- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balancee
aktív tag
válasz Balancee #15700 üzenetére
Na közben ccc-ben sikerült visszavennem alapra a gyári oc-ból. Furmark elindul fut és pár másodperc után elkezd szétesni a kép fekete képernyő aztán kék halál. 80% ra felmegy a ventilátor fordulat 99% ra a kihasználtság. Megtörténik a hiba visszaveszi a ventit. Ezt csak a hangjából hallom. És valóban úgy viselkedik mint amit ez egyikőtök irt mint ha túlmelegedne. A szellőzés viszont megvan oldva normálisan.
Ez a vide kari volt előtte egy athlon 64 x2 régebbi gép alatt is. Ott a colonial marine-ben nem volt gond vele. Ma berakom majd délután egy fx gépbe és ott is letesztelem ha hibázik furmark-ban akkor gari lesz ha meg nem akkor csak a jelenlegi gépben lehet valami ütközés. Írom majd a fejleményeket. A segítséget meg köszönöm még 1x.Xbox One (Nick: K4R3Hun)
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Létezik, hogy a Far Cry 3 jobban terheli a gépet mint a Metro?
Mert elkezdtem játszani a Far Cry 3-al és elkezdte ugyanazt a hibát produkálni mint Balancee kollégánál.
Mielőtt lefagyott volna 70 fokos volt a GPU a venti meg "csak" 67%-on ment, tehát nem túlmelegedés.
Létezik, hogy most már nem bírja az 1100Mhz-et a GPU?
Az előző 3 játékot így toltam végig hiba nélkül.
Vagy Balancee kártyája megfertőzte az enyémet.Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Peaceliker
addikt
válasz Balancee #15701 üzenetére
Hány fokon megy? a 80% bazi sok (nekem az asusom 32 fölé még sosem ment és 62 fok a teteje...).
Tápod milyen? Az még lehet fika (bár a melegedést az nem magyarázza...).(#15702) Tigi
1100 at még sztem bírnia kéne. Hő tényleg nem sok. FC3 meg megeszi a géped, tuti, az a motor kemény.
De mi lehet a baj, azt nem sejtem.
Nekem és haverok kocsijai olyanok, hogy elkapják egymás bajait![ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
raz0r911
tag
Sziasztok!
Videokártya vásárlás előtt állok, jelenleg ASUS HD 3870-es kártyám van és Sapphire HD 7750 re szeretném cserélni. Szerintetek mennyivel futnának a cserével jobban a játékok? És a Sapphire mennyire megbízható mákra?
(AMD X3 460~3,4 ghz, 8 GD DDR3) -
Peaceliker
addikt
válasz raz0r911 #15704 üzenetére
A sapprire-ről jó vélemények vannak!
A 7750 árához képest nem rossz kártya, de én a helyedben elgondolkodnék egy átfogóbb fejlesztésen! Egy 7770 jó, esetleg egy 7790 már jóval komolyabb, de ahhoz kéne komolyabb proci is.
Ez a fejlesztés javít a játékokon, de már ez sem időtálló, így én sok értelmét nem látom... sztem jobban járnél, ha vársz kicsit, gyűjtesz és egy komolyabb fejlesztést lépsz meg...persze ha lehetőség van/lesz rá!"Oh my Goa'uld!"
-
raz0r911
tag
Nem akarom négymagosítani. Inkább arra gondoltam, hogy felhúzom 3,8-4 GHZ-ra. Egyébként nem a gyári hűtés van rajta hanem a régi 6000+ om hűtése mert az erősebb. Így alapból 50-70 rpm en megy, játék közben is 200-400 körül (a 6000+ nál nyáron volt, hogy 5000 rpm felett ment)
Komolyabb fejlesztést ennél nem akarok. Esetleg még arra gondaltm, hogy megvárom az R7-es széria megjelenését és egy R250-et vagy R260X et veszek de max 25K-t szánok rá és minél hamarabb kellene. -
törölt tag
Egy i3-3120/i3-3220-hoz melyik a legoptimálisabb VGA kártya?
-
r3dsnake
nagyúr
Nekem gyönyörűen elcseszte a 13.9-es update a driveremet, megy vissza a régi.
Szerk.: honnan tudom letölteni a 13.4-et? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
Balancee
aktív tag
válasz Balancee #15701 üzenetére
Na megtörtént a video kari tesztelése fx-8120 alatt. Asrock fx990 extreme 3 deszkával.
A probléma ugyan az. Viszont itt sikerült aida64-el normálisan hőmérsékletet és kihasználtságot mérnem.(a teszt megszakításával fagyás nélkül) hő 88 fok 3 mp alatt gpu load 96%-nál.
Eredmény a gpu túlmelegszik. Tapintásra tök hűvös a hűtőborda, de a ventilátor pörög mint állat. 2 dologra gyanakszom az egyik esetleg a hópaszta nem ad át hőt a gpu-ról (megbontani nem merem a gari miatt) a másik meg esetleg valamelyik szenzor rossz adatott mér és idő előtt újraindítja a rendszert.
Megnéztem furmark meddig húzza be a hőmérsékletet az fx gépben lévő hd 7950-en( igaz 3 ventilátoros model de kíváncsi voltam) Eredmény alap 30% ventilátor 35c fulmark alatt max55% ventilátor 61c gpu load 99%.
Szóval megy gariba a kártya. Ha esetleg valaki Giga hd 7770 oc 1gb rev.2-öt vesz egy fulmark-ot toljon rá, ne játék közben érje a meglepetés.Xbox One (Nick: K4R3Hun)
-
Peaceliker
addikt
válasz Balancee #15719 üzenetére
Én pasztára gondolok! Supportot megkérdezheted, hogy pasztázás bele fér-e a gariba, ha igen, akkor nem kell várnod 3 hetet. A szenzorra azért nem gondolok, mert 100 fok alatt (itt azt mondta vki) nem lesz baja...de nemtom mi a Tmax, annak utána lehetne még nézni.
"Oh my Goa'uld!"
-
lemusz
addikt
Sziasztok! HD 4850 DDR3 512MB-nál egy 7770 DDR5 1GB mennyivel lenne jobb nálam, az én konfigommal? Egy százalék érték kellene, meg hogy megéri-e ez a csere nekem az Athlon II X3 440 (3x3Ghz) mellett, amit sajnos nem tudok húzni. Kitudná a proci hajtani? Attól tartok a minimum fps nem növekedne jelentős mértékben (1152x867) ezzel a cserével, vagy rosszul gondolom? Nagy filóban vagyok, hogy mi legyen. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
gorwik
csendes tag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy van egy Asus HD7750-es karim, most vettem. És olyat csinál hogy egyszer csak egy pillanatra elsötétül a monitor és utána egy olyan értesítési ablak jelenik meg hogy videó kártya illesztőprogram nem válaszolt de a hiba helyreállt. Vagy valami ilyesmi. illetve játék közben egyszer csak lerakja a tálcára. Az egész gép zsír új. Próbáltam az illesztőprogramot frissíteni de a legfrissebb van hozzá gyárilag. Nem tudom mi lehet a gond.
-
-
keke69
őstag
válasz gorwik #15725 üzenetére
Azt felejtsd el! Innen rakjad fel a 13.10 bétát.Sokan írták hogy nincs vele gondjuk,természetesen én is köztük vagyok!
Így nézzen ki a step 4-nél válaszd ki az operációs rendszeredet![ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
keke69
őstag
válasz djdaniel #15728 üzenetére
Roppantul tud idegesíteni engem is ha valami nem úgy működik mint az elvárható lenne!
Már hónapok óta zavar ha be van kapcsolva a képernyő kikapcsolás az SSD-m 4szer olyan lassan áll le!Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
djdaniel
senior tag
válasz keke69 #15729 üzenetére
Nálam odáig fajult a helyzet, hogy vettem egy másik videokártyát.
Anno mikor meg vettem a 7750-et, 1 hó használat után jött elő a hiba, utána rendben ment egy ideig és néha jött csak elő, kb 5 hónapig tűrtem, és amikor egyszer 4-5 órás munkám oda lett akkor betelt a pohár.
A videokártyát elküldtem garanciába és b*sztak cserélni, náluk nem jelentkezett a hiba.
egyszer bekapcsolták gondolom a kib*szot gépükkel és kész, nem tesztelték le normálisan.
Tehát ha használták volna kb 1 hónapig, napi rendszerességgel, akkor biztosan előjött volna náluk is.De egyszerűen így nem lehet használni, néha előjön és épp dolgozok valamin oda a munkám, mert el sem tudom menteni.
Egyébként érdekes mert win8 64 biten többször előjött a hiba, mint win7 64biten.
[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
HD7790-ből melyik verziót érdemes venni? Lian-Li V300-as házam van és a rövid nyákos 7770 is épp, hogy befér magasságra. Szóval az ilyen nagy túllógó hőcsöves verziók kilőve(bár a GB 6850 OC is befért, úgy hogy a hűtőt a házba rakva szereltem csak fel rá )[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Mirman
őstag
Sziasztok, ide is fel teszem mivel VGA-s topikban el sikkad a kérdésem a többi közt. 1280*720 - as felbontáshoz , úgy hogy szeretnék mindent maximumhoz közeli részletességgel futtatni (BF3 , BF4 , és jövőben megjelenő AAA címek) egy A10 5800K mellé jól gondolom hogy egy 7790 elég lenne ? Ha nem nézzük azt hogy pár helyen az A10 nem hajtaná ki teljesen, azért átlagban meg lenne a 40-50-60 FPS ?
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
-
Balancee
aktív tag
válasz Peaceliker #15720 üzenetére
Na megoldódott a giga 7770oc problémám. Valóban a pasztázás volt a gond. De nem azért mer ki spórolták belőle. Ellenkezőleg kb 3mm vastagon volt a paszta. Így idle 40% ventilátor 26c. Furmark 53% ventilátor 99% gpu kihasználtságnál max 60c.
Xbox One (Nick: K4R3Hun)
-
kalozhun100
őstag
HD7790 melyik felbontáson jobb, 1680x1050 vagy 1920x1080? Mármint melyiken jön ki jobban a teljesítménye?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Grave_444
nagyúr
válasz kalozhun100 #15745 üzenetére
Mivel 4670K van alatta 1680x1050-en is 100%-on járatja gondolom a kártyát azon a felbontáson Több FPS-t kapsz, mindenhol "kijön a teljesítménye" bár nem igazán értem a kérdésed...
-
Grave_444
nagyúr
válasz kalozhun100 #15747 üzenetére
De kevesebb lesz.
-
nagyúr
válasz kalozhun100 #15745 üzenetére
esetleg olvasd el ezt a régebbi cikkemet, ugyan erősebb VGA szerepel benne, mint a 7790, de az arányok kb. ugyanezek.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest