- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauddip
aktív tag
válasz #79335424 #16398 üzenetére
Nos, amúgy ezek a programok vannak fent, ezekkel próbáltam...
A SuperSU ezeket írja már azóta, úgy nézem, h amiket megkérdez és adok neki jogot, azokat listázza ide ki...
A Link2SD-t leszedtem, megpróbáltam pl a Chrome-ot átrakni,
de sajnos ezt írta utána nekem!Nem rakta át. Valami ötlet esetleg?
Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
törölt tag
válasz Mauddip #16401 üzenetére
A root jog kezeléséhez nem jó két alkalmazás. Vagy Superuser, vagy Supersu (inkább az utóbbi). De a Superuser -t nem lehet úgy törölni, mint egy felhasználói alkalmazást. Nézz utána, hogy miként kell eltávolítani (nagyon régen használtam, nem emlékszem a metódusra)!
Ha jól értem a hibaüzenetet, akkor az adott elérési úton nem találja a megadott fájlt. Én azonnal törlöm minden droidomról a Chrome -ot (nincs baj vele, csak személyes ellenszenv), ezért nem tudom, hogy hova települ. Talán más tud segíteni, hogy a Chrome ott kéne legyen a /data/app alatt, vagy máshol. -
HoTaZo
addikt
Ha SD Maidban lefagyasztom a Superusert, úgy tudom telepíteni az SuperSU-t? Nem okoz galibát a két fajta SU? Nekem a rootolás mellett az INT2EXT Cronmod lett telepítve. Nem szeretnék mindent előröl kezdeni.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Mauddip
aktív tag
-
törölt tag
válasz Mauddip #16406 üzenetére
Ha ez a gondod, akkor gyanítom, hogy nem olvastad el a Playen a leírását, mert aki elolvasta, az általában azt szokta kérdezni, hogy hogyan kell létrehozni az ext partíciót, ill. hogyan kell csatolni. Sztem előbb próbáld meg a Foldermount -tal, mert ahogy néztem, annak nem kell másodlagos partíció a mikroSD -n. Aztán, ha nem megy vele, akkor hajrá partícionálás, mountolás!
-
Mauddip
aktív tag
-
7Sony7
addikt
-
törölt tag
válasz Mauddip #16408 üzenetére
A Link2SD úgy működik, hogy az adat eredeti helyén egy symbolic linket hoz létre, ami az új elérési útra mutat. A symlink egy Linux feature. Ehhez szükség van a Linux jogosultságkezelésére, amit azonban a FAT nem támogat. A FAT -ra viszont szükség van első partícióként, mert a teló így csatolja a meghajtót (mikroSD -t). Ezért elöl kell legyen egy nagy FAT32 az általános médiának, aztán egy EXT2 a linkeléshez. Azért EXT2, mert az nem naplózó fájlrendszer, ami előnyösebb a flash meghajtókhoz. Ha ez megvan, akkor még gondoskodni kell arról is, hogy az EXT2 -t csatolja a teló. Ez nem minden droidon történik meg automatikusan. Remélem, érthető volt!
-
Mr Dini
addikt
válasz Mauddip #16401 üzenetére
Szia!
Még új vagyok a témában...
De asszem tudom a megoldást! Ismerem a link2sd-t. Az a bajod, mint ahogy a hibakód is mutatja, hogy nem találja a megadott install path-t. Ami ugyebár a data/app partició. Nade annyit én is értek hozzá, hogy tudjam, ha a Chrome mellett ott van, hogy frissítve, az annyit jelent, hogy a Chrome egy rendszeralkalmazás nálad(ezt onnan tudom, hogy a frissítés nincs beleégetve a romodba), ami viszont a system partición van. Ezért látom van TiBa-d, azzal át tudod rakni, mint felhasználói app, vagy esetleg a link2sdvel. Utána át lehet helyezni az sdre. Úgy mennie kell. Sajnos rendszerappot nem lehet ezzel a módszerrel átteni. Én nem is javaslom. Próbálj meg felh. appot átrakni ami a data particion van.
MrDini
Szerk.:
A rootoddal úgy látom semmi baj nincs!
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
Ha már így szóba kerültek a Superuser appok. Én ha tehetem, akkor a Chainfire féle SuperSU-t használom.(bár én nem nagyon használok superuser appot mert ugyebár minek? ) De az öcsém telója egy fos SG Y. Azon superuser van. És állandóan küszködik a su binary updatevel. Nem tudtok valami megoldást?
-
törölt tag
válasz Mr Dini #16414 üzenetére
+1
Én sem javaslom. A linkeléshez írási jogosultság kell az adott könyvtárra. A felhasználói alkalmazások a /data alatt vannak, ami alapértelmezetten írhatóként van csatolva. A rendszeralkalmazások viszont a /system alatt vannak, ami alapból csak olvasható és nagyon kockázatos írhatóként csatolva használni. -
Fagyi
aktív tag
Android sdk-ban tud valaki segíteni? Nem tudom elindítani Gyerekem bezárta a telefonját, nem akarok hard resetet!
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Minek neked SDK? Ha csak fel szeretnéd oldani, akkor adb kell csak neked. (Ha rootolt a teló és az usb debug engesélyezve van)
Ez a legegyszerűbb módja az installnak: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979
De ha mégiscsak az SDK mellett vagy, akkor kicsit több infó kéne... Például miket pipáltál be? Gondolom az SDK tools az megvan. De még kell egy android driver pack a listából. Úgy mennie kell. De sok Youtube-s videó van fent ezzel kapcsolatban.
MrDini
-
Mr Dini
addikt
Lehet az ellen valamit tenni, hogy ne legyen ilyen könnyen feltörhető a telefon? Mert ez a megoldás nagyon nem tetszik, hogy csak egy mezei rm paranccsal is meg lehet oldani... Tudtok valami jó módszert a gesture és a password.key fájl lerejtésére?
Tudom, hogy ez kicsit láma kérdés... :
Szeretnék több verziójú droidot futtatni a telón. Létezik erre Multiboot vagy hasonló? (Pár eredeti droid és egy általam írt droid futna)
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz Mr Dini #16418 üzenetére
"én nem nagyon használok superuser appot mert ugyebár minek?"
Az ad engedélyt az Xposed-nek és a GravityBox-nak, szóval mégis használod. Nem tudom, hogy mit szeretnél, de vannak hasznos modulok. Pl.: App Settings, Greenify, MinMinGuard. Én Sony-ra még az Xperia Xposed-et használom, a GravityBox nem jött be. De ott van nálam az NFC LockScreenOff Enabler is, mert a telefonok nem figyelik kikapcsolt kijelzőnél az NFC-t.
-
Orionhilles
senior tag
válasz Mr Dini #16421 üzenetére
Nálam pac man rom alatt, ha le van zárva a kijelző PIN/jelszó/minta valamelyikével, akkor amíg fel nem oldom, azt kapom adb shellre, hogy connection closed
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
elfelejtette
veterán
-
Mr Dini
addikt
Köszi mindenkinek! Értem én, hogy az xposedhez kell root. De nekem superuser app nélkül is tökéletesen megy. Csak van egy su bináris az xbin mappába azt kész. Mert én cwm alatt csináltam.
Másik:
Ha ellopják, akkor felflashelik a cwm-t, majd rákötik usb-n a gépre és cwm-n keresztül adb-n kiadják a su parancsot, majd az rm /data/system/*.key -t, rebootolják. És volt zár nincs zár... Azért ez nem valami biztonságos... Én az egyik haveromnak távoli remoteval 30 perc alatt feltörtem a gyári t-mobilos stock 4.1.2-es romját. Szóval ezért kérdezem.
Somatom:
Nagyon köszönöm! Utánanézek van e samsung galaxy mini 2-re.[ Szerkesztve ]
-
Mauddip
aktív tag
válasz Mr Dini #16414 üzenetére
Köszönöm, ma Megpróbálom, ha hazaértem, igazából ahogy értem, ugyanúgy működik, mint a Hd2-mön a nativeSD mód.
Az összes lehetséges programot már atraktam sd-re, de ezeket a nagyobbakat nem engedi. Akkor ha jól értem, először próbáljam meg splittelni 2be az sg-n, majd a már említett HD2 es módon első fat32,masodik ext2-4 legyen és úgy próbáljam a link2sd - t, ha még úgysem megy, akkor valamit még kell csinálni, igaz?Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
Mr Dini
addikt
válasz Mauddip #16428 üzenetére
Igen. Ajánlom, hogy gépről csináld! És kártyaolvasóval! (Ne a telefonoddal usb-n keresztül a formázást) Én annak idején win mini partition toolal csináltam. Jó program. Csak ments le mindent az sdről! És figyelj arra, hogy a fat partició nagyobb legyen!!!
Ahogy Somatom kolléga is írta az ext2 a legjobb. Szinten minden romon működik.
Számolnod kell azzal, hogy kicsit lassabb lesz a boot folyamat... És néhány eszköznél bootloop is lehet belőle, úgyhogy mindenekelőtt javaslok egy teljes nand mentést!
Sok sikert!
MrDiniSzerk.:
Utána csak nyisd meg a link2sd-t és asszem felajánlja a second partition csatolását.
[ Szerkesztve ]
-
Fagyi
aktív tag
Akkor légyszíves mondjátok tippet, hogy tudom kinyitni lelegegyszerűbben? 2.3 lg p500 wifi is be van kapcsolva.usb hibakereses nem hiszem, hogy be van kapcsolva.
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
Mr Dini
addikt
Akkor csak valami custom recovery adb-jéből tudod letörölni. Szerintem rakd fel a cwm-t! Majd rootold a recoveryvel. Utána csak usb-n a gépre kell kötni recovery módban és kiadni adb-n parancsokat: adb shell
su
rm /data/system/*.key
exit
exit
adb reboot
Ennyi lenne!
MrDini
-
Mauddip
aktív tag
válasz Mr Dini #16429 üzenetére
Rendben, köszi szépen! 😃
Igen, én is a mai napig használom a Mini Tool Partition wizard - ot, nagyon jó program! A mentés már megvolt a root előtt is, azzal nincs gond, csak így jó legyen! 😉Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
mexel
veterán
Kezdek már bekattanni ettől az apk ki-becsomagolástól. Kb egy hete egy retkes fájllal foglalkozom. Egyszerűen nem értem, hogy ha kicsomagolom, (mindent kicsomagol) és megváltoztatok pár dolgot benne, összecsomagolom, akkor miért mindig más lesz az eredmény? Miért van az hogy van amit módosítok azt nem menti el, mást pedig igen? A values mappában ha a bools.xml-t módosítom elmenti, ha a public.xml-ben változtatok valamit azt nem. Mi ennek az oka?
Egyszerűen bármit próbálok nem sikerül. Miért írja vissza az eredeti public.xml fájlt visszafordításkor, de a bools.xml-t nem? -
Keeperv85
nagyúr
Megpróbálom érthetőbben, konyhanyelvre fordítva... Valószínű a programozás guruk most visítva verdesnék földhöz maguk, ha ezt látják, de csak az érthetőség kedvéért ennyire szakmaiatlan...
Ez egy memóriatérkép, amit akkor generál a fordító, mikor a forráskódot összekapcsolja az erőforrásokkal.
Smaliban:
iget-object v0, p0, Lcom/android/internal/policy/impl/GlobalActions;->mItems:Ljava/util/ArrayList;
new-instance v1, Lcom/android/internal/policy/impl/GlobalActions$7;
const v2, 0x108061f
const v3, 0x104050b
invoke-direct {v1, p0, v2, v3}, Lcom/android/internal/policy/impl/GlobalActions$7;-><init>(Lcom/android/internal/policy/impl/GlobalActions;II)V
invoke-virtual {v0, v1}, Ljava/util/ArrayList;->add(Ljava/lang/Object;)Z
iget-object v0, p0, Lcom/android/internal/policy/impl/GlobalActions;->mItems:Ljava/util/ArrayList;
new-instance v1, Lcom/android/internal/policy/impl/GlobalActions$8;
const v2, 0x1080620
const v3, 0x104050c
invoke-direct {v1, p0, v2, v3}, Lcom/android/internal/policy/impl/GlobalActions$8;-><init>(Lcom/android/internal/policy/impl/GlobalActions;II)VA const változókan rögzíti a fordító a meglévő erőforrás memóriacímét. A public.xml-ben pedig az apk konténer mivolta realizálódik. A megadott memóriacímhez kapcsol egy poinert, amivel átmutat a megfelelő erőforrásra.
Pl.
<public type="drawable" name="background_off" id="0x1080620" />
A kulcs type mezője egyértelműen típusdefiníció, ami a megadott mappára mutat, beleértve majd a mappa prefixumokat is, mint pl. a drawable-hdpi, drawable-xxhdpi, drawable-hu-xxhdpi és így tovább...
Ezeket a prefixumokat ugye a framework kezeli. Ezzel keresi ki a felbontást és a nyelvet tartalmazó xml részeket.
A name az erőforrás neve, ez egyértelmű. Az id pedig, amit a fordító adott neki memóriacímnek...
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Található valahol egy részletes lista hogy egy bloatwares telefonról mik azok amik titaniumból törölhetők?
Amit magam is töröltem kb. 120 tétel, de ezen kívül is még rengetek minden van, csak hát ezekről nem nagyon tudom már hogy mikIgazából a note ceruzafícsöröket és jegyzeteket leszámítva semmi másra nincs szükségem, ezen kívül minél pure-abb lenne annál jobb.
-
7Sony7
addikt
válasz elfelejtette #16426 üzenetére
Fogós kérdés. Én magonként tudok governort állítani, ha fixre kapcsolom a magokat. Ha csak az elsőt állítom, a második pedig automata, akkor úgy vettem észre, a másikat már az eredeti séma szerint állítja.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
LámaZ
addikt
External Keyboard Helper Pro egyéni billentyűzetet tudom menteni, majd esetleg másik gépen felhasználni?
Az appban nem látok ilyen lehetőséget, de talán valamelyik mappában ott van.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
törölt tag
Most nem vagyok EKH közelben. Nézd meg, hogy van -e beállítások mentése lehetőség az EíkH -ben! Úgy emlékszem, hogy van ilyen, de azt nem tudom, hogy hova ment. Nekem minden kütyüm rootolt és a Titanium Backup pro is alap. Azzal biztosan vissza lehet állítani az EKH beállításait. Én legalábnis azzal szoktam, mert miniPC -n az Anysoftot nem szokta hozni a Play, úgyhogy azt mindenképpen Titaniummal kell felrakni. Akkor meg már egy füst alatt az EKH -t is felrakom.
-
Ciccuka
veterán
Sziasztok!
Mit lehet tenni, ha van egy 4GB-os belső memóriájú telefonunk (abból belső tárhely 1.2GB, a másik használható belső tárhely pedig 1.3GB) és állandóan kevés a hely hibaüzenetet dob ki.
A Play áruház nem akarja frissíteni a programot, mert azt írja kevés a hely.
Hiába állítok bármit, nem lesz jó, csak ha unistalálok valamit.Van hozzá egy 8GB-os memóriakártya, de hiába állítom be Alapértelmezett írás SD-kártya semmit sem ér.
Preferált telepítés hely menüben meg csak belső tárhely és Telefon-memória és Döntse el a rendszer közül lehet választani.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
HoTaZo
addikt
válasz HoTaZo #16405 üzenetére
Valaki tudna választ adni erre?
Továbbá, szeretnék megérteni egy dolgot: ma reggel frissítettem wifin az egyik alkalmazásom (Traffi Hunter) adatbázisát, kiírta, hogy nincs telepítve a Google-Play szolgáltatások alkalmazás (hogy a viharba ne lett volna telepítve!), akarom-e telepíteni? Igenre nyomtam. Nem néztem közben, de nem hozott fel más megerősítő ablakot vagy egyéb ikont, hogy telepíti, sőt utána se jelzett, hogy telepítve lett. Viszont ezután rögtön megnéztem az alkalmazás listában, hogy mekkorára hízott ez alkalommal ( legutoljára 60,4MB volt), de örömmel néztem, hogy visszaállt 54MB-ra.
Tudtok erre magyarázatot adni? Csak hogy értsem, mi történik a kütyümmel.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
LámaZ
addikt
válasz #79335424 #16442 üzenetére
Nem feltétlenül biztonsági mentésre van szükségem, hisz más eszközre is feltehetem az EKH Pro-t, és akkor nem akarok elölről kezdeni mindent. (Vagy a biztonsági mentés más eszközön is használható?)
Megvan!
Ide menti, miután az Egyéni billentyűzet jobb felső sarkában a Mentést választottam:
/mnt/internal_sd/ekh_backup.dat[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
elfelejtette
veterán
válasz 7Sony7 #16440 üzenetére
Az a baj, hogy a gyári kernelben csak ennyi governor van. Egyébként kipróbáltam úgy, hogy ondemandra tettem, aztán elindítottam egy nagy zip kicsomagolását, és csak 1 mag ment a cpuz szerint, pedig a hotplug governorral legalább 2 magot használ.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok