Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz Rage47 #81932 üzenetére

    Mar decemberben is volt rola szo, hogy a -65-70 (nem -80) az a hosszutavu tarolasi homerseklet, es a szarazjeges coldbox szallitas is azert kell, hogy ujra lehessen fagyasztani es hosszu idon (6 honapig) keresztul tarolni az oltoanyagot.

    A Biontech decemberben is kozolte mar, hogy lehet rola szo, (de meg nem tudtak megerositeni akkoriban), hogy felengedik az oltoanyagot a -65-rol es sima fagyasztoban lehet tarolni valameddig (akkoriban 10-12 naprol beszeltek), majd onnan felengedes utan 5 napig 2-8 fokon lehet tarolni, de be kell akkor adni oket. Tehat a mostani szenzacios -20-as tarolasi lehetoseg csak megerositette azt a felvetesuket, amit akkoriban mar velelmeztek, de ugye mindenki biztosra akar menni, es ezert nem igy kertek az engedelyt.

    Nemetorszagban pont ezert nincs a sima oltokozpontokban, ahol naponta attolnak majd kb. 600-800 embert olyan huto, ami -80-ig tud huteni, mert eloltjak azt, amit a kozponti raktarakbol kapnak.

    A legtobb orszag azert vette a -80-as melyhutoket, hogy amit megkapnak oltoanyagot, abbol el tudjak rakni a masodik adagot 3 hettel kesobbre, mert a folyamatos szallitasra nem volt kilatas.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák