Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • instantwater

    addikt

    válasz Bubee82 #33216 üzenetére

    Remote IT.

    Programozás, DevOps, cloud és hasonló.
    Én ebben vagyok, és ebben látom a jövőbeli nehéz időszak átvészelésének kulcsát.

    Nagyon eladható skill bárhol a világon, és a covid óta mégjobban kilőtt ez a szektor.
    Lehet távmunkában is csinálni, főleg tavaly óta amióta a cégek rá vannak kényszerítve.

    Ha nem tetszik a rendszer, simán el tudok költözni máshova, mert az ITban szinte mindenhol elég az angol. Vagy akár otthonról is dolgozhatok másik országbeli klienseknek.

    Most akik személyes jelenlét alapú munkát végeznek, kicsit meg lettek szorongatva a coviddal, ami idővel enyhülni fog, viszont azok továbbra sincsenek biztonságban akiknek a munkáját a közeli jövőben automatizálni fogják, amihez szintén sok programozó kell.

    Itt angliában erősen látszik, hogy a pénztáros az egy kihalófélben lévő pozíció, mert mindenki leolvassa magának amikor beteszi a kosarába a terméket, vagy önkiszolgáló kasszánál fizet, vagy egyszerűen csak házhoz rendeli a bevásárlást, és otthon is tapasztalható ezirányú trend.
    Nem is említem a teljesen kassza mentes Amazon boltokat ami tudja mit veszel, és amikor kisétálsz, automatikusan fizet.

    A gyárak/raktárak is egyre jobban állnak át automatizálásra.

    Amerikában kemény pénzeket ölnek az önvezető járművekbe, így a közeli jövőben a sofőrök is veszélyben vannak, és egy automatizált flottánál nincs sofőrhiány ami így versenyelőnybe hozza a céget.

    Csak azok maradnak életben akik magas hozzáadott értékű munkát végeznek, vagy jelenleg még gazdaságtalan/lehetetlen az automatizációjuk.

Új hozzászólás Aktív témák