Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz Krisz0418 #7294 üzenetére

    Milyen szép hot-spot :)
    Érdekes h 343W fölé nem megy, nálam 365-385W között szokott produkálni TS alatt, lehet h ezért benne marad, első körben Wattman-feszre gyanakodnék, h azt kéne feljebb vinni (10mV-os lépcsőkkel próbálkoznék step-by-step felfele), de az is lehet, hogy mivel nem megy 2700-2800-as gpu-órajeles beállításon, eleve nem is fog ennyit enni, bár ezt utóbbit kétlem.

    Ubi82:
    Nagyon szép eredmény, itt már a hot-spot limitál szerintem, mert nálan 64fokig menve +150 pont lett (94fok volt előtte).
    Még 2 trükk van:
    - én úgy tapasztalatam, hogy friss újraindítást követően jobbak a pontszámok, majd egyre rosszabb és rosszabb, szóval ha megvan a jó setup, indítsd újra és akkor nyomd a tesztet (az se baj ha lefagy párszor, nekem újraindítást követően szinte fixen lefagyott 1. próbálkozásra, utána meg már kb sosem), de még ilyenkor is az van, hogy pl. nálam folyamatosan 21.270 pontokat dobált, és csak 3.-4. nekifutásra dobott 21.300 fölé, itt pedig zártam a napot :DDD (mármint 3.-4. újraindítást követően, mert ha lefutott a bench, akkor kövi bench miatt indítsd inkább újra)
    - a másik trükk pedig a memória, ez lehet h csak placeboo, én MPT-ben a Frequency fülön a Memory DPM 3-at 993-ra tettem, így lehet h szintén nyertem extra 30-50 pontot, de ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom. 960-as érték alatt tutira crashel a kártya még windows alatt is x idő elteltével! Ugye így azt próbáltam reprodukálni, hogy 2124MHz-en ugrik elvileg az időzítés feljebb, tehát a valós 2138 vagy a beállított 2150MHz-hez képest mennyivel vagyok lejjebb, és ugye a 993-as beállítás az -7*2 = -14 elvileg, ergo talán egy időzítéssel jobban áll így a memória. :F

    Az egyetlen további finomhangolási lehetőség már csak a Watman-os fesz-csúszka.
    Nyomni kell a benchet és meg kell nézni h amikor kifagy, milyen órajelen ment a GPU. HA azért fagyott ki mert fellőtt az órajel a tartomány tetejére, akkor Wattmanban teszem azt 5mV-tal irány visszább.
    Igen ám, de amikor kifagy a TS, akkor a kifagyát követően kilő a GPU órajele a maxra, szóval ezt TS diagrammjában kell ellenőrzni. Ilyenkor a memória órajele (sárga vonal) és beszakad, ergo láthatod h mi volt az utolsó stabil órajel. HA ez a beállított range-ed teteje volt, akkor fixen sok a Wattman-os feszültség.

    A trükk itt pedig az, hogy nálam a decemberi driverrel 975mV-on fellőtt a tartomány tetejére, 960-965mV-nál tartózkodott 2725-2735MHz-en legtöbbször, és 970mV-on 2735-2745MHz-en fityegett csúcsra-felszúrás nélkül. Ugyanaz a hideg volt kint, szóval így tudtam kimaxolni a középső-tartomány kvázi tetejét anélkül, hogy felszúrt volna 2804MHz-re (vagy minimum 2775MHz környékére) amit nem GPU-Z-ben nézel vissza, hanem a TS grafikonján!!! (mert crash után mindig kilő a GPU órajel, ergo fals adatot kaphatsz, ezért kell TS grafikont nézni mikor beszakad a memória órajele a sárga vonallal).

    Remélem kimerítő választ adtam a finomhangoláshoz :DD
    A legtöbbet viszont a hőfok segítene, nálam az hozta a legtöbbet, a többi már csak apróság mellette.
    Az pedig, hogy pl. decemberi driverrel nálad hol vannak ezek a határok, az passz (bár mivel 1150 helyett 1175mV a teteje neked, esélelyesen 25mV-tal feljebbi értékeket kell csak használnod így tippre, de úgyis ki kell tesztelned h hogyan is van pontosan)

Új hozzászólás Aktív témák