Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tanisz

    senior tag

    Sziasztok,

    Szeretnék egy kis tanácsot és infót is kérni. Ha ebben a topikban feltehetem, nem biztos, hogy ide tartozik. Ha tévedtem,akkor kérlek törölje a topikgazda :)

    Jelenleg van egy E350-es konfigurációm. Ezt szeretném lecserélni egy 4 magos, kicsit erősebb, de még mindig keveset fogyasztó konfigurációra.
    Jelenleg ez a konfiguráció tölti be az otthoni 0-24-es mini szerver szerepét (a teljesítmény másodlagos, a fogyasztás a lényeg). Agyonterhelve nincs a gép, de már érezhető, hogy eljárt felette az idő.

    Találtam/ajánlottak nekem egy AM1-es 5150/5350-es konfigurációt,ami érdemi választás lenne (TDP 25 W).
    Az AM1 ugye nem mai "gyerek" :)

    A kérdés és a "problémám" ott van, hogy újabb generációs AM4-es AMD APU-k hasonló/jobb teljesítménnyel/alacsony fogyasztással létezik-e?! Esetleg a jövőben fog-e érkezni?!

    Szóval a kérdésem az lenne, hogy az Ryzen 3 2200GE mennyire választható?
    Mennyi lehet kb a valós fogyasztása?

    Olvastam olyan pletykát/hírt, hogy a mobil platformra szánt APU-k meg fognak jelenni kereskedelmi forgalomban is, pl: Ryzen 3 2300U ez valóban így lesz, vagy csak leányálom?!

    Tudtok nekem infót/tanácsot adni, hogy érdemes-e várni újabb alacsony fogyasztású Ryzen alapokon nyugvó APU-ra várni. ( A váltás nem sürgős).
    Mégiscsak időtállóbb lenne egy DDR4-es konfig, mint egy régebbi DDR3-as.

    Segítségeteket előre is köszönöm!

    http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

Új hozzászólás Aktív témák