Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Parancsolj. Ubuntu 64 bit, Peppermint OS 64 bit vagy ilyesmi javasolt. Memtest a betöltő menüben lesz már.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Komi28
senior tag
Live cd-ről futtatva sajnos nem túj jó a kép
Ez is csak 4gb-t lát vagy valamit kikellene teszteléskor választani még esetleg? Ami egyből fejött teszt futtatás volt. Ja a végén nem talált hibát és ment vagy 1,5 órát nem tudom hányszor futott le a teszt.
-
Lacielvtárs
nagyúr
ilyet életemben nem láttam még
2x4 GB-ból ha csak az egyiket látná akkor is min 4096 MB-ot kéne látnia és még annyit sem lát belőle
furcsa, nagyon de nagyon furcsaViZion Mester, az normális hogy ddr2-nek látja a ramokat?
FX nem is kezel ddr 2...
meg az az órajel, nagyon furcsa...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Lacielvtárs #3853 üzenetére
A 65 nanométert nem furcsállod? Szerintem csak a Memtest verziója miatt vannak ezek az anomáliák.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Taifa Díaz #3854 üzenetére
nah azt nem is figyeltem
érdekes, felettébb érdekes ...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
ViZion
félisten
Ehh... csak egy-egy modult tesztelj, hogy akkor is ilyent csinál-e. Lassan merném javasolni a ramok tesztelését máshol, meg a procit is, lévén abban van a memvezérlő. De egy másik procival tesztelés sem lenne hátrány, mert valami dúúúván el van kefélve. Szervizbe bevinni, teszteltetni is opció, de az pénz is.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Komi28
senior tag
Ismerős azt mondja a ram hibára, hogy lehet a videókártya foglalja le a ramot és ezért mutatja így nekem. Lehetséges lenne?
-
ViZion
félisten
dVGA-nál nincs allokált memória a rendszer ramból.
-
Lacielvtárs
nagyúr
ez a vga dolog szerintem nem reális felvetést...
az én konfigomban is van megosztott ram a vga-val, de az fizikailag nem veszi el a ram méretéből...és egy esetleges ramdisc sem jelenik meg úgy mint nálad, pedig nekem a fele ramom ramdisc...
ott valami fizikai baj lesz és nem szoftveres, szerintem...[ Szerkesztve ]
-
SalvadorLynx
aktív tag
Egy m5a97 evo 2.0 lappal akadnak gondjaim. Illetőleg nem tudom, hogy a lap e a gond vagy a táp. Mindkettő új. Először csak sokadjára volt hajlandó elindulni a gépem. (táp kikapcs, részt, stb). Szarakodás után beindul. Most viszont már a BIOS sem jön be. Ki akartam próbálni, hogy nem e az auto fesz adagolás e a probléma. Hozzáteszem tuning nélkül sem indult elsőre. Corsair cs750m tápom van, amiről sajnos csak utólag olvastam rosszakat. Valaki tapasztalt hadonlót?
-
BPY-167
tag
Sziasztok!
Az ASUS M597 EVO R2.0 nem tudja kezelni a Fan Xpert 2-őt? -
BPY-167
tag
válasz Lacielvtárs #3862 üzenetére
Ó de kár pedig a II sokkal okosabb. jól jött volna a venti leállító képessége.
Köszi! -
pipo112
őstag
válasz Lacielvtárs #3865 üzenetére
Itt viszont nem értem az egészet, mért csak az Intel lapok kaphatták meg ezt a kiváltságot?
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz pipo112 #3866 üzenetére
no látod az okát én magam sem értem...
de amikor beüzemeltem a jelenlegi lapom, akkor vettem észre hogy ez az új 2-es mennyivel jobb és kifinomultabb, arról nem is beszélve hogy profilban kezeli az összes a ventiket
én alapból minimalizálom a gép ventijeit alapjáraton, ha viszont meghajtom a gépet valami folyamatos munkával akkor arra is van egy profilom (ami azért már hangosabb) és beállítom azt és akkor nincsen akadály a gépem előtt...
a cpu alig éri el a 60 fokot full terhelésnél is.
alapjáraton, meg olyan a gépem mintha nem is menne
de nagyon elkanyarogtam témától, bocsi[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
Hali!
Valamelyik venti csatlakozó tud vezèrelni 3 pines ventit normálisan?
-
Lacielvtárs
nagyúr
hali
anno nálam is vezérelte normálisan mindegyik ventit.
abban az esetben volt gebasz, amikor két különböző fordulatú és teljesítményű ventit kötöttem egy Y kábellel egy csatira.
ezen kívül mindig rendben voltak a venti vezérlések"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
szente
addikt
válasz Lacielvtárs #3870 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Èrdekes amit írsz,mert nekem egy Bitfenix Spectre Pro PWM ès egy Noctua NF12 PWM van egy Y kábelen ès megy rendesen mindegyik. Annyi,hogy a Spectre max fordulata csak 1200 lett az 1600 helyett.Azt elfelejtettem írni,hogy M5A97 Evo R2.0ról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
szente
addikt
válasz Lacielvtárs #3872 üzenetére
Már egy ideje így használom, de gondolkodok egy ház cserèn,akkor majd máshogy lesz.
Biztos hogy nem lesz baja a 3pines ventinek? Mert olvastam ezt azt,hogy kattog a venti stb. -
Komi28
senior tag
Újabb fejlemény az ügyemben
Ma végigpróbáltam az összes variációt a ramokkal. Csak az egyik fekete és kékben megy rendesen a 8gb. A proci felőli első kettőben a többinél ugyanaz a helyzet mint fentebb írtam. Esetleg valami biosban rossz beállítás lehet? -
Lacielvtárs
nagyúr
esetleg a lap jumperelése?
nincs véletlen "rossz" helyre téve?
lehet az okozhat ilyen galibát...
amúgy ha a ramok az általad említett slottokban vannak és látja a 8 gigát, akkor is dualban mennek?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
erik22
tag
Sziasztok! Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy ha leálítom a gépemet akkor a Videókártyám ledjei világítanak szóval áram alatt marad hogyan lehet kikapcsolni?(azt tom hogyha kihúzom a konektorból ) (elvileg biosba ki lehet csak nem tom merre)Ha lehet kicsit szájbarágósan a választ! TÁP FSP RAIDER 650 , VIDEOKARI R9 280, ALAPLAM ASUS M5A97 EVO R2.0. Köszi
[ Szerkesztve ]
Mindenhol jó,de legjobb a hardveraprón!
-
mclaren1818
csendes tag
Sziasztok,
van itt esetleg valaki aki EVO R2-ben hajt 8320-at és tudna nekem segíteni tuning-ban?
Köszi,
Gergői7 6800k + ARCTIC Liquid Freezer 240 + Asus X99A II + 32 GB DDR4 Corsair Vengeance LPX + Thermaltake 530W
-
Komi28
senior tag
válasz Lacielvtárs #3875 üzenetére
Szerintem így nem mennek dualba,
Hol kellene jumperelni, hogy a ramok a megfelelő helyen legyen 8gb? -
sYs
tag
válasz mclaren1818 #3877 üzenetére
Valoszinuleg van
Szerintem egyszerubb ha csak felteszed a kerdest. -
Lacielvtárs
nagyúr
olvass utána a kézikönyvben...
én magam nem tudom és nem akarok marhaságokat írni, és feleslegesen túráztatni téged...
ez részemről egy tipp volt.
amúgy a bios kiírja hogy dualban mennek e, de ezt gondolom te is tudod"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
sYs
tag
válasz mclaren1818 #3881 üzenetére
Itten osszefoglalot olvasdgasd kezdesnek szerintem: http://prohardver.hu/tema/amd_fx_bulldozer/hsz_1-50.html
-
tag
válasz mclaren1818 #3881 üzenetére
Nem irkálok,de mivel hasonló configunk van F12-vel "lelőttem " az alap beállításaimat.Nekem ezekkel megy 3hónapja.Nem Prime stabil!(Mert ez nekem nem fontos).Viszont mindent bír .Sajnos gyengusz a procim, túlmelegedene ezekkel a beállításokkal... Napi használatban az égvilágon semmi baja.És nem is lesz!
[ Szerkesztve ]
powermause
-
tag
-
mclaren1818
csendes tag
válasz powermause #3883 üzenetére
Nagyon köszönöm, otthon checkolom. Innen már tudok le/fel menni
i7 6800k + ARCTIC Liquid Freezer 240 + Asus X99A II + 32 GB DDR4 Corsair Vengeance LPX + Thermaltake 530W
-
pongo01
csendes tag
Helló.
Adott egy M5A97 R2.0 alaplap, eddig egy Fx-6300-al használtam minden hiba nélkül 4GHz-en stabilan. Nemrég lecseréltem a processzort egy Fx-8350-re, de mint sok helyen olvasom ennek már kevés ez az alaplap. Milyen lapra lenne érdemes lecserélni? Nézegettem az M5A99FX Pro 2.0 lapot de nem tudom, hogy esetleg lenne ami ennél még megfelelőbb?Normális vagyok, a hangok is megmondták!
-
ViZion
félisten
válasz pongo01 #3886 üzenetére
A Pro is jó, felette már a Sabertooth és hasonlók vannak csak, jóval magasabb áron. Az M5A97-ben is kipróbálhatod a 4-4,2 GHz-t.
-
pongo01
csendes tag
Jelenleg alap beállításon megy azaz 4GHz-n, csak a biost állítgattam át kicsit meg kikapcsoltam a turbo core-t. Így stabil, de 4.2GHz-n már az első pár percben hibázik prime95 alatt.
Szóval ha húzni akarom egy 8350 idegeit akkor jó választás a 99fx pro 2.0.
Köszi a gyors választ.Normális vagyok, a hangok is megmondták!
-
-
ViZion
félisten
válasz pongo01 #3888 üzenetére
ha tudod hűteni, akkor adj neki egy kis feszt még.
Pro lapban a 4,5 GHz sem lesz nehéz, ott jobb a VRM azért. Te tudod, hogy megérné-e feljebb váltani.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz pongo01 #3891 üzenetére
igen, olyan 1,4-1,45 V felett kezdenek el melegedni, utána minden + frekihez egyre több feszt kérnek.
-
ViZion
félisten
válasz pongo01 #3893 üzenetére
IBT inkább. FX topikban van sok eredmény is. Ha neked elég stabil, játék alatt is stabil, akkor jó. Mindenkinek más a stabil.
-
Komi28
senior tag
válasz Lacielvtárs #3880 üzenetére
Olvasgattam szerény angol tudásommal nem találtam jumperolássos dolgot benne amit a ramhoz lehetne használni
-
Lacielvtárs
nagyúr
aham, értelek mondjuk azóta lett egy kis közelebbi tapasztalatom is, olyan mint neked...
igaz ez a sógorom fiának a gépe, és állítólag egy újra indítás megoldotta, de egyből te jutottál eszembe...
te is win 8-al próbálod?
próbáld meg felrakni a win 7 64 bitet....
egy próbát lehet megérne, lehet ez van win 8 bug, már ha nálad is win 8 van fenn...szerk: jah és a gépet én raktam össze, és amit a jumperről írtam, lehet marhaság, ezért szerintem ne foglalkozz vele.
bocsi ha túráztattalak, nem volt szándékos...[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
válasz dhstyle #3198 üzenetére
Szóval nem értem ezt az élményindex dolgot, FM2 platformról jöttem át, (X4 750K & Asus F2A85-M alaplap) ott az 1600-os memóriám, 1866-ra húzva (2*2GB) simán dobott 7.3-as eredményt..
Na erre varrjon gombot valaki... Ötlet?
Aidában hozza amit kell 25-26ezres memóriaolvasás megvan..
-
ViZion
félisten
válasz Gézengúz #3898 üzenetére
Az élményindex nem egy releváns dolog, ki is vették már az újabbakból...
Mintha nem lenne mindegy az mit ír, nálam minden fullon van, nem tuning rammal - viszont 16 GB van. Nem csak a sebességet nézi.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest