Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • EmThor

    addikt

    Sziasztok,

    egész életemben win platformon tengődtem, csakhogy az élethelyzet megváltozásával megváltozott a kép, játszani már csak néha, azt is PlayStation-ön szoktam (meg filmezni is amihez néha át kell kódolni 1-1 mkv-t mpeg-be de mac-re is megvan a mkv2vob nevű progi, utánanéztem), a számítógépet pedig letöltésre (egy-két film sorozat, ami nagyon tetszik megveszem), netezésre, netes vásárlásra, youtube, stb. tehát ilyen alap dolgokra használom (némi office word és excel a suli miatt).

    Na most gondolkodtam hogy a meglévő pc helyébe/felújítani építek egy fasza mini itx-eset, ami olyan 150e körül ki is jönne (bill., egér, monitor van), viszont kezd elegem lenni a legózásból és annyival meg nem drágább a 2012-es Mac Mini, hogy teljesen legális oprendszerrel a magamévá tehessem.

    Szóval a Mini-vel kapcsolatban szeretném kérni (195e ft, 2.5ghz i5, tehát a legalapabb) a segítségeteket, hogy:

    - mennyire melegszik? nagy gond ez? ha a letöltés miatt megy sokat a gép akkor nem menő; elvileg évekig ki kellene bírnia; nem teszem zárt helyre, asztal tetején lenne
    - megéri ez a protection plan? +46e nagyon(!) húzós.
    - mennyire hangos? többször menne, mikor alszok mellette (szintén download 1-2 óra)
    - fenti célokra megfelel? tehát net, nagyfelbontású mkv, képszerkesztés, office, net.. proci alapján igen, de gondoltam megkérdem!

    Van egy Dinovo Edge billentyűzetem, igaz PC kiosztással, azt gondolom azért elviszi, a gombokat majd megtanulom, meg egy hasonló logitech egerem. A HDMI-DVI átalakítónak örültem, szóval megvan mindenem ami kell elvileg.

    Apropó: van egy monitorom amibe van beépített hangszóró (nem nagy szám, de így van hely az asztalomon). Na most ha a 3.5mm jack fülhallgató kimenetével (jól láttam?) a Mini-nek, összekötném a monitort, lenne hang? Remélem! Meg van egy Z-5500-as hangfalszettem, azt meg megoldom, fórumban itt rákerestem, más is próbáltam már olyanra kötni a gépet.

    Mondom, elegem van a szívásból és inkább fizetek picit többet, hogy legyen egy "jó" gépem, mint állandóan legózni kelljen - szeretném leegyszerűsíetni az életem (tervezem hogy androidos telót és tabletet is idővel iphone-ra és ipad mini-re cserélem, csak hát a pénz nagy úr, szóval fokozatosan).

    Köszönöm!

    szerk.: közben átolvasgatom ide mit írtatok a kis masináról

    [ Szerkesztve ]

    Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!

Új hozzászólás Aktív témák