Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • s_knight

  tag

  Sziasztok!

  Jelenelg van egy Abit NF7-S-s alaplapom ami cirka 2 éves. Mostanság elkezdte azt a jelenséget produkálni, hogy a pci buszos hálókártyám nem tudja rendesen érzékelni. Igy amikor a windows beindul akkor teljesen osszerakja magát a gép. A hétvégén kivettem a hálókártyát és az alaplapit használom jelenleg. Ez a jelenség melett egyre jobban előjött, hogy nem sikerül megirnom a dvdimet. Eddig egy régi 6os nerot használtam (6.6.8.0) ami mindig annyit mondott, hogy kommunikációs hiba lépett fel a dvd irommal. Majd felraktam egy 7es szériát (7.2.7.0). Ez szerencsére több infót mondott. DMA crc error. Ekkor kaptam az infot, hogy frissitsem az alaplapi drivert az nvidia oldaláról. Ezen is tul vagyok a jelenség továbbra is ott van. Aztán azt is mondták, hogy a 90cm IDE kábelemet cseréljem le egy 45-re. Mivel otthon nem volt 45ös kábelem csak egy bontatlan 90es igy azt raktam be. Csodák csodájára mostmár nem dobja el magát az iró, hanem megirja a dvd-t, de hibássan. Nem lehet róla visszaolvasni az adatot.
  Jelenleg itt járok, hogy kiirni kitudom már a dvd-m, de visszaolvasni a kiirt adatot már nem. :( Ellenben CD-t gond nélkül tudok inri max sebességen.

  Most ott tartok, hogy lecserélem a valószinuleg elfáradt alaplapomat egy újra. Mondjuk egy Asrock AM2NF3-VSTA+AMD AM2 X2 es procira+DDR2-es ramokra. Azért néztem ezt az alaplapot, mivel ezen van még AGP-8x port. Ugyanis a videókareszom még igencsak képes leadni teljesítményt (Nvida 6800GT). Ezt egyenlőre nem szeretném cserélni.

  A sok rizsa után a kérdésem az lenne, hogy:
  1. kinek mi a tapasztalata ezzel az alaplappal (Asrock AM2NF3-VSTA) kapcsolatban?
  2. vegyek e ismételten valahonnan egy Abit NF7-S V2.0-ás alaplapot (ha még valahol találok) vagy hasonlót?
  3. az Asrock-hoz milyen DDR2-es dual channeles ram modult érdemes venni? (min 1G kellene)
  4. találkozott e már valaki ilyesmi hibával?

  Biztos volt már errő szo, igy ha esetleg csak off topic akkor kérnék linkeket és megpróbálok jobban utána járni.

  Köszönöm szépen előre is a segítségeteket.

  MSI EX700-020, 2GB, T5450

 • Pompi

  MODERÁTOR

  Szia!

  Az ilyen ''vs'' topicoknak nincs nagy jövőjük.
  Van jópár alaplapos topic ahol kérdezhetsz az ügyedben, ezeket javaslom:

  Milyen alaplapot ilyen árban? [link]
  Azonnali alaplapos kérdések [link]

  ...

Hozzászólok Aktív témák