Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    1. Bár nem tudom, hogy lesz-e itt olyan bárki, akinek szüksége lehet rá, mert épp kernelt fabrikál (amúgy ne tedd, ha van életed, nem éri meg :DDD) és optimalizálni akarja.

    Szóval ha az eszközödhöz 4.19 előtti linux kernel van és clanggal szeretnéd bootolni, akkor nincs még teljeskörű LLVM támogatás alapból. A google féle gas-sal, meg egy tucat flaggel meg lehet oldani, de elképzelhető, hogy így se fog bootolni, ha a jelenleg legfrissebb google féle clang 14.0.2-vel fordít az ember. Clang 15-öt meg el lehet felejteni. Ha backportolod az LLVM makefile változásokat 4.19 alól, akkor remekül lefordul a kernel google gas nélkül is egy bármilyen clanggal, de szintén nem fog bebootolni, last kmesg se lesz esélyesen. Ha ilyen van, akkor (meg amúgy is célszerű) defconfigban ezt átlőni:

    CONFIG_FORTIFY_SOURCE=y

    Hogy ne legyen y, hanem unset. Clang alatt eleve nem működik stabilan a fortify, későbbi kerneleknél le van tiltva alapból, ha clanggal van fordítva a kernel. Így rendben bootol.

    Ami még egy marha nagy rejtély, hogy bizonyos romokon bebootol ugyanaz a kernel, míg másokon csak úgy, ha előtte felmegy egy másik kernel és utána kerül fel a clangos verzió. Erre egyelőre nem sikerült rájönni.

    Ja és bónusz: ha msm kerneled van, érdemes ránézni, hogy ennek a patchnek van-e értelme: [link] Elég sok helyen "érdekesek" a qcom források és lazán elmásznak pointerek. Enélkül szintén nem bootol. Persze ez nincs leírva sehol.

    2. Van egy user, aki flashelni próbálta a romot ugyanazon az eszközön, ami nekem is van. Állítása szerint minden más rom felment neki, csak nem ez a rom. Ugyanaz a twrp verziója és a vendor partíció mérete is. A system partíció rendben felmegy, de a vendor írásnál elakad mindig. Állítása szerint a zip, amit leszedett nem corrupted. Van ötlet erre esetleg? Vendor wipe megvolt.

    3. Van valami bevált userspace dolog rom battery használatot elemezni? Nem feltétlen app, lehet elf bináris is. Voltak ilyen hibák, hogy elrontottam a vendorban a szenzorok linkelését és ez okozott jó nagy ksoftirqd-t, de valami hihetetlen nehéz volt debuggolni, ugyanis csak a top kimenetben látszott, hogy ksoftirqd 90%-ot zabál, mást nem adott infónak. Dmesg, logcat off volt. Szeretnék ránézni, hátha vannak hasonló bugok a rendszerben.

    Köszi!

    Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

Új hozzászólás Aktív témák