- Apple asztali gépek
- Nyomtató topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
Üdv!
Az RTF 2011 szeptemberében induló képzéseire tudni már, hogy mikor lesz az alkalmassági, elsősorban a fizikai felmérő vizsga?
Köszi.
-
Darth_Revan
veterán
válasz tolts.hu #5820 üzenetére
Köszi.
Csak azért kérdeztem, hogy ha jelentkezem, akkor mennyi időm lenne felkészülni nulláról a fizikaira, mert jelenleg az alkalmastól olyan messze vagyok, mint Makó JeruzsálemtőlHamarabb van, mint gondoltam, nem tudom lenne-e esélyem felkészülni, ha minden nap edzek (februártól időm, mint a tenger)...na mind1 Február 15-ig még meg kell filóznom, köszi még1x.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Kíváncsi vagyok mi lesz belőle és hogy oldják meg. Ha bevezetik, akkor attól függően, hogy hogyan teszik jó is sülhet ki belőle (gazdasági és közbiztonság szempontjából), de könnyen vissza felé is elsülhet a dolog. Ha komolyan gondolják, nagyon sok részletre oda kell figyelniük, egy "kiskapu" és már meg is van a tragédia.
(mellesleg, "Blikk szintű cikk" amit linkeltem, az USA példák amiket említenek természetesen helytelenek)
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz #90933760 #7378 üzenetére
Az intézkedés szakszerű és jogszerű volt.
A Rendőri felszólításnak nem tett eleget és:
a) Megtámadta a Rendőrt
b) A felszólítás ellenére nem szállt ki a járműbőlA Rendőrnek joga lett volna még arra is (ha az intézkedés alá vont magára zárja az ajtót), hogy az ajtó ablakát beverje és úgy szedje ki őt a járműből.
A járőrtárs picit lassan reagált a helyzetre
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Segítsetek már letszives, hogy helyi önkormányzat tagjaival (polgármester, képviselő) szemben mi az Rendori intézkedés menete?
Ugyanúgy mentelmi joggal rendelkeznek mint az országgyűlési képviselők vagy normál állampolgárként lehet velük intézkedni ? (Kir-ben ellenőrzés, vez.eng ellenőrzés, visszatartas, feljelentés, ha vergődik akkor előállítás, stb)Mi erre a tv vagy orfk utasítás ?
1990. évi LV. törvény az országgyűlési kepviselokrol beszél, a
2011. évi CLXXXIX. törvényben pedig nem találtam utalást arra hogy nem vonhatóak felelősségre.Köszönöm előre is az útbaigazítást
-
Darth_Revan
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek !
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
P rendszámmal kapcsolatban kernek segítséget.Alapból nem lehet utast szállítani ilyen rendszámmal ellátott kocsival de bizonyos esetekben lehet felmentést kérni a korlátozás alól, ilyen eset pl az ha jármű kereskedő címen van kikerve.
Na de pontosan van korlátozás azon a téren, hogy hány utas lehet a kocsiban és hogy kinek kell vezetni ?
Én csak annyit találtam hogy a jármű kereskedéssel kapcsolatban álló embernek is a kocsiban kell lennie és "kereskedelmi célból" lehet vele közlekedni .
Vagyis ha apukanak van ilyen cége akkor bárkit furikazhat és ha a rendőr megkérdezi hogy miért ő vezet és a haverja miért a jobb elől ül, hátul meg mit keres az anyós is akkor elég ha csak annyit mond hogy "a haver megakarja venni, most megyünk a probahelyre és a a mama azért ül ott mert ő szava is fontos"
Azaz lehet ennyire sumakolni a P-rendszammal vagy van valahol szigorítva hogy kereskedés címen kiváltva hogy és mennyi utast lehet szállítani ?
Vagy ez is egy újabb lyuk a kerítésen amit ki lehet használni ?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz Vertigo18 #8922 üzenetére
Konkrétan azért kérdezem hogy megoldás legyen a példára amit írtam.
De ha valóban ilyen hiányos a korlátozás és a peldammal vissza lehet élni, akkor torolheto.326/2011 kormányrendeletben nem találtam olyat amivel az ilyeneket meg lehetne fogni.
Csak én voltam bamba vagy tényleg el ez a kiskapu ?
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz Vertigo18 #8925 üzenetére
Józan paraszti ésszel en is úgy gondolom hogy potenciális vevő és kereskedés alkalmazottjan kívül más nem lehet az autoban, de leírva ezt nem találom sehol és ez idegesít
Már csak azért is mert akárkit kérdeztem ezzel kapcsolatban mindenki csak habogott meg falfeher lett és mindig az lett a vége hogy "Google"
Azert lenne ezt jó tudni mert ha már a helyszínen be lehetne bizonyítani hogy szabálytalanul használja (és ne tudjon belekötni) akkor a 426/2011 96 (9) alapján a feljelentés mellé mindent el lehetne venni (forgalmi, napló, rendszám) és nem abban kellene remenykedni hogy majd később talán ő leadja.
Mint ahogy eltiltott vezetők is néha nem adjak le a jogsit mert "nem volt rá idejuk'.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Ezt most komolyan gondolod? Ne haragudj, de nagy csalódást okoztál, mint moderátor.
Ez egy provokáló, rendőrök ellen uszító kép volt ami a Facebookon terjedt.
Te dolgod lenne felismerni az oda nem illő tartalmat, de ezt nem tetted és amikor megpróbáltam az embereket felvilágosítani, hogy az a kép nem poénból készült, hanem a rendőrök és a magyar rendőrség leszégyenítése volt a cél és a kommentek is az eredeti helyen erre irányoztak és picit jobban oda kellene figyelni, de te a helyett, hogy rendet tettél volna, inkább adod a lovat a dolog alá és még engem állítasz be idiótának mivel el mertem magyarázni azt, hogy mi is annak a képnek a célja és hogy mit gondolhatott a másik oldal, illetve kértem hogy változtatni kellene az általános magyar mentalitáson vagyis nem köpködni kellene a rendőröket és nem röhögni rajtuk, hanem tisztelni és megbecsülni őket.
Illetve írtam, hogy vannak poénos rendőrös képek, ahol látható, hogy a másik oldal is benne van a buliban, de ez kétségtelenül nem az. Szerencsétlenek biztos majdnem összeestek a fáradtságtól, erre jött egy senkiházi aki lefotózta és arc kitakarása nélkül (jól rázoomolva aki akarja az felismerheti) feltöltötte Facebookra köpködni.Ennél már csak az lett volna "poénosabb" ha olyan képet töltött volna fel, amin látható, hogy parkolóhely híján megállni tilosba megállt 2 percre egy mentőautó hogy egész nap rohanás után vegyenek 1 gyros tálat amot menetközben megehetnek és azon "nevetnének" az emberek.
Ízléstelen és felháborító és egyáltalán nem vicces.
Nem nagyon akarok személyeskedni, de létszives szedd össze magad, mint moderátor.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Fekete bárány mindig van és ha lebuknak ők is ugyanúgy megvannak büntetve, mint minden normális ember. Piros lámpa, gyors hajtás, stb mindenért ők is megkapják ugyanúgy a csekket, ráadásul őket még meg is szégyenítik, mivel nem hazaküldik, mint neked, hanem a munkahelyre, hogy a főnök is lássa.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz philoxenia #9141 üzenetére
Talán mert jobban belelátok ebbe a dologba és sok rendőrrel dolgozok együtt. Azt meg nem említve, hogy talán nem annyira beszűkült a gondolkodásom sem általánosságban.
Személyeskedést meg kérlek mellőzd, nem a legjobb érvelési módszer az, hogy úgy adsz magadnak igazat, hogy a másik oldal szavahihetőségét vonod kétségbe.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz Viktoár #9148 üzenetére
Az lehet, sőt biztos is Sajnos az én munkám is elég kikészítő ...
Erről a képről kivételesen tudom, hogy mi volt a cél és mit is eredményezett, ezért is bíztam benne, hogy miután leírom, törölve lesz, de nem, foggal körömmel megy a harc azért, hogy maradjon. Főleg ha jól hallottam kemény seggberúgást is kaptak e miatt a rendőrök akiket "elkapott" az önjelölt belső ellenőr.
Főleg azért is, mivel jelenleg Magyarországon a rendőrség általános megítélése a béke segge alatt van.
Nagyon sok ember lelkileg annyira el van korcsosodva, hogy a helyett, hogy hálás lenne, hogy éhbérért vannak hülyék akik csinálják azt a munkát (nagyon nehéz és lelkileg megviselő), lenézik őket, mocskolódnak, köpködnek és a hibát keresik amibe bele lehet kötni, de ha baj van akkor meg habzó szájjal vergődnek, hogy akit 10 perccel előtte leköptek az segítsen neki. Rengeteg az ilyen ember, de tisztelet annak a pár kivételnek aki nem ilyen !Ezt a képet is egy mocskolódó készítette mocskolódóknak, de valami rejtélyes oknál fogva ezt mintha nem sikerülne felfogni és megérteni.
Ismerősöm mesélte, hogy volt, hogy kollégáknak mentek segíteni és este volt, tömött panel, csak megállni tilosban volt hely és ezért ott álltak meg a járőrautóval. Bementek, összecsomagolták a nyomorultat aki nekitámadt a rendőröknek, majd mentek vissza az autóhoz és akkor látták, hogy egy férfi mosolyogva fotózza a járőrautót ami tilosban áll ls fel is töltötte az internetre. Fogalma se volt a háttértörténetről, de töltötte fel a lájkok miatt és persze ott os ment a mocskolódás, hogy "nekik szabad?" ... akkor azt a képet is fel lehet vicces topikba tölteni ?
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz philoxenia #9150 üzenetére
Jó, kérlek ezt itt zárjuk le, látható, hogy nagyon laikus vagy ezen a téren és már átmentünk abba, hogy a hülyeséget kezdtük el megmagyarázni.
Önjelölt rendőrbe meg senki ne menjenn, nincs is annál rosszabb amikor tudás és tapasztalat nélkül az állampolgár el kezd köpködni és a hülyeséget megmagyarázni.
megott: ha téged annyira zavar, hogy az emberek akik hullákkal találkoznak, ittas AIDS betegekkel bírkóznak, akiket kábítószeresek köpködnek és akiket fatolvajok kisbaltával fenyegetnek meg, iylen hatalmas nagy jogsértést követnek el (főleg ha valami ittas vergődő garázda van hátul aki ki akarja rúgni az ablakot), akkor tessék, segítek:
miskolcrk@borsod.police.hu
Ide írd meg a lelki sérelmeidet és a fejükre lesz koppintva. Nem, nem kukázzák az ilyet, el lesz olvasva és a fejükre lesz koppintva.[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz philoxenia #9156 üzenetére
Szerintem nem is magyar rendőrök.
Ezzel megerősítetted, fogy fogalmad sincs a dologról és helyette a saját véleményedből próbálsz tényeket fabrikálni. Nekem inkább úgy tűnik, mintha te pánikolnál és próbálnád a tüzet oltani azzal, hogy "Ez egy külföldi országban készült és semmi közünk hozzá".
Vitatkozhatnánk órákig, de mi értelme ? Te eldöntötted, hogy igazad van és minden amit én írok az hülyeség, hiteltelen és megkérdőjelezhető. Illetve úgy látom újabb véleményed szerint nem csak, hogy hülyeséget írok, de teljesen indokolatlanul és mindössze azért, mert feltűnési viszketegségem van.
Helyesírásra hivatkozni, hogy már csak a miatt is hülyeség amit írok elég gyerekes, attól hogy valaki elüt valamit vagy a helyesírása picit rosszabb nem jelenti azt, hogy hülyeséget ír vagy egy adott témában hülyébb a másik félnél.
Ahogy nálunk mondani szokás: Attól, hogy valakinek diplomája van, még nem biztos, hogy esze is van.
"keresem, de nem találom azt a bizonyos esetet, ahol ezeket a rendőröket megbüntették"
Aha, ne légy naív, szerinted majd a rendőrség leközli nyilvánosan, hogy megfenyítették őket? A facebook bejegyzést meg keresheted, kb tűt keresni a szántóföldön esélyed van.NE haragudj, de elég gyerekesen kezeled ezt az ügyet ... majd felnősz egyszer és rájössz, hogy hogyan működik a való világ
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz philoxenia #9158 üzenetére
Megpróbáltam elmagyarázni, hogy tévedsz és jobb belátásra terelni, de sajnos annyira elhiszed már a saját véleményedet, hogy gyakorlatilag tényként kezeled és még "bizonyítékokat" is keresel hozzá.
Én tényeket közöltem, de mivel nem egyezik a véleményeddel ezért mindent megtettél, hogy megpróbáld bizonyítani, hogy én beszélek hülyeséget és neked van igazad.Az meg, hogy egy hiteltelen Móricka híroldal is kitette az oldalára engedély nélkül még semmit nem jelent. Jó hogy nem már valodiigazhirek.com féle Facebook híroldalról posztolsz valamit ...
Kereshetnék nyilvános bizonyítékot, hogy igazoljam magam, de minek? Úgy is keresnél arra is választ, hogy mért neked van igazad.
Rég lezárhattad volna az egész témát azzal, hogy moderálod a dolgot látva, hogy problémás a téma és inkább törlöd a képet és a sok off kommentet is de nem, inkább kétségbeesetten próbálod megmagyarázni már megmosolyogtató módon, hogy miért én vagyok a hülye és miért neked van igazad.
Maradjunk annyiban, hogy közöd nincs ehez a szakterülethez és ezekhez a cégekhez és semmi belátásod a valódi dolgokba és hiába írok le valamit vagy nem fogod fel vagy csak részleteket ... vagy nem is akarod felfogni.
Ne haragudj, de nekem ehez se kedvem, se energiám.
Részemről a téma lezárva, rád hagyom az egészet, gondolj amit akarsz. Tudom, hogy te ezt úgy fogod fel, hogy elismerem, hogy én hibáztam és nem akarok vitatkozni, de se időm, se energiám arra, hogy megmutassam neked mekkora böszmeségeket írsz erről a témáról.
Ha ezt úgy fogod fel, hogy ezzel te "győztél" és én pedig "elismerem", hogy neked van igazad és én csak '"kitalált hülyeségeket" írtam, akkor legyen, legyen neked igazad, ha jobban érzed tőle magad. Inkább adok neked igazad és hagyom, hogy hülyeségeket gondolj és kezelj tényként, minthogy ebbe a dologba több energiát fektessek.
Elnézést, ha megbántottalak valahogy, nem volt szándékom és nem is vagyok rád mérges, inkább azért vagyok mérges, hogy nem ismertem fel időben, hogy esélytelen az, hogy meggyőzzelek, hogy tévedsz és totál feleslegesen elpazaroltam erre ennyi időt
További szép napot
-
Darth_Revan
veterán
válasz Trebron09 #9160 üzenetére
Na jó van, te kedvedért még egyszer leírom.
Az ez egyik baj, hogy totál nem vicces és nem odavaló, a másik baj, hogy ízléstelen, gyűlölet keltő és e mellett a képen szereplők bajba is kerültek miatta és rengeteg gyűlöletet is keltett Facebookon amikor évekkel ezelőtt posztolták és az emberek mocskolódtak a kommentekben, hogy "Ezért fizetjük őket?".Nem egy kategória, de ennyi erővel lehetne olyan képet tenni a vicces képek, amin egy náci tiszt a mosolyogva kérdezi a szénné égetett zsidót télen Auschwitz-ban, hogy "Na fázol még?".
Az nem lenne lenne ízléstelen és gyűlölet keltő? Szerintem igen.Szerencsére sokan itt a PH!-n nem látják a problémát ezzel a képpel, mivel a kulturáltabb és megértőbb lakosság jár ide, de azért itt is volt már ebben a topikban bizonyítéka annak amiről beszélek, vagyis vannak emberek akikben benne van a magyar mentalitás (én tehenem megdöglött, akkor dögöljön meg a szomszédé is) és megértés és elfogadás helyett a hibákat keresi a rendőrökben és amibe bele lehet kötni abba bele is köt, hogy a rendőröknek bajt csináljon.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple asztali gépek
- Nyomtató topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android játékok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest