Új hozzászólás Aktív témák
-
abéla
senior tag
válasz Gyuri27 #1250 üzenetére
Nna végigbogarásztam-állítgattam, és megvilágosodom vala .
Marad a load-line calibration kérdéscsoport (bár már sejtem, hogy nem érdemes ezt sem a lapra bízni ).
Időközben még felmerült bennem, hogy mennyi az NB (nem a CPU/NB) alapfesze (lévén nem integrált vga-t használok, állítani felesleges), mivel a lapom -ha jól gondolom- csodás módon szétfeszelte (1,285v), én visszavettem az alapérték(kék szín) felső határáig, 1,15v-ig, de mivel infot nem találtam ezen értékről, jó lenne tudni jól jártam-e el.[ Szerkesztve ]
hootka!
-
Gyufaaa
veterán
válasz Motion_Blur #1247 üzenetére
Agyaltam rajta, hogy megvárjam a megjelenést, de inkább a 'kistesó" mellett döntöttem. 1090T. Kíváncsian várom már a teljesítményét. Arra pedig még inkább kíváncsi leszek, hogy lesz e rajta szorzózár
[ Szerkesztve ]
-
Gyick
őstag
CSő!
Csak kiváncsiságból kérdezem hogy ez a 6magos proci belemenne az én asrock m3a780gxh deszkámba? -
Gyick
őstag
válasz Motion_Blur #1257 üzenetére
Majd egy 1-2év múlva veszek bele Még tökéletesen jó az x3 710.
ja meg thx![ Szerkesztve ]
-
abéla
senior tag
válasz Gyufaaa #1254 üzenetére
Nálam 17x225: 3825-ön megy, tehát nincs szorzózár(def:16x). Ami pedig a teljesítményét illeti: ezt az órajelet biosban beállított 1,3375v-on hozza, bár bekapcsolt load-line calibration mellett, így cpu-z idle: 1,344v, load(prime95, largeFFT): 1,38-1,392v.
Szóval komoly fesz-emeléssel -amit ezzel a táppal nem nagyon forszíroznék, meg nem is nagyon van indokoltsága a gyepának- menne léggel bőven 4ghz-et is (tehát load alatt 1,4-1,425v körűl). CPU/NB: 1,15v, szintén load-line enable (2250mhz), ram:1200(1,575v), ht:2025mhz(1,2v).
Jut eszembe ez a load-line nem is hülyeség, mivel enélkül elég nagy a vdrop(bios:1,4v; cpu-z load1,32v), így viszont idle(amiben azért több időt tölt a cpu) kevesebb, míg load-on megfelelő feszt kap és talán így kevésbé melegszik/fogyaszt átlagosan, a stabilitás pedig nő. (bár nem árt néha monitorozni a feszt, nehogy elszálljon )
Ja a CPU hőmérsékletek (szobában:26C°) jó léggel (Mugen 2 )
-idle: 38-40C° (860rpm)
-load(1h prime largeFFT): 58C° (1300rpm)
Asus pc probeII-vel monitorozva.
Nahh jó kis proci ez!hootka!
-
Gyufaaa
veterán
válasz Motion_Blur #1255 üzenetére
Jaja. Ott ott. Brutál megbízható a kolléga és nem semmi, hogy mennyire megbízik a vásárlókban! Le a kalappal előtte. A procinak pedig brutál kellemes teljesítménye van.
(#1259) abéla: THX az infókat. Nem igazán szándékozom alapnál jobban hajtani. Egyenlőre nem látom szükségét. Persze, előbb vagy utóbb biztosan kibújik a kisördög, de az még odébb van.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
Skacok. Mi a 6 magos prociknál az a hőmérséklet ami terhelésnél elfogadtható?
-
abéla
senior tag
válasz Gyufaaa #1263 üzenetére
A fent említett MHz és Volt értékek mellett, Prime95 large FFT-vel(max hő/teljesítmény) 1 órát követően olyan 60-56C° között alakult szobahőtől függően, ami kb 27-22C° között volt (közben szellőztettem egyet ), de levett oldallemezzel. Ekkor 1200-1380rpm között nyomatta a mugen2 (mondjuk a hangja még így is elenyésző volt). Azért zárt lemezzel ez olyan 65 C°-ra is felkúszik. Mindez egy régi, nagy házban van, a levegőt elől egy 12cm-es nyomatja be, a proci mögött egy 9cmm fújja ki, a psu a cpu felett fordítva van beszerelve, tehát felűlről szívja a hideg levegőt (mivel van bőven hely felette), így a psu-nak jobb, viszont a cpu környékéről nehezebben távozik a hő, így az kissé -főleg zárt rendszerben- jobban melegszik.
hootka!
-
Cadal
őstag
Bocs ha félreértem, de szerintem subaruwrc a gyár által maximumnak meghatározott hőmérsékletet írta a hozzászólásában.
1055T - 1075T - 1065T és 1090T - 1100T
a 95w-os 1055T 71C de az ritka mint a fehér holló... -
planbmokus
senior tag
A 3DMark 11 megjelenésekor próbáltam rájönni, hogyan számol, ezért próbáltam mindent kimaxolni, így ez lett belőle:
Az 1075T 3990MHz-ig betonstabil volt.
4005MHz-re már csak a kéket dobálta, pedig próbáltam tovább feszelni.
Melegnek nem volt meleg, mert az alaplapi érzékelő 34C-ra beállt 3DMark alatt, a fizikatesztnél meg 40C-ra (fullon visított rajta a FRIO)."Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
Gyufaaa
veterán
Nosza. Feltennék egy pár kérdést. Az NB órajelét feltszem 12x200-ra így atom stabil. Amit észre vettem, hogy ha a turbo core bekapcsol, akkor az órajele felmegy 2700Mhz-re. Ez nem lesz egy kicsit sok? Inkább hagyjam alapon az NB frekit? AZ "FSB"-t emeli ugyebár a TC így olyankor a memóriáim is nagyobb frekin mennek. Hogyan tudnám ezt ellenőrizni, hogy így stabil-e, illetve nem lesz ebből a magas NB frekiből baj?
-
04ahgy
nagyúr
válasz Gyufaaa #1275 üzenetére
Szia.
Egy szálra belőtt Prime95 Blendet próbálj, hogy az affinitását is a felatkezelőben egy magra korlátozod.
Nekem a 890GX Extreme3 a 1055T-vel nem External clockot, hanem szorzót emel... 14x200 ---> 16,5x200.HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Gyufaaa
veterán
Még egy dolgot nem vágok. Külső hőmérővel mérem a procihűtőt. Az max 40 fokot mutat full terhelés alatt. Az everest eléri a 65 fokot, a magok pedig az 50 fokot. Ráteszem a kezem a hűtőre és nem érzem, hogy 65 fokos lenne a dolog. Bár lehet nagy badarságot beszélek, de körülötte se érzek illetve a házikóból kijönni sem ekkora hőmérsékletet, sőt egyáltalán meleg levegőt. Kevéske lehet a hűtőm? Valami ötlet egy ilyen "félhülye" kérdésre? Ebből csak azt szeretném leszűrni, hogy keresgessek másik hűtőt vagy nem lesz gázom ezzel?!
(#1276) 04ahgy : Ok. Ez kiprószálom most.
[ Szerkesztve ]
-
planbmokus
senior tag
válasz Gyufaaa #1277 üzenetére
Nekem volt Freezer Xtreme rev2-esem, de nagyon nem voltam vele megelégedve.
A Hyper 212 plus jobban hűtött, igaz 2 venti volt rajta.
Ha tudsz olcsón szerezni FRIO-t (én itt vettem az aprón újan, cirka 9 ezer magyar forintért), akkor szívből ajánlom, mert elég jó kis dög, és alacsony fordulaton is fázik alatta a proci."Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
Gyufaaa
veterán
válasz planbmokus #1279 üzenetére
Köszi a tippet! Én is úgy látom, hogy hűtőcsere lesz.
-
Gyufaaa
veterán
A szarul felszereléssel volt tapasztalatom sajna. Lehet kipróbálom a gyári hűtőt. Az milyen lehet? Felszerelés után könnyű tesztelni, hogy jó vagy rossz-e. Mem teszt és terhelés alatt ha fizikal memori dump-ra kékhalált dob, akkor szarul van felrakva. Eddig ezt trapasztaltam ki vele.
(#1279) planbmokus : A frio alatt elférnek a memóriák?
[ Szerkesztve ]
-
planbmokus
senior tag
Alacsony modul Kingston Hyper-X elfér és a Mushkin Redline-ok is!
Viszont a Mushkin tetejétől 3mm marad a venti aljától.."Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
Gyufaaa
veterán
válasz planbmokus #1283 üzenetére
Hmm. Akkor nekem ez kilőve Magas hűtőbordás a cucc. Akkor leskelődök tovább...
-
szanyi20
tag
Sziasztok. A közeljövőben tervezem 1090T vásárlását, és azután érdeklődnék, hogy milyen alaplapot ajánlotok alá? Márka mindegy, 30-35K a tető. Valami normális legyen.
Üdv
-
planbmokus
senior tag
válasz szanyi20 #1285 üzenetére
ASUS - MSI!
Ezek közt nézz szét pénztárcának megfelelően!
Vagy használtan ruházz be egy MSI 790FX-GD70-re, annál jobbat ilyen áron nem tudsz!
Néha fel lehet lelni egy-egy Crosshair 4-et is!"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
Nagymelák
senior tag
Van valakinek tapasztalata 1055T proci + MSI790Fx-el?
1333-as Geil ramjaim vannak az érdekelne hogy működne-e vele rendesen a fent említett proci? -
glodics
csendes tag
Nyugodt szívvel tudom ajánlani!
Alap: ASROCK FM2A75 PRO4+ Ház: XDL Happy-31B Opt: LG GH24NSB0 DVD-writer Táp: HKC ATX USP-5565 565W 12cm PFC Mem: Patriot 8 GB DDR3 1600MHz Signature CL11 HDD: Western Digital 500GB 7200rpm SATA-600 64MB Proc: AMD X4 A10-5800(K) FM2 3,8GHz Black Edition VGA: GIGABYTE HD7850 2GB DDR5 GV-R785OC-2GD
-
glodics
csendes tag
válasz szanyi20 #1285 üzenetére
szanyi20:
Nekem ASUS M4A87TD/USB3 van és 1075T-m gondolom nem jelent gondot neki az 1090T sem. 24 ezer az alaplap.
[ Szerkesztve ]
Alap: ASROCK FM2A75 PRO4+ Ház: XDL Happy-31B Opt: LG GH24NSB0 DVD-writer Táp: HKC ATX USP-5565 565W 12cm PFC Mem: Patriot 8 GB DDR3 1600MHz Signature CL11 HDD: Western Digital 500GB 7200rpm SATA-600 64MB Proc: AMD X4 A10-5800(K) FM2 3,8GHz Black Edition VGA: GIGABYTE HD7850 2GB DDR5 GV-R785OC-2GD
-
szanyi20
tag
válasz glodics #1296 üzenetére
Köszi, de már túl vagyok rajta. AsRock 890 GX extreme 3 lett az 1090T BE alá. A proci meg is jött, az alaplapra várok még. Meg persze a MUGEN 2-re. Nyilván a gyári hűtő is elegendő hozzá, mivel van aki azt használja, de ahogy én ennek a gyáriját nézegetem... hát hogy is mondjam... Hosszútávon inkább egy komolyabb hűtőre bízom a kis Thuban-t...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 4
- Futás, futópályák
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5