- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
A 4k stick hangkimenet beállításait nézd meg. Lehet módosítani, hogy viselkedjen.
Hogy ténylegesen forrástól függően változik-e, azt nem tudom. Alapból tán az android átkonvertálna mindent. Viszont az amazon rendszerén nincsen hangerőszabályozás. A hang állító távos sem a sticken állítja, hanem a a rá kötött megjelenítőn.Na itt egy kommentben idézik az amazon válaszát, valóban a beállítás szerintire konvertál mindent [link]
Aszerint így nincs újrainicializálás, hang kihagyás és más probléma akár pl netflix filmek közti váltáskor, akár az appok közti váltáskor.[ Szerkesztve ]
-
Swenk
aktív tag
"ahogy jol latszik a tidal appon is"
Bocs, de a Tidal atmosos zenéket kínál, és nagyon jó minőségben. Miért ne lehetne a zenét 7.1-ben hallgatni. Sőt már Sony féle 360t is kínálja. Ezeket reklámozza is erősen. Szerintem jók is. Sőt a Tidal az atmos zenékhez többek között az általa támogatott fire tv stick-et ajánlja. A Tidal a Hifi előfizetéshez három féle formátumú zenei anyagokat kínál.
1. Flac 44.1/16bit. Kb. CD minőség
2.Master Audio MQA Stúdió minőség
3.Dolby Atmos Valósághű színpadAmi furcsa, hogy a Tidál ajánlja ezt az eszközt, holott ez alkalmatlan igényes zene hallgatásra, az erőszakos átalakítások miatt./ az mqa és az atmos kivételével/
És persze a NETFLIX sem tudja a Dolby Atmos hangot a filmeknél.
[ Szerkesztve ]
-
Swenk
aktív tag
Én kifejezetten a Tidal miatt vettem meg, de kár volt. Úgyhogy olcsón eladó.
-
tomigonzo
aktív tag
koszi az infokat, de abbol is lejon, ha van is a 360/valosaghuszinpad/dolby zenek elenyeszo szamban vannak, en nem igen pereferalom, hogy felkeverik valami sztereo forrasrol aztan jonapot, ha ugy keszult az mas teszta nyilvan,
a stick ha 4k s lehet erdekelne, irj ram pliz, thx
-
nimmrody
tag
Sziasztok!
A stick re telepitett Kodin belul a CastagnaIT altal kiadott Netflix addonban a tartalmak mennek rendesen 1080p ben? Van errol info? Koszi szepen.
-
kmarci25
veterán
válasz nimmrody #1508 üzenetére
Mennek, igen. Legalábbis 4k sticken.
tibcsi0407: 2 esetben használtam. Egy alkalommal nálam is leesett a minőség, az addon viszont kényszeríti 1080p-re, így azt használtam. A másik eset, amikor a frekvenciaváltás hiánya miatti röccenés nagyon zavar. Kevés tartalomnál van így, de előfordul. A kodi kadenciahelyesen játszik le, így ilyenkor is arra váltok.
A netflix használatom 5%-át bonyolítom kb az addonnal."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
tomigonzo
aktív tag
válasz kmarci25 #1510 üzenetére
mukodik, ahogy kmarci irja mindig folyamatosan jo a minoseg, ellenben a gyarival :SS
3dik ok: elerheto vele, hogy ne csak amagyar lokalizaciot nezd (illetva az orszagot ahol vagy), es barmilyen feliratot ra tudsz tolteni (igy amire nincs hivatalos felirat azt is meg lehet oldani)
-
g@bo
nagyúr
üdv urak
stick lite birtokosa lettem,
mikén tudom leszedni az előre telepített cuccokat (pl. prime) ha ősök használnák a jövőben és csak youtube netflix kellene?
magyarul nem ért youtube alatt, sem, erre van megoldás?
-
nimmrody
tag
Orulok, hogy ratalaltam erre az eszkozre.
Szenvedtem itt a kinai olcso android boxokkal elotte.. Netflix 1080p volt a cel (tv nem tud 4k-t) de csak szenvedes volt .. aztan kicsit utananeztem a temaban viszont ez vegre feltette az i re a pontot.
-
g@bo
nagyúr
köszi, jónak tűnik.
ha jól látom hekkelgetni kell..
-
kmarci25
veterán
válasz tibcsi0407 #1519 üzenetére
Ok, de arra írtam, hogy a netflix app hibátlanul teszi a dolgát. Hát nem. Vannak esetek, amikor elhasal. De mindegy is, kinek a pap, kinek a papné.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
nimmrody
tag
Valahol van e leiras arrol, hogy mi a kulonbseg az elso es masodik generacios 4k stick kozott?
Hany generaciosak ezek egyaltalan?
[link] Innen rendeltem.. remelem nem a regi maradt meg naluk..
-
kmarci25
veterán
válasz nimmrody #1525 üzenetére
Egyébként itt megtalálod a különbségeket.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
azbest
félisten
youtube alatt nem találtad a settings - language részt? Avagy a beállításoknál a magyart választani a youtube appban
Ettől persze még változik minden cím és beszéd magyarra, de a felület az magyar. A tartalomból meg a magyar a magyar (kivéve, néha automatikusan lefordít címeket, ami engem kifejezetten zavar )
Netflixnél meg egy magyar beállítású profilt kell felvenni a fiókba számítógéppel és akkor a felület is magyar lesz.
A főképernyőn azért a youtube és netflix ikont könnyű megtalálni. A többi nem érdekes. Nem muszáj hekkelgetni.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Te most hangos keresésről beszélsz?
Az amazon nem támogatja a magyar nyelvet, magyar régiót Nincs hivatalosan alexa itt. Hivatalosan csak a buta basic sticket forgalmazzák itt, amiben nincs alexa.
Youtube keresőjében, ha magyar szót kezdek írni, akkor szépen magyar találatokat ad.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz Mezga Aladár #1533 üzenetére
akarsz valamit? majd téged kérdezlek, mi legyen a véleményem. frusztrációd máshol éld ki.
-
tomigonzo
aktív tag
ezek szerint en nem emlekszem jol, mert en nem emlekszem 4k sra hdr nelkul, sokaig fire tv 2 box ot hassznaltam mar az is tudta a 4K-t es nagyon tokeletesen mukodott (Apple tv2 rol valtottam), az elso 2nd gen stick stick az horror volt eleinte, tobbet visszakuldtem, de a 4k-s az nagyon jol mukoditk az elso perctol, nalam,
https://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_Fire_TV
-
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy Amazon Fire Stick 4K cuccom. Az a gondom, hogy a bekapcsoló gomb a távirányítón nem működik, vagy csak nem tudom hogy kellene működnie.
-
Joshi
titán
Köszi mindkettőtöknek.
-
djpundro
aktív tag
Megrendeltem a Fire 4k Stickhez a Gigabites Lan adaptert es nem megy ,nem lassa .Pedig Realtek RTL8153 es alitolag jonak kene lennie.
Most megint kell egy Nvidia shield Tv Pro t venni .Nem birom a Maximumot kihuzni igy a Stickböl .5GHZ is lassu egy 140Megabit fajlhoz .
[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
azbest
félisten
válasz djpundro #1544 üzenetére
Miből gondoltad, hogy működnie kéne vele?
Rákeresve péládul itt is azt írta valaki értékelésnél, hogy nem megy [link]
Az tud működni, aminek a driverét a gyártó belefordította a kernelbe. Miboxon például régebben működött ez a realtek is, de ott is figyelni kellett, mert főverzióváltás után például elveszett pár támogatás, s talán csak később került vissza frissítéssel.Az asix chipsetek a leginkább ismertek az android alapú eszközöknél, sokszor a gyári kiegészítők is azt használják. Az AX88179 az a gigabites, ami esélyes lehet. Tán az amazoné is az [link] , aliexpressen 13 dolcsi körül vannak.
-
djpundro
aktív tag
Onnan vettem ,hogy az egyik azt irta a velemenyben hogy jo .Nem ez lett .
A djnice ezt hasznalta [link] csak bedöglött nala .Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
Joshi
titán
Sziasztok. Lenne még kérdésem az Amazon Fire Stick 4K-val kapcsolatban.
1. van HBO Go alkalmazás?
2. Netflix filmlejátszás közben hogy lehet megnézni, hogy éppen milyen minőségben megy a Netflix? Tévé Netflixes alkalmazásánál ha info gombot nyomok, akkor a bal felső sarokban kiírja, hogy milyen felbontással és mekkora bitrátával megy az adott film.
3. Lehet valahogy külső forrásból Appokat telepíteni? Hogy tudok egy külső tárhelyet csatlakoztatni? 4. és akkor a 3-as kérdésből adódóan lehet fizikai tárat csatlakoztatni az eszközhöz? OTG kábelem nincs. -
azbest
félisten
1. Az androidtv -re kiadott apk kézzel telepítve megy a firetv 4k-n.
2. Netflix android alapú eszközöknél külső billentyűzet csatlakoztatásával (bt vagy kábel) f4 gomb hatására ad egy minimalista infót a bal felső sarokban. [link]
3. A fentiekből ki is derült, hogy lehet külső appokat telepíteni. Alapvetően az androidtv-sek ideálisak ide is. De nem biztos, hogy mind működik, mert az amazon rendszerén nem minden szolgáltatás van meg, amit némelyik app megkövetel. Sokszor egyszerűen azért nem indul el valami, mert nem tettek adott appba hibakezelést arra az esetre, ha nincs meg amit keres - mert arra számítanak hogy normál androidon mindig megvan.Három kommenttel előtted látszik például y kábel, amivel lehet táp mellé usb -t beiktatni. De ha bekapcsolod a menüben a debugot, akkor hálózaton is elérhető a szokásos androidos adb. Amit vagy konzolból (adb connect ipcím, adb push, adb pull, adb install xyz.apk és hasonlókkal) vagy olyan programmal tudod ezeket csinálni, ami elfedi előled a parancsokat. Van ilyen app telefonra is akár.
Közbetlen tárhely csatlakoztatás nem érdemes általában. Csak fat32 fájlrendszert kezel. Szóval inkább a router samba megosztásával érdemes merevlemezt vagy nagyobb pendrivet megosztani.
#1549tomigonzo
4k -hoz nem kell már moddolni, az új app újra kompatibilis. A gen2-hőz kell régi moddolt 5.9-es verzió.[ Szerkesztve ]
-
tomigonzo
aktív tag
1, van olvass vissza, moddolt de tokeletesen mukodik
2, szasrintem mindjart megmondja valaki aki szokta ezt nezni (egy jotanacs, webes netflix feluleten be tudod allitnai a felhasznalokhoz tartozo minimalis stream minoseget
3, ezzel http://jocala.com, vagya downloader appal ~(elobbi kenyelmesebb -nekem)
4-3, kulso trahelyet ha van nasod akkor sajat halozaton keresztul (KOdi, vlc, esetleg! plex), egyebkent otg kabel nelkul nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- GTA V
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest