Új hozzászólás Aktív témák
-
frankdelgado
őstag
válasz szivacs1987 #4399 üzenetére
Köszi!
Én is bele akarok pakolni egy 6300 de inkább egy 8320-at és inkább a phenomon gyakoroljak és az füstöljön el! Bár ha i ilyen nyögvenyelős, kínlódós lehet, h veszek egy i5-öt, amit még húzni sem lehet és élek boldogan!
-
ViZion
félisten
válasz frankdelgado #4401 üzenetére
nyögvenyelős, mert:
- az a lap nem ahhoz a procihoz való, bár műXik benne
- nem nagyon tudod mit csinálsz
- Szerelő belőtte, tehát...Újban i3/i5 a jobb vétel, ez tény.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
ViZion
félisten
válasz frankdelgado #4403 üzenetére
Félreértettél, ez a mostani lapod NEM Phenomhoz való, kicsi esély, h hasznosat tudunk mondani a témában, mert ez max. átmenetileg üzemelt legtöbbünknél.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Taifa Díaz
őstag
válasz frankdelgado #4401 üzenetére
Akihez vitted, készíthetett profilt a bios beállításairól. Nincs elmentett profil a BIOS-ban véletlenül? Esetleg nem tudod erről megkérdezni az illetőt, akihez elvitted? Mert ez nagyon nehéz szülés lesz neked, ahogy innen látjuk a dolgot...
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
frankdelgado
őstag
Ja vagy úgy
Én is úgy voltam vele tavaly amikor vettem, h tolok bele egy fx-et. 6300-ra gondoltam, de olvastam utána egy cikket ami összehasonlította az phenomot egy fx6300-val és azt a konzekveciát vonta le, h nem érdemes lecserélni, mert játékoknál nem jelent semmit. Most vacillálok, h mi legyen vegyek egy 6300-t vagy egy 8320-at, vagy váltsak intelre de arra most nincs keret. egy 6300 még beleférne, lehet a mostani cm hűtőm is jó lenne hozzá.
-
frankdelgado
őstag
válasz Taifa Díaz #4405 üzenetére
Na ennek utánanézünk
-
Taifa Díaz
őstag
válasz frankdelgado #4407 üzenetére
Érdemes, mert így lehet, hogy egy kattintással kijössz a dologból, mint egy varázsütésre.
-
-
frankdelgado
őstag
válasz Taifa Díaz #4408 üzenetére
NNNNNa!
Nem akarom elkiabálni, de egyenlőre rendben van a dolog, A leírások alapján beállítgattam. + a manuált is megnézegettem. A ház hűtést is be tudtam állítani. Engedte húzni is a procit, most 3300-en megy. Nem nagyon húzogatom, majd ha esetleg veszek egy fx-et Most tesztelgetem jó -e így a hűtés meg minden. Amúgy szerintetek megérné lecserélnem egy 6300-ra?
-
suszka23
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég beszereztem egy M5A99X EVO lapot, mert eddig egy M5A97 LE r2.0 lappal használtam az fx-8350-es procim, viszont elég baljósan melegedett tőle az északi híd és még nem is kapott overclockot.
A kérdésem annyi lenne, hogy ha 99X-ben nincs frissítve a bios akkor el se indul a rendszer, vagy van rá valami megoldás, azon kívül hogy elviszem frissíttetni vagy kölcsön kérek egy régebbi procit?
Köszi a válaszokat! Üdv: Suszka
suszka
-
Taifa Díaz
őstag
válasz frankdelgado #4410 üzenetére
Igen, megérné. Már csak a korszerűbb gyártástechnológia és a bővebb utasításkészlet miatt is, meg hát mégiscsak FX.
-
csucsu1
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hülyeséget kérdezek vagy nem értek hozzá.
van egy ilyen lapom: "asus m5a97 r2.0"
tettem bele egy "fx4100" procit.
van benne 4db 4gb ddr3 1600-as memória mind egyforma.
viszont csak kettőt ismer fel, azaz 8 gigát
Olyan mintha csak A1-et és B1-et látná, az A2-őt és B2-őt pedig nem
Ez miért van??? Mit tehetnék ellene???
Köszönöm!Samsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz csucsu1 #4416 üzenetére
szia javaslom a négy ramot úgy tedd bele a lapba, hogy elöször abban a kettőben amiben - írod is hogy látja - indítsd el a gépet és amikor már látja a bios is meg a rendszer is, indítsd újra és utána a másik kettő is...
az is lehet hogy csak egyesével fogja felismerni, tehát benne van a kettő ami lát, majd rakd bele az egyiket, bekapcs, ha látja akkor a másikat is...
nekem is négy slottban vannak a ramjaim és nálam is volt ilyen hogy egyszerre nem látta, vagyis el sem akart indulni...
de ha ezek nem segítenek akkor esetleg bios frissítés (de ez nem kötelező) mert ettől még látnia kellene...
de még az alaplap elem kivételes sem balgaság, vagyis teljes áramtalanítás.
a ramok azonosak?
tehát párban legalább ugyanazok?
gondolom igen, de azért megkérdezem, nem lehet tudni ivalamint ügyelj a sorrendre is
link
23. oldaltól[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
csucsu1
csendes tag
válasz Lacielvtárs #4417 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a válaszodat és hogy utána néztél.
Valamikor jövőhét közepén lesz időm megnézni megint akkor majd írok.
Bios frissítést csináltam akkor sem történ változás.
Az elemet még nem vettem ki azt nem próbáltam.
A memóriák pedig ugyanolyanok.
Az első párt ahogyan látom és írtad akkor A1-es és B1-es slotba kell tenni. majd egyesével próbáljam, A2 és B2-be???
Az angol tudásom nem az igazi így van ott még valami fontos dolog amire esetleg nem figyeltem?
Köszönöm!!!Samsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
csucsu1
csendes tag
válasz Lacielvtárs #4419 üzenetére
Oksa!
Akkor majd jelentkezemSamsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
csucsu1
csendes tag
válasz Lacielvtárs #4421 üzenetére
Na foglalkoztam egy kicsit vele.
A helyzet sajnos nem változott.
Annyi hogy csak a1-es és a2-es slotban működnek.
B1 és b2-ben nem.
Csak látja hogy ott van benne.
hiába tettem a1 b1-be akkor csak simán az a1-et látta, ha a2 b2-be tettem akkor meg csak az a2-öt.
viszont a memória beállításoknál már látja.
gondoltam egyet feldobtam a win 7-et, az pedig azt mondja hogy van 12 gb ramom de csak 8 használható.
Tehát a windows is látja a 12gb, 3 modult.
Csináltam bios resetet is kivettem az elemet is és ennyi. Nem tom mit kéne még???Samsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz csucsu1 #4422 üzenetére
az szép, az ilyen korlátozott ram használatra már volt valamelyik topikban megoldás...
ha minden igaz a futtatásban írták be hogy msconfig, majd futtatás rendszergazdaként és ott állítottak valamit, de nem emlékszem rá mit is állítottak..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
csucsu1
csendes tag
válasz Lacielvtárs #4423 üzenetére
Hát megtudod najd mondani azt nagyon megköszönném
Samsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Lacielvtárs #4423 üzenetére
msconfig-> rendszerindítás->speciális beállítások-> max memória elől kivenni a pipát
Ezt szokták itt mondani. Ha nincs előtte pipa és mégsem megy rendesen, akkor más gond lehet.Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz szivacs1987 #4426 üzenetére
+999
az lesz az
ezt még a kérdezőnek (csucsu1) érdemes lenne megnéznieneked meg köszönöm, mert ezt kerestem
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
csucsu1
csendes tag
válasz Lacielvtárs #4427 üzenetére
Köszönöm szépen srácok a segítséget.meglesem majd, remélem ez lesz a baj.
Samsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
csucsu1
csendes tag
Na valami ami már biztosan kiderült.
Olvasgattam közben még a neten mi lehet a probléma.
Kivettem a procit és az egyik láb el van hajolva majd le is tört ahogy hozzáértem.
Visszatettem és meglepetésemre működött.
Ugyanúgy nem ismerte fel csak a 8gb-ot.
Gondolom ez lehet a probléma tárgya!!!
Megcsináltatom majd a lábat és kiderül.
Addig is köszönök mindent srácok!!Samsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
csucsu1
csendes tag
válasz Lacielvtárs #4430 üzenetére
Már utána néztem, itt fent is van az emberke.
Cink Eleknek hívják.
Nagyon profi szakember, profi eszközökkel...Samsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
csucsu1
csendes tag
Igen írtak az egyik oldalon ilyen problémáról.
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Van egy M5A97 EVOR2.0 lapom, csak a CD-je elkallódott ezért kérnék egy kis segítséget. Ha újrarakom a Wint, akkor az összes cuccot az ASUS honlapjáról rakjam fel, vagy elég az AMD honlapjáról? Ha az Asusost és az AMD-s chipset drivert is felrakom egyszerre, az bekavarhat vagy nem lesz gond? -
erer1000
őstag
Van egy Asus M5A78L-3 USB3 alaplapom integrált Radeon HD 3100-al.
hogy tudnám a mag, illetve memória órajelet növelni? mert biosból nem megy, hiányzik a GPU tuning fül, pedig a füzetébe említti
Catalyst fentvan de VGA val kapcsolatban semmi beálíttás nincs!
igazából az zavar engem főképp ami az órajeleknél látszik a csatolt linken. hogy kevesebben megy mint amennyi az alap
http://kepfeltoltes.hu/150522/947369037N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
ha a ramot 1333ról 1600ra rakom az se változtat.
illetve hogy miért DDR2 memóriát ír ki az IGP nél amikor ddr3 at használok
tudom, dGPU a megoldás, de azt kis ideig nélkülöznöm kell.M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
ViZion
félisten
válasz Nxn908xxx #4435 üzenetére
Chipset driver jó az AMD-ről, nem kell mindkettőt felrakni. Elvileg az újabb felülírja a régit.
erer1000: azzal a lappal hova tervezel tuningot? Nem arra szánták. bios frissítés után sincs ott? Nincs valami amivel előjön az a menü, mint giga lapoknál volt?
DDR2 az nem lehet a sideport esetleg? A honlapon nézd meg, de lehet csak nem jól írja.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
erer1000
őstag
http://kepfeltoltes.hu/150522/947369037N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
ezen a képen is látszik. GPU-Z
memory type DDR2nem az hogy tuningolnám a francba csak hogy az alapértelmezett órajeleket érje el...
legújabb BIOS van fent
és ezt a GPU illetve memória frekvenciát írja az AIDA is, és a SiSoftware is.rejtett bios menüről még nem is hallottam.
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
ViZion
félisten
válasz erer1000 #4438 üzenetére
idle nem fogja a max frekit elérni. De az a lap nagyon régi chipsetes, nem FX alá való, mindegy mit írnak rá.
De itt a tuning útmutató, parancsolj [link]Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
erer1000
őstag
ha terhelem akkor is annyi minden freki mint idlében
se játék alatt amikor 90% körüli a terhelés se Blendernél GPU rendereléskor amikor 100%on megy."nem FX alá való"
pedig pont azért váltottam Gigabyte GA M52L S3P ről mert fx 8320at tervezek (DDR2)elméletileg az IGP memória freki függ a RAM frekijétől.
de ha 1333ra rakom vagy 1600ra, akkor sem mozdul el az IGPnél a memória órajel...[ Szerkesztve ]
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
ViZion
félisten
válasz erer1000 #4440 üzenetére
lassan írom... 8320 alá nem való az a deszka. Az a chipset NEM FX-hez lett tervezve, nem tudod kihasználni vele a procit.
-
Hafy75
aktív tag
Sziasztok
A következő a problémám. Bnőmnek vettünk gépet (tegnap), ugyan azt, ami nekem van: M5A97 EVO R2, 8320, R9 290, 8GB memória.
A hiba Kernel Power 41 (63), általában játék közben. Nos volt videókártya stress teszt, ment vagy fél órát hiba nélkül, teszteltem a procit is, ugyan úgy hiba nélkül. Memóriát is kicseréltem az enyémre..szóval mindent próbáltam. Win 7 és Win 10 alatt is csinálja random... Nem jövök rá..
Ha valaki tud, segítsen pls.. Eseménynapló csak ezt írja, semmi konkrét..
KösziNa!!!
-
ViZion
félisten
Ez driver is lehet, minden rendben van az eszközkezelőben? Memtest esetleg?
-
Hafy75
aktív tag
Eszközkezelőben minden okés. Átraktam az ő gépéből az enyémbe a tápot, rátoltam a furmarkot, 10 perc múlva hasalt. Videókártyát is cseréltünk, mindkettőnél hasalt az ő tápjával. Memóriát is megjárattam mindkét gépen, az rendben van, nálam okés az ő ramjaival. Most az én tápom teszem az ő gépébe, ha most is hasal akkor csak az alaplap marad sztem...
Na!!!
-
szivacs1987
aktív tag
Bocsi, új akart lenni, nem válasz.
Az alaplapom (Asus M5A97 evo R2.0) képes egyszerre 8 HDD-t kezelni?
Ugye van 6 sata portja és 2 e-sata. Ha 1 e-satára kötök vinyót akkor nem inkativizálódik 1 sata port?
Valahol olvastam hasonlót, csak nem tudom milyen portokkal is volt pontosan.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz szivacs1987 #4446 üzenetére
szerintem nem volna szabad, szerintem kezelnie kell
link
"AMD SB950 vezérlő :
6 db 6 Gb/s SATA-csatlakozó, szürke
Támogatott módok: 0, 1, 5, 10
ASMedia® PCIe SATA vezérlő :
2 db 6G eSATA-csatlakozó, vörös"
szerintem csúnya volna ha az e-sata befolyásolná a sima sata portok működését[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Lacielvtárs #4447 üzenetére
Értem, én is így gondoltam, de azért rákérdeztem
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz szivacs1987 #4448 üzenetére
így van, igazad van, jobb a biztonság
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Újszerű - GIGABYTE H410M H LGA1200 alaplap + Windows 11 Home digitális licensz
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest