Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Raynbowz

    újonc

    Semmi pánik srácok.
    Nekem egy többször tuningolt 7 éves Aspire 5720ZG-m van. Eredetileg 1,46 GHz-es Dual Core proci, 2 GB ram, 160GB HDD, "g"-s wifi volt benne és Vista HP/32 volt rajta. Nekem semmi bajom nem volt vele azon kívül, hogy lassú volt.
    Aztán szétszedtem, meg- és utánanéztem dolgoknak. Például annak, hogy mit lehet és mit érdemes cserélni, bővíteni, 64 bites-e, stb.
    Nos először is gyorsítani akartam. Memóriaduplázás, 64 bites driverek levadászása (nem Acer oldaláról, mert ott csak a 32 bitesek vannak ehhez a típushoz és w7-hez) az egyes HW-gyártók oldaláról, majd 64 bites w7 tiszta telepítése. Elsőre indult, valamivel gyorsabb lett. de nem tetszett.
    Ezután HDD ki, előbb 128-as (majd egy év múlva 256-os) SSD be, tiszta telepítés, és a gép szárnyalt. Viszont ha már lúd, legyen kövér, proci csere 2,5 GHz-es Core 2 Duora.
    Most pedig "ac"-wifi + bt kártya kerül bele. És mindez úgy, hogy se driver, se ajánlás nincs az Acer oldalán.
    Tehát még egyszer, semmi pánik, a gép sokkal kezesebb, mint elsőre gondolná az ember, és nagyon jól kezeli a gyári drivereket.
    Ha az akksija tovább bírná, sose kacsingatnék másfelé. Amire általában egy laptopot (vagy akinek jobban tetszik notebookot) az ember használ arra ez a hét éves mindeddig hibátlan Acer gép maradéktalanul megfelel.
    Van szebb is, jobb is, de ez a 7 év tartós teszt, a fejleszthetőség, stb. önmagáért beszél.
    Viszont ezeket a fönt leírt cseréket a régebbi gépeknél érdemes elvégezni, és a gépek megindulnak, mint kispolszki a dupla turbóval. (Aki látta már, annak leesett az álla.) Üdv. :C

Új hozzászólás Aktív témák