Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz joysefke #1369 üzenetére

    Igen, a Ryzennel szemben az i5 tényleg profitál a gyorsabb ramból. Viszont árban ez a legkisebb tétel. A DDR4 és DDR5-ös modulok között kb 8000 forint a különbség 1x16 GB-nél. A gagyi PNY-nek 8-e körül van 8 GB-s DDR5-je, ami már egy árban is van a DDR4-gyel. Szóval a memória lassan nem szempont ár tekintetében.

    Az jó ötlet, hogy a minimumot veszem, aztán ha normalizálódtak az árak, akkor fejlesztek. A mostani i5-7600K-m alá anno Alzáról vettem menet közben egy full extrás (Asus Maximus APEX IX) lapot 24e-ért. Egyedül az tart vissza a low end mbo-tól, hogy lentebb olvastam, hogy 6 rétegű PCB-k miatt lehet velük gond. Ráadásul a gyorsabb memóriákat (5600+ MHz) rosszul kezelik. Ez mondjuk engem nem érint, de ki tudja milyen nyűgjük van még (mondjuk a VRM kapcsán az OC-nél).
    IzI:
    Nagyon ritkán fejlesztek. 4. gen Intelem lenne még most is, de jól el tudtam adni anno, és árában cseréltem 7.-genre.
    Ramot biztos nem akarok majd fejleszteni, mert nemigen profitálok belőle QHD-ben. A 7600/7600X szerintem nem sokat fog márciustól esni, így az alaplapon tudok spórolni egy B-s chipset személyében.
    Most azért szántam rá magam, mert sikerült jó áron vennem egy RX6800-at, és a Bottleneck szerint ideális hozzá a 7600X. (0% bottleneck)

    S_x96x_S:
    Alapvetően nem sürgős, de már itt vannak a vizes rendszer komponensei (BF-ben meg tudtam venni őket olcsón), és már nagyon összeraknám. :)
    Így is november óta várok. Az X3D-s cpu-k megjelenését tűztem ki határidőnek, ami kb márciusra várható. Remélhetőleg valamennyire lenyomják az árakat. Szóval ez a 4 hónap várakozás szerintem már így is hősies teljesítmény lesz. :)

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák