-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KYZRR
őstag
válasz morgonc83 #42600 üzenetére
Nem azt mondom hogy tul jo, hanem azt, hogy pocsekolas..
Amit meg tudsz oldani ~70W-bol azt felesleges 200-bol megtenni.A 280 kb a 1050 alatt van teljesitmenyben.
Ahogy kollega emlitette, a 280 saccper 200W-ot fogyaszt, ellenben a 1050-el, ami MAX 70.
Erre akartam kilyukadni, hogy az egesz VGA eszik annyit, mint kb 2x a teljes masina.
You can only die once, make sure it is worth it...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz morgonc83 #42602 üzenetére
Dehogynem. Csak feltételeztük, hogy ha már egy játékra alkalmas kártyáról megy a diskurzus, akkor arra is lesz használva, ill. arra alkalmas körítés is van alatta. Rendesen beállítva használható tempót tud, amennyiben teszel alá egy rendes i5 procit is később, elleszel vele (bár a G4560 sem vészesen gyenge, de csak 2 mag). Tápot viszont mindenképpen cserélj, ne ennyin múljon a gép épsége/funkcionalitása
-
FoLey-v
addikt
Igen igen megvan nem volt olcsó,de megérte a váltás. Ram kiválasztás problémával küzdöttem,mert kellett low profile és szerencsére meglett oldva. Csak úgy hasít vele a gép.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
Dr. Romano
veterán
válasz hellboy0415 #42612 üzenetére
Sapphire Trix 290X 1100-ra alulfeszelve wattmanban gém közben 67-68 fok, 1440p-ben vagy felette nagyon max 70 fóka.
Mivel feszelsz msi af?Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Egy MSI 390 hogy viszonyul sebességbe egy 6GB-os GTX 1060-hoz? Cseréről lenne szó, amihez jönne +-ba 15k.
Amitől félek az a fonyasztás és a hőmérséklet.
-
crm250
csendes tag
válasz Dark KillerX #42614 üzenetére
Kb így:
[link] -
Raggie
őstag
Ez egy elég jó összehasonlítási alapot ad. A 290X-et nézd kb, azzal egyenlő a 390-es.
LINK
(játékokban átlagban 10-20%-al erősebb az 1060)Clint Eastwood FTW
-
-
Raggie
őstag
válasz Dark KillerX #42619 üzenetére
Hát igen, hőtermelésben kb fele a 1060 a 390-nek. Igazából attól függ, hogy milyen jó a ház szellőzésed. Ha az rendben van, akkor egy jó custom MSI hűtéssel rendelkező 390 is simán tud majdnem olyan teljesítményt hozni mint egy 1060 még elfogadható zaj mellett.
Mindenesetre azonos körülmények mellett egy 1060 mindig halkabb és hűvösebb lesz valószínűleg. De azt már neked kell eldöntened, hogy megéri-e ez a plusz pénzt.Clint Eastwood FTW
-
Televan74
nagyúr
Itt egy összehasonlító videó: [link]
Személyes véleményem,én nem cserélnék le egy jó működő GTX1060 -s kártyát. Ha csak nem kell extra fűtés a lakásba.Akivel cserélnél biztosan örülne a kevesebb fogyasztásnak,melléje extra teljesítményt kapna,és lehet némi plusz garanciát is. Mindezt +15.000Ft -ért cserébe.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Tomko78
őstag
válasz Dark KillerX #42622 üzenetére
inkább a FX-6300 cseréld le én most cseréltem és a r9-290 szárnyra kapott pedig anno hogy szerettem a FX-6300 at
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
FoLey-v
addikt
válasz Televan74 #42625 üzenetére
RX 580-at én is beakarom majd szerválni,de csak is 8GB-os változatban. TC-t meg alap dolog nálam is már.
Dr. Romano Nemhinném hogy 35 fokon menne a GTX 1060 meg nem hűvősebb a miénknél.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
CirrMee
addikt
válasz Dr. Romano #42626 üzenetére
Az meg hogy? Nekem a 290X max 70 fok max, akkor a 1060 35 fokos terhelelve?
Jézusom...
Nem ártana utánanézni pár dolognak (fizika, hűtéstechnika), mert így csak magadat égeted ezzel a "tudással". Ami számodra vicces volt ebben, az árulkodik arról, mennyire nem vagy tisztában ezekkel a fogalmakkal, csak dobálózol a számokkal.Értsd: a hőfoknak semmi köze az elfűtött teljesítményhez. Az csak azt mutatja meg, hogy az adott eszközt a hűtése milyen °C értéken tartja, azaz milyen hőmérsékleti értéket vett fel. Ugyanígy akkor sem változik a leadott teljesítmény (azaz az elfűtött hőmennyiség), ha manuálisan nekiállsz tekergetni a ventik fordulatszámán (leszámítva a ventik több/kevesebb fogyasztását), és feljebb, vagy lejjebb tekered a hőfokát teszem azt 30°C -al.
Mivel a kártyák hűtését tervező jómunkásemberek jellemzően nem az a kifejezetten istenbarma kategória, gyaníthatóan egy többet fogyasztó kártyának kicsit más (hatékonyságú) hűtést fabrikálnak. Így aztán előfordulhat az a számodra értelmezhetetlen dolog, hogy pl két ugyanolyan ventiprofillal (°C érték tartás), de teljesen más fogyasztással rendelkező kártyák közül az egyik jóval hamarabb tud befűteni egy adott gépházat, mint az, amelyik ugyanolyan üzemi hőfokra van belőve, de csak feleannyit fogyaszt.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Raggie
őstag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Irónia/humor detektorok nem igazán vannak toppon
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dr. Romano #42633 üzenetére
Párizsban vagyok
-
danika0670
tag
Srácok kérdezném mert komoly GPU kihasználtság droppokat veszek észre játékok közben az Tri-X R9 290-emmel. Egy i5 3450 van mellette...gondolom ez lehet a probléma oka. Van lehetőségem most jó áron lecserélni egy i7 3770-re. Jól járok gondolom ha meglépem ezt a csere dolgot. Csak egy nyugtázást várok valakitől ezzel kapcsolatban. ( nem szeretném cserélni a platformot mert i7 6700-am volt előtte de nekem feleslegesnek bizonyult akkor még abszolút.)
Köszi előre is a válaszokat.
06hetven701O656
-
Kvg
senior tag
válasz danika0670 #42635 üzenetére
Cseréd az "régi" i5 már nagyon kevés. Nekem 5 gen i7 + Vega 56 van mindenre elég. A tiéd gen 3 asszem, de i7 kötelező!
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz danika0670 #42637 üzenetére
Szvsz single játéknál is fontos a CPU. BF1-nél pl olyan szépen eszi a 4ghz-es hatmagos i7-em is az rx580-am mellett FHD maxgrafikán, hogy öröm nézni. Mondjuk az FPS sem esik 80 alá, szval jól van ez így.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz danika0670 #42635 üzenetére
Csere, tetszeni fog.
-
FoLey-v
addikt
-
FoLey-v
addikt
válasz Dr. Romano #42641 üzenetére
Legutóbb amikor játszottam ezzel a játékkal GTX 460 768MB-al toltam na házig szépen ment magas beállítással HD felbontásban,utána már kezdett elfogyni a vram.
RE 7 pedig vram éhes.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz danika0670 #42644 üzenetére
Valley VGAintenzív, az nem sokat mond..multiban látványosabb lesz. Már csak egy Z lap kellene alá, hogy kihozhasd belőle a tartalékot.
-
danika0670
tag
válasz Speed® #42645 üzenetére
Lehet igazad van volt már Z77-em i5 3570K-val 4,5Ghz-en GTX970-el semmi bajom nem volt de attól a géptől sajnos pénzügyi okok és lakásfelújítás miatt meg kellett válnom...nem lesz olyan jól összerakott konfigom mégegy szerintem...
Lehet nézek valami Z-s lapot aprón...meglepem magam vele karácsonyra újra Z-s Ivy Bridge-m lehessen....06hetven701O656
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz danika0670 #42646 üzenetére
Ki lehet fogni néha még értelmes áron, nem kell extra VRM sem ahhoz, hogy meglegyen a 4.1-4.2 AllCore, ami egész korrekt tempó már.
-
weri
senior tag
A nyákot mivel érdemes "lemosni" ? Elég gané, kb. 1-másfél évig nyitott házban volt. Csak így elég necc eladni ha igénytelenül néz ki
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest