Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz Kolev33 #1455 üzenetére
Max 1.5v-ig menj el vele, tehát még adhatsz neki 1.48v-ot, hogy terhelés alatt elérje az 1.5v-ot. Utána próbáld meg még 1x a 4Ghz fölött. A hőmérsékleteket folyamatosan monitorozd és nézd meg, hogy a terhelés alatt mekkora feszültséget ad, ahhoz képest, mint amit te belőttél a biosban.
-
Kolev33
tag
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz Kolev33 #1459 üzenetére
látom, okés, hát akkor ennyi. Szerintem a 3,9 is bőven elég, nem sok plust az ha 4-4,1-4,2-re húzod, ráadásul a főlé nem nagyon lehet már ezekkel a procikkal menni, nekem is megáll 4,2ghz-en.... és mondom tényleg nincs nagy különbség a 3,9 és a 4,2 között!
Csak a JÁTÉKOK! :-))))
-
-
Kolev33
tag
Még mielőtt elfelejtem.
Köszönöm a segítséget mindenkinek. -
- = Zk = -
félisten
válasz Kolev33 #1463 üzenetére
ha a procit eladod a közeljövőben, irj nekem privit. köszi
nem mellesleg erre van egy sztorim, ami a Te jelenlegi helyzeted.
az én jelenlegi procim egy 940 BE. Oliverdától vettem évekkel ezelőtt. (jobban mondva, az övé volt, eladta, és én az utánnalevő fórumtárstól vettem)... 3,6G fixen megvan. de a 3,7 sehogy nem jön össze, pedig tudtommal ment neki ennyit. ha nem tévedek...
sokat segitett, hogy utánnajártam 1-2 dolognak, meg lecseréltem az alaplapon a chipset gyári hűtést. és ennek köszönhetem a fix 3,6Ghz-et...! .." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Gyufaaa
veterán
válasz - = Zk = - #1466 üzenetére
Az alaplapon valóban nagyon sok múlik a tuning terén. Szintúgy a hűtésen is, mivel szereti a prockó, ha hűvösen tartják. Bár azt nem értem mire nem elég 3.8 Ghz a mindennapi használatban. Ez nekem mindig magas lesz. Ha az ember nem tesz a vasba quad SLi-t vagy CFX-et, akkor miért nem elég, főleg, hogy 6 magon megy a dolog. Még a 3.6Ghz is elegendő mindenre. Úgy vagyok ezzel az inteles dologgal (természetesen nem fikázni akarom, mert respect neki, valóban erős cuccos), hogy a megvétele nem jelentene gondot (szerencsére), de valahogy nem érzem szükségesnek azt a teljesítményt, amit a + felárért nyújtana nekem. Ezt sem igazán használom ki, hát még azt, illetve játékra és film nézésére, nekem teljesen hibátlan teljesítményt nyújt az AMD platform. Személy szerint csipázom és örülök, hogy ilyen szorgosan zárkózik a fő processzorgyártó mellett. Természetesen ez az én szerény meglátásom és véleményem!!! Talán, ha egyszer belefutok olyan dologba (remélem sosem jön el az a pillanat (eddig nagyon úgy néz ki)) vagy programba, illetve hardverbe ahol bármit csinálhatok, kevés lesz a teljesítménye és más alternatíva már nem lesz AMD-nél, akkor beruházok az Intel oldalán egy gépre... De addig is kellemes nekem ez a teljesítmény ezen áron.
(#1463) Kolev33: Én anno ATi fan voltam. Váltottam NVidiára, mert agyonra dícsérték, hogy milyen jó és nincs para a driverrel (nem mint ha ATi-nál sokszor belefutottam volna, bár lehet, hogy szerencsém volt.). Ennek ellenére nagy pofáraesésben lett részem, hogy úgy kellet hozzá vadásznom "normális" drivert, mert 2d-be dobott terhelésnél és a többi nyalánksága is. Ennek ellenére nem bántam meg, mert jó kártya és megfelel a teljesítménye. Valahol talán nem is az volt bennem, hogy mekkora szar az nv, hanem idegennek tartottam az addig megszokott dolgoktól. Idegenkedtem tőle, de minden csak megszokás kérdése. Remélem a mondani valóm kiszűrhető volt belőle.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz Gyufaaa #1467 üzenetére
igy is van....
szerk:
bár nagyon nem látom előnyét, hogy a jelenlegi 4 magos 940BE-met lecsréljem egy 6 magos 1090T-re.. (többek közt, mert lap+ram váltást is hozna magával)
de ki tudja, mi lesz itt év vége felé.. jelenleg a 4 magos 3Ghz elegendő amire kell.... nekem legalábbis. szomorú, hogy nem megy a proci, mint a volt gazdájánál, de ez van...[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Gyufaaa
veterán
válasz - = Zk = - #1468 üzenetére
Oliverdának mindig finom cuccai vannak/voltak a tuninghoz. Nem egyszerű deszkában használta azt sem gondolom, amikor azt a teljesítményt kihozta belőle. Ha 4 magos konfigom lett volna ez előtt akkor én sem hiszem, hogy váltottam volna. 2 magról (PH2 x2 550, nem unlockolható) tértem át erre, gondolván, ha már pénzt szánok a bővítésre, akkor valami nagyobb kapacitásra ruházok be. Az alaplap pedig már az előző procinál is meg volt, mert "hamar" váltottam DDR3-ra.
Szerintem teljesen korrekt az a 3.6Ghz.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz Gyufaaa #1469 üzenetére
jelenleg alapon van, és használaton kivül .az ELMŰ nem kegyelmez a teljesitményemnek, tehát szekrényben dekkol a Bitang Konfigom
én még DDR2-ben vagyok...6400+ -ról váltottam a 940 BE-re, egyelőre nem gondoltam, hogy nagyon váltanom kéne....
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Enton
addikt
Egy x6 1055T nél mennyit számít a ram időzítése "tuning" szempontjából?
Most nem valami nagy árrés van a Cl9 és a Cl7-es közt.
Van lényegi különbség a kettő közt, 1333Mhz-n járnak gyárilag.
Vagy inkább a Mhz-ek a mérvadóak a tuning során?"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz Gyufaaa #1472 üzenetére
igaz, de egy gyári 1600-ast könyebb feltornázni 2000 környékére mint egy 1333-ast! én most GeiL BlackBragon 1600-as kittet használok, és alapfeszen (1.55) tudja a 1766-ot CL9-ben! kis fesz emeléssel (1.65, 1.7) már meglehetne a 2000, csak nem akarom terhelni a proci mem vezérlőjét....(de ez már az én hülyeségem)
-
Enton
addikt
válasz Gyufaaa #1472 üzenetére
(#1473) Gaabbaa:
Igazából én csak egy mindennapos 3Ghz-et akarok majd kisajtolni a 1055T-ből, tehát annyira nem akarok 2000Mhz-es ramokat meg addig tuningolni.
Plusz a lap amit kinéztem hozzá az is csak 1600Mhz-ig támogat ramot."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Gyufaaa
veterán
Szerintem a magas memória órajellel sokat nem érsz el. Persze ez mindenkinek az egyéni dolga, ki mennyit sajtol ki belőle. Az időzítés lényegesebb szerintem, illetve a magasabb NB órajel. 1055T processzorból még többet is ki tudsz sajtolni. Ha pedig alapon hagyod, a 3Ghz is bőven meg van, mivel a TC ha magas a terhelés megemeli 3 Ghz fölé.
-
Enton
addikt
válasz Gyufaaa #1476 üzenetére
TC nélkül alap 3Ghz-et szeretnék stabilan, akár alulfeszelve is, de itt ebben a topikban eltántorítottak engem a kedvenc márkámtól és most kétségbe vagyok esve.
Pont ugyanolyan alaplap és ram amit kinéztem és nem valami pozitív a vélemény róla, plusz azt mondják az AM3-as nem szereti a Geil memókat.
Tudnátok valami értelmes és nem drága márkát ajánlani?"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
-
Gaabbaa
aktív tag
Nekem is GeiL (Black Dragon) memó megy az X6-os mellett, és eddig semmi gond nem volt, szuper a késleltetés, gyors, nem problámázik, pedig 2 db kitt van bent a gépben, tehát mind a 4 slotban ott csücsül a 2gb ram.
Nekem ugyan nem a 1055-van hanem a 1075 de alulfeszelve (1,25v) használom 3,6ghz-en, kikapcsolt TC mellett, és bekapcsolt LLC-vel, és teljes terhelés alatt is csak 45fokig mennek a magok, szóval teljesen meg vagyok elégedve.
Már csak egy jó program kéne, ami ráveszi az alkalmazásokat hogy mind a 6 magot használják... kár hogy a cpu control csak 4 magot képes kezelni...
[ Szerkesztve ]
-
S*Tom*
aktív tag
válasz Gaabbaa #1481 üzenetére
Miből gondolod, hogy nem használják mind a 6-ot?
Nálam átlagosan 60-70 alkalmazás fut a taskban, ha konvertálok, csomagolok, játszom akkor is nagyon jól megfigyelhető a G15 kijelzőjén, hogy minden mag aktív és szépen dolgozik. Az ilyen elég a négy mag, még jobb is mert az a bizonyos játék, alkalmazás úgysem használja ki, akkora egy fals PH-s oltás, mint anno C2D-C2Q-nál. A cpu control helyett affinitás beállítás esetleg? -
FireGL
aktív tag
"A cpu control helyett affinitás beállítás esetleg?"
Jaja !
Ajánlott az [AMD Overdrive] elég rendesen lehet profilozni a az alkalmazásokat.
De csomó játékhoz is van külön affinity patch.... csak keresgetni kell googleban.
Az embert a gondolkodás tette állattá...
-
Gaabbaa
aktív tag
-
Gyufaaa
veterán
Nosza? Kihal a topik? Jó lenne valami megoldás erre a profilos dologra, hogy ne kelljen minden egyes gémelés előtt belőnöm a dolgokat benne... Milyen egyszerű is lenne.
-
szanyi20
tag
Dehogy hal ki. Visszatértem. 3 hét kihagyás után újra itt, és kínzom tovább a kis 1090T-t
-
FireGL
aktív tag
válasz Gyufaaa #1487 üzenetére
Az overdrive-ban nincs külön beállítás az automatikus boot utáni indításra. De hogy ne legyen nagyon bonyolult, tedd be a windows indítópultba.
Az overdrive-ban ha csináltál affinitás profilt a játékhoz/alkalmazáshoz:
Performance Control / AMD Smart Profiles / Enable Smart Profiles / Custom Rules / Add Application
+ jobboldalt a neked megfelelő beállítások...
és nyomtál utána Apply-t akkor már működni fog minden indításnál. Ha fut az overdrive és úgy indítod a kívánt játékodat akkor a profil beállítások szerint fog működni.
De ez az overdrive tényleg ennyire újdonság lenne ???
Az embert a gondolkodás tette állattá...
-
Gyufaaa
veterán
Kösz. Nem újdonság egyáltalán. Az indítópultos megoldás részemről hanyagolható, arra lettem volna kíváncsi, hogy valamit esetleg kifelejthettem volna eddig, hogy ez nem indult automatikusan, de ezek szerint nem. A beállításokat vágom, nincs vele para. Csak ha mentem a profilt, gondoltam van olyan okos a program, hogy még automatán el is látja a dolgokat, de nem sajna. Amikor elindítom az OD-t akkor a smart profil után még a turbo core-al is el kell játszani minden alkalommal sajnos (bár csak egy pár kattintás, de egy load profillal megoldhatták volna, de majd gondolom egyszer), hogy a feszültséget ne emelje az egekig és a frekvenciát amire feldobja a procit terhelésnél, az mennyi legyen. Mert hát nem mindegy, hogy 1.45v vagy 1.35v-on megy max terhelésnél, ha egyszer annyin is stabil. Azért köszke az infót. Marad az állítgatás manuálisan.
Szerk.: Eddig ami elkerülte a figyelmemet, az a prioritás. Real Time-ban elég szép ereje lesz a procinak gémnél.
[ Szerkesztve ]
-
S*Tom*
aktív tag
válasz Gyufaaa #1492 üzenetére
Szerintem a 3.2GHz-hez az 1.35V is nagyon sok, én ilyen 1.125V környékén tesztelem stabilan, de nagy terhelésnél sokat dropol a lapom így már fagy. Viszont, ha sikerülne finom hangolni az LLC-t akkor maradhatna az alacsonyabb fesz, csak LLC-nél meg annyi a beállítás ezen a lapon, hogy az külön teszteket igényel, én meg nem nyúltam hozzá. Most lustaságból 1.21V-ot kap CNQ és TC nélkül persze és terhelés alatt sincs hiba, kisebb fogyasztás és hűvösebb proci. De majd hétvégén végigzongorázom az alacsonyabb feszeket is.
-
Gyufaaa
veterán
3.6Ghz-hez kell az 1.35v nem a 3.2-höz. A TC alapból 1.45v-ra emeli a feszültséget, amikor bekapcsol és csak 3 magra adja a magasabb órajelet. Na már most, az OD képes arra, hogy a TC feszültségét lejjebb vegyük max terhelésnél és az órajeleket belőhetjük, hogy mind a 6 mag megkapja. Erre mondtam én amit mondtam.
-
S*Tom*
aktív tag
válasz Gyufaaa #1494 üzenetére
Sry!
3.6GHz-hez, ha megy mind a 6 magon a TC lehet, hogy kell a több fesz.
Az 1.45V TC gyárit, kicsit túlzottnak érzem, én nem is próbáltam finom hangolni egyből kikapcsoltam. A 3.2GHz 6 magon alacsony feszel egyelőre megfelel, de hétvégén végigzongorázom a BIOS-t és az overdrive-ot. -
Gaabbaa
aktív tag
hát, én eddig intelben agyaltam, nemrég lett amd-s konfigom, szóval azért nem ismerős az OD név.... de egyenlőre nem vagyok elégedettlen, mert mind játékom akadásmentesen megy, és nekem más nem is számít.... igaz a videokarin még lehetne javítani, tervbe is van véve csak előbb el kéne mennie...
-
Gyufaaa
veterán
Valaki teljes rendszer fogyasztást mért már?
-
S*Tom*
aktív tag
válasz Gyufaaa #1498 üzenetére
AMD X6 1090T 3,2GHz 1,200V
Corsair H70 pumpa 1400RPM
2db 120mm-es corsair vent 1600RPM 1db 120mm CM excalibur 1700RPM
Asus Crosshair IV Formula (1304)
G.Skill F3-18400CL8D-4GBPIS 1600MHz/CL6 1.5V + ram venti 3300RPM
Gainward 4870 venti 30%-on
Samsung F3 HD103SJ 1TB + Pio DVR-216DBK
Corsair 620HXCNQ off, TC off, LLC auto = 161W
Proci terhelve, Prime 95 x64 25.11 = 242WCNQ on, TC off, LLC auto idle = 155W
Proci terhelve, Prime 95 x64 25.11 = 255WA 4870 cseréje tervben, pld. egy újabb 6950-hez képest a fogyasztás:
4870 512MB idle: 75W
átlagos terhelés: 136W
max: 206W6950 2GB idle: 18W
átlagos terhelés: 109W
max: 182W[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest