Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz mumtaz #46134 üzenetére

    Durva az a hőfok.... mekkora lehet a GPU hot spot? 105-110°C? :Y
    Arctic Cooling MX-4 vagy MX-5. Már 1500forint alatt kaphatsz. Relatíve olcsó (relatíve, mert ahogy elnézem az utóbbi 1,5 évben a paszták ára is megugrott rendesen...) és az erős középmezőnyben van úgy, hogy a legjobbak is max 1-2 fokkal lesznek jobbak.
    Hűtőpadot nem cserélném. Laptopnál, VGA-nál sosem cseréltem eddig mikor szétkaptam a hűtést tisztítás szempontjából. Összeszerelés után nem tapasztaltam anomáliát. Szerintem elég csak a pasztát cserélni a GPU-n.
    Egyre figyelj, hogy a hővezető padok szakítószilárdsága nagyon gyenge és képesek egy picit odatapadni a felületekhez, így mikor emeled a bordát, elszakíthatod a padokat. (Ilyen is volt már velem és visszatéve szintén működik, ha összeilleszted a szakaásnál.)
    Szóval, mikor először emeled fel a bordát, akkor óvatosan, lassan, figyeld meg, hogy el akar-e válni. Ha nem, valamilyen lapos, vékony eszközzel segíthetsz rajta, hogy elengedjen a chipről. Általában a chipről fog elválni, mert a simára csiszolt bordához tapad jobban a thermal pad.
    Asszem ennyi a tapasztalatom... :U Good luck! :R

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák