-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb71
őstag
válasz gipsztigris #62106 üzenetére
Hát akkó mindenki, aki 32bites 8 magos proccal szerelt telefont vett, vesz mostanában elavult ember, így élni sem tudtok normálisan.
A 4-2-1 magos tulajok olyan mély kasztba süllyedtek, hogy említést sem érdemelnek.
Nem beszélve a RAM mennyiség kérdésköréről... -
cocus007
tag
Ma jött meg a Doogee DG300 teló tinydeal-ről
Ami hirtelen feltűnt h a bal alsó gomb kevésbé van megvilágítva mint a másik oldali...
És ami gázabb: Antutuba írja de a beállításoknál is látszik, hogy messze nincs 4 giga ROM-ja, csak 1300MB-ot ír ki
Azt az elvileg 4 gigát ki lehet belőle vh csikarni? vagy ez alapból ilyen és marad a memória kártya? -
nagyúr
válasz cocus007 #62154 üzenetére
A ROM maga 4GB, csak azon van rajta minden.
/emmc@android (system)
/emmc@data
/emmc@cache
/emmc@fat
és a rendszerinduláshoz szükséges összes egyéb....Pl a partíciókiosztás alapján a ROM mérete a Lenovo P780-ROW-nak 3,6GB; A Lenovo A820-nak 3,62GB, THL W100-nak 3,6GB, stb...
Amit te látsz, az lehet a belső SD tárhely vagy a data partíció.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
gps76
őstag
Na én is belekóstoltam a 6592 prociba,de nagyobb a füstje mint a lángja. ZP998 volt a telefon,de elég sok hibával jön gyárilag,pedig két update már van hozzá. Amit a honlapon írnak extra dolgok(betűt rajzolva feléled és elindítja a progit,mikrofon zajszűrés szögekből,meg érzékenység állítás,kamera videófelvételnél használhatatlanul pocsék,halk hangot rögzít).Teljesítményben kb. hasonló mint a 810-esem egy jó hkphone rom-mal.Próbáltam az összes fellelhető romot vele,a hkphone revo max8(mivel ugyanaz a kettő) gyári romja bizonyult a leghasználhatóbbnak. Minőségre viszont nagyon pipec telefon,a kijelzője gyönyörű,hatalmas fényerővel,a két egymás mellett levő hangszóróból szó szerint ordít a hang,ha akarjuk,kint az utcán fél hangerővel hallottam csörögni a zsebemben. Egyedül az üzemidejében kételkedek kicsit mert ebben 2400-es akksi van,a 810-ben 2000-es,de a 998 szerintem 60%-át ha tudja a 810-nek
Látványosan merül pedig nincs akku hibája,hanem a nagy fényerejű kijelző,meg a proci,ami azért fűt rendesen,ha nem is éri el a Qualcomm-ok hőjét,megközelíti. Ami + még,hogy működik az auto fényerő![ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz cocus007 #62154 üzenetére
Szia!
Úgy látom amit pár napja leírtak még sok ember számára nem egyértelmű. Megpróbálom egyszerű nyelver lefordítva.
A telefonok tartalmaznak egy munka tárhelyet ahonnan közvetlenül a processzorral tudnak kommunikálni ez a RAM induláskor ide töltődik be a rendszer.
Van egy másik tárhely ez a ROM ami az egész operációs rendszert tartalmazza. Mivel mindenki az egész tárhely méretét adja meg ami eleve formázás után nem akkora mint a "névleges" méret. Érthetően a 4Gb tárhely formázás után csak 3,6Gb kapacitású. Mivel az operációs rendszer feltelepítés után lefoglal belőle egy jó darabot, plusz kialakít egyéb particiókat amit csak azok a programok használhatják aminek létre lett hozva.
Tehát a felhasználó részére kialakított terület pl. nálad csak!? 1.3Gb.
Nálam ugyanez a "névleges" 8Gb tárhelyből 5,6Gb szabad! Tehát így kellene értelmezni a telefon paramétereit legalább is ami a tárhelyre vonatkozik.
Az pont úgy néz ki az android-nál is mint a windows-nál minél újabb annál "dagadtabb" vagyis nagyobb háttértárat igényel. Nincs kizárva, hogy a 5-ös android már a 2Gb RAM és 32Gb ROM tárhellyel sem elégszik meg. Persze ez még csak Sci-Fi egyelőre.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
nagyúr
válasz cocus007 #62158 üzenetére
lehet csak akkor működik teljesen ha sim-kártya is van benn?
Nem, ez független a sim kártyától.nem jött semmi kiírás
Esetleg kapcsold be az usb hibakeresést.
Töltést elkezdi venni csatlakozáskor?
Esetleg másik kábel használata?B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
mayacska
csendes tag
-
GuruZone
őstag
megérkezett a nyolcmagos Alcatel Idol X+ -Em (TCL S960):
- gyönyörű képernyő (440 ppi)
- remekül összerakott ház
- kiváló hangzás
- magyar menü ( ! )
- piszok gyors a rendszer
- abszolut jéghideg GPS indítással 8 másodperc alatt talált műholdakat!!!
- mágnesesek lettek a SIM kártya fedőlapocskákTalált negatívumok:
- elvétve angol szöveg (engem nem zavar, de kalkuláljatok vele)
- minimális kínai írásjel
Tartozékként kaptam JBL fülest, USB kábelt, kínai hálózati töltőfejet EU adapterrel + eredeti kék színű TCL tokot + OTG kábelt. Fólia van rajta, kicsit el van csúszva, sebaj, úgyis leveszem[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
cocus007
tag
válasz cappa72 #62168 üzenetére
Nuku: csak segélyhívás
én is ott kezdtem,mer a Gio-nál mindig ott jön elő.na most! nem tetszett neki az USB-HUB, bedugtam elől a gépen most már felajánlotta a dolgokat
USB-tárolóra kell menni ugye, nem MTP?
bár nem talál az MT65xx-hez illesztőprogit a gép... uh a meghajtót kijelzi de nem tudok belépni -
zzoltan2014
tag
válasz mobilamb #62126 üzenetére
Hogy tevékenykedik a cég Szlovákiában, ha az ügyvezető Magyarországon lakik és egy Magyarországi cégben dolgozik?
Tudod nem az számít, hogy hol van bejegyezve a cég, hanem az hogy működik, és a mobilambnál minden arra mutat, hogy valóságban Bp-en működik.
ÉS mennyi is az alanyi adómentesség határa Szlovákiában? Mert Mo-on 6 M ft, amit egy kereskedelmi cég könnyen átlép, ráadásul alapból nem választja, hiszen alanyi mentességnél a beszerzés áfáját sem tudja visszaigényelni, miközben mobilokat cégek is vásárolnak, akik számára így nem éri meg alanyi mentestől vásárolni. Persze más a helyzet, ha a beszerzéskor nem fizeti meg az áfát, hisz így nem jelenthet hátrányt, ha nem is tudja visszaigényelni.
A távolsági értékesítéssel tisztában vagytok?
Persze mindenki ott vásárol ahol akar.
-
CSAVI38
tag
válasz sanyee75 #62127 üzenetére
Há nem tudom mikor jelenik meg, mert elég sok cikk vár előtte. Egyébként pont egy thl100 is
De nagyjából az van a mit már többen leírtak:
Pozitív:
-nagyon jó kijelző, nagyon jó fényerővel (szinte csak minimumom használom), automata fényerő beállítás jól működik
-teljesen magyar alapból(eddig egy menüben volt angol, illetve zenelejátszóban magyar ékezetes betűk helyett kínai van a számok címében)
-Normál telefonáláskor kiváló a hang és a mikrofon is
-Gyári ui jól néz ki, bazi gyors, de vannak hiányosságai (pl némely programban fekete háttér előtt sötétszürke betűkkel jeleníti meg a dolgokat, ami ugye olvashatatlan, elfelejti az 1x1 kirakott widgetteket újraindítás vagy más program installálása után.
-Fényképezőgép gyors, van led, makróban jó képeket csinál
az egész gép nagyon gyors alapból , játékban, mindenhol
-jól össze van rakva, ne recseg, nem ropog
-van értesítés led
-Wifi nagyon jó és erős
-Bluetotth nagyon jó
-GPS szuperül müködik.
- működik a gesture vezérlésnegatív:
-akksi szerintem kevés, normál használat mellet max. 1 nap. Alvó módban és telefonáláskor szinte semmit nem fogyaszt, de a mobilnetes böngészés, játék és furamód sok fényképezés esetén behorpad az akku az erőlködéstől.
-fényképezővel alapabeállításnál a szokásos kínai minőséget hozza, állítgatással még úgyahogy lehet jó képeket csinálni
-videó még gagyibb, szerintem túlságosan mossa a képet és a hang szinte nulla (állítólag ez szoftveres hiba és talán javítja következő ROM-ban)
-szintén a mikrofon hiba miatt kihangosított telefonáláskor is csak kb 3 cm-ről müködik, mert azon kívül nem hall a másik
-nem megy a mostani ROM-ban ablack sreen vezérlésHa javítják ők vagy valamelyik ROM mester a szoftveres gondokat, akkor teljesen istenkirály telefon lesz, így csak simán király
-
Szabadh
tag
Hello!
Én vettem egy Cubot Gt99 -est.
Leírom a tapasztalataimat, hátha segítek valakinek a döntésben.Nekem jó a GPS. Hamar talál jelet. Ezt többen lehúzták itt.
Kamerájában sem csalódtam. Ha kinti a fotó, akkor semmi panaszom rá.
A vaku sajnos nem túl erős. Pedig 2 ledes.
Videofelvétel is jó. Csak mikor elindítom, kicsit közelebb kerül a kép, mintha rá lenne zoomolva 1X
De folyamatos az autófókusz.
Sebességre, kijelzője nagyon jó.
Aksija nekem simán kibírja a 2 napot.
A szilikontokot félre kell húzni töltéskor, mert a töltő nem megy bele. És az átlátszósága is változott. kicsit sárgult. Gondolom az uv. sugarak
Google cuccok benne vannak. Magyar nyelvi résszel sincs gond. 2 helyet találtam, ahol egy-egy pont angolul van.
Nekem kicsit nehéz (150g) Könnyebbhez szoktam. Az előző telcsim 100 g alatt volt.
Apró probléma még, hogy nem tudom bekapcsolni az érintőgombok világítását, úgy, hogy mindig világítson.
Biztos lehet találni rá szoftvert. Én még nem találtam meg.Szerintem érdemes megvenni.
-
CoolBoy323
nagyúr
-
mobilamb
csendes tag
válasz zzoltan2014 #62173 üzenetére
-
junkpod
veterán
válasz zzoltan2014 #62173 üzenetére
Vedd vagy ne vedd, mond hogy olcsó vagy drága, ha van vele tapasztalatodazt oszd meg. De jogi kérdéseken lovagolni nem látom értelmét, a b@szog@tásnak meg még annyit sem.
Box's don't touch!
-
-Faceless-
őstag
A kínai telókban nem igen vagyok otthon. Tudnátok segíteni, hogy van már 4.4-el rendelkező olcsó droid?
Vagy még mindig csak az mtk 4.2-es. -
tihibaby
senior tag
válasz CSAVI38 #62174 üzenetére
A láthatósági problémára megoldás,a témaválasztó,átállítod system-re,és már jó is lesz,ha meg dobsz rá egy Nova launchert akkor a widget problémák is megszűnnek szerintem.
A többivel nagyjából egyet értek,az akksihoz annyit hogy masszív kijelzőhasználattal akármit meg lehet fektetni.
Nálam átlag használat mellett símán kihúzza a napot,igaz ezelőtt egy Jiayu G3S-em volt,na azután kicsit fura megszokni,hogy este szinte biztos töltő.
A Jiayu 2 teljes napot is kibírt akár,néha még többet is,nade a teljesítmény/képernyőméret sem ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
Thoty
senior tag
Sziasztok,
autós kihagosító (bluetooth) használatával van valakinek tapasztalata?A gondom a következő:
hívás fogadásakor vagy hívás kezdeményezésekor a telefon az esetek 80%-ában eldobja a térerőt mindkét kártyán. Két (kínai kétkártyás) telefonnal is próbáltam, mindkettővel ugyanez a helyzet.
Lehet ezen valahogy javítani? (holnap letesztelem, hogy ha csak 1 kártya van benn, akkor is csinálja-e...) -
félisten
válasz tihibaby #62183 üzenetére
Én most számolgatom: 43%-os volt az aksi, amikor először bekapcsoltam. Alig másfél óra aktív használat után eljutottam oda, hogy kiírta a 15%-os figyelmeztetést. Szóval nagyjából 4-4,5 óra aktív használat (böngészés, fényképezés, telepítgetések, stb.) fér el.
BTW egy kérdés, nektek kék aksival jött a teló, vagy feketével? Én a videókon az elején csak kék aksit láttam, aztán egy-két videón feltűnt feketével is. Kiváncsi lennék, hogy a színén kívül van-e valami más eltérés is...
Amúgy biztos, nem akarunk egy külön bejáratú ZP998 topicot?
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Sanyesz.
őstag
Én egy Jiayu G3-t használtam, mostanság pedig egy THL T100s-t. Suzuki és Mazda gyári (beépített) kihangosítójáról tudom mondani, hogy mindkét készülékkel rendben működik. Egyszerűen párosítható, jó a hangminőség.
"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."
-
Sanyesz.
őstag
Nagyon gyanús, hogy mindkettő ugyanazt a hibajelenséget produkálja. Furcsa lenne, ha mindkét készülék WLAN chipje hibás volna. Én így látatlanban a kocsi kihangosítójára gyanakodnék. Van olyan készülék, amivel hibamentesen működik? Esetleg a gépkönyv nem ír valami "okosságot"?
"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."
-
Thoty
senior tag
válasz Sanyesz. #62191 üzenetére
egyelőre tesztelés folyamatban más telefonnal még nem próbáltam, csak ezekkel (vagyis de, egy iPhone 5s-el, de csak egyszer, egy teszt meg nem teszt)
Holnap kipróbálom a ZP810-el egykártyás módban. Ha így is eldobálja, akkor van itthon egy Alcatel, megpróbálom azzal. Ha azzal is eldobja a térerőt, akkor nem tudom (szerviz?).
Egyébként nem a bluetooth kapcsolat szakad meg, hanem olyan, mintha a gsm modult resetelné valami, ezért gyanakodom arra, hogy a telefonok környékén van a gond.
Gépkönyvben nincs semmi erre utaló írás.[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
Igen nekem is kb. annyit bír,azért szerintem nem olyan rossz az.
De,kellene egy külön topik már,szerintem vagyunk már páran ZP998 tulajok,ha lesz első hsz. esetleg,akkor egy működőképes root/cwm leírással hozzá tudok járulni.Szerk: Oké akkor már van is,köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz tihibaby #62198 üzenetére
A topic megnyitva, a leírást várjuk oda.
@CoolBoy323: Egy teszt már korrektálás alatt áll, az enyém csak most készül, és mivel van már egy, én hosszabb, részletesebb leírást szereték (10000+ karaktérnél tartottam reggel, pedig akkor a telefon még a kezemben sem volt).
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen program, ami...?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Politika
- Gumi és felni topik
- Android szakmai topik
- Robotporszívók
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs