-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Most érkezett meg az ASUS U7 Mk2 és egy Logitech Z5500-at kell megszólaltasson.
Stereo X2 módban szól a Logi minden hangszórója, de 6ch Direct-ben nem. X-Fi kártyámnál volt CMSS 3D Stereo Expand (sztereó felkeverés?), ami kitette mindegyik hangszóróra a hangot 6ch módban. Azért ragaszkodnék ehhez a Logi módhoz most is, mert sokkal szebb, mint a Stereo 2X, de attól félek, itt nincs ilyen opció. Elolvastam oda-vissza kétszer a dolgokat - nincs, vagy kihagytam valamit?[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Darko_addict #11401 üzenetére
Akkor kever fel sztereót, ha a system input 2 csatornára van állítva, legalábbis UNi driverben.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Darko_addict
őstag
válasz VoidXs #11402 üzenetére
Dícsérik az UniXonar drivert, örültem volna, ha kipróbálhatom, de azt írták, az U-széria sosem lesz támogatott. Uni-ban ez megoldott, el tudom képzelni, hogy pont azért, mert az alapban pedig nem. Az én Stereo X2-emet nem kell felkeverni, mert alapból kitolja minden csatornára a hangot a Z5500, de a 6ch Directet nagyon szeretném, ha szólna. A szobám elrendezése nem teszi lehetővé az erősítő + álló hangfalak elhelyezését, ebből kell kihozzam a legjobbat.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Darko_addict #11403 üzenetére
Equalizer APO-ban beállíthatsz bármilyen keverést, csak manuálisan kell kapcsolgatnod.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Darko_addict
őstag
válasz VoidXs #11404 üzenetére
Köszi a tippet. Feltelepítettem, de kell egy kis idő, mire kiismerem a programot.
Előttem kérdezte valaki, hogy mi a teendő, ha a hang fel-le ugrál, mintha normalizálna, annak ellenére, hogy SVN meg mindenféle hasonlószőrű dolog ki van kapcsolva. Javallottátok neki, hogy csökkentsen valamit, de pontosan mit is?Szerk.: Oké.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Darko_addict #11405 üzenetére
Be van kapcsolva a kompresszor, ami egy normalizáló...
-
Darko_addict
őstag
válasz VoidXs #11406 üzenetére
Feltelepítettem egy ASIOBridge-t (Hi-Fi Cable), így ki lehetett kerülni a Windows Mixert és a Sonic Studiot. Tudtam konfigurálni egy "Stereo to 4 Channel mix" típusú hangzást, s immár YouTube-on, Spotify-on, illetve mindenhol máshol szól az összes hangszóró 6ch Direct módban is. Megtartottam az Equalizer APO-t is, mert még kicsit kell állítani a hangvilágon, hogy elnyerje a tetszésem.
Köszi a segítséget!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Darko_addict #11407 üzenetére
Az ASIO kikerüli az APO-t is, nem tudod őket együtt használni.
-
Darko_addict
őstag
válasz VoidXs #11408 üzenetére
Ha ASIO telepítése után az Eszköre rátelepíted az APO-t, és Post-Mix-et állítasz be, úgy ha mást nem is (mást nem teszteltem), de az Equalizer részét lehet használni. Direkt jól elállítottam valamit, hogy hallható legyen és fél mp-ben belül totál torz lett a hang.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Darko_addict #11409 üzenetére
Ez így nem igazi ASIO, az nem kaphatna APO-kat.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Hello, Xonar D1 vagy U7 lenne jobb? Nekem a D1 jobban tetszik, viszont fontos lenne a mikrofon erősítés és minőség (zajszűrés, visszhang-csökkentés), valamit a fejhallgató minőség.
Melyik a jobb ebben? A D1-el mintha nem lenne minden oké mikrofonnal így rákeresve.
szerk.: Zalman ZM-MIC1 mikrofon + Takstar TS-671, főképp játékhoz kellene.
Illetve kellene SPDIF kimenet/tüske az erősítőhöz.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
VoidXs
Topikgazda
válasz MasterMark #11411 üzenetére
Az én tapasztalatom az, hogy belső Xonarok esetében szinte semmi nincs a mikrofonnal rendben, de az U széria egész jó. A zajszűrést és társait célszerű VST-vel csinálni, nem a hangkártyával.
-
derrik
őstag
Asus xonar ds hangkártya ketyeg op rendszer win10 és Logitech 540
.....a center sugárzó csak motyog. Ha lefut a win10 hibakeresés a kimenetek bekapcsolásával akkor vissza állítja az analóg bemenetet 2 csatornára
Jól van ez így?
Természetesen ekkor már megy a center is. És a kimenet marad 6 csatornán -
derrik
őstag
válasz VoidXs #11414 üzenetére
...nem. Sajnos a centert +12-re felnyom és a fülem hozzá szoritom akkor suttogást hallok. De ekkor mind a bemenet mind a kimenet 6 csatornán van.
Ha bemenet 2. Csatorna a kimenet pedig 6 csatorna akkor minden rendben szól.
Nem nagyon érték hozzá. Ezért kérdem hogy ez rendben van így? -
derrik
őstag
válasz gyenesmartin #11417 üzenetére
Ok. Ennyi szerettem volna. Köszönöm a segítséget.
Arra van még oldás, higy régebbi 5-6 éves játékok minden hangja iszonyatosan pattog serceg, mint egy ezeréves hanglemez? -
MasterMark
titán
válasz VoidXs #11412 üzenetére
Köszi. VST alatt mire gondolsz? Most egy régebbi Audigy van a gépben, mert az alaplapi realtek nagyon gáz. Viszont ennek a driver-ében nincs semmilyen javítás. Így amelyik programban van beépítve, pl. Discord, azzal viszonylag jó, de máshol meg nagyon gagyi így.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
VoidXs
Topikgazda
válasz MasterMark #11419 üzenetére
Nekem a mikrofon tele van pakolva ReaPlugs pluginekkel, mindent megoldanak.
-
nagyúr
Sziasztok
Valaki használ itt Asus Xonar D1 vagy DX hangkártyát?
Mióta 1803-ra lefrissült a w10 rendszer folyamatosan random időközönként BSOD-et kapok, és a cmudaxp.sys fájlra panaszkodik.
Próbáltam legyalulni a drivert amit eddig használtam, illetve régebbivel, és a legutolsóval is, sőt még az unixonaros driverekkel is, a helyzet ugyanaz.
Az biztos, hogy a xonarral lesz problem, mert alaplapival már napok óta stabil a gép.
Esetleg valakinek ötlet?Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz Shkiz0 #11421 üzenetére
Nekem van dx\xd, meg 1803-as verziójú 10-es, de semmi bajon vele.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #11422 üzenetére
Hat akkor nem tudom.
Nekem mondom barmit csinalok fagy.
Ami viszont erdekes, hogy jatek alatt sose.
Csak film, vagy ha desktopon idle all a gep.
De tuti xonar a ludas mert logban egyertelmuen cmedia driverre panaszkodik, es miota a z170 asrock gaming k4 lapon levot hasznalom azota nincs gond.
Ujrarakni meg nem akarom a wint ennyiert.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz F_Zolee #11428 üzenetére
Hetvegen majd lesz idom foglalkozni vele.
Visszarakom, kipucolom registryt meg mindent ahol cmedia vagy xonarral kapcsolatos dolog van.
Aztan meglatjuk mit dob akkor.
Nektek akkor unixonaros van? Mert akkor azt probalnam ami nalatok stabil.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz Shkiz0 #11429 üzenetére
Ha netán előlapon használnád a fülest, akkor a xonar switch jól jön. Nekem rendesen működik, de elméletben még béta. Hátulra 7.1 van kötve, a ház előlapjára meg a Fatality füles és rendesen teszi a dolgát.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #11430 üzenetére
Nálam egy jack elosztóval volt megoldva hatul, alapbol 5.1 setuppal plusz ugye a fules, es jatekoknal atvaltottam 2.0-ra majd utana vissza 5.1-re. Igy nem kellett dugosgatni stb.
Probaltam ezt a cleanert is amugy de utana is rossz volt.
Na majd elvalik hetvegen.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Amartus
senior tag
Alaplap csere után vagyok, és az alaplapon az S1220A kártya van. Eddig egy D2X volt. A kérdésem, hogy milyen ez a kodek, rakjam-e vissza az öregecske hangkártyámat? UniXonar driver-rel gond nélkül működik.
Istenem, tele van csillagokkal...
-
addikt
Sziasztok, most vettem egy asus strix soar hangkártyát, szép is meg jó is, viszont ennek a szoftverében már nincs smart volume (svn) megoldható ez valahogy, valamilyen beállítással ezen a hangkártyán, vagy felejtős ez a fícsör? Játékokban nagyon jól jött hogy a háttérzajokat felerősítette, így sokkal messzebbről meghallottam ha jött valaki.
Még egy kérdés, ez a sonic radar cucc ez mennyire van jóban a battleye-al? (ban ügyileg)
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz gyuribácsi88 #11434 üzenetére
Itt Compressor az SVN neve. A Sonic Radarral annyi a probléma, hogy nem igazán működik.
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Valaki találkozott már azzal a jelenséggel, hogy a hangkártya kiüti valamiért a háló kártyát? Hiba kód 10-et ír ki a hálókártyának. És ha újra indítom a gépet akkor működik de ha kikapcsolom és bekapcsolom akkor nem indúl el. Ha meg letíltom a hang kártyát akkor meg elindúl a háló kártya. Próbáltam már több uni driverrel is de ugxan az a gond. Xonar D2X és asus p8z77-v lapról van szó.
-
nagyúr
válasz cyber86 #11436 üzenetére
Lehet egy irq-t használnak. A hálókártyáét változtasd meg biosba.
-
westcoastog
veterán
Üdv! Az agyvizem elforr a Xonar DX-em miatt. Mióta megvan a kártya, bontatlan zacsis újkorától csinálja, és amint látom minden xonart súlyt a jobboldali csatorna lehalkulása. Voltak időszakok mikor ritkán csinálta, volt hogy egyszer sem, most meg naponta többször is elhalkul a jobb csatorna, már az őrületbe kerget.
Sok mindent megpróbáltam már de még mindig nem jó.Született már valami megoldás azóta erre a problémára?
Gyári driverrel is vacak, unixonar driverekkel is, firmware frissítve stb..w10 minden update, gépem az adatlapomon.
(#11441) gyenesmartin
Hát csak ez a baj nem akarok cserélni semmit.Eszközkezelőben letiltáskor csak 1 relé kattan, engedélyezéskor mindkettő..
[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
válasz westcoastog #11440 üzenetére
Nálam alaplapcsere óta teljesen eltűnt a D1-esemnél. Azelőtt hetente csinálta.
-
Darko_addict
őstag
Hali!
Az U7 II-mnek igazán sehol nincs jó helye, de a pláne az, hogy lehúzzák a kábelek az asztalról.
Vannak itthon kicsi, de erős mágneseim. Szerintetek, ha kettő mágnest ragasztanék az első két tappancsra és kettőt az asztallapra, azok bántanák/befolyásolnák a hangkártyát?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Darko_addict #11442 üzenetére
Hát nem a legjobb ötlet, inkább tegyél rá valami súlyt, vagy amerre húzzák le a kábelek, verj közéjük szöget.
-
westcoastog
veterán
Xonar DX-et mennyiért lehetne eladni? Egyáltalán érdemes meghirdetnem? Naponta többször, állandóan elmegy a jobb csatorna, legszívesebben baltával felaprítanám.
Akármilyen szoftveres mókolás ellenére is mindig elhalkul a jobb csatorna. Azért kérdezem az eladást hogy nem akarom hogy megveszi valaki aztán meg kapom az arcomba hogy hibás kártyát adtam el..
-
VoidXs
Topikgazda
válasz westcoastog #11444 üzenetére
Én úgy tapasztaltam, hogy szoftveres probléma, nálam kizárólag Chrome-ról MPC-re váltáskor szállt el a jobb csatorna, de fél éve szerintem már nem csinálja.
-
westcoastog
veterán
válasz VoidXs #11445 üzenetére
Nálam is általában böngészés közben megy el, youtube-ozáskor, megállítok egy videót, nézelődök máshol, visszaváltok már csak a bal csatorna szól, azután ha játékot indítok ha bármi mást is csak az.
Tökmindegy milyen unixonar drivert rakok fel, meg törlöm a hsmgr.exe-ket nem ér semmit. Csak tudnám mi tolja el ennyire a balance-ot hogy csak hangkártya letiltás/engedélyezés/újraindítás oldja meg..Csak ugye elég idegesítő, naponta ha 5-ször nem jön elő akkor keveset mondok. Eladnám aztán vennék valami creative-ot. Pedig jó kis kártya lenne ez, elég jól szól.
[ Szerkesztve ]
-
erik22
tag
Sziasztok
Esetleg nem találkozott valaki ilyesmi hibával nekem egy Asus Xonar AE 7.1 van és olyat szokott csinálni mikor indítok egy játékot és közben ts,vagy discordon vagyok beakad a hangom és ilyen pattogós "chipmunks" hangom van a többiek azt mondják én nem hallom,úgy oldom meg h a gyári programba bemegyek és a mikrofont átállítom vonalszintű kimenetre és vissza mikrofonra akkor abba hagyja estek 80% szokott előfordulni ez a jelenség!
Valaki valamilyen megoldás ?(mindent letöröltem már gyári realtek hangkártya drivert minden letiltva csak a xonar progi megy,de szerintem valami össze akad és azért keletkezik ez a jelenség)Mindenhol jó,de legjobb a hardveraprón!
-
beci43
senior tag
válasz westcoastog #11444 üzenetére
Ha még garis, én megnézetném a helyedben.
-
beci43
senior tag
válasz westcoastog #11449 üzenetére
Xonarom volt 4 évig.Ilyet nem tapasztaltam vele soha.Nem lehet hogy hardveres a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magisk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NBA és kosárlabda topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest