Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Szamár129 #28157 üzenetére

    A Specna Arms fegyverekkel nagyon nem nyúlsz mellé. M4 vonalon az olcsóbb replikák teste műanyag, ami a használhatóságot, ma már a tartósságot sem befolyásolja. A front RIS/RAS), tuscső, külső cső fém, a tus műanyag, mint az eredetin.
    CQB, azaz sem a kezdősebesség, sem a tűzgyorsaság, sem a lőtáv nem prioritás, csak az, hogy egyes lövésnél milyen gyors a fegyver. Ehhez M90, M100 rugó elég, azaz amit kérszetsz a Taiwangun-tól butításként. Jelen fegyvernél nem is kell kérned. The set also includes an M90 spring

    Amit a szaki jelen esetben csinál: kihézagolja a fogaskerekeket, átkeni az alkatrészeket, lecseréli a hop up gumit és tömítéseket rendbe szedi.
    3 fogaskerék van benne, amik tengelyirányba el tudnak mozdulni. Ha nagy a mozgás, akkor esetleg kis felületen érintkeznek, ha túl kicsi a mozgás, esetleg összefeszülnek.
    Átkeni, azaz a gyári kenőzsírt kiszedi és jó minőségűvel keni át ott, ahol szükséges.
    A pontosság lelke a megfelelő hop up gumi. Egyes lövésnél a puha gumit ajánlják, az első és a sokadik lövésnél is ugyanúgy dolgozik. A kemény gumi felpuhul néhány lövés után, majd kis szünet után visszakeményedik, igaz, több lövést bír ki. Guarder 50-es gumit használok.
    A tömítések a pontosság lelkének másik fele. Légfegyverről lévén szó nagyon fontos, hogy a levegő mindig ugyanazzal a kezdősebességgel indítsa útjára a lövedéket. Ehhez az kell, hogy állandó legyen a levegő mennyisége és a dugattyú sebessége.

    Amit még kérhetsz: a gyári siklócsapágyak helyett golyós csapágyat. Kevesebb fps-t bír, viszont kisebb a gördülési ellenállása, ezáltal gyorsabban reagál a fegyver. 350 fps-ig gond nélkül, 400 fps-nél már kíván némi figyelmet.
    Ha realsim-et akarsz, akkor low cap tárakat vegyél és tölts bele 34 BB-t. Sajnos a legtöbb tár és a cső között van 4 db BB-nek hely, amit a fegyver nem lő ki, tárcserekor kipotyog, ezért a +4 db BB. A real cap tárak marha drágák, felesleges rongyrázás és a legtöbbnél a 4 db BB így is kipotyog. Egy 80-as tár meg csak örül, ha 30-34 BB-t teszel bele.
    Ehhez érdemes egy gyorstöltőt is venni, M4 tárformával van is.
    Fém köpenyes tárat vegyél, az jobban bírja a leesést, esetleg gumi tártangával.
    Oldalfegyvert vegyél, CQB-n marha hasznos. Van pár Airsoft fegyver, ami hasonlít a rendszeresített hazaikhoz, például KJW M9 a P9-hez, Maruzen PPK/S a PA63-hoz, de a HK, Glock, Beretta, Colt gyártók termékei is divatosak airsoft berkekben.
    Ha távolabbra tekintesz, akkor li-po akku, 11,1 V-os 3 cellás, hozzá töltő és FET elektronika és high speed motor. Önmagában kb 40-50k, de drámaian megnő a tűzgyorsaság is már az első lövés leadásakor is. A FET ahhoz kell, hogy a kapcsoló ne égjen szét. Ezekben ugyanis két réz érintkező közé tolsz be az elsütőbillentyűvel egy réz éket, ami zárja az áramkört. Egyes lövésnél minden egyes alkalommal húzza az ívet, ami eszi az érintkezőket, a li-po akkuban meg van akkora áramerősség, hogy ezt segítse. A FET ezt tehermentesíti és tűzkapcsoló csak egy jelet küld az elektronikának, ami a motor és akku közt direkt kapcsolatot hoz létre.
    Ja, a cut off lever alkatrész az, ami az egyes lövésért felel, az utolsó fogaskeréken van egy kis felöntés, ami mozgatja és egyes lövésnél a kapcsolóból kiengedi az éket.
    Nagy tűzgyorsaságnál előfordulhat adagolási probléma, ami egész egyszerűen abból áll, hogy a ciklus végére még nem töltődik be az újabb lövedék. Itt az utolsó fogaskerékre kell tenni egy delayer-t, ami tappet plate-t adogatólap hamarabb mozgatja.

    Ha rám hallgatsz, olyan AEG-et keresel, amivel munkád során is dolgozol. Ez kis hazánkban vagy Mp5, vagy AK vonalon van valószínűleg.
    CQB mellett ott az IDPA is, abban is tudsz fejlődni, főleg a mozdulatokkal.

    És igen, van Kecskeméten egy jó nevű szerelő, de az Istennek sem jut eszembe a neve.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák