- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzolee3xx
csendes tag
válasz Moondance #1997 üzenetére
Ha a menóriateszt lefutott hiba nélkül akkor én még mindig HDD hibára voksolnék!
Internetkapcsolatnak túl sok köze nincs a dologhoz.
Esetleg célszerű lenne a HDD gyártójának weboldaláról letölteni egy diagnosztikai progit és azt lefuttatni. Persze mindenképpen egy full tesztet kell ráengedni. Ha ez is hiba nélkül lefut akkor egy Winfos reinstallal próbálkoznék! -
kirby76
tag
Visszatérve az akkumulátor dologra, én is tápról használom(ha lehet) a gépet.
Csak egy példa: több ügyfelemnek is alig 1 éves notebookjában tönkrement az akksi, egyik Toshiba(kettő is), a másik Asus.
Nem vagyok akkumulátor expert, de annyit tudok, hogy a folyamatos töltés nem tesz neki jót, hiába intelligens a töltő és csak "csepegtet", hosszú, illetve nem is olyan hosszú távon megsínyli az akku.
Kiváncsi lennék más véleményekre is az ügyben.Kirby
u.i.: Hol a jó istenben lehet megnézni az elhasználódást? W7-et használok, de a Power Management alatt nem láttam semmi ilyet.
-
BAM007
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az 1000H és a 904HA között csak kijelző béli különbség van?
Mert hardverileg nem igazán látok különbséget!
Az akksi a 904HA-ban is, 6 cellás?
[link]üdv, BAM
(Bocsi, tudom, hogy ez az 1000H topik, de nem találtam a 904HA-ra utalót!) -
kzolee3xx
csendes tag
Szia!
A 904HA akkuja valószínűleg nem 6 cellás. Igaz Asus oldalán nem írják de a rendelkezési idő alapján WinXP használata közben gyári adat szerint (amit persze nem szabad készpénznek venni)a 904HA 5 órát az 1000H 7 órát tud!
Találtam más különbséget is. A 904HA webcam-je 0.3 Mpixel az 1000H-jé 1.3Mpixel!Itt egy link ami egy összehasonlító táblázathoz vezet.
[ Szerkesztve ]
-
sekli
addikt
válasz kzolee3xx #2005 üzenetére
elég hülye a számozás, könnyű eltéveszteni, de pont az általad linkelt táblázatban látszik, hogy a 904HA-nak 160gigás HDD-je van (szemben az XP-s 1kH 80asával) ugyan úgy 1.3Mpix-eles kamerája, ugyan úgy 6 cellás akkuja, amivel 6.8 órát bír (a nagy 7-et, szerintem indifferens) azonban csak b/g-s WiFi van benne, és szerintem csúnya, hogy kiáll az akksi belőle...
mod: a specifikációkat nézve kiderül, hogy nincs bluetooth se benne és, hogy az alap polymer akkuval kevesebbet megy, 6 cellás Li-ion-nal viszont ~7 órát...
[ Szerkesztve ]
-
kzolee3xx
csendes tag
Én már látok nagyker árat, de ha ennyi lesz akkor inkább a 901-es! Igaz készleten még nincs és az ár is változhat még azt írják! Bőven 100 ezer fölött lesz a kisker bruttó induló ára. Én a előrejelzett nagyker ár alapján 140-145 ezer forintra tippelem az árát megjelenéskor ami nem kevés. Ennyit nem ér!!!
-
Ratman
tag
válasz kzolee3xx #2008 üzenetére
Köszi.
De most ebben benne van a 300ft/euro árfolyam is. Meg most még vadonatúj, ropogós a cucc. Ha visszaerősődik a forint, és nem lesz ilyen újdonság, akkor lesz ez még simán 100e alatt.
Amúgy hogy adott cucc mennyit ér, az nyilván egyéni szempontok kérdése. Ahogy olvasom, ez ezerszer ki lett itt tárgyalva, és remélem senki nem jön olyan érvvel, hogy akkor ennyi pénzért már 14''-os notebookot vesz. Mert ez egy más célra szolgáló más eszköz. Ez kb. olyan, mint akor valaki azzal jön, hogy milyen hülyeség Mini kabriót venni, amikor annyi pénzért sokal nagyobb Skoda kombit is lehet venni.
-
Tönköly
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Nemrég vettem egy ilyen kis masinát XP-vel szerelve... Ahogy átolvastam a fórumot láttam, hogy másoknak is voltak olyan problémái, hogy windows indítás után csak a hátteret töltötte be és utána semmi. Azt is olvastam, hogy ezt esetleg egy windows újrarakással lehet esetleg orvosolni. Na most ez az amihez nem nagyon értek. Tudom, hogy sok volt az ilyen hozzászólás, de hiába olvastam el mindent még angolul is nem nagyon tudtam kibogozni, hogy akkor, hogy is van ez az USB-s telepítés...Ha ebben tudnátok segíteni azt megköszönném..
Tehát akkor a lényeg az az, hogy van a sokszor emlegetett 3 program(usb prep8,petousb,bootsect.exe) ami bootolhatóvá teszi az usb-t, és elvileg rá is másolja az XP-t a támogató dvd-ről. Majd ha a biosban beállítom, hogy az usb-rol bootoljon először akkor onnantól már elvileg sima liba?Mintha egy rendes cd-ről tenném fel a win-t?Illetve gondolom utánna vissza kell állitani, hogy a hdd-ről bootoljon be. Vagy ez azért jóval több buktatót rejt magában? Szóval ha ebben tudnátok segiteni azt nagyon megköszönném... -
sekli
addikt
válasz Tönköly #2012 üzenetére
bootolhatóvá teszed a pendrive-ot, felmásolod a CD tartalmát, BIOS-ban megváltoztatod a boot-sorrendet, bootolsz usb-ről, feltelepíted, mintha CD-ről menne, kihúzod a pendrive-ot (akár vissza is állíthatod a boot sorrendet) aztán leformázod a pendrive-ot, és készen vagy mindennel...
-
cirujano
csendes tag
Hello, tanácsot szeretnék kérni.
Asszem beragadt a tapipad bal gombja, nemtom hogy, de ha nyomom rendesen kattog meg minden, de mégis azt jelzi a driver ikonja, hogy nyomva tartom a bal gombot, pedíg nem. Teljesen ugyanolyan hangja van mint a jobbnak, egyáltalán nem tűnik úgy hogy be van ragadva.
Egyedül úgy tudom használni a tapipadot, hogy ha leszedem az asus drivert, és megfordítom az egér gombokat, akkor a jobb gomb, balként funkcionál, és viszonylag tudok vele dolgozni, de eléggé szívás így is.
Aza para hogy spanyolországban vagyok, éjjel nappal használom a gépet, mert ezen kommunikálok az otthoniakkal, és nem igazán szándékszom mostanában hazavinni, ez itteni szervíz meg messze van, a garancia meg nem érvényes, csak magyaroroszágon, szal ha itt viszem szervízbe akkor le is húznak rendesen.
A drivert már próbáltam le-fel instalálni, usb-s egér faszán megy. Biztos vagyok benne hogy valami mechanikus baaja van, hogyan tudnék ehhez hozzáférni hogy kitisztitsam, vagy nemtom.Kössz a segítséget, peace.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Felajánlottak nekem egy eee pc 1000H-t.
Érdeklődnék a tulajoktól, h ezen típusnak mik a hibái?
melegedés stb... -
-
mg01
aktív tag
válasz cirujano #2016 üzenetére
Én nem is szoktam használni az egér gombokat, csak nagyon nagy ritkán. Úgy is lehet kattintani, ha gyorsan megérinted az ujjaddal a padot 2x, mint amikor a rendes eggérrel kattintasz! És mivel multitouch-os a pad, ezért ha 2 ujjal kattintasz akkor az egyenlő ha az egérrel a középső gombal kattintanál, ha 3 ujjal kattintasz, az a jobbklikk. Ha nem érted hogy mit akarok mondani, akk olvass utána a neten hogy hogy műxik...
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz cirujano #2016 üzenetére
ha értesz hozzá, iTT lentebb van egy szétszedési manual, persze nem kell végig menned csak a tapipadig, Hátha látható lesz a mechanikai "elváltozás".
Amúgy meg használd a tapipadon pötyögést a ballklikknek aztán kész.
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
cirujano
csendes tag
Nah az van hogy a gari papírt otthon hagytam, de ha jól emlékszem magyarul van. A spanyolok meg még angolul sem tudnak, sajnos. Nem mintha az segítene, én ha jól emlékszem a garit a forgalmazó adja. De feltétlenül bepróbálkozom majd, az itteni ASUS-nál, mert ha nem tudodm megoldani, mindenféleképpen ők lesznek képesek rá.
Az újjal dupla pöttyintés azért nem megy, mert ugye a gomb folyamatosan nyomva van, az csak akkor működne, ha ki tudnám kapcsolni valahol a gombokat. Ha megcserélem őket akkor is a másik gomb lesz folyamatosan nyomva, ergó ha valamire ráklikkelek, belép ugyan de a legördülő menüt is megnyitja, hát érdekes, próbáljátok meg nyomva tartani a bal gombot, és akkor rájöttök hogy mijen. Amikor betölti az XP-t csoportos kijelöléssel kezdi, abból ESC-pel ki tudok jönni, de attól még a gomb nyomva marad, vicces szitu. De az ötlet jó.Köszi, ha valakinek van még ötlete azt várom,
peace
-
Brucehun
aktív tag
Egy kérdés, hogy hány megás az integrált VGA kártyája?
[ Szerkesztve ]
HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
-
-
OccsE
aktív tag
nem is olyan reg sikerult a hibas akksimat nagy nehezen lecsereltetni (irtam itt a forumon is a fejlemenyeket) es ez annyira jol sikerult (le is kopogom gyorsan), hogy az alap 55272 mWh alap kapacitas jelenleg nalam 55835 mWh.
Tehat az alhasznalodas olyan -1% tart ;) -
Flexy90
senior tag
Asus 1000HE Bruttó: 116 500 Ft
Aki keres, az talál ;) Gondoltam megosztom veletek, hátha érdekel valakit.
Katt ideXiaomi Fan
-
kzolee3xx
csendes tag
válasz Flexy90 #2035 üzenetére
Weboldal szerint rendelésre van nekik! Kérdés, hogy mire megjön akkor is ennyi lesz-e az ára!
Írtam is nekik az előbb egy érdeklődő mailt! Eddig ez az ár a legjobb. Ugyanennyiért hirdetik az expresszen is egyébként, de még onnan sem kaptam választ a levelemre! Várunk...........[ Szerkesztve ]
-
kzolee3xx
csendes tag
Felhívtam őket, jelenleg nincs készleten! Jövő hétre várják és az ára a beszerzés függvényében változhat! Szóval közel sem biztos ez az ár!
-
Flexy90
senior tag
válasz kzolee3xx #2039 üzenetére
Ehh..
A következő olcsóbb amit találtam az a gsmhome itt
Ha tudtok olcsóbbat, akkor osszátok már meg velem/ünkAmúgy van valakinek Brando bőrtokja akár az 1000H-hoz? Gondolkozok rajta, hogy kéne majd az is.. csak hát ~10E Ft.. és azér mégse egy táska, amibe mást is lehet még rakni.
Xiaomi Fan
-
mg01
aktív tag
Mivel a gép 12V, és 3A-es, ezért a kocsiban rá lehet kötni a szivergyújtóra direktbe is nem? Nem kell neki semmi elektronika, elméletileg...
-
kirby76
tag
Bocsi srácok, lehet, hogy volt már erről szó, de lusta vagyok visszaolvasni. Mit tud az 1000HE a 1000H-val szemben?
Ha jól látom 280-as proci van benne, ami ha jól tudom 60MHz-el gyorsabb mint a 270-es.
Ez nem sok, tehát mi a csízió?[ Szerkesztve ]
-
nokia2005
csendes tag
válasz kirby76 #2048 üzenetére
plusz akku idő, és még egy két dolog.
Tegnap megvettem(131000Ft áfás számla), nekem ez a harmadik netbookom (eee 4g, aspire one). Akksi még nem merült le. Volt egy kis gond, xp telepítés után random alvó állapotba helyezte magát. Xp update után (300mb) nem jelentkezet ez a probléma.
pár kép, a nagyobb gép egy Lenovo SL300 13" kijelzővel.:
http://kepfeltoltes.hu/090326/IMAGE_059_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/090326/IMAGE_060_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/090326/IMAGE_062_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/090326/IMAGE_065_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/090326/IMAGE_063_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
kzolee3xx
csendes tag
válasz Flexy90 #2047 üzenetére
Nem rendeltem hozzá semmit! A közeljövőben egy slim dvd írót veszek még aminek nem kell külön táp mert USB portról kapja a naftát. Neten rendeltem, beírtam az általuk küldött egyedi kedvezményre jogosító kódot és bepipáltam a telefonos egyeztetés opciót. Fel is hívtak, mindent leegyeztettünk és nemrég jött tőlük egy mail amiben már arról tájékoztattak, hogy a GLS-nél milyen csomagszámon érdeklődhetek. Holnap díjmentesen kiszállítják. Minden olyan hihetetlenül gyorsan, flottul intéződött. A megrendeléstől számítva kevesebb mint 1 nap alatt kézhez kaphatom, ráadásul hihetetlenül jó áron. Nem tudom hogyan csinálják de eddig nagyon korrekt cégnek tűnik.
De ha holnap minden rendben lesz és a csomagban is azt találom amit rendeltem akkor foglalom imába a nevüket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest