- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
siriq
őstag
Tenyleg az egyik legjobb lap. Meg mindig meg van es muxik. Igaz nagyon ritkan hasznalom. Nem is fogok megvallni tole. Ez mar erekje.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
homarci
csendes tag
Szerintetek melyik a jobb proci?
-AMD Sempron 2500+ (socket A)
-AMD Athlon XP 2800+ (socket A)
Illetve kb mennyivel jobb? -
Savage5
senior tag
válasz homarci #5502 üzenetére
Az XP mindenképp jobb, mert:
- a 2500+-os Sempron 166-os FSB-vel, 10.5-ös szorzóval megy 1750 Mhz-et 256 KB másodszintű gyorsítótárral,
- a 2800+ meg jobb esetben Barton magos (512 KB L2), 166x12.5=2083 Mhz paraméterekkel, rosszabb esetben meg TBred-B magos, szintén 166-os FSB-vel, de a maga 13.5-ös szorzója miatt 2250 Mhz-en jár, az meg +500 Mhz többlet a Sempronnal szemben....
-
Paqito
senior tag
válasz Monya78 #5506 üzenetére
Szia!
Igen, vannak dolgok amikett nem kell túlragozni, mert eléggé, hogy is mondjam... Adja magát
Örülök, hogy a sokadik VGA-dat illeszted bele a lapba a kis "ördög" mellé
Legjobbakat
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Megszállt a gép szelleme. Nem tudom mi lehet a gépemmel. Kb 4 hónapja a 3dmark tesztek közben újraindult a gép. 2 hónapja a játékokból is kilépked, hogy a program hibát észlelt ezért leállt blabla. Múltkor már msn-em, meg mozillám is befagyott ilyen üzenettel. Ma meg már újraindulgat a gépem óránként. Nem tudom mi a baja.
--Tápra én nem gyanakszom, hiszen már 7 hónapos 400w-os chieftech, és nem voltak vele problémák.
--Procim húzva volt 2083 ról 2466 mhz-ra, 1.65 ről 1.85 re emelt feszültséggel. 1 évig stabil volt.
--Alaplapom lehetne még esetleg ,mert néha csinál olyat a gép, hogy mikor bekapcsolom, minden venti 100%-on pörög, aztán nem bootol be a gép. Ilyenkor áramtalanítani kell, és újra elindítani. De alaplapot nemtom hogy ellenőrizhetnék le.
--Ramjaim, hát azok megint érdekesek. Memtest -et lefuttatva először csomó hibát talált. Aztán külön futtattam le a rammodulokat, akkor 0 hiba volt. Aztán emeltem egy kis feszt 2,6-ról 2.7 ra (ddr1) , az időzítéseket megnöveltem picit, és akkor megint nem talált egy hibát sem.
--Winfos újratelepítéssel már próbálkoztam, szal az sem téma.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
greatchaos
addikt
válasz dangerzone #5509 üzenetére
cpu tuning nélkül is kipróbálnám, hiszen lehet látja már a fehér fényt
ha a ram alapfeszen tuning nélkül hibázik, akkor ő lesz a ludas
-
dangerzone
addikt
válasz greatchaos #5510 üzenetére
Amúgy a procihiba okozhat újraindulást?
-
greatchaos
addikt
válasz dangerzone #5511 üzenetére
én nem annak hívnám...
- procit prime95-tel tudod tesztelni
- ram, ha hibás beleszokott fagyni a win telepítésbe (még ha memtest jónak is mutatja)
- esetlegesen az újraindulást okozhatja a vga túlhajtása is
- esetlegesen egyszerű túlmelegedés -
dangerzone
addikt
válasz greatchaos #5512 üzenetére
prime-t akkor megpróbálom
-wintelepítéskor nem volt gubanc
-vga-nál volt túlhajtáskor újraindulás (670@1580-nál, addig megy , főleg 600@1390-en ,ahogy most is van) , de ez most más
-túlmelegedés nincs, everest alapján legalábbis, meg alaplap sem forró tapintásra -
greatchaos
addikt
válasz dangerzone #5513 üzenetére
a helyedben azzal kezdenék, hogy alapon produkálódnak-e a hibajelenségek... - de ez csak az én véleményem
-
dangerzone
addikt
válasz greatchaos #5514 üzenetére
Jah, most azt csinálom. Mindent alapra állítottam, aztán tolok egy prime-ot, meg még majd amit találok.
Köszi a hozzászólásaidat !
-
tomcsi23
veterán
Hali!
Tápra azért ránéznék (csíf, csíf, de próba másikkal), mert ez egy tipikus táphiba, hogy indítasz, felpörögnek a dolgok, de nem indul.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
greatchaos
addikt
válasz dangerzone #5515 üzenetére
várom a fejleményeket
-
Monya78
veterán
Ez a probléma nálam is elő fordul néha:
"Alaplapom lehetne még esetleg ,mert néha csinál olyat a gép, hogy mikor bekapcsolom, minden venti 100%-on pörög, aztán nem bootol be a gép. Ilyenkor áramtalanítani kell, és újra elindítani."Inkább csak akkor amikor kimozdítom a helyéről a gépet, úgyhogy Én érintkezési hibára gondolok (legalábbis saját esetemben)
-
dangerzone
addikt
válasz greatchaos #5517 üzenetére
No...hát fejlemények.
-Tegnap este mindent alapra állítottam, és azon teszteltem. Self test lefutott, aztán torture tesrtnél mind3-at lefuttattam 1-1 óráig. Semmi hiba nem történt.
-Ma reggel meg procit felhúztam 2375 hmz-ig ,a procinak adtam 1,65 ről 1.85 V feszültséget, a ramokét megemeltem 2,6 ról 2,7 V ra. Ugyanezek a tesztek. Semmi hiba.
-Tegnap meg ugye írtam hogy óránként újraindul a gépem. Hát most ezt sem csinálja...Érdekes mindenesetre...
Most tolok egy kis Mass Effectet, egészen addig ,amíg ki nem lép újra a porgiból, aztán szerintem megint kezdődnek a problémák. Na, akkor futtatok megint egy prime-ot, azt meglássuk mi lészen.Na pusz pusz
-
dangerzone
addikt
válasz dangerzone #5520 üzenetére
2 óra mass effect után most nem lépett ki, pedig volt oylan nap, hogy 15 percenként kilépkedett hibaüzenettel...érdekes...nagyon érdekes...
Kiváncsi vagyok, hogy most mennyi ideig bírja hibázás nélkül... -
getyusz
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni, A köv. lenne a problémám. van egy MSI KT4 Ultra alaplapom és van benne egy 2400+-os athlon proci de a BIOS csak 1800+-nak látja. Miért van ez ill. hogyan fogja látni a valós értéket?
előre is köszi. -
getyusz
csendes tag
Köszi a tippeket!
Most próbálgatom őket.... -
rapad
csendes tag
sziasztok!
Hogyan tudom megnézni milyen procim van?
CPU-Z azt irja Athlon XP de én ugy tudom Sempront raktak bele. -
rapad
csendes tag
válasz c.zsolti #5529 üzenetére
Ja értem akkor Sempron mert 256Kb
amúgy nekem Socket 462 van.1100(11x100) Mhzen fut, ezen szeretnék változtatni.
BIOSban (Phoenix LTD) feltettem a szozót 12,5re és mégis 1100at jelez az Everest, nem tudom miért áll vissza. Ha az External frequency-t felhúztam mondjuk 200ra akkor nem indult a winfos áramtalanítani kellett.(Az External freq. egyébként egyenlő az FSB falódi órajelével?)
kösz a segítséget
-
Monya78
veterán
"Ja értem akkor Sempron mert 256Kb "
Ez így nem teljesen igaz...bartonon kívűli XP procik is 256Kb-osok...Igen úgy tünik hogy az a igazi FSB órajel és a 11x200 azaz a 2200Mhz-et nem szereti... (mondjuk nem is csodálom)
Azt a 100-as értéket vidd fel 133fsb vagy 166fsb-re amelyiket bírja...
Szórzód úgy tünik lockos...Everest mit ír a proci tipusra?
-
rapad
csendes tag
AMD Athlon XP Thoroughbred-B
-
greatchaos
addikt
válasz c.zsolti #5537 üzenetére
de mennyi volt az aalp órajel, mert nem mindegy, hogy eg 1700+ (1500mhz) vagy egy 2200+ (1800mhz) -vel érted el... sőt, az 1600+ már csak 1400mhz. azok nem tudtak ennyit
az 1800+ és 2000+ viszon tuningos volt, főleg a 2000+-os, abból nekem szorzózár mentes volt, 2,2ghz-t tudott
-
c.zsolti
őstag
válasz greatchaos #5539 üzenetére
1800+ lock mentes alapfeszen ment kb. 11x166-on, 1.6V ~2200MHz (A7N8X)
2000+ lock mentes 9.5x200, de ennél többet magasabb fesszel sem ment (NF7)
2200+ 2200MHz (NF7)...
-
rapad
csendes tag
Most kiírta az Everest hogy 1700+ (1466MHz), eddig nem írt semmit
lehet hogy most csak hülyeségből írta ki. -
kagemini
csendes tag
Légyszi, segítsetek.
2500+ -os procim van és Asus A7N8X alaplapom.
Kellene valami halk procihűtő venti, ami nem túl drága, és ÚJ.
Hol tudok ilyet beszerezni? -
rapad
csendes tag
11x166on is megy 1833Mhz most az írja ki hogy 2600+
Egyébként van olyan lehetőség is hogy pl. 9x/15x-ös szorzó az mit takar?
-
rapad
csendes tag
válasz greatchaos #5545 üzenetére
OK, köszönöm!
-
C3motox!
csendes tag
sziasztok!tudnátok nekem segíteni abban hogy az amd athlon xp 1800+-os procimat meddig tudnám húzni?
"senki sem tökéletes...sajnos én sem mert hiányzik belőlem a hiba és az ego-m is elveszett"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest