Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz #16729600 #20300 üzenetére

    Persze, csak az álláspontod nem biztos, hogy minden körülmény mellett ideális. Mondok egy példát. Az én 60 000 forintos (tehát szintén nem éppen olcsó) SilverStone FT01-es "Flagship" házam gyári hűtése is kevés egy 290-nek, pedig kettő 18cm-es légkavaró van benne, plussz egy 12-es. Ciki. Ugyanis gyárilag halk működésre tervezték a házat, és egyszerűen kevés a légmozgás, amit tud. Még vennem kellett a 280X CF-hez egy nagyobb légszállítású 18-as ventit, hogy ne süljenek meg. Ilyen az élet. :R A 290 kb. ugyanez a tészta. A házadat nem ismerem, mennyire szellős, csak arra céloztam, gyárilag belövik egy bizonyos zajszint/hűtés állandóra, ami nem biztos, hogy minden konfigurációhoz megfelelő. Az FT01-em pl. 200W VGA-t és 100W CPU-t tud kb. meghűteni gyárilag 0 hanggal, afölött kell neki az erősebb szélmalom. ;)

    3DB 12cm-es venti pedig hát.... Iszonyat gyengén hangzik 100 000-ért, ami a hűtést illeti. :B Saját eredmények: [link]

    (#20310) lavorka: Jó, hát úgy értve, hogy nem kellett vagyonokat rákölteni, új házat venni, szóval azért otthoni eszközökkel is lehetett javítani a helyzeten. :B
    Az a gond, hogy a házhűtés hiányával nem lehet mit kezdeni. Ott van a kártya, a képed alapján kb. 300W-ot fűt be, azt pedig el kell vezetni onnan, különben lehet bármilyen hűtő a kártyán, előbb utóbb felfűti a környezetét, és akkor nem lesz mivel hűteni. ;)
    A referenciahűtős 7970 esetén ezzel nem volt gond, mert a kártya a megtermelt hőt maga juttatta ki a házon kívülre, így szépen tudott működni, kb. bármilyen házhűtés mellett. ;)

Új hozzászólás Aktív témák