- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patrick76496
őstag
Végül rendeltem egy olyat, amilyet te is. 22-28 munkanap, mire megjön, szóval nem kevés idő lesz. De legalább olcsóbb volt.
A jelenlegi tárhelyem így szuperál. Érdekes, hogy a kisebb (oprendszer számára fenntartott) partíció kicsivel gyorsabb. Bár az is lehet hogy csak a teszt hibázott. Remélem tényleg nem fogok tapasztalni lassulást.
(#2199) gyugyo79: Milyen appok használják ki a dual-channel memóriát? Attól függ, igazából játszani szoktam, böngészni és kb ennyi. 1-2 kurzusomhoz használtam korábban virtual PC-s Linuxot, de most bootolható pendriveal oldom meg a dolgot, plusz lusta voltam megint felrakni. Egyelőre szerintem marad az SSD, esetleg fél-1 éven belül költök megint a gépre.
Köszi a választ mindenkinek!
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
addikt
válasz Patrick76496 #2201 üzenetére
Ez így rendben van, nem fog csökkenni a caddyben sem
Dual channel RAM-nál érezhető a gyorsulás, de ráérsz később is bővíteni, az SSD jobb élmény.
-
gyugyo79
addikt
válasz Patrick76496 #2201 üzenetére
-
Malacka
csendes tag
Basszus, most vettem egy mSata SSD-t mert bitang lassú a gépem, erre szét kellett dönteni az egész gépet, mert arra nem voltak képesek, hogy az alsó fedél alatt megnyissák a müanyagot ( levehető két csavarral, memoria, HDD ott van, de az SSD felett "ottmaradt" a müanyag.Kb 30 csavart kellett kivenni... és még szétpattintani(Vigyázat a hátlapon is vannak kábelek!)
Nos beszívtam! Feles méretű mSata SSD megy csak bele- vihetem vissza és reménykedhetem, hogy cserélik!
Jah és az még drágább.
HDD<SSD<mSataSDD<mSataSSD mini! Mekkora szívatás, hogy csak kb 2 kis kondi elhelyezése miatt nem lehet odarakni.Ha 30fokba megdöntik a csatit akkor felette is elfér (pláne, ha megvágják a müanyagházat, hogy hozzáférhető legyen) De neeem!Mekkora egy GFSCSDCSDC ez a gép!Amúgy 1 éve használom, és abszolut nem vagyok vele megelégedve!Sok gépem volt már, és ez is informatikusként munkára használom, de ekkor ratyiba még nem nyúltam bele.Lassú, az oprendszer is percekig bootol be.A cégnél még van 4 db ugyanilyen gép, csak nagyobb col - tervezés- egyfolytában csak szidják őket.
Amúgy kopik a billentyűzet is, le kellet celluxxal ragasztanom- 300e forintos gépnél...
Ezen kivűl alig van WIFI jelem, és a kemény 3 db USBből csak 2 db használható egyszerre, mert olyan közel van kettő egymás mellett, hogy normál pendrive esetén már nem fér el, csak ha a másik oldalra áthelyezem az egyiket.
Ritka szar - soha rosszabbal még nem találkoztam az Ethernet kártya csatlakozója.Alig lehet kipiszkálni az csatit.Nekem aki folyamatosan használja, már többször eszembe jutott, hogy letöröm onnan, de mivel nem vagyok vandál, és eladáskor ott kell legyen.... most jut eszembe, ha megint szétkapom majd leoperálom onnan.Nah ennyi hirtelen: A lényeg nagyon nagyot csalódtam benne... pedig még a WIN7-est is rátettem (összes drivert megtaláltam erre-arra pedig sok helyen olvastam nem megoldható)Win8, Win10, minddel lassú volt
Ebben a mSata SSD ben reménykedtem (emlékeztem rá, hogy direkt olyat vettem amibe SSD+HDD belemegy) de ezzel is megszívatott
passz...
-
gyugyo79
addikt
válasz Malacka #2204 üzenetére
Amikor én cseréltem nem volt Magyarországin senkinek készleten feles méretű msata ssd-je. Amúgy nem is százasan erre van az a foglalat hanem inkább gyorsító tárnak és 128 GB felettit nem is kezel szóval figyelj oda mit veszel.
Amúgy én amikor vettem a belső felszereltséghez képest nem volt drága abszolút és sok másikhoz képest még egybe is volt legalább. Legalább még 100lett volna olyan üzleti modell ahol már nincs kompromisszum.
A nem üzleti gépek hasonló sebektől véreznek egytől egyig.[ Szerkesztve ]
-
knuckle
aktív tag
válasz Malacka #2204 üzenetére
érdekes, hogy lassúnak tartod...
én pont a w7-tel cumiztam elsőre...aztán w10, most w8.1 van fenn, és tökéletes...
még nem kapta meg a 2-dik 8-as modult, de az ssd-t már igen, dvd helyén hdd, ahogy kell...
de bitang gyors. és rendben van nagyon. kivéve amit mindenki tud, a túlmelegedés, de ezt talán majd egy biossal fentebb engedik azt a fránya hőfokot.a wifije köztudottan sz*r, így én élből cseréltem az egy inteles 7260-as duálosra, így már nem érheti szó a ház elejét wifi terén sem
az half mini msata cucc és az elérhetősége, szerelhetőség szempontjából elég vicces valóban, hogy nem lehet csak úgy hozzáférni, hanem atomra kell pukkantani...
nekem is passzintos a lan foglalat, de mondjuk én nem húzgálom ki be..."...ki korpa közé keveredik, az beleesett a moslékosvödörbe..."
-
Malacka
csendes tag
Hát halljátok, tényleg nem kapok sehol feles méretű mSata-s SSD-t!
Mármint ebben az országban nem. 128-asra gondoltam.
Az az igazság, hogy így is meg vagyok pakolva és használom a DVD- írót.Igaz, hogy nem naponta... viszont tudom jól, ha külön lenne akkor elhagyom, vagy pont nem lesz nálam.Valaki nem látott valamerre ilyen SSD-t?Dobjatok egy linket, vagy valami helpet... köszi!
Tudjátok még mi ami nagyon idegesítő? A tapipad része.Eddig minden gépen meg tudtam szokni, de ennél nem áll rá a kezem.Egeret használok hozzá inkább.
A WIFI csere jó 5-let, lehet én is megejtem, de ezeket akár visszahívásba is cserélhették volna annyira gyengék!
passz...
-
gyugyo79
addikt
válasz Malacka #2208 üzenetére
Én innen vettem. 3 hét mire megkapod. Az hogy mennyire megbízható azt majd az idő dönti el én fél éve használom vele a laptopot. Itt van a hozzászólás ahol írtam róla.
Az össze ilyen tapi pad (ahol nincs külön a két gomb) egy szemét szerintem és én is utálom mind de szerencsére nagyon ritkán vagyok rákényszerülve a használatára ...
A wifin ront a fém ház szóval minden rosszabb lesz mint egy nem fém házas gépben, szóval nem hibás a wifi csak ebben a készülékbe nagyobb teljesítményű, jobb érzékenységűt kellet volna rakni de pld. nekem ez is elég ...
[ Szerkesztve ]
-
knuckle
aktív tag
az is, de ha egy erős kártyát teszel bele, mérföldekkel jobb lesz.
nekem pl a saját kártyájával alig volt jelem max félig...nem mellesleg 2,4ghz...és csak az...
a sebességet azt meg tudod.
nos az inteles 7260-as kártya már AC-s, és sokkal sokkal jobb a cuccos
az 500/200 as diginetből átrántja 5ghz-en a 150-200mbitet.
azért az már igen jó szerintemnorti: én cseréltem benne, előtte ugyan megnéztem hogy valami spéci asusos majomság nincs-e, de végül pöcc röff ment, és azóta is megy
viszont amit linkeltél, az nem lesz jó, nem az megy bele, nem ott van a csavar sem...[ Szerkesztve ]
"...ki korpa közé keveredik, az beleesett a moslékosvödörbe..."
-
knuckle
aktív tag
sőt most nézem, nem is AC-s az enyém, hanem dual band N-es
ez van benne, és tökéletesen szuperál
"...ki korpa közé keveredik, az beleesett a moslékosvödörbe..."
-
addikt
Köszi!
Ja, most nézem én is, hogy half mini-PCIe a csatoló, a 7260 azzal van, akkor azt rendelek
-
addikt
Akkor már inkább AC-st rendeltem, készülve a jövőre:
Intel Network 7260.HMWG WiFi Wireless-AC 7260 H/T Dual BandEzzel kb. kimaxolom a gépet, max. az SSD/HDD-t lehet még nagyobbra cserélni.
-
-
addikt
válasz gyugyo79 #2223 üzenetére
A mostani Azurwave wifi is egész tűrhetően működik LG tévével (LF652V), persze 2,4GHz-en, nagy ritkán akad csak meg W10 alatt, a késleltetés is elviselhető. Mivel úgyis használom, megnézem majd, főleg az 5GHz érdekel nagyon (azon még egyedül vagyok a házban és nincs zavar) + mennyi lesz azzal a késleltetés.
-
domojko
senior tag
Valaki találkozott ilyennel? Samsung galaxy S6-ot nem ismeri fel saját adatkábelével. Win10 64 bit van rajta. Másik samsung kábelt is próbáltuk, azzal sem. Folyamatosan le fel csatlakozik, esélye sincs felismerni a telefont. Kies-el fel lett rakva a kábel driver. Egy huawei mobil router kábelével viszont csatlakozik. Mi lehet a gond, vagy miért csinálja ezt? Megoldás?
-
Patrick76496
őstag
válasz gyugyo79 #2203 üzenetére
Elolvastam az első tesztet, és az alapján, amit olvastam az esett le, hogy ráérek még vele az év vége felé, egyelőre az SSD+optibay jöjjön meg. Akkor lényegében IGP-ről játszva jelent rengeteget, dedikált kártyáknál nem annyira?
- - - - - - - - - - -
Olvastam, hogy többen is írtátok, hogy gyenge a WiFi adapter. Lassan egy éves lesz a gépem, de nekem eddig nem volt vele semmi baj. Egy két antennás TP-Link routerünk van (TL-WR841N), a folyosó másik végén lévő szobából jön a jel, és nincs rá panaszom. Bár nem tudom, hogy ti milyen távolságból próbáljátok fogni a jelet, szóval ettől függetlenül még lehet szar. Mindenesetre én tökéletesen fogom az 50 megás netet. Koliban viszont kábelt használok, mert rengetegen rajta vannak a WiFi-nken és ott már észrevehető a különbség (ami persze nem a gép hibája már).Más: A touchpad viszont szerintem sem jó. Használatra OK, bár a különválasztott gomboknak jobban örülnék. Viszont mivel én az autós játékokat két kézzel játszom, ezért mindig felé kerül a jobb kezem. Oké, hogy ha le van tiltva, akkor nem csinál semmit, de baromira idegesítő játék közben, hogy kattog.
-
Vigneau
félisten
válasz Patrick76496 #2232 üzenetére
Én mindig külön billentyűzetet használok notebooknál is. Bár lehet, hogy Neked ez már körülményesebb lenne.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
DeNi91
tag
Nekem olyan a tapasztalatom a G551 wifijével, hogy a router a ház felső szintjén van, alul már eldobálja a jelet, ott ahol egy telefon vidáman viszi a wifit még... 1-2 szobán keresztül még oké lehet, de a házon kívül már problémás a vétel.
-
gyugyo79
addikt
Igen ott nagyon sokat hoz, de ugye ennél a gépnél az pont nem lényeges . De a másik linken jó pár programot is találtál volna amit leteszteltek .De én is azt javasolnám, hogy az ami a legtöbbet hozzá ad a felhasználói élményhez az az SSD ...
[ Szerkesztve ]
-
Patrick76496
őstag
válasz Vigneau #2233 üzenetére
Igen, nem sok hely lenne neki az asztalomon. Plusz amúgy is hozzá vagyok már szokva a laptop billentyűzethez a rövid út és könnyű nyomás miatt, 5 éve csak laptopot használok. Számomra jelenleg ez a tökéletes billentyűzet azt leszámítva, hogy hiányzik 1-2 hasznosabb gomb. Miért kellett kikapcsoló gombot tenni az End helyére?
Te amúgy inkább a hagyományosat szereted?(#2234) DeNi91: Értem. Akkor ezek szerint inkább csak kertes/nagyobb házakban van ezzel gond.
(#2235) gyugyo79: Sorry, a másodikra már nem szántam időt, hogy elolvassam.
Most inkább a számháló tételeket olvasgatom, az is több mint 50 oldal.Remélem játszhatóbbá teszi az új NFS-t. Nem tudom ti próbáltátok-e ezen a gépen, de nálam kritikán aluli töltésidők vannak. Gyakran megesik, hogy konkrétan az út nem tölt be előttem és kiesek a mapról.. A WoT szintén éveken keresztül képes tölteni, bár az legalább játék közben jól megy.
Már csak az optibay választ el az SSD-től, de az még sajnos 2-3 hét, mire megjön.[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz Patrick76496 #2236 üzenetére
Én hagyományos billentyűzet és egér párti vagyok a mai napig. Tőlem nehéz kopott billentyűzetes és touchpados notit venni.
-
toyta3
csendes tag
Üdv!
Caddy vásárlás előtt állok, és olyan kérdésem lenne, hogy ebay-en konkrét modellekhez való darabokat látok. Ezek között lehet valamiféle különbség, vagy bármelyiket megvehetem amelyik g551jw-hez való és 9.5 mm-es?
G551JW CN065D gépem van.
Köszi előre is!
-
Patrick76496
őstag
válasz Vigneau #2237 üzenetére
Mondjuk a billentyűzet kopása szerintem laptopfüggő, ez nem úgy néz ki, mint aki nagyon le akarna kopni. Az előző Dell-em billzete sem kopott el, pedig 4 éven keresztül használtam minden nap. Máshol viszont szeret kopni a gép. Nehéz letagadni, hogy mire használom.
- - - - - - - - - - - -
Használja/használta valaki ezt a gépet Windows 7-tel?"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
Vigneau
félisten
válasz Patrick76496 #2240 üzenetére
Én szokás szerint a billentyűzet USB csatlakozójával vagyok veszélyes mindenre, ami mozog és áll. Egyszer a szemüvegembe csaptam bele, máskor meg a laptop fedelébe, mikor tekertem le a kábelt. Az eredmény egy-egy gombostűfejnyi leverődés...
[ Szerkesztve ]
-
toyta3
csendes tag
válasz Vigneau #2173 üzenetére
Hali!
Miért döntöttél úgy, hogy cseréled a Fury-t a 850 EVO-ra? Csak a méret miatt?
Én is ezzel a kettővel szemezek (pontosabban a 250GB-s EVO-val).Érezni különbséget a kettő között?
Talán ami a Fury mellett szól az az élettartam az MLC miatt, meg az ára.
Viszont ha sebességben jobb az 850 EVO akkor megéri azt a plusz pár ezret 5 év garival.
Nem tudom melyiket lenne érdemes megvenni. -
Vigneau
félisten
Szia!
Nálam a méret volt a lényeg, tempóban nem érezni különbséget a normál felhasználás mellett. 250GB-ben azt vedd, amire több garit adnak/olcsóbb.
A szaknyelvek szerint azonban a Samsung előrébb áll az SSD fejlesztésben. Szóval a döntés a Tied, de egyikkel sem nyúlsz mellé - szvsz.
Vigi
-
juve600
nagyúr
üdv
G551/552-öt i5 vagy i7-el érdemes venni ??
-
etejedu
őstag
-
addikt
Hát, egyelőre negatívak az élményeim sajnos.
Működik a kártya, semmi gond nincs a hardverrel. Viszont Windows 10 alatt a driver egy hulladék. Alapból felrak egy 17-es verziót, amivel 5GHz-en egy jó darabig elvan, aztán dobja a kapcsolatot. Felraktam a legfrissebbet az intel oldaláról (18.40), kb. 100MB forgalom után szintén dobja a kapcsolatot. A max. 300 Mbps-et (router ennyit bír N-en) kiírja, de a tényleges kapcsolat csak 125-150 Mbps között mozog. Vagyis mozogna, de amint terhelés van, egy idő után szétbont, egy speedtest nem megy végig, belső gigabites hálón másik gépről 150 Mbps a max. de ott is megszakad 2-300 MB forgalom után.
Ez mind 5 GHz-re vonatkozik, nem tudom, az antenna szerepet játszhat-e benne, de inkább driver gondok lehet. Kipróbáltam az ASUS által kiadott legfrissebb Intel drivert is (18.33), de azzal is ugyanez a helyzet.Beállításokat is végignyálaztam, lepucoltam az Azurewave drivereit is. Routeren is próbáltam az összes HT40 beállítással, de sikertelenül.
Majd még tesztelem a 2,4 GHz-es sávot, de ugye ott meg ugyanaz a max. sebesség, mint a gyári kártyával, sokra nem megyek vele. AC-t július elején tudom majd tesztelni. Majd még megírom az eredményt azokról is.
BT elvileg működik, azt nem teszteltem.A térerő max. 1 téglafalon keresztül, a gyárival 1 "pálcikával" max. alatt volt.
Egyelőre én ezt a kártyát nem igazán ajánlom a G551-be Ha sikerül fixálni a driver problémát (esetleg a routeren belőni a konfigot, hogy együttműködjön a kártyával) vagy AC-n hibátlanul működik, akkor arra biztosan, de N-es wifire nem igazán.
[ Szerkesztve ]
-
knuckle
aktív tag
többek közt a wlan driver is ilyen, no meg a chipset is...és az integrált vga is...
konkrétan kb teljesen értelmetlen 10-es feltenin, míg nem jön egy komolyabb javítópakk hozzá...
asztali gépeken már kb kifogástalan, de notin, pláne "spéci" gamer notikon még hulladék...
én ezért tértem vissza 8.1-re addig is...pedig a hátam közepére nem kívánom.
viszont 8.1-el működik, bár itt is elég sokat kell sakkozni a driverekkel, de működik, és nekem ugye nem az AC-s hanem a Dual Band N-es verzió van belőle...érdekes lenne kipróbálni azt a kártyát 8.1 alatt...biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb lenne a helyzet
ha pedig nem, akkor megeshet, hogy valami olyan trükköt kell alkalmazni, mint pl annó nekem kellett az RF511-es samunál, amikor ezt a kártyát vettem.
ugyanis hardveresen kellett aktiválni, ami azt jelentette, hogy az egyik pici lábat cellux-szal le kellett ragasztani.
de ez még nem volt elég, mert először a bt drivert kellett felrakni, ezt követően szigorúan restart, majd a wifi drivert...
míg a lábacska nem volt leragasztva, csak csak ismeretlen eszközként szerepelt, és hiába adtam neki ugyanazt a drivert, valahogy nem kívánta meg a drága"...ki korpa közé keveredik, az beleesett a moslékosvödörbe..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest