- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
apatyas
Korrektor
válasz TESCO-Zsömle #46217 üzenetére
Megerősítem. Ha más játékát nézem, lehet hogy nem megy sokáig. Ha én rángatom ugyanazt, akkor birom végnélkül.
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Komplikato
veterán
A Samsung erre kifejlesztett egy Entrim 4D nevű fejhallgatót, ami a normális audió leadása mellett elhitette a belső füllel, hogy a virtuális mozgás valódi. Ezt demózták 2-3 rendezvényen, a szaksajtó beájúlt tőle mennyire jó ... aztán lassan 2.5 éve kuss van róla.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
törölt tag
Utána az OFF.
Nem teljesen ugyanarról beszélünk de ezúttal kifejtem.
Akit érdekel Kognitív disszonancia csak az maradjon.
Kezdjünk egy alapozó videóval hogy mindenki képbe kerüljön.
Az uncanny valley (hátborzongató völgy) jelenség
A kognitív disszonancia : Az új információ ellentétes a korábbi ismeretekkel (tapasztalatokkal) ami feszültséget okoz benned !
"Veszély felismerhető fenyegetés nélkül"
Nem tudom nézi e közületek valaki zsírosdeszkát nemrégiben az isten értelmezéseiben ismételgette azt hogy: "EZ MIND UGYANAZ"
Nos én is ezt fogom, ez mind ugyanaz, a valóságban felfedezett apró hibák amik émelygéshez fognak vezetni. Ki akarja lökni az agyad hogy EZ NEM A VALÓSÁG.
A Matrix filmben a piros hölgy, csak ott matrix hibának nevezték.
Az uncanny valley az arc felismerésnél, a VR-nél hogy a füledben a folyadék nem küldi azt a jelet hogy mész miközben látod hogy jársz.
és még számtalan van ilyen, abban igazad van hogy a VR-nél a hallójárat küldi a legerősebb jelet. DE van más is az pl hogy az orrodat nem látod a VRben márpedig ha nem is figyelünk rá oda de ha becsukjuk az egyik szemünk és lenézünk a perifériás látásunk mindenképpen látja az orrod, pl az orr behelyezése is csökkenti a diszkomfort érzetet, de itt ez nem áll meg, mert ha futsz bedőlsz, ha sivatagban vagy égeti az arcod, ha fúj a szél nem mozog a hajad.
Más más intenzitással de mind visszajelez neked, Ez mind ugyanaz.
A kisebb intenzitás esetén pl nem ülsz be egy filmre.
Amit Te mondasz hogy a fül akkor is visszajelez ha a kedvenc Magyar repülősünk felvisz a Red Bull kupán egy körre akkor is rosszul vagy pedig az aztán a valóság ! Valóság csak nem a megszokott valóság.
Ugye a Fül az csak egy input eszköz nem az indít be reakciókat , most ahhoz már valami neurológiai fórum kellene hogy milyen idegpályákon hova fut ez a jel be. Amiről én beszéltem az végig ON volt, a kognitív disszonancia és a hátborzongató völgy közötti különbségekről beszéltem.
És ez bármilyen fura de kapcsolódik a Ray Tracinghez !
Ugye ez azért alakult ki hogy valósághűbb képet kapjunk.
Akkor adódik a legelső kérdés miért pont a a Minecrafttal demózzák ami egy voxel alakú eleve elnagyolt grafikai megvalósítás ? Azért mert a RT-vel javult valóság érzeteddel sem nyúlhat bele a völgybe, a minecraft még előtte megáll mondjuk a Hellblade 2 Senuája pedig már kint van a völgyből.
A látott DXR demó azért kelt visszatetszést mert mind a robot benne van a völgyben mind a túlkrómozott felületek miatt megkapod a jelet ez nem a valóság ![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok