- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxb1rd
addikt
válasz FalconKnight #1599 üzenetére
Jah, nálam is ez csak meló közben jön elő random, játék közben nem. De ez legalább nem igényel újraindítást. Milyen alaplapod van?
(#1593) paperboy
És neked milyen alaplapod van?Jó lenne btw az első hozzászólásban ilyenekről is vezetni valamit leírást. Hogy például melyik alaplapnál mit produkál, van-e hiba, melyik alaplap a legmegbízhatóbb jelenleg, melyikkel lehet a legjobban húzni, vga-t állítani, melyik alaplap tartalmazza már a legújabb biost, amit nem kell frissíteni a procihoz, stb
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
kisza25
félisten
válasz tzsolesz #1600 üzenetére
Az XMP (EXtreme Memory Profile)
Egy EEPROM chip, melyben a gyártó a modul tulajdonságait rögzíti az alaplap számára
Szóval, ha a RAM-on van, akkor kiolvassa az alaplap, xmp kiválasztod és megkapja a maximum órajelet időzítéssel és feszültséggel
Egy 2400 Mhz es RAM-on szerintem nincs ilyen, mert az nem tuning, hanem normál órajel
JEDEC az úgynevezett Serial Presence Detect amit ilyenkor a RAM tud és a lap felismeri.
Szóval a lapban lehetnek beállítva RAM profilok ahol órajel és időzítés is be van állítva(nekem is vannak)
, de az nem XMP profil[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz tzsolesz #1603 üzenetére
Nekem is annyit megy 2400Mhz@2800Mhz az alap 1,2 V
-al, csak mondom tisztába teszem a dolgot
Amúgy ez az XMP-t intelnél is így van
A ryzen tuningja meg nagyon egyszerű, mert minden CPU szorzózár mentes (intelnél K), tehát megadod az órajelet, belövöd a feszt, stabilitást mérsz, meg figyelsz a hőfokokra[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz kisza25 #1604 üzenetére
Értem. A CPU-t nem nagyon akartam tuningolni. A ramot is csak az apu miatt tuningolom.
Ezt állítottam csak.
bios kép 1
bios kép 2 -
tzsolesz
nagyúr
Szerintem ahhoz több fesz kell.
Csak hogy ezeknek mi az egészséges az kérdés
Nem akarom, hogy degradálódjon. 1.250 V-al nem boot-olt be 2933Mhz-en. Szerintem olyan 1.280 minimum kéne neki. De nem tudom mit visel el.kisza25: CL16 alap.
[ Szerkesztve ]
-
Plague666
tag
válasz Jinxb1rd #1601 üzenetére
Nagyon okos dolgot javasolsz. Lehetne tényleg valami, hogy melyik lappal mik a tapasztalatok, mely memóriák váltak be. Oké ott a net meg a qvl listák de kicsit gáz ez a csináld magad amd stílus, az ember a téma szakértőjévé válik, mire összerakja a konfigját, pedig nem hinném, hogy mindenkit ennyire érdekel, csak használná. Nem igazán plug and play ez a ryzen apu dolog sajnos.
-
kisza25
félisten
válasz Plague666 #1610 üzenetére
Egy átlag user elmondja, hogy mire kell a gép és összerakatja magának, de minimum összeszerelést kér az összeválogatott alkatrészekre.
Amúgy, ha nem tuning RAM ot veszel, akkor mindegyik működik, csak mindenki maxolni akar ezért van ennyi gond
Meg aminek előnynek kelllene lennie (újabb szériát is támogat egy régebbi alaplap) az bios frissítés hiányában hátrány[ Szerkesztve ]
-
Plague666
tag
válasz kisza25 #1611 üzenetére
Az oké, hogy mind működik, legfeljebb valami alap frekin, csak az emberek látják a videókat és ők is azt a teljesítményt szeretnék. Márpedig nem mindegy, hogy 2400 vagy 3200, nem 2-3 fps a különbség, mint intel oldalon. Lehet valaki 1-2 konkrét játékra veszi, neten látja is, hogy szépen viszi az igpu, aztán neki meg hopp szar 25 fps, mert nem passzol a ram. Az összeszerelés is oké persze van ilyen, de nem fog felhívni a webshop, hogy hallod ez a lap nem tuningol ám jól, meg ez a ram ez nem lesz ám maxos, csak összerakják, kiküldik puff.
Értelek, hogy a "mindenki maxolni akar"-ból van a problem, de alapvető dolog sztem, hogy amit kifizetek, az úgy működjön, ahogy rá van írva, ne csak talán.[ Szerkesztve ]
-
tzabo
tag
válasz paperboy #1593 üzenetére
Színátfordulós? Nekem olyan volt egy-két alkalommal, hogy a kék és piros szín mintha felcserélődött volna. Erre gondolsz? Ezt egy következő driver tudja javítani?
Más: feltettem az 1.0.0.2a AGESA mikrokódú biost MSI B350M Bazooka alaplapra, azóta nincsenek hirtelen rövid ideig tartó fps leesések játék közben.
-
apa111
aktív tag
Egy kérdésem lenne .ez a szín átfordulás csak 2400g mellett tapasztalható ,mert nálam a 2200g -nél nem volt még ilyen tapasztalható.
-
paperboy
senior tag
Igen arra, valahogy biztos megtudják oldani, ha elő tudták hozni, habár gyanítom az áprilisi 1803-as W10 frissítés hozhatta elő, mert azóta van ez a jelenség nálam, előtte semmi ilyet nem tapasztaltam. De dolgoznak rajta azt írták és mástól is kaptak már ilyen problémáról visszajelzést, plusz még Microsoftnak is küldtem a problémát...
(#1601) Jinxb1rd MSI B350M Mortar Arctic
-
törölt tag
Új mortar bios kipróbálva:
Piros-kék színcsere: pipa
zöld "felhő" lenyíló menüben böngészkéskor: pipa
tuning elvétele: pipaSzóval minden maradt a régi, csak elvettek ~20% igp erőt, így már zavaróan sűrűn kiesik freesync range-ből gta 5 1080p alatt, de szemre mintha fs range-en belül már nem lennének anomáliák a frame time-mal kapcsolatban, de még sok tesztelést kíván a dolog. Ami a legjobban zavar a dologban, hogy ez is szempont volt a lap kiválasztásánál, mert ennél a típusnál írták az igp órajel állítási lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Plague666 #1616 üzenetére
ha azt akarod, hogy pont ugymukodjon, mint a tesztben, nezd meg a tesztkonfigot, es rakd ossze pont ugyanazt. akkor kb. ugy fog menni, bar biosverzio, beallitasok, driverek es a meresi hibak miatt meg lehet akkorsem.
irj a tesztelonek, es vedd meg tole a bejaratott tesztkonfigot az a tuttiElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
apa111
aktív tag
Asus prime b350 plus lap tulajoknak ,felraktam a 4008 biost ,eddig 3806 bios volt fent ,változás az előzőkhöz viszonyítva a memória késleltetés csökkent ,újra indításnál be lehet lépni a biosba nem úgy mint a 4004 biossal amit már le is vett az asus az oldaláról .Most látom már a 4011 bios is fent van .Egy két teszt.Még annyit ,hogy a késleltetés csökkent ,viszont a memória olvasás ,írás ,másolás egy kissé csökkent ugyan azzal a memória frekvencia mellett. EZ A RÉGI 3806 BIOSSAL. EZ A 4008 -AS BIOSSAL. EZ IS ÚJ BIOSSAL 4008 . SZINTÉN 4008 -AS BIOS. Most ez egy pár napig tesztelve lesz ezzel a biossal ,aztán jöhet a 4011 bios.
Üdv : Gábor
-
apa111
aktív tag
válasz FalconKnight #1625 üzenetére
Köszönöm az infót
-
nyikszi
őstag
válasz nemadom-meg #1568 üzenetére
Köszönöm még egyszer
Szóval a lényeg nem frissítették a BIOS-t, de volt más dolog is, viszont Nemadom-megnek hála, most már fent van a windóz A 4011-est tettük fel. A régebbi Bios a 2133 MHz-es memóriát, csak 1866-osnak ismerte fel. Ez tűnt fel, de nem sokáig volt fent érthető okokból
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Jinxb1rd
addikt
Én személy szerint eléggé körbejártam már, tudom, hogy azt mondják a legtöbb helyen hogy semmi értelme nagyot beállítani, sőt a legkisebbet érdemes, mert hogy ugyanannyi lesz az fps és automatikusan allokálja magának amit kell. Ki is próbáltam, az volt az eredménye, hogy a rendszer instabil volt, meg-meg akadtak pl a youtube videók vagy egyéb memóriaigényes műveletek.
Szóval azt már nem említik, hogy instabillá teheti a rendszert, és hogy valami miatt a meglévő fps szám ellenére se folyamatos a kép, hanem shutterezik a játék. Tegnap ez cseszett fel teljesen Fortnite-ban, nem értettem mi van a játékkal, azt hittem az új kártya driver a rossz, de aztán beállítottam a 2Gb-ot és voalá, utána folyékonyan futott.
Én személy szerint ajánlom a 2 gigát, mert az mindenhez elég és nem szegény processzort izzasszuk azzal, hogy megállás nélkül allokálgasson meg töröljön memóriablokkokat magának, mert azt tapasztalatom szerint nem szereti.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
tzsolesz
nagyúr
és Gyok2: A kíváncsiság kedvéért valamelyik nap azért megnézem hogy menne-e 3000-en. Meg hogy menbyi kell hozzá neki. A memóriák hűtőbordásak....
Gyok2: Fps mérővel le fogom tesztelni a különbséget auto, és 2Gb között. Far Cry 3 1050p, mediumon full villámgyorsan és vajsimán fut dx11-ben. Far Cry 4 el nem tudok mit kezdeni sehogy. Okádik, és az fps szemre sincs 15 sem sokszor.
kisza25: Igen, teljes mértékben megvagyok elégedve a géppel. Az elején inogtam, de nem bántam meg.
Első asztalu AMD-ém. 4 éve vettem egy új HP G2 355-öt, amiben egy A8 6410 es APU van, azzal is meg vagyok elégedve, ezért is mertem ezt bevállalni. Prociban Inteles voltam amúgy. Vga-ban kizárólag amd ati volt mindig....[ Szerkesztve ]
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Vettem egy Ryzen 2400G-t és egy Asus Prime B350-PLUS alaplapot, mindegyik teljesen új boltból. Miután telepítem a Windows 10-et, majd a hivatalos oldalról letöltött driverek közül nem engedi telepíteni az USB 3 drivert, pontosabban ezt a hibaüzenetet kapom "Asmedia USB Controller not found"
Illetve ha bedugok pendriveot/HDD-t, bármelyik USB 3 portba az egész gép lefagy. Lefagy = főkapcsoló hosszan csak úgy áll le, és fagyás + reset után nem is mindig áll fel az oprendszer, van hogy lefagy a bejelentkezési képernyőn és csak sokadszorra tudom működésre bírni.
Eddig 3x újratelepítettem a Windowst de minden esetben ugyanez van. Erősen gyanakszom hogy az alaplap hibás . Memtest86-ot is futtattam, mert bár a hivatalos Vendor listán nincs rajta a Crucial Ballistix Sport 2400Mhz (2x4GB), de már ezelőtt szereltem össze gépet ezzel a felállással és nem volt probléma. HDD-t teszteltem másik gépben, Hard Disk Sentinel is 100/100-nak látja, különböző SATA portokat is probáltam. Táp: BeQuiet Pure Power 500W, VGA: Inno3D GTX 1060 3GBEsetleg bárki találkozott hasonlóval ? Kihagyok valamit ? Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Csabi1984 #1634 üzenetére
Én nem XMP profil segítségével húztam a ramokon.
De kisza25 nagyjából felvázolta hogy mik is azok: [link](#1633) Riccsiz_h Húzd le az előlapi USB panel csatlakozóját, nem-e azzal van a baj. Régebben volt már ilyen problémám. Illetve csinálj egy BIOS load default-ot. Hátha csak valami ott lett elállítva. Ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni!
Tervezek venni egy Ryzen 5 2400G-t. A hozzá való alaplap, a ASUS PRIME B350-PLUS. Vajon első blikkre viheti a procit, vagy frissíteni kell a BIOS-t? Valami tapasztalat erről van?
Köszi! -
lsc
nagyúr
válasz Riccsiz_h #1633 üzenetére
Nálam a win 10 rakott fel usb3 illesztőprogramot, az amd-ét.
Ráadásul a lapodnál csak b350 usb3/3.1-et ír nem tudom miért akarsz ráerőltetni asmedia-t.
AMD Ryzen™ / 7. generációs A-series / Athlon™ processzorok :
4 db USB 3.0 csatlakozó (4 a hátlapon, kék)
AMD B350 lapkakészlet :
2 db USB 3.1 csatlakozó (2 a hátlapon, zöldeskék)
AMD B350 lapkakészlet :
2 db USB 3.0 csatlakozó (2 az alaplap közepén)
AMD B350 lapkakészlet :
6 db USB 2.0 csatlakozó (2 a hátlapon, Fekete, 4 az alaplap közepén)[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Pano
addikt
.
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Haliho, Ryzen 2400G blogon olvasom:
Ez nem mondható el a WoT-ról: ott is alacsony volt az FPS (18), ami érezhető is volt és szintén a CPU volt a problémás, de másért: túl régi a játék és nem kezeli jól a virtuális szálakat, szóval az SMT-t ki is kell iktatni, máris stabil lesz a játék 18-ról 44-re nő a 0.1 low FPS.
[ Szerkesztve ]
OK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Excel topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest