- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Patrick76496 #2444 üzenetére
Bocs, most lett csak időm tesztelni: 60 fps megvan ultrán a 4690K+GTX 1070 pároson, bár még mindig előfordulnak mikrolagok a játékban, de azoknak nincsen köze a max. grafikai beállításhoz (de közel sem olyan zavaró, mint az alpha idején volt néha)
Perijon
Szerintem a W10 teljesen jó hozzá, semmi probléma nincs vele.[ Szerkesztve ]
-
Perijon
tag
norti: Köszönöm a választ!
Illetve, ami lemaradt: Jelenleg Win 10-et használok, de gyorsaság terén úgy érzem, egy kicsit elmarad a 8.1-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
gaboka130
tag
Sziasztok!
Tervezem hogy veszek egy G551-et 250 ezer a keret,de sokan írták a másik topikban hogy 230-ért is lehet kapni.
Azt szeretném kérdezni hogy hol lehet kapni és hogy melyik verziót érdemes. -
gaboka130
tag
Ja és elfelejtettem írni hogy jó lenne ha lehetne részletre venni,sőt az egy kritérium,hogy olyan hely legyen ahol van online áruhitel
-
Dhampir
félisten
válasz gaboka130 #2453 üzenetére
Lehetett, korábban a G551JW az Edigital-nál 230.000 Ft volt, a Media Markt-nál pedig ~234.000 Ft. A Laptopszalon egy refurbished példányt árusított 1 év garanciával, talán 220.000 Ft-ért.
Esetleg Black Friday idején, ha nem fut ki, talán lesz még akciós ár, de Magyarországon erre kevés az esély.
-
Dhampir
félisten
válasz gaboka130 #2456 üzenetére
Ha van rá 250-ed, akkor simán, de megbízható boltot nézzél.
Például a Mysoft nem a legolcsóbb bolt, de megbízható, és a notikra alapból biztosít 10 nap pixelgarit.
-
gaboka130
tag
Olvasgatom itt hogy melegedés probléma van a G551-es gépeknél ez az i5 4200H-s verzióra is igaz?
ha valakinek ez a fajta van tudna mondani olyan ismertebb játékokat amiket visz és hogy azokat milyen grafikán viszi illetve hogy mennyire melegszik fel játék közben a gép és milyen fps droppok lehetnek. -
etejedu
őstag
Win 10 nél hol tudom beállítani a procihasználatot?
Tudjátok...99%
Az istenért nem találom![ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz etejedu #2463 üzenetére
Vezérlőpult->Energiagazdálkodási lehetőségek
Vagy a telep ikon (jobbra lent telep töltöttség jelző) -> Energiagazdálkodási beállítások -> További beállítások
Itt vagy létrehozol egy újat vagy a már meglévő egyiket változtatod meg. Én csináltam egy Proci 99% nevűt ...
Ahol beállítod a maximális processzor teljesítményt 99%-ra.
Mivel váltani ezek közt már nem lehet ugyan olyan jól mint Win10 előtt csak több kattintással én felraktam még a BatteryCare nevű progit és ezzel váltok a sémák közt meg tud még egy két hasznos dolgot.
-
Patrick76496
őstag
Nem para, én is lassan válaszolok általában. Ez jól hangzik, remélem javítanak még a játékon. Azt hallottam, hogy a Dynamic Optimization beállítás is képes csodákat tenni a játékkal.
Amúgy találtam videót az i5-ös procival és 950M-mel és azon nem fut olyan rosszul a játék. Még a kinézetére sem lehet mondani, hogy túlságosan csúnya.
Az rendszer erőssége már nem tartana vissza a vásárlástól, viszont 18k forint nagyon sok érte egy egyetemista tárcájából. Remélem megy még lejjebb, az NFS megjelenés napján volt 14k (ami még mindig sok, de annyit még talán megér egy játék). Ráadásul ez csak az alap csomag, sok kocsit külön kell megvenni, ahogy néztem... Viszont annyira jó játék, nincs még egy ilyen ekkora autólistával. Az irányítás mennyire jó szerinted?"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
addikt
válasz Patrick76496 #2466 üzenetére
Nem tudom, még csak most fogom kipróbálni, de te is megteheted, van már demo
-
Patrick76496
őstag
Kipróbáltam én is, nagyon örültem, amikor megláttam. Picikét rövid, bár arra elég, hogy a teljesítményt és az irányítást leteszteljük. Az viszont nagyon frusztráló, hogy mindig előröl el kell kezdeni és végignézni minden videót.
Aránylag jól fut, mindent letekertem minimumra (no dynamic optimisation, 720p) és így kaptam átlag 35-40 FPS-t. Így sem néz még ki olyan rosszul a játék, bár néha a fák elég Minecraftosak. Az irányítás is rendben van (FH3 és NFS2015 és és föld), egyszer most már biztos megveszem. Esetleg aki próbálta még hogy fut a többi G551 változaton az új Forza?[ Szerkesztve ]
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
lecso45
csendes tag
Sziasztok!
Windows 10 Realtek audio problémára van valakinek ötlete?G551JM-em van, win 8.1-el semi gond nem volt, win 10 alatt azt csinálja hogy a hangerő mondjuk 20-ason van, majd felugrik maximimra és ordít. Leveszem egy egységet, megint visszaáll 20-asra. Majd két mp múlva megint ordít. Fejhallgatóval használhatatlan, megsüketülök.
Tud vki erre vmi megoldást?
Fixdirect semi használhatót nem mondott, a többi szervíz meg még annyit se. Vigyem be és kivizsgálják. Ja, gondolom...Gyári realtek w10-es driver hiba ugye ez, downgrade-elni nem lehet, a win 8.1-es driverre meg azt mondja hogy inkompatibilis oprendszer, nem megy fel.
Igazából a 8.1-es driver install megoldaná - gondolom.
Próbaképpen feltettem több új ROG laptop driverét is, ugye amik gyárilag w10-el jönnek (G752, GL552, G501 stb) egyik sem oldotta meg. (Egyébként ezekhez mind ugyanaz a driver jött le.)
Van valakinek ötlete? (tudom, ne hallgassak rajta hangot... )
Köszönöm!
-
gyugyo79
addikt
-
addikt
válasz lecso45 #2469 üzenetére
Innen tedd fel a legfrissebb Realtek drivert. Ha ezzel sem javul meg, akkor hardveres hiba lehet. Nálam megjegyzi a driver a fülhallgatós hangerőt és a hangszórós hangerőt is, arra áll vissza, ha bedugom/kihúzom a jacket. Maxra egyedül akkor ugrik fel, ha HDMI-vel teszem át a hangot tévére, de ott jó is, mert a tévén állítom a hangerőt.
-
kirsza94
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, vettem egy fejhallgatót aminek ugye 2 jack dugója van, de a gépben csak 1 kombó jack van. ( ASUS G551JW )
Nekem azt mondták, hogy ezzel működik: http://www.bestbyte.hu/Audio/Delock-sztereo-jack-apa-3-5-mm-2-x-Stereo-jack-anya-adapter-3-5-mm-p74776.html
Én nem tudom működésre bírni vele a mikrofont, valaki tudna ebben segíteni?
Előre is köszönöm.
-
Freeman(HUN)
újonc
Sziasztok! 1 hete vettem egy Asus Rog G551JW-CN214D típusú laptopot.... I5-ös proci, 8GB ram és GTX 960M 2 GB-os videokártya. Természetesen később fog még kapni pár giga ramot meg egy SSD-t is. Még nagyon tanuló fázisban vagyok a géppel kapcsolatban és elfogadok bármilyen tanácsot illetve segítséget tőletek. Szeretném a legjobban kihasználni a gép adottságait. Miket kell beállítsak és mire figyljek majd oda? Honnan tudom letölteni a legfrissebb drivereket a géphez? Illetve hol tudom megnézni, hogy éppen a processzor hány fokos? Leginkább filmezésre és játékra szeretném használni a laptopot.... Jelenleg a Crysis 3-al és a Maffia 2-el játszok. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket illetve tanácsaitokat...
-
Vigneau
félisten
válasz Freeman(HUN) #2475 üzenetére
A VGA driverek kivételével innen töltök mindent.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
TommyX_
őstag
válasz Freeman(HUN) #2475 üzenetére
MSI Afterburner-t rakd fel és akkor látni fogsz jó pár infót, de persze előtte a programba be kell állítani , hogy látszódjanak az adatok játék közben.
Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
-
addikt
Asus ROG STRIX GL502VM GL502VM-FY022T
Nem is lett olyan vészes az ára, 550K felett vártam, bár a 8 GB memória kicsit viccesen néz ki ebben a gépben
Vajon lesz G551-es sorozatból is utód 1060-nal? Vagy már csak ez lesz.
-
Freeman(HUN)
újonc
Sziasztok! Köszönöm az eddigi segítségeket. Egy wifi problémával fordulok hozzátok. Egyszerűen nem értem, hogy laptopon alig tudok internetezni mert szinte semmilyen oldalt nem tölt be, de viszont ha telefonról netezek akkor meg teljesen jól megy minden. Ilyen problémával nem nagyon találkoztam még. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is......
-
kirsza94
csendes tag
válasz gyugyo79 #2476 üzenetére
Szia!
Először is köszi a választ. Teefon fülessel aminek 1 jack dugója van azzal működik, hogy kihangosítóra rakva a fülesnek a mikrofonjat hasznalja, de a fejhallgatónál nem. Gyanús hogy az átalalkító nem jó amit vettem hozzá, pedig azon 3 csík van.
Valaki nem tud ajanlani egy átalakítót amit ő hasznal?
Előre is köszi.
Ez az amit vettem:
http://www.bestbyte.hu/Audio/Delock-sztereo-jack-apa-3-5-mm-2-x-Stereo-jack-anya-adapter-3-5-mm-p74776.html
-
gyugyo79
addikt
válasz kirsza94 #2481 üzenetére
2 "szabvány" van tudtommal ilyenből (A képen látszik a ground és a mic. nem ugyan ott van). Szerintem sikerült pont rosszat venned. Vagy nem csúszik be elégé ez.
Én kaptam a fejhallgatóhoz ( hyperx cloud I. ) ami szerencsére jó volt így nem kellet vennem.
[ Szerkesztve ]
-
kirsza94
csendes tag
-
-
DeNi91
tag
-
TNormi
csendes tag
válasz kirsza94 #2472 üzenetére
Szia, én is nagyon sokáig szenvedtem vele.. Amikor bedugod az átalakítót, akkor mikor feljön a driver, a kihangosító opciót válaszd ne a fejhallgatót, Hyper X Cloud 1-em van, nekem ilyenkor letiltja a beépített mikorfont és a fejhallgatót érzékeli. Remélem tudtam segíteni
-
GLOCK34
aktív tag
Sziasztok!
N-szériát nézegettem és közben ezt találtam. Olvastam pár különböző forrásból származó tesztet ami rendesen összezavart.
Kérdések a következők lennének:
-IPS kijelző van benne vagy Tn?
-Belső rész fémnek tűnő műanyag,vagy tényleg fém?
-N-szériával megegyező minőségű hardverek vannak benne? (Pl.am,Hdd)
-HDD 5400 vagy 7200 sebességű?
-Mi lehet esetleg a buktató,hogy ilyen áron adják? Feltételezve,hogy bontatlan csomagolású.Nagyon megköszönném,ha segítenétek tisztán látni!
-
addikt
válasz GLOCK34 #2488 üzenetére
Szia!
- 15,6' Full HD LED matt TFT (1920 x 1080), szóval nem IPS
- 1 TB 5400 RPM HDD
- hardver ugyanaz, mint az N-nélAnyagot nem tudom, de ha ugyanaz, mint a többi 551-nél, akkor fém nagyrészt, alsó burkolat műanyag (nem szempont szerintem vásárlásnál, jól vannak összerakva ezek)
Azért adják ennyiért, mert jönnek majd az új sorozatok (GTX10xx vgaval), meg mert akció van
[ Szerkesztve ]
-
barnabas22
tag
Üdv nektek! A napokban vettem egy ROG G551VW-t és SSD akarok bele, mégpedig mSatásat!
Konkrétan ezt: a Samsung 250GB 850 Evo mSATA MZ-M5E250BW.Erősítsetek meg hogy van a gépben mSata foglalat és a szóban forgó darab belemegy:
Továbbá szerintetek küldjem fel a ASUS szervízbe hogy beletegyék, vagy valami szakibolt is megcsinálja hogy ne vesszen a gari?
Előre is köszönöm!
-
eroli23
csendes tag
válasz barnabas22 #2495 üzenetére
Szia.
Nekem is ugyancsak ROG G551VW van és mSata-t akartam venni bele utánajártam, hogy bele megy-e ez az mSata méret, találtam egy linket ami igy szól: G551 UPGRADE GUIDE (Tehát mSata Mini Half Size) ez tudtommal akkora mint az mSata méretének a fele pontosabban mint egy notebook wifi kártya.
Igy hát nem bonyolodtam tovább, vettem helyette egy SAMSUNG 850 EVO 500GB BASIC SATA3 SSD-t és beleraktam az optikai meghajtó helyére természetesen átalakitoval együtt.
Szerintem kevés helyen forgalmazzák ezt az mSata half size méretet.
Egyébként én ahonnan vettem a laptopot felajánlották, hogy vigyem be, mert bele rakhatják ők az SSD-t, inkább beleraktam én itthon[ Szerkesztve ]
-
barnabas22
tag
válasz eroli23 #2496 üzenetére
Hát igen, csak én meg akarnám tartani az optikai meghajtót Írtam az ASUS szervíznek ez ügyben, de még b*tak visszaírni Szóval akkor azt mondod hogy az Evo 850 mSata nem jó bele?
Bátor vagy hogy csak így megcsináltad, mert akár gari is veszhet Nekem azt mondták odafent hogy jobb ha ők csinálják Mondjuk ha mSatát kéne beleoperálni, akkor jobban szét kell bontaniItt van egy vidi erről, bár ez GL551:
[ Szerkesztve ]
-
eroli23
csendes tag
válasz barnabas22 #2497 üzenetére
Tudom, hogy hosszas idő a válaszideje az asus szerviznek több embertnél is olvastam már, ha szerencséd van érkezik válasz. (Vagy nem )
Szoval szerintem az Evo 850 mSata nem jo bele a mérete miatt, a videoban is látszik, hogy kisebb kártyát rak bele, mint a sima mSata, attol független, hogy GL551, szerintem ugyanolyan a belseje mint a G551VW-nek.
Igy van az mSata-hoz szét kell kapni az egész laptopot, az optikai meghajtot nem nagy durranás kiszedni. Egyébként, mint a legtöbb dologhoz optikai meghajtohoz is van USB-s átalakitó. -
Dhampir
félisten
válasz barnabas22 #2497 üzenetére
Hívd fel őket inkább, ne írogassál.
-
Perijon
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek egy ilyen billentyűzet védőről?
Nekem tetszene, de sehol sem találok EU billentyűzet számára kialakított típust.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest