- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Savage5
senior tag
Akkor bezony ott valami gond van... Alap feszkót adj neki, alapbeállításokkal járasd, no tuning és úgy nézd meg... Lehet egyszerűen csak az alaplapi szenzorok buzulnak, ezt ált. egy BIOS frissítés megoldja, de lehet még az is, hogy rosszul van a hűtő felfogatva a CPU-ra, sokminden lehet a hiba oka...
...
-
harley
őstag
alapon megy 2160mhz-en
a hűtőt már feltettem újra mert elsőre rosszul ment fel.
akkor 70-80 fokra ment, de rögtön szedtem szét és láttam hogy elcsúszott...
most 52-53 fokon megy..
a 2200+-om is olyan 45-47 fok körül ment alapon."Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)
-
Probiker
aktív tag
óó, én nem bíznák abban szenzorban.
Nekem pl ezt irja ki:
Alaplap 29 °C (84 °F)
CPU 47 °C (117 °F)
És ha megfogom az alaplapi chipsetett hűtő bordát lehet érezni, hogy ez jóval forróbb!!
(most nagyobb hűtő is van rajta és igy is sokkal melegebb, mint 29fok!!)
Szerk: Vízhűtés van a procin!!
[Szerkesztve]Ford Mondeo Tournier 2.0 16v Ghia. ABS,ASR... Röviden Ghia :)
-
Szanya
tag
Még régebben írtam ide, mikor Asus A7A-266E lapba kerestem a legjobb beleillő procit. Aztán meggyőztek páran, hogy inkább alaplapot cseréljek. Most akkor az a kérdésem, hogy melyik lap a legjobb a 2200+ procihoz, vagy ár/érték arányban 5- 10k körül melyiket éri meg megvenni?
Kösz.
Bocs, hogy a chatelésetekbe szóltam bele.
[Szerkesztve]''Szanya csak egy van.''
-
atosz
őstag
BIOS frissites esetleg? Lehet kicsit elmer a szenzor, vagy belso homersekletet mutat, akkor rendben van az. A kepek alapjan mondjuk eleg bika hutonek nez ki, plusz hocso, bar ketsegeim vannak azzal a mokuskerekkel. Erzesre milyen meleg az a borda amugy?
Mindenesetre furcsallom kisse azt az 1.71V-ot. 1.65-nek kellene lennie. Mindenesetre en megprobalnam 1.6on vagy meg alacsonyabban jaratni, sztem tudnia kell. -
atosz
őstag
BIOS-ban. Sajna a Giga lapjat nem ismerem, hogy miket engedelyez, lehet nem lehet alulfeszelni. 1.65-nek kellene lennie alapon, ha lehet en beallitanek 1.6-ot. Ha az stabil, akkor akar meg lejjebb, ezzel tudnal nyerni tobb fokot remelhetoleg.
Viszonitaskepp, nalam az 1700+ 10x220-on (2200MHz) jaratva 1.6V alatt picivel egy Zalman 7000 AlCu-val letekerve fullra 40 fok de inkabb alatta. Fullon jaratva a procit es a hutot is, nem igazan megy 44 fok fole.
Jahh az hogy nem erzed melegnek, az sztem ez esetben jo. Ha nagyon magas lenne a szenzorertek, akkor lenne gond. Vszeg azert jol fekszik a huto es belso erteket mutathat a homero.
Mondom en BIOSt frissitenek, es levennem a leheto legalacsonyabbra a feszt, ahol meg stabil. Aztan lexarnam.
[Szerkesztve] -
Szanya
tag
Beletettem volna egy olyan procit, csak valaki azt mondta, hogy az Ali Magik1 lapka a szűk keresztmetszet és az fogja vissza a procit. És még olcsóbb is egy nForcex alaplap.
Egyébként tényleg nem tuningolnék. Csak az zavar, hogy 400- as ramjaim vannak és még 333- on sem tudom hajtani őket mert a proci 266- os. Pedig a lap bírná a 333- at. De már nem is nagyon kapni Socket A- ba 333- as procit.
-
atosz
őstag
Akkor tisztazzuk. Van egy KT266-os deszkad es egy 2200+os procid?
Es cserelnel lapot, hogy jobban kiszolgalja ezt a procit? Erre mondtam hogy felesleges, mert nem igazan lesz gyorsabb mas lappal sem, hacsak nem tuningolni szeretnel.
Ha viszont Barton/Sempron vagy magas FSBju Tbredet szeretnel, akkor johet egy lapcsere. -
Szanya
tag
KT266- tal nem lenne kérdésem (talán). Ez a lap egy Ali Magik1 lapkás cucc.[link]
Szerk.: Én nem akarok asztali gépre költeni most már. Inkább egy notebookra kezdenék gyűlyteni vagy az utódjára. De néhány ezrest még beáldoznék. Ez vagy alaplapra vagy procira értendő. A kettő együtt nem pálya.
-
atosz
őstag
Megneztem a lap speckoit. Semmi kulonos csak annyi, hogy kezel DDR es SD RAMot is.
Sztem tok ertelmetlen az ala a proci ala venni masik lapot. Ugyanezt fogja produkalni egy masik is +- par%. Az meg hogy a ramokat nem tudod 400-on jaratni ne zavarjon, mert itt az AMDnel a szinkron gyorsabb, azaz ha tudna is a lap, akkor is ajanlott lenne hogy 266-on menjen.
A Sempronok 166/333-as FSBjuek, azaz eleg sok helyen kaphatoak azert ilyen Socket A-s procik.
Tehat nyugodj meg, nem erdemes babralni masik deszkaval. -
Szanya
tag
Végre egy olyan válasz, ami az én szívemhez áll közelebb. Eddig minden fórumon oltottak, hogy dobjam kukába az egész gépemet, és különben is miért nem a legjobb cuccokból van összeépítve stb. 2000- 2001- ben vásárolt alapokra épített a gépem és még mindig van benne egy apró tartalék, amíg kapok bele procit. Azt sajnálom, hogy nem sikerült tavaj olyan procit vennem, amivel szinkronba tudnám működtetni a rendszert.
Köszi a segítségedet. Végre megnyugodhatok. (Egyébként is ezt a választ akartam hallani. )''Szanya csak egy van.''
-
pg012345
senior tag
szerintetek mit csináljak ha akarom állítani a szorzót de ha belemegyek a biosba nem lehet az alaplap abit nf7 s2g a proci amd athlon xp 2500+ csak az fsb-t lehet állítani végülis nagyon szépen megy így is de azt is szeretném ha a procinál a hidaknál összekötöm őket akkor jó lenne?
[Szerkesztve]Lada motor vígan kotor, Jó a Lada az visz haza:-)
-
Savage5
senior tag
Na ja, Bartonból is van lockmentes, sima lock-os és superlock-os változat is...
mr_ricsi-nek pedig thx a memóriarefresh-t ezügyben...
-
Comanche
tag
válasz mr_ricsi #178 üzenetére
''Adj még egy esélyt a grafitnak. (Az ezüstöt gyakorlatilag lehetetlen a lyuknól kiszedni, ha valami balul sülne el.)''
Hát adtam neki még egy esélyt, kipucoltam alaposan és újragrafitoztam,de semmi!
Csak közben még tuningoltam a hűtésen meg a házon, kicseréltem az elemet az alaplapon, biztos ami biztos! Meg a rendszert is újra kellett raknom, mert tönkrement, ahogy láttam a memória hibáitól!?? Az új jól megy, már vagy 5-6-x végigment a memtest 1-4 órát hibátlanul,meg a Prime 95 is! Azthiszem, ez már jó lesz!
Kicsit mérges voltam de kipucoltam mégegyszer a lézervágást és betömtem ezüstlakkal! Sikerült,működik!
Az Everest 11x-es szorzót ír Crystal CPUID-ben is elérhetővé vélt a Multiplier Managemant Setting, de ahogy babráltam, rádöbbentem, hogy az órajelet is állítani kellene, arra találtam valami írást, valami ClockGen nevű programról,de a program nincs sehol! Az ABIT oldalon sem! Állítgatom, úgylátom megint elakadtam!Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.
-
Sportman
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek mennyivel gyorsabb egy 220x10en járatott barton, mintha 200x11en menne? Egyáltalán észrevehető a különbség?-
-
mr_ricsi
veterán
válasz Comanche #234 üzenetére
''Az Everest 11x-es szorzót ír Crystal CPUID-ben is elérhetővé vélt a Multiplier Managemant Setting''
Amikor a gép indul, akkor még a gyári szorzóval indul, ugye?
A crystal indítása után lesz 11x, és 11-től csak lefelé tudod állítani?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Sportman #235 üzenetére
''mennyivel gyorsabb egy 220x10en járatott barton, mintha 200x11en menne?''
A 11x200 az 3200+, a 220x10 pedig olyan 3230+-nak felel meg. (Persze, ez alkalmazás függő, videotömörítésnél pl. semmi gyorsulás sincs.)
''Egyáltalán észrevehető a különbség?''
Persze, ha a túlhúzott rendszerbusz és memória miatt fagyni kezd a gép...Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Savage5
senior tag
Apropó, FSB... Egy nForce2-es lap mennyivel húzható túl? Pl. ha leveszem a szorzót, és inkább FSB-t növelem? (Pl. 260x8.5) Ha megvannak a jó hűtési lehetőségek, akkor elképzelhető, hogy a lap bírná? Vagy ekkora tuningon ne is gondolkozzak? (Az előbbi csak egy példa ). Ezt csak azért szeretném tudni, hogy elméletben mennyit visz egy ilyen deszka...
[Szerkesztve]...
-
atosz
őstag
válasz Sportman #243 üzenetére
Azert ez tulzas, megneznem en azt a 2600MHz-et!
Amugy teny, hogy a 200-as FSB-t kitesztelese gyorsan megvan, utana meg sokszor szerencsefuggo, ott mar erdemesebb kisebb lepcsoket kozbevenni.
Vegyunk egy peldat. Beallitunk 11x200-at, leteszteljuk, franko meg minden.
Aztan nezzuk meg nagyobb FSBvel, de kisebb szorzoval.
En polo 10x210-et neznem. Kis teszt ott is, allitgatasok, aztan mennek feljebb , 212, 214 ... 220-ig kisebb finomitasokkal. Latszolag okes a 220 is. De azert ezt is lekell hosszutavon csekkolni hogy tenyleg stabil e. Ha igen, akkor meg lehet finomitani ugyebar, avagy lehet tovabbmenni 9-es vagy 9.5-os szorzoval. Lehet hogy eljutsz mondjuk 9x240-ig latszolag siman, csakhogy lehet 2 ora mulval jon elo az instabilitas. Akkor johetsz vissza FSBben es mindig fullra kell mar tesztelni, aztan lehet hogy visszajutsz 220-ra, vagy akar 200-ra.
Szal nagyon osszetett es sok idobe tellik. -
Savage5
senior tag
válasz Sportman #245 üzenetére
Na, erre gondoltam, aszinkronba tenni a RAM-ot FSB-hez képest... De most számolgattam... Sztem talán 233-as FSB-t még vinné (466 Mhz-es busz), de 266-nál már sztem... (533-as busz ) És az a +133 Mhz még egy deszkának is sok lenne, de várom a véleményeket ezzel kapcs.
...
-
atosz
őstag
Elmeletben itt sztem nincs ertelme gondolkozni... Gyakorlatilag egy NF7 is szakithat rendesen, de akar meg is allhat 210-nel, tok mak kerdese. Altalanosan elmondhato, hogy egy mezei NF-AN sorozat ugy 220-230-ig megy el. Persze mivel atlag, van ennel jobb is es rosszabb is.
Es akkor a tobbi laprol meg nem is beszeltunk.
A legnagyobb sikerrel egy DFI Lanpartyval jarhatunk, aztan ha kifogunk egy hibatlanul mukodo Epoxot esetleg, vagy az Abitok. De a tobbiekbol is vannak jol sikerult darabok termeszetesen.
Mindenesetre kar hogy ilyen szarul sikerult a memvezerlo, az szab gatat ennek az egesznek.
Jahh es aszinkront feljtsd el itt. Teljesen ertelmetlen. Csak az aszinkron er itt itt vmit. A dualt mondjuk ellehet felejteni. Ezzel lehet nyerni par MHz-et altalaban.
[Szerkesztve] -
Sportman
csendes tag
-
atosz
őstag
válasz Sportman #249 üzenetére
Sry, nem lattam hogy mobil barton. Azzal van azert vmi esely, de sztem azzal sem eri meg hajkuraszni ezeket a magas MHzeket. Sztem jobban jar az ember ha egy relative magas sebesseg mellett egy relative alacsony magfeszt allit be az ember, azaz vmi jo kis kozeputat.
Amugy az a 220 nagyon is szep eredmeny a Kingmaxoktol, nekem nagyon rosszak a tapasztalataim vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest