HD sentinel: becsapós, 100/100 is ment már gariba, de rá kellene nézni
- Memtest: RAM is csinál furákat, ez egy-két óra alatt kideríti.
- folyamatok: van-e fura, magas CPU idővel, magas CPU használattal?
- beállítások: kevés ram, vagy HDD-re swappolás miatt lassú?
- De a programokat is át kell túrni, az optimalizáló, szuperhiperturbósító progikat le kell szedni, 98% gagyi, vagy több kárt csinál, mint hasznot.
- Live linux: vajon ott is laggolna? Másrészt linux alól szépen takaríthatók a win mappák, amik egyébként nem. Sysvolume info, recycle, temp ->shift+del, ezzel a vírustanyák nagy része megy a levesbe.
- Linux alól víruskeresés: Avira vagy Bitdefender linuxból leszedi a win alatt írthatatlan szarokat isMeg ide is dobhatsz bios képeket és a pontos konfigot az adatlapra.
-
Vicki91
csendes tag
Ilyen vírus és programhibákat kizárnék, mert anno az asrock lappal kipróbáltam vagy 5 féle windowsot teljes formázással (xp,win7.win8). HD seninel nem ír semmi hibát, 100% ot ír. Nincs semmi féle turbósító programom. Memteszt is volt már futtatva nem talált hibát.
Feladatkezelő szerint semmi kimagasló adat nincs, memória kihasználtság alapjáraton kb 35%, proci pedig 0-1-2-3%.
Youtube-os videó nézés közben ahol akadozik se magas semmi. Proci 10-15%, memória:40%.
Már rögtön a bekapcsolás után laggol a gép, nem csak idővel, később sincs semmi kimagasló adat a feladatkezelőben.
Délután csinálok bios képeket és felteszem, de próbáltam már alap beállításokkal és egy idő után azzal is elkezdett laggolni.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Vicki91 #4320 üzenetére
Milyen vinyód van? Nem hangos? Nem seekel sokat? Melyik részre van telepítve a win? Live Linux alatt is ilyen?
-
Vicki91
csendes tag
Toshiba 1TB 32MB 7200rpm SATA3 ilyen vinyóm van, nem hangos és ha sajátgépben nézelődök, másolok egyik meghajtóról a másikra akkor egyáltalán nem laggol és lassul be a gép. Csak ha valamilyen internetes dolog kell hozzá (utorrent, youtube, sima böngészés...) Korábban mikor még az asrock lapommal szenvedtem egy 320 GB-os vinyóm volt és akkor is ilyen problémák voltak, de azt a vinyót évekig használtam egy régi gépben és ott nem volt ilyen probléma.
Linuxal még nem próbáltam, de próbáltam xp sp3 al vagy 3 féle windows 7 el ( 32, 64 bit) win8 al.
3 meghajtóra van osztva a vinyó és a rendszermeghajtóra,( vagy mi a neve) a C-re van rakva a windows. -
BRABUS113
aktív tag
Bitcomet nincs fent esetleg? volt régen egy ilyen hasonló laggom és a Bitcomet csinálta, ha van routered, nézd meg router nélkül
Steam: BRABUS113 ||| Uplay: BRABUS_113 ||| EAplay: BRABUS113
-
ViZion
félisten
válasz Vicki91 #4322 üzenetére
hmm... wifi-n vagy? Vagy van router?
Elég fura helyzet, szal. gépen nincs lag, csak ha netes dolog is megy? Win topikban hátha többet tudnak, nem akarok totózni, ha folyamatok rendben vannak szted.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Vicki91
csendes tag
Igen csak netes dolognál, most az előbb elkezdtem másolni egyik meghajtóról a másikra vagy 10 db nagyméretű fájlt és semmi lagg. Van routerem, de ilyen modemes router úgyhogy csak így tudom használni.
Amióta fent áll ez a probléma volt már 3 másik routerem is úgyhogy a router hibát is kizárnám
Lan kábellel használom nem wifivel.
Bitcomet nincs de őszintén megmondva azt se tudom hogy mi az
Ha bezárom az Utorrentet akkor folyamatosabban megy az egér de ha már megnyitok egy oldalt megint laggol szóval annál mindegy hogy megy e a torrent vagy sem.Jelenleg internet explorert használok mert egy jó ideje a crome használhatatlan mert annyira lassú, kb 1 perc mire bejön a kezdőlap és közben olyan lagg van hogy az egér kurzor meg se moccan mikor mozgatom össze vissza. Mikor 2x 3x állítgattam a biost utánna pár napig tökéletesen és gyorsan működött a Crome is most megnéztem és vagy fél percig megint csak fehér képernyő, a program nem válaszol is előjött már és inkább bezártam...
Most mértem le órával: 3 perc volt mire betöltötte a 3 kezdőoldalt (facebook és 2Xgoogle.hu) ami be volt állítva a crome-on. A netemmel minden rendben, tuti nem azzal van a probléma.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Vicki91 #4325 üzenetére
torrenten nincs sok fel/le esetleg? Mert azért az odaverhet a gépnek, hiszen ír és olvas a HDD...
Milyen vírusírtód van?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Vicki91
csendes tag
Hm asszem megoldódott a probléma. Ránéztem a BIOS ra és mit láttam? Minden alapon volt, semmi sem maradt meg amit beállítottam. Beállítottam megint minden az 1660 as hsz szerint és most tökéletesen fut úgy hogy megy az utorrent+böngészek...
Am avastom van de amióta elkezdett laggolni ki van kapcsolva. Most 56 torrentem van abból max 2-3 szokott aktív lenni az is csak néha.
Már csak abban kérnék segítségek hogy, hogy állítjam be a biosban a memóriát hogy ne 1151 MHz-n fusson az 1600 MHz-s ramom. Ja és hogy tünhettek el a BIOS beállításaim magától?
Ja és még az lenne hogy ha kikapcsolom a gépemet akkor is áram alatt van. Azt hogy tudom kikapcsolni?[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Vicki91 #4327 üzenetére
szorzót állítasz, nem FSB-t, ugye? Viszont akkor nem lehet 1100 a ram...
Ne DOCP-t, hanem manualt válaszd az elején.
Gondolom valamiért nem indult és resetelte. Áram alatt marad, de csak 5 V van azt hiszem. Töltés funkvió biosban. Mondjuk nálam kikapcsolva is világítanak a ledek.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Az normális, hogy belakott rendszernél majdnem 30mp kell, mire asztalt kapok? Most vettem ssd-t, és a legendás 8mp-nek se híre, se hamva. Azért ide írok, mert eleve a speaker majdnem 10mp mulva csippan, ezért meg gondolom a deszka a felelős. Konfig. -
ViZion
félisten
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz dodopek #4330 üzenetére
itt meló helyen is oylan lap van az egyik gépben, itt is ez a jelenség...
nekem anno ugyanilyen volt csak r2.0 azon egy bios frissítés segített...
de ehhez a laphoz (m5a97) már nincsen újabb bios, így lehet sajnos az nem fog gyorsabb lenni boot terén
de a kék Mester szavaival élve, a bios beállítást jó lenne látni[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Ma rendeltem meg egy M5A97 R2.0 lapot és kérdésem az lenne hogy mennyire gyorsan bootol egy SSD-Win7 kombináció ezzel a lappal? Olvastam pár hsz-el korábban hogy 30mp is lehet, a mostani Asrock lapommal 21 sec volt, igaz ebből 5-7 mp volt mire egyáltalán a bootig eljutott. Remélem ezzel a lappal gyorsabb lesz[ Szerkesztve ]
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
dodopek
addikt
válasz Lacielvtárs #4332 üzenetére
Le tudom valahogy menteni a beállításokat? Vagy print screen?
-
ViZion
félisten
válasz dodopek #4334 üzenetére
F12 ment pendrájvra sztem annál is.
Gyors boot kell? Fedora linux, 7-8 sec ha felcsatolja a vinyókat és fellép hálózatra is.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dodopek
addikt
Sajnos a játékok nagy része nem igazán barátlak a linux disztrókkal, így ez nem játszik.
Használok linuxot, de csak próba rendszernek Yumin, hogy hardveresen rendben van e az adott gép.
Most épp egy lemez felület tesztem fut, szóval talán éjfél, vagy holnap reggel, mire fel tudom tölteni a mentést.
Köszönöm előre is. -
ViZion
félisten
válasz dodopek #4336 üzenetére
Raid, PXE boot kikapcsolása gyorsít, esetleg pár trükk még (win alatt is vannak ilyenek), de csodák nincsenek sajnos.
-
Tibcsi55555
tag
Segítséget kérnék. Adott egy ASUS M5A97 EVO R2.0. Léghűtést lecseréltem vízre és a ramokat is cseréltem. Na most a RAM kiszedésénél elég rendesen neki kellett feszülnöm valamiért az alaplapnak, mert nem akart kinyílni a záró vége a slot-nak. Na most, amikor bekötöttem a vízhűtést, betettem az új ramokat, akkor indításnál pirosan világgított a CPU red LED. Megnéztem minden kábelt és a helyükön voltak. Néha elindult és eljutott a BIOS-ig, de utána már nem. A lényeg hogy egyszer csak leállt a PC és égett szagra lettem figyelmes. Kiderült hogy az alaplapon a CPU mellett balra elhelyzkedő hűtőborda alatt leégett valami. Itt a kép is.
Ezt szerintetek mi okozhatta? Attól hogy a ramok fehér szorítóit megpróbáltam feszegetni és meghajult a lap és ezért lett ez? Ha a vízhűtés rossz lenne, akkor csak egyszerűen felmelegedne a CPU és kész, de az rohadt hűvös volt.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz dodopek #4340 üzenetére
Tibcsi55555:
Az ott bizony a VRM, vagyis azon át megy a delej a prociba. Megsült. Nem tudom, h cserélik-e ezeket rajta.Dodo:
A nem használt soros, párhuzamos portokat érdemes kikapcsolni.
Én azt vettem észre, h gyorsabb, ha van egész képen logo, de lehet csak úgy érzem...
Option boot rom messages: keep current legyen.Próbáld a boot drájvot másik sata portra dugni. HDD-n van a boot cucc?
Ha SSD, akkor allignálás rendben?Win topikban is segíthetnek.
-
Eclips21
őstag
Asus M5A99FX Pro R2.0 alaplapon a VRM-et meg a körülötte lévő kondikat hogy hűtitek tuning mellett? vagy inkább mivel?
-
ViZion
félisten
válasz Eclips21 #4343 üzenetére
VRM-nek elég, ha van légmozgás. Mellette a kondiknak is.
-
-
Eclips21
őstag
válasz Lacielvtárs #4349 üzenetére
Hajszárítóval 2perc volt leszedni, csak a csippeken maradt ragasztót kapargattam vagy 20percig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest