Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tataniko

    tag

    Acer 5112wlmi

    Legfőbb jelemzők: AMD Turion TL50 - ATI x1600 :C

    Jelenleg a legjobb és legerősebb Acer notebook-ok egyike. :DD Ennyi pénzért, ~ brutto 240 ezer forint ~ egy felső kategóriás gépet kapunk. Ez a gép már képes egy asztali gépet is kiváltani, mint grafikai, mint processzor teljesítmény terén.

    Viszont ahhoz, h kihozzuk belőle ezt a teljesítményt, az Acer által telepített Windows-t el kell felejteni. :((( Nemcsak azért mert televan ''szeméttel'', 10 gigabyte az xp, hanem mert az Acer Ati drivere teljesen rossz, és hiába teszünk fel másikat, az sem megy rendesen, mert a registry is elvan szúrva. A gép teljesítménye még lecsupaszitott windows-sal, és teljes driver cserével is csak a fele annak, amit kilehet belőle hozni. :W

    Ezért aki ilyet vesz, és tényleg kiakarja hozni a gépből ami benne rejlik, annak érdemes le image-elni az egész gépet, letörölni mindent, és ujra felépíteni egy rendszert. Ha nem teszi meg, akkor nem tudja elérni a magas teljesítményt.

    A Turion x2-es teljesítménye lenyügöző : [link]
    A képen látszik, h az új dual magos asztali gépek élmezőnyében van az 5112-es teljesítménye, és a ram sebességre sem lehet semmi panaszunk. :Y A cpu 38 fokos, pihen a teszt után.

    Az Ati x1600-os felsőkategóriásnak számít, már ha sikerül rendesen beállítani: [link]
    A 3dmark01-ben 15372 pontot ért el a default beállításokkal, az Atitool-ban 160 átlagos fps-sel pörgeti a kockát. :)) Azért azt megkell jegyeznem, h amikor megvettem a gépet, a kocka átlagos sebessége 55 fps volt, az Acer által telepített windowsban. :W Miután küzdöttem vele pár napot, elértem a 160-at. Ez háromszoros gyorsulást jelent az eredetihez képes.... :)

    nincs kanál --> nincs test --> nincs tudat --> nincs halál --> nincs probléma

Új hozzászólás Aktív témák