- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DudeHUN
senior tag
válasz ViZion #48366 üzenetére
Nem tudom százalékra mennyi. De nekem a 8320 Full-HD-ban egy 270x mellett érezhető volt a 4,2ghz-re ugrás a 4-ről. Nem ég és föld, viszont hazudnék ha azt mondanám nem jobb így játékok alatt. Feljebb sanjos nyáron már nem a legfaszább a lapom. Ezért ott nincs nagy tapasztalatom. PS és videóvágásnál semmi különbséget nem éreztem.
Btw. szvsz, ha sokat konvertálsz és vágsz megéri a 8320-ra ugrás. Játékoknál kérdéses. Újaknál mondjuk alapból nyolc szál az ajánlott mostanában.
[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
Zsivaagoo
őstag
válasz ViZion #48366 üzenetére
Átlag FX-8320 4,4GHz-en 1,41-1,42V fesszel működik a legjobban, közepes (kb. 7K-s) léghűtővel hűthető, nem is zabál sokat. (Csak 4 GHz-n járatni bűn. )
Egy jó Asus lapban (vagy 990X-es Gigában) jó hűtővel lehet feljebb tornászni, de tapasztalatom szerint a 4,4GHz fölötti egy-két 100MHz már nem oszt, nem szoroz, csak zabál, fűt és ordít a venti (a 4,4-hez képest).
Konfigom az adatlapomon, CineBench tesztet mellékelem többszálas terhelésre...
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest