- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #39998 üzenetére
Lehet tuningolni, de csak módjával, én speciel tartós használatra csak szabvány fsb-vel (ami a lapnak nem tuning, tehát mondjuk Cel 300@450, 600@900 1000@1333, Barton 2500+@3200+ stb tipikusan ilyen) és procit alapfeszen (olyan példányt választva, amivel a gyártástechnológia okán jó esély van megugorni a következő FSB lépcsőt mint a fenti példákban vagy lockmentes procival a lap legmagasabb szabvány fsb-jével), alaposan kitesztelve (hosszas stabilitás tesztek mellett hőtermelést is ellenőrizve) szoktam megfelelő hűtés mellett, normális tápokkal, így azért elég kicsi az esélye, hogy a tuning miatt menjen tönkre a holmi.
PAT-ot mindenféle fantázia néven illeték, szóval a RAM acceleration valószínűleg az, de ha az okozott volna gondot akkor, jellemzően ha a ram nem bírja, akkor inkább csak hibázott volna, ill. tuning mellett inkább az északi hídja halt volna meg, ahogy annó az IC7-esem, 250 FSB-vel és 500-as szinkron ram órajelekkel volt hajtva éveken át, amit a memvezérlő egy idő után nem tolerált, pedig alapfeszen volt minden, jó hűtéssel/táppal, na onnantól kezdve lapot is csak szabvány fsb-vel hajtok tartósan.gerlaip: IS7/IS7-E szériában emlékeim szerint már a kezdetektől volt PAT, az IS7-E2-ben volt csak tiltva, ill. annyi korlátozás azért volt 875-höz képest, hogy nem minden ram osztóval működött és a tutningra sem feltétlen volt annyira toleráns.
gban: Így külsőre elég nehéz bármit is mondani egy AT-és tápról, gyakran a semmitmondó címke ellenére márkás vagy márkásról másolt egész korrekt belek is voltak benne, szóval egy nóném AT-és táp azért nem egy kategória egy nóném ATX-essel.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
gerlaip
addikt
válasz DarthSun #40005 üzenetére
Szerintem ugyanaz.
P.A.T.: Performance Acceleration TechnologyA GeIL Ultra ramok 400MHz-en ilyet tudtak vele 2,4GHz proci alapórajel mellett:
A Street racer beállítás azt hiszem, a második legszigorúbb volt, bele sem merek gondolni, hogy mit tudott az F1, és mennyibe kerültek a ramok, amik azt tudták.[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
zoltanz
nagyúr
válasz DarthSun #40238 üzenetére
Egy jól hangolt/optimalizált Glide-el az 5500-at csak Geforce 4 Ti tudta volna felülmúlni.
Viszont tény, hogy addigra egyre kevesebb helyen támogatták a Glide-et. Köszönhetően a 3Dfx akkori teljesen elhibázott stratégiájának. Lassan jöttek ki az új chip-ek, azok sem voltak elég ütősek, (kivéve a dobozokat ) és csapni való driver-ekkel. -
zoltanz
nagyúr
válasz DarthSun #40248 üzenetére
Igen S462, telepítgetek még rá ezt-azt.
Sehol nem találok leírást a laphoz, egy procit ismer csak fel. (hasonló vagy korábbiakat sem.) Szorzó állító jumper-ekre nem reagál, Bios-ban sem enged FSB-t állítani.
IDE kártya azért kell mert a KT266A még a 80 GB lemezeket kezeli, de e felett nem nagyon.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz DarthSun #40342 üzenetére
Találtam egy ilyen eredménytpl :
Pentium III-S at 1586MHz/151FSB, VIA 694X, 1.5GB of SDRAM at 151MHz/2-2-2, Asus TUV4X, SB X-Fi, WinXP Pro SP3.
12 646
Game 1 - Car Chase - Low Detail: 150 FPS
Game 1 - Car Chase - High Detail: 41 FPS
Game 2 - Dragothic - Low Detail: 211 FPS
Game 2 - Dragothic - High Detail: 110 FPS
Game 3 - Lobby - Low Detail: 141 FPS
Game 3 - Lobby - High Detail: 62 FPS
Game 4 - Nature: 165 FPS2x gyorsabb procitól is jó 50% gyorsulna FX-el a Nature teszt.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
SP4C3
veterán
válasz DarthSun #40349 üzenetére
Jaja.
Kérdésem: Régi AGP-s talicskára szeretnék CD-s win7-et telepíteni, de boot error: code 5-el átugorja a CD-ről való bootolást. Valakinek sikerült már megoldani ezt a problémát?
Egyéb infó a konfig-ről:
MoBo: p4vxasd2+ (azthiszem)
CPU: Intel P4 @ 2.0Ghz (socket 478)
RAM: 2GB DDR400 (sajnos csak 133Mhz-en)
GPU: Nvidia FX 5500 (256M/128b)Mit lehetne ebből a szörnyetegből kihozni?
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #40349 üzenetére
Az 1.9 vs. 2 mar mindegy, de az elozo procihoz kepest harmadaval is gyorsabb lehet, ami mar azert szamit. Amugy 423 melle az autentikus es szep egy Ti4200 jobban illik, vagy meg inkabb egy Gef3, de az FX valamiert belopta magat a szivembe az elmult ket hetben. Nem gyors, melegszik, de stabil es neha ez a fontos. Ja es viszi a Doom 3-mat
https://frescho.hu
-
Ranagol_5
senior tag
-
SP4C3
veterán
válasz DarthSun #40408 üzenetére
Végülis anyag=energia, azaz van benne valami.
Na mindegy, most copyrightot kell szereznem az új mértékegységemhez. :'D
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
gerlaip
addikt
válasz DarthSun #40345 üzenetére
Ez így van, legalábbis 3DMark-ban. Doom3-ban már valószínűleg az FX is megfingatja, dehát az openGL az Nvidiák terepe.
9800 pro default
2500+ procival: 12759
3200+ procival: 14961
Procik is alapórajelen.Képzeljétek hogy jártam. Teljesen amatőr vagyok, ki is akadtam
Van egy hibás ramom, és fagy tőle az XP, játékok, benchmarkok, és gyanakodtam minden másra. Alaplap, proci, vga. Csak akkor jöttem rá, amikor már mindent cserélgettem a lapomban. Majdnem két hét után jöttem rá mi a f@x baj van... Azt hittem kinyírtam a 9800pro-t, nagyon betojtam. De remélhetőleg minden oké...Érdekességképpen, a 3DMark2001-ben mindig a Lobby tesztnél fagyott ki a hibás memória modul miatt a teszt.
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz DarthSun #40580 üzenetére
Azt már leszedtem, most a kóla-fogkefe-desztvíz-hajszárító eredményességében bízom. Bár félek az a sav már elég mélyre berágta magát, volt ideje.. Imádnám, pedig ha beröffenne, még egy kijelzős házat is találtam hozzá, ja meg gban-tól is olyat kaptam. Bár az akkora, hogy négyszer beleférne a 386-os.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
-
törölt tag
-
-
Sanchez638
addikt
válasz DarthSun #40753 üzenetére
Winfos energiatakony beállításait kapcsolgatni se lehet, mert újra indul. A lap szép, valszeg első tulajos. Én arra tippelnék h a vrm része nem az igazi. (nem tud feszültséget állítani rendesen).
Át nyálaztam már, de sokat nem láttam.
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
törölt tag
válasz DarthSun #40755 üzenetére
Igen, láttam, hogy tud 100fsb-t elméletben, de ahogy olvastam az overclock sajnos. Ahogy olvastam 75MHz-et tud stabilan, Agp ilyenkor 75/2MHz. 100 esetében már amúgy is sok lenne az 50MHz. Meg hát LX chipset ...
Próbálok bele olcsón szerezni CPU-t, mert hát elég zsákbamacska. De a piacon nem volt szívem otthagyni 400Ft-ért. Külön tetszik az SCSI vezérlő rajta. Van itthon egy 5x18gb-os tömböm, rá is lökném. Aztán bele 4*128MB ram és Win2k server
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...