Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz M0ng00se #72961 üzenetére

    Jelen, én olyan lapot hajtok.. nagyjából elégedett vagyok vele.

    a szenzorokról: a legtöbb program rosszul mutatja az értékeket. amit "alaplapnak ír" (az aida) az a VRM hőmérséklete a CPU mellett, a gyári program annak értékeit nem is mutatja. az egyetlen amit találtam programot ami "jól azonosítja" a szenzort az a HWINFO64 ...
    van azonban egy valódi "alaplapi" szenzor chip a lapon, a gyár program azt veszi "system" értéknek (aidában az az "aux"). szemből nézve a lap alján a hangvezérlő chip irányában helyezkedik el valahol (ezt az infót korábban találtam valahol egy angol oldalon.. nem tudom már hol).. az inkább ház hőmérséklet mérésére ha alkalmas.. és sajnos a második 4pines ventilátor annak a hőmérsékletét veszi alapul a sebesség szabályozáshoz (és nem lehet átállítani :( ).

    A VRMnél az 50fok nem problémás érték. az valahol 90C felett van.

    Én nem csináltam nagyon extrém tuningot, FX6200at hajtotok benne 4,3Ghz-en, de 4,5Ghz-en is stabil alap feszültségen (bár nem tetszik, hogy ott már nagyon melegszik).. ilyenkor nálam (ebben az időben) olyan max 70C körül van).
    Extrém "hol a cpu vége" tuningot nem próbáltam eddig. Nem is igazán áll szándékomban, ott már bizonyos értékek annyira elszállnak (fogyasztás-hőmérséklet), hogy nem érzem úgy, hogy megérné... a cpu-m alap feszültsége (gyárilag 1,4V körül van)..

    Egyébként úgy tudom FXben nincs mag hőmérséklet mérés, az a tokozásból hőmérsékletéből és terhelésből van "visszaszámolva".

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

Új hozzászólás Aktív témák