- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
-
NTonee
veterán
válasz vandor01 #1500 üzenetére
igen, azok szürkeimportos gépek. angol, cseh, lengyel, stb billzettel, matricázva.
Te mindig ilyen türelmetlen vagy? Jönni fog, nem kell aggódni, de a hazai forgalmazás mindig később indul el. Különben is, Július 29-ig te akkor sem vehetnéd meg, hiszen neked win10-el kell gép.[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Tikakukac #1501 üzenetére
köszi a választ.... türelmes birka vagyok
akkor ti meg nem talalkoztatok türelmetlen emberrel
augban beujjitok mindenbol vagy majd csak oktoberben?
szerintem win10 csak letoltheto formatumban lesz Jul 29-en
a dobozosokra meg varni kell.....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Tikakukac
titán
-
blue_23
senior tag
-
Sárpac
nagyúr
-
NTonee
veterán
ez mondjuk nagy baj, de én inkább valami gyári bakit feltételezek e mögött. Hacsak nem azért csinálták meg így, hogy a procit ne fűtse még az is tovább. Ez esetben viszont teljesen elment az eszük asuséknál. Külön kellett volna választani két körös hűtésre, akkor nem lenne gond, de hát ugye kici-occó gép kell.
-
Sárpac
nagyúr
Nem sok volt a garis visszavitel szerintem, legalábbis ezt találgatják és leszabályozták a gpu hőfokát, amint eléri a 75C-t visszavált a gpu órajele drasztikusan visszavágva a teljesítményt. ASUS nem használ ólmot mert benne vannak ebbek a környezetvédelmi akármiben ami azt tiltja.
[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
NTonee
veterán
az official rog fórumon már mennek a hírek a JW-vel kapcsolatos bios updateről, ami 82fokra emelheti a hőmérsékleti limitet. Páran kaptak valami beta verziót is az asustól, de egyelőre nem sikerült flashelnie senkinek.
Ez az ólmos téma picit sem érdekel, de nem is tudom, hogy mit akarsz ezzel. Kicsit olyan érzésem van veled kapcsolatban, mikor ezt olvasom (már minden hasonló témájú topicban), mintha egy chemtrail hívővel beszélgetnék. -
Sárpac
nagyúr
Pedig jobb odafigyelni rá, mivel egyetlen egy olyan anyag nincs amivel tökéletesen helyettesíteni lehetne és magas hőfokon nem m1 mennyire képes ellágyulni nyúlni az anyag, mert ha ez a tulajdonsága nem jó akkor bizony simán "tönkremehet" a nagy melegben elpattanhatnak a forrasztási pontok.
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Hege1234
addikt
a jack port-ra van valami megoldás ?
egy akg fülest próbáltam rádugni de nem is érzékeli
ha letörlöm a realtek hd audio-t akkor látja de nincs hang (hangszóróból sem)
ötlet ?
-
edari
őstag
válasz Hege1234 #1518 üzenetére
N551-el ugyanígy voltam.
Dugb be az AKG füles.
Kapcsold ki a fast bootot.
Restart.Elvileg jó. Ezután visszakapcsolhatod a fast bootot.
-
Hege1234
addikt
nekem is N van
tegnap szarakodtam vele eleget .... (újraindítgatás is volt)
láttam az írásod és gondoltam először adok neki még 1 esélyt a fastboot kikapcsolása előtt
bedugtam és volt hang a fülesennem tudom mi hozhatta helyre
de most megnyugodtamköszi ha esetleg megint előjönne akkor kipróbálom amit írtál
-
edari
őstag
Ha már fülesek.Kombinált jack:
Konkrétan így néz ki:Nekem viszont olyan fülesem van, aminek külön van a mic és ear kábele, így értelem szerűen nem tudom használni.
Na de vettem egy ilyen kábelt:Ez egyesíti a hang és mikrofont egy jackbe, elvileg ezzel jónak kéne lennie. De nem. A hang az jó, az kijön, de mikrofont nem is érzi a gép, csak a saját beépítettjét érzékeli.
Erre tud valaki valmit mondani?
-
Flight
csendes tag
Én is hasonló problémával küzdök a G551-en.. Vettem egy Trust gémer fejhallgatót, amin van mikrofon is és egy jacken vannak (szal nincs külön füles - mikrofon kábel mint fentebb), de az istennek se akarja érzékelni a mikrofont. A fejhallgató szól, de tovább nem jutottam Így pedig eléggé pénz kidobásnak érzem amit kiadtam erre a fejhallgatóra.
[ Szerkesztve ]
-
DLIVEKING999
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy hete vettem egy G551JW-t
i7 4010HQ,8Gb ram,GTX 860M 4Gb.Tesztelgettem és a legnagyobb probléma a procival van mivel simán felmegy 96 fokig is.
A Gpunál eddig 84 volt a max.
A teljesítménnyel megvagyok elégedve, jól össze van rakva a gép.
Hűtés: A procinak a turbo bootsját ki lehet kapcsolni, vagy esetleg lenebb lehet húzni a alap órajelet?
(nem szeretném ,ha idő előtt összefosná magát a gép.)
Arra lennék kíváncsi ,hogy hűvösebb lesz e a proci ezektől a beavatkozásoktól?Milyen bevált laptop hűtőt használtok?
Lenovo Legion 5i Pro 2022, I7-12700H, 16 GB DDR5, RTX 3070TI 8GB, 1TB M2:Samsung PM9A1, 2TB WD BLACK SN850.
-
vandor01
őstag
válasz DLIVEKING999 #1523 üzenetére
4710... ja te vetted meg Marceltol?
lehet egy ujrapasztazas segitene?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Hunner
senior tag
-
NTonee
veterán
Ha feltételezzük, hogy a pasztázás jó, csak épp maga a paszta gagyi (amiről egyébként tudjuk, hogy az), akkor egy jobb minőségű pasztával nyerhetne kb 6-8 fokot (kb fél évre, mert aztán kiszárad). Ha a pasztázás is rossz, pl mellé nyomták a pasztát, nem a procira (ilyet is láttunk már), akkor még többet is nyerhet. Azonban mivel garis a gép, ezt nem fogjuk megtudni, a márkaszerviz ilyen jellegű munkáiban meg egy percig sem bíznék.
DLIVEKING999: A speciális energiaellátási beállításokban a maximum processzorteljesítményt vedd lentebb 1%-al, aztán nézd meg, hogy mi történik. Ha jobb, akkor ott kísérletezz. Az Intel XTU képes arra, amit írtál, azonban ha nem tudod pontosan, hogy mit csinálsz, akkor azzal bajt is csinálhatsz.
Laptophűtő nem sokat jelent ennél a gépnél, mivel szinte teljesen zárt az alja. Egy rácsos hűtő, Notepal U3-hoz hasonló, ami alatt jár a levegő, talán szintén egy nagyon kicsit segít, de ettől nem várnék sokat, max 3-4fok.[ Szerkesztve ]
-
DLIVEKING999
csendes tag
Üdv!
Igen én vettem Marcelustól. (kifogástalan) (bár egy kicsit szétszórt a srác )
Igen én is azt próbáltam,igaz csak cs goval (proci 85%) ,de ha minden igaz akkor jó lesz mivel 80c ment a proci.
Majd leírom,hogy teljesített a bf el ,de itt valamiért nem akar csatlakozni a battlelog.
Majd ha haza mentem azzal is letesztelem és közzéteszem a nagyérdeműnek.Lenovo Legion 5i Pro 2022, I7-12700H, 16 GB DDR5, RTX 3070TI 8GB, 1TB M2:Samsung PM9A1, 2TB WD BLACK SN850.
-
DLIVEKING999
csendes tag
Kipróbáltam BF4 alatt. (Texturák mediumon és az extrák kikapcsolva a többi high,full hd)
Proci 90% 2095Mhz
Hőfok:max 83c
Gpu:84cÉn úgy gondlom,hogy így simán lehet játszani a géppel,bár kellemetlen a billentyűzeten nyoni(mivel elég meleg/forró)
Ezért is ajánlatos szerintem külső billentyűzettel használni. (legalábbis én úgy tervezem)
[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5i Pro 2022, I7-12700H, 16 GB DDR5, RTX 3070TI 8GB, 1TB M2:Samsung PM9A1, 2TB WD BLACK SN850.
-
blue_23
senior tag
Nekem i5-ös procim van, teljes kihasználtságnál max 88 fokra ment fel. Visszavettem a processzor maximális teljesítményét 90%-ra, látványos teljesítményváltozást eddig nem tapasztaltam, de 82 fok fölé nem megy a proci.
GPU-t valahogy le lehet korlátozni?
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
NTonee
veterán
válasz blue_23 #1530 üzenetére
ha a procit meg a vga-t is visszafogod, akkor miért vettél ilyen gépet? Túlzásokba azért ne essünk. A procinak is bőven elég lenne 95-96%. Vagy tessék panaszlevelekkel elárasztani az Asus Magyarországot (is), hogy jól át lettetek verve általuk, a gép már a dobozból kivéve, vatta új állapotban is képtelen a komponenseket kihűteni.
-
vandor01
őstag
eleg szomoru ezt olvasni es az 552-es sem lesz megvaltas....
kap uj designet es boldogan fut vagy fuut 90+ fokon[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Freeze18
csendes tag
Hali!
G551jw cn040d kijelzője IPS vagy TN paneles?
Valahol IPS-t írnak, valahol semmit, jó lenne tudni mi az igazság.
Köszi! -
Jhny23
csendes tag
Azt meg tudná mondani valaki, hogy van-e más különbség a JW és a JX között a videokártyán kívül?
-
vandor01
őstag
lassan upgradelhetjuk a topic cimét
vagy inkabb downgrade?
gondoltuk ennel már nincs lejebb de van!
alu helyett fekete tejfölös bobozbol épül a "gazdasagos" gamergép
de lehet mar WIN 10-el jön.... szoval megjelenése? Augusztus?...CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
DLIVEKING999
csendes tag
válasz vandor01 #1536 üzenetére
Nem értem ,hogy a hűtéssel miért nem tudtak kezdeni valamit.
Komolyan mondom,ha értelmes lenne a hűtése meg ips panel akkor eltekintene az ember a műanyagtól is akár.
-
NTonee
veterán
válasz DLIVEKING999 #1537 üzenetére
Komolyabb hűtés...
1. Pénzbe kerül, drágább lenne a gép
2. Nem férne bele a most olyan nagyon trendi ultravékony házba
3. Hangja lenne
Összefoglalva, kevesebb eladás. Az emberek többsége egymással összeegyeztethetetlen dolgokat akar. Szép legyen, vékony legyen, bika erős, csöndes és persze mindezt kétszázé'.
Most is van jó minőségű, jó hűtésű, izmos asus masina. G751JT/JY a becses neve, csak hát nem éppen az a 300as kategória.[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz DLIVEKING999 #1537 üzenetére
a következő generacional ha csak nem csökkentik a mostani hütést
es talán már az IPS az alap lesz!! hisz ezeknek már a 4K val is meg kell tudni birkoznia!
szerintem tuti lesz a gép
logikusnak tunne ugyazt a fajta hutést ráaplikalni az uj cuccra...
halom piiiz belenyomnak: uj proci, uj alaplap, uj memoria -ba.....
nem lesz már zséé uj hűtöre?volt belépő modellem N3530-es procival... volt hozza meg ventilator..
viszont az 5th gennel ez a szintu proci pl: N3700 passziv hütéssel jön
szoval marad remény hogy a következő gennel 70 fok alatt fog hasitani a proci?kérdés ennél, hogy oldottak meg a hűtést? [link]
valszeg az uj G is vmi ilyesmi megoldas lesz.......[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
-
vandor01
őstag
szerintem a HD mar eleg foleg 14" ban....
FHD meg 15.6 tobb mint eleg
de meg 17" ben is nagyon jo
nem is kivanunk tobbet mint jatekos
de a vakitast azt szeressuk
persze el tudom kepzelni, hogy bizonyos tervezo/szinezo/szerkeszto
alkalmazasoknal ott jol jon a 4K... de az utca emberenek?a hutovel arra probaltam utalni:
ha a kicsivel gyorsabb es huvosebb uj procira (5-6th)
nem tesznek uj... azaz kisebb hutot hanem csak egyszeruen 4th gen hutot
raakasztjak... pont jo leszde ez mind csak az en "fikcio"m...
ahogy a regebbi teszteket olvasom a 4th gen / 4magosrol..
nagy batran irjak, hogy terheles alatt 70/75 fok... kozben meg?[ Szerkesztve ]
-
DLIVEKING999
csendes tag
-
NTonee
veterán
válasz DLIVEKING999 #1542 üzenetére
Kb igen, bár 15,6" méretű gépen nekem kényelmes volt a fhd. A 4k viszont szerintem totál felesleges, bár el tudok képzelni olyan munkát, amire jó.
-
vandor01
őstag
az elso fecskek kozott a GL552....
3 kilo alapkiszerelesben... erdekes nem IPS?
a bulgaroknal 270ben faj igaz sovanyabb az AFAkivancsi leszek az i5-s verzio arara gyari plus SSD-vel az m2-ben....
[ Szerkesztve ]
-
adriano18
tag
Az Asus szervíz milyen gyorsan dolgozik? Sajnos a billentyűzetem 2 gombja kiesett és nem tudom visszatenni így hát szervízbe kell küldenem.
-
lacko24
csendes tag
Hello
Én tavaly vettem egy Asus G551jm-et a Digiprime-ba, tökéletesen működik, aztán láttam itt a fórumon a savazást a digi meg a radiumról, hogy moslékot árulnak, felhívtam az ASUS ügyfélszolgálatát, bemondtam a sorozat számot, aszonta a csávó, hogy az én laptopom hivatalos magyar nagykertől származik, de a 90%-a ezekből a boltokból Cseh vagy Szlovák.
Amúgy a gép tökéletes, kicsit valóban meleg ha komolyabb játék szorongatja, de nem vészes....
Szerintetek érdemes lecserénem egy G551JW-re? Az enyém egy i7, 860m 4gb vram verzió. Érdekelne mennyivel erősebb a 960m...
Köszönöm ..... -
lacko24
csendes tag
Hm... Durva amúgy... Persze nem égetően fontos lecserélni ezt a gépet, mert minden fut rajta, egyedül a Crysis 3-at kellett medium-ra vissza venni... De laptop-ról beszélünk amin van egy 2x8cm-s hűtőnyílás... Azon keresztül sejtem nehéz komoly hűtést produkálni... A pénz nem fontos, de sajnálok kiadni 500e forintot egy G751-re.... Sejtem a következő generációs gépekről csak találgatások vannak ugye?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest