Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    Topikgazda

    válasz kaboska #9785 üzenetére

    Ez parkoló pályás, nagyon régi típus. Ha nem pörög fel, csak próbálkozik, akkor letapadhatott, vagy akár a főmotor be is sülhetett. Vagyis a fejek fogják a lemezeket, vagy a csapágy tropa. Mindkettő tiszta teres szerelést igényel, nem otthoni tuning.
    FIGYELEM!
    Amennyiben nem a motor sült be, hanem letapadt, akkor hirtelen mozdulat tilos vele! Ugyanis a lemezek nem akarnak mozdulni (tehetetlenség + tömeg), de ha a ház körülöttük mozdul (fordul), akkor a fejek amik tapadtak a lemezen maradnak, de a karjuk nem! Vagyis a fejek hajszálvékony rugós rögzítése gyűrődik, de csúnyán! Tilos rázni, forgatni!

    Ez egy összegyűrt fejszerelvény WD HDD esetén. Az így sérült rugók menthetetlenné tudják karcolni a felületet, ezért kell óvatosan mozgatni. Bárkinek kerül átadásra adatmentésre, erről tudnia kell! Vagyis ha nem pörög fel, célszerű ráragasztani kis matricát, és ráírni, hogy valószínűleg tapadt !!

    A legrosszabb, ha felpörög, de leáll, majd újraindul. Ebben az esetben a kora miatt feltételezhető, hogy a parkoló pálya elkopott, és a pora a fejre tapadt. Ez befolyásolja a fej repülését, így nem tud olvasni, de folyamatosan a por karistolja a felületet. Ilyenkor mikrokarcok keletkeznek, melyek egyre erősebbek, és újabb hibát okoznak. A folyamat lavina szerű, és van egy pont, ahol már menthetetlen.

    Ez pont egy ilyen hiba, bár Samsung (kora kb megegyezik) drive.

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák