- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dyingsoul
veterán
válasz DarthSun #12679 üzenetére
Az lehet, de az imént mutatott kép ehhez a menüponthoz tartozik:
Akkor mi értelme beletenni a funkciót a biosba? Én azért nem mondanék le róla, valami trükkel csak elő lehet csalogatni hogy aktív opció lehessen.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
-
Davidof92
senior tag
válasz DarthSun #12708 üzenetére
közbe a chipset alapján elindulva nagynehezen kigugliztam a lapot: [link] leszedtem a manualt, belenéztem. Támogatja a p3 slot1 procikat 600mhz-ig(katmai only valszeg) meg a sloat1 celeronokat, illetve a mendocinho s370 celeronokat is. 786 ramote szik 100/66mhz-n, integrált hang és 56kbps-es modem, speckó monitorozás, 2 venticsatlakozó. Néztem a manualba a képet, a hanghoz ilyen kell: [link], a ps2/usb/infraporthoz pedig egy ugyan ilyen egybehátlapos cucc, csak arról nem találtam képet, de annak is egy helyen végződnek a kábelei(mármint egy pinsorról jön le az összes). Hmm, meg kell nézzem működik-e(remélem igen), ha működik, akkor lesz egy jó kis AT-s alaplapom amivel tudok építeni egy AT-s konfigot csak ezek a kiegészítő kábelek kellenek hozzá.
Freshco: megtaláltam ám de azért köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
Badman 4ever
őstag
válasz DarthSun #12897 üzenetére
Az ST6 (i815EP) valamiért csak 800 MB/s környékén írja és olvassa a memóriát, pedig 148 MHz-en mennek az SDRAM-jaim (2 db 256 MB-os 2006-os Samsung M3 SDRAM 133 MHz/CL2). Miközben a VH6 1.1 és az ECS P6VAP-Me az 1050 MB/s körül ír és olvas 133 MHz-en, tuning nélkül (mindkettő Apollo Pro133A-s), illetve van egy hibásan javított kondenzátoros AOpen MX34-em is (Apollo Pro133T, ugyanaz, mint a VH6T-ben), ami csak 100 MHz-es FSB-s procikkal működik jól, úgy viszont simán viszi 790 MB/s környékén a memóriákat 100 MHz-en, még a slotos i440BX/ZX-es Compaqok is 100 MHz-en majdnem kitolják a 800 MB/s-ot.
Egyszóval az ST6 az egyetlen lapom, ami nem viszi az elméleti maximum közelében a memóriákat, olyan, mintha csak 100 MHz-en járnának a 148 MHz helyett. (A 100 MHz-es SDRAM elméleti maximum sebessége 800 MB/s, a 133 MHz-esé 1064 MB/s.)Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
laci1128
tag
válasz DarthSun #12944 üzenetére
Sajna az eszközök leválogatása és a tisztítás sem segített.
Arra gyanakszom, hogy talán túl régi a BIOS a Coppermine PIII-ak támogatásához. A kézikönyvet elolvasva az jön le, hogy kiadáskor kb. Katmai magos PIII-akat támogathatott. (600/100 a legmagasabb órajelű, FSB-jű processzor, amit támogatott PIII-ként jelölnek.)
Megpróbálok szerezni valami régebbi processzort, hogy ismét elinduljon és tudjak BIOS-t frissíteni.[ Szerkesztve ]
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
addikt
-
-
válasz DarthSun #13485 üzenetére
Elég barátságtalan az Epox lapja.Erre a direct linkre pld. szabályos bejelentkezést kér jelszóval:
ftp://ftp.epox.com/support/motherboard/bios/beta/vp3c0412.exeEz lenne a legújjabb BIOS az MVP3G2- höz.Régebbit azonban több helyről is sikerült letöltenem.Valamint a manual is elérhető.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
sladka_pani
senior tag
válasz DarthSun #13490 üzenetére
Epox honlapja jelszót kér, ami mekkora baromság már... miért nem tölthet le bárki róla?
Geforce 4 MX440 64MB van benne, szerintem untig elégnek kell lennie, sőt tuti a filmhez. Megint hangsúlyozom 700 megás 99/max 2000-es kódolású filmről van szó, Divx3-ban asszem, mert még anno nyomattuk amikor kijött a "Hangyák a gatyába" című német fost Nem barátkozom meg vele, hogy nem elég neki. Valami extrát kellene feldobni, de nehéz mostanság olyan programot szerezni amivel anno néztük, asszem Media Player 7.1 és vitte simán már egy 333-as cyrix.
...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
sladka_pani
senior tag
válasz DarthSun #13489 üzenetére
Megoldottam egy retro oldalról ahonnan anno a Lucky Star alaplapomhoz is vadászták a szinte hivatalosan ki sem adott BIOS-t Most próbálom updatelni, csak már elég régen csináltam ezt a dos promptos award flashelést, de gondolom sikerül merevlemezről is, merthogy nincs A meghajtóm
Elvileg a javítások a gyárihoz képest, néhány bugfix (?), meg kiirja a POST-nál a Plus-t...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
őstag
válasz DarthSun #13572 üzenetére
Ez kb 3x gyorsabban (illetve harmad akkora CPU terheléssel) működik mint az enyém. Nekem egy 4x-es SCSI CD van benne, 4x-es sebességen 25%-os a CPU terhelés.
Egész pontosan milyen CPU van a gépben? Illetve fel tudod tölteni valahova ezt a COREtest-et? Nem találom sehol.
Tegnap este még félve kikapcsoltam a SCSI dupla buffert is, hátha változtat valamit. Semmi lényeges, szerencsére nem omlott össze a partíció mint anno DOS alól. Remélem nem az UW-SCSI jelenti a megoldást a problémámra, mert ahhoz azért költeni kéne a gépre, és mert akkor megkérdőjeleződik bennem a SCSI-2 előnye.
Olyan SF2-őt keresek, ami a ROM-hoz hasonlóan "kiegyensúlyozott", mégis minden tekintettben jobb nála. Sok olyan SF2-őt használtam régen én is, ami 10 évvel ezelőtt megette a rendszer memóriám több mint felét (több mint 250MB-os volt), de mégsem volt összességében jobb az alap SB Live mellé mellékeltnél. Jók voltak a hangszerek, de ha lejátszottál egy midit rajtuk, nem álltak össze rendszerré, az eltérő karakterisztikák miatt.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz DarthSun #13589 üzenetére
berakom a hálókártyát, addig nincsgond mígfel nem telepítem.. ha feltelepítem, hogy NE2000 kompatibilis, akkor magával felrakja a IPX/SPX-et és mát nem meg a netBEUI-t, és ennyi, restart és már nem is jó.. ha felrakom a TCP/IP protokolt is mellé addig nem lesz jó míg a LAN kábelt be nem dugom... szóvalha nincs TCP/IP akkor sehogy sem jó ha van TCP/IP akkor pedig csakúgy jó míg nem dugom be a LAN kábelt.. engem innentől kezdve nem érdekel mert megy.. azaz mégis érdekel de csak elméletileg.. mi van ha IPX/SPX-el akarom CSAK használni a gépet? akkor hogy tudom működésre bírni?
-
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #13594 üzenetére
Bootp akkor mar regen letezett, csak mindig ugyanazt az IP-t osztotta ki a klienseknek. 93-ban jelent meg a DHCP, mint a bootp kiegeszitese. Szoval nem veletlenul van dhcp a win31-hez.
kiegeszites:
Sun Microsystems began shipping DHCP in 1994 as part of its Solstice™ PC-Admin product, and integrated it into the Solaris™ 2.6 Operating Environment (OE).
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
-
-
sladka_pani
senior tag
válasz DarthSun #13669 üzenetére
Köszi, én is valami hasonló szadista módszerre gondoltam, tehát ez lesz valószínűleg Azzal a pillanatragasztóval vasat is ragasztottam már, tehát gondolom nem esik le a hőre sem. Egyébként a tápban valamiért az istenért sem enged semmilyen más ventit belerakni, csak az eredetit, ezért leszabályoztam molexról 5V-ra egy másik ventit és behúztam 2 vékony dróttal a tápba Baromi csendesen fúj, majd kiderül egy nagyobb menet után bírja-e, még a procihűtőt kéne leszabályoznom, s aztán már nem lesz hangja sem
...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
sladka_pani
senior tag
válasz DarthSun #13671 üzenetére
Geforce4Mx440/64MB a grafika, hát fogalmam sincs mennyit ehet, passzívhűtésű az is. Egyébként beragasztottam!
Na ez nem mozdul ha akarnám se, és veszi át rendesen a hőt, erről megbizonyosodtam passzívban: 57 fokig beállt, majd most ráraktam a már leszabályzott prociventit, hát lehűtötte 38 fokra nagynehezen több perc után, ami azért mégsem 32 fok mint 12 volton süvítezve, viszont cserébe semmi hangja nincs az egész gépezetnek már lassan
Az egész napom idáig ezzel telt, és ráment bizony a sok szarakodásra, kb. délután 4-től ezen gondolkodom, próbálgatok, de azt hiszem megérte Mostmár csak nyomok neki 1 éjjeles Prime95-öt, hogy bírja-e az izzasztást
Köszi a segítsége!...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
snake1977
őstag
válasz DarthSun #13933 üzenetére
Ebben igazad van, el is felejtkeztem róla, pl. nekem a live digital erőteljesebb tisztább basszust küld le a hifi hangfalaira, mint az alaplapi, bár eddig a gyengébb végfok teljesitményére gondoltam, de most hogy emlited... A mostani lapom meg egy érdekes cucc még, sound max a típusa integrált hangkarinak, de olyan tisztán küldi hogy magam is meglepődtem, a live digitalt meg számüzetésbe küldtem.
Wav fileokkal nem nagyon próbálkoztam a méretük miatt, mondjuk ebben a témában te vagy a vájtfülü...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
snake1977
őstag
válasz DarthSun #13936 üzenetére
Azzal az S3-assal igazán retro, még emlékszem mikor 2-3 ezer forint, vagy több különbség volt a szimpla s3 virge dx 4megás és a GX2 között, a mai napig nem tudom mivel vagy mennyivel jobb a GX2...
P5N-T deluxe lap, de tényleg szép a hangja, az előző realtekhez képest meg szakadéknyi....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest