-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz lacafaca #77549 üzenetére
Lehet, hogy nem értem a poént, de kb. 1 éve azért nem kellett volna elengedni, mert annó nem lehetett tudni biztosan, hogy ez mégis millen' vírnyák...
Ugye nem mindegy, hogy mérgedbe a radiátorba avagy a terminátorba rúgsz bele...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Z.É.T.
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #77547 üzenetére
Engem érdekelne a levezetésed, mert eddig egyetlen komolyan vehető szakember (itt szakember alatt értsd: Röst Gergelytől biostatisztikusok és biofizikusok) sem utalt még hasonlóra sem, sőt.
-
lacafaca
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #77551 üzenetére
nincs benne poén, egyszerűen el kellett indítanom az azévi szezont, így onnantól már se időm, se kedvem nem volt rá további időt szánnom az életemből, meg gyűltek az infók is dögivel és szépen lassan összeállt a kép (persze tudom, én egy kikapcsolt tv-t bámulok )...ennyi, nem több.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
-
Klinikum Bayreuth.
Néhány órával ezelőtt lezárták a bajorországi klinikát.
Néhány napja egy beteg a covid B.1.1.7 mutációjával került be ellátásra (Angol változat). Az intézmény több mint 3300 dolgozóját szokás szerint tesztelték ma. Az eredmény elkeserítő lett. Pozitív eredményt adott a teszt, 99 esetben.
Az egész intézmény azonnal karanténná alakult át.Elég rémisztő, hogy a megfelelően felkészített személyzet között képes volt ilyen ütemben terjedni ez a mutáció.
Link nincs, akit érdekel megkeresi.
PS:
A német légiforgalmat gyakorlatilag lezárták.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
HÁZIGAZDA
válasz Hieronymus #77557 üzenetére
őket nem oltották már be?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
t72killer
titán
válasz [CS]Blade2 #77468 üzenetére
10% mortalitásról volt szó, hogy olyannal dobálództak.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Stanlee
őstag
válasz Avicularia #77502 üzenetére
Habar en nagyon partolom a sved korlatozasmentesseget, regionalisan vannak nagy kulonbsegek. Hasonlo nepsurusegu nagyvarosok Nemetorszag vs. Svedorszag.
Stockholm 972 ezer lakos, 134000 fertozott, 3600 halott. 137860 fertozott / 1 millio fo. 3703 halott/ 1 millio fo.
Berlin 3670 ezer lakos, 117000 fertozott, 2100 halott. 31880 fertozott / 1 millio fo. 572 halott/ 1 millio fo.Orszagos szinten a kovetkezo a helyzet:
Svedorszag: fertozott 54.887/1 millio fo. 1110 halott/1 millio fo.
Nemetorszag: fertozott 25.726/1 millio fo. 642 halott/1 millio fo.
Magyarorszag: fertozott 37.411/1 millio fo. 1256 halott/1 millio fo.Persze Mo sem teljesit sokkal jobban - ertsd tobb halott, mint Svedorszagban, nagyjabol negyedakkora hivatalos fertozottszam mellett.
Lehet negativ peldakat is hozni, pl. Belgium, kemeny zaras mellett tobb halott, mint Svedorszagban. Amugy halottszamban es fertozott szamban a svedek nem a legrosszabbak, EU-s szinten 14-16-ik helyen vannak, tehat a nagy zarasok nem biztos, hogy sikert hoznak.
En jobban el tudnam viselni a zarasmentes eletet.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
[CS]Blade2
addikt
Ez alapján átmegy a maszkon, mintha ott sem lenne. Mindenképp meg kellene figyelni, hogy a 99-ből hányan lesznek tünetesek, hányan kerülnek kórházba, nem, mintha most nem ott lennének, és hányan halnak meg. Már ez adna egy kis támpontot, hogy esetleg nem-e annyival gyengébb is, amennyivel jobban terjed.
-
t72killer
titán
válasz radi8tor #77566 üzenetére
Lehet, bár az vastagon bent volt már Németo.ban még december előtt - valószínűleg korábban, mint a briteknél. Én érdemi plusz fícsört nem látok, hacsak nem degradálja a vakcinák hatékonyságát a marketing90+%=80-%-ról még lejjebb.
-
t72killer
titán
válasz [CS]Blade2 #77570 üzenetére
Vagy a maszkok viselői kényelmesedtek el tavalyhoz képest.
#77565: a jelenlegi celebek semmi Dr. Marburgosat, de még MERS-cov3-asat sem adtak elő.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Z.É.T. #77554 üzenetére
Levezetés? Marha egyszerű. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy kapsz(ha kapsz) oltást, akkor is semmi nem fog változni(mármint 18-59 egészséges vagy). Ami meg esetleg igen, az meg nem kellene(oltottak kimehetnek este 8 után stb). Engem ne szopassanak azért, mert akarok oltást, csak nem jut (89+ meg nem kellene oltani)
# ATV élő adás Duda Ernő kijelentette, hogy a Kínai vakcina (az első generációs), nem jó, súlyos mellékhatásokat okoz, Ő magának nem adatná be....
# ATV élő adás Sváby (tököm minek vagy te ) András naplójában az volt a kérdés (lehet, nem pontosan idézem), "Ön megbízik a Kínai vakcinában?"
Erre jött valami 17K szavazat (95% nem, 5% igen)
Na most ezzel van pár problem
1. melyik Kínai vakcináról volt is szó? (Mert egyesszámban kérdezték, oszt a Kínaiknak van vagy 7 vakcina, konkrétan nem írták/kérdezték, hogy mégis melyik...(1-t hivatalosan, meg még 1-t nem hivatalosan vontak vissza, mert nem volt hatékony...)
2. A szavazók mindegyike sült bolond volt (mindegy mire szavazott igen/nem, mert azt sem tudta mire szavaz)
3. Végén Sváby (megszoptad) András élőben beszélgetett Jakab Ferenccel, aki a végén kért 10 sec-t. Megkapta. Ebben szépen elmondta, hogy TÖK MINDEGY, HOGY 1-2-3 GENERÁCIÓS AZ OLTÓSZER ÉS AZ IS, HOGY HONNAN JÖN, CSAK OLTASSÁK BE MAGUKAT A EMBEREK...
(Sváby azt sem tudta, hogy köpjön vagy nyeljen, mert előtte büszkélkedett az idióták szavazásával)UI: Röst jó szaki, de nem tanárnak való. Sosem tudta úgy elmondani a dolgokat, hogy azt hétköznapi/átlag érdeklődök megértsék (nem is kell, csak úgy mondom)
Értsd: Pl. a Pitagorasz tétel... A2+B2=C2
Ezt minden "hülye" tudja, de a bizonyításának semmi köze a végeredményhez(az átfogóra emelt négyzet területe egyenlő az befogókra emelt négyzetek területének összegével)
Na ezt már nem mindenki tudja (nem hogy bizonyítani, pedig ez primitív)Jelen pillanatban, semmi értelme már az oltásnak(ILYEN ÜTEMBEN), innentől csak üzlet. Megjelent mutánsnak a mutánsnak a mutánsa (Japán).
Van egy kritikus tömeg (ezt sok helyen alkalmazzák), amikor tök mindegy mit teszel, semmi értelme. Most közeledünk hozzá, és nem tud ellene senki semmit tenni(Töketlenkedés az oltóanyaggal, lesz 8 mutáns, baxhatod az oltóanyagot (az meg kamu, hogy a Flu eltünt, vagy ha igaz, akkor meg még nagyobb a baj) (Parci édesapja tudja... )
Ha ez megtörténik(és ezt hozzám hasonló senkiháziak is tudják), akkor szabadra kell engedni a vírnyákot (ne így legyen, csak már közeledünk hozzá, és ezt tudják, csak nem publikálják)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
Vélhetően még nem.
Mivel a betegek 90%-át, a hetven éven felüliek adják, az első körben ezek a közösségben élő emberek és a velük kapcsolatba kerülő személyek kerültek be.Ráadásul a vakcinák beérkezésének üteme elmarad a tervezettől.
A helyzet magyar és német magyarázata némileg eltér, de a lényeg változatlan.
A brit AstraZeneca, ChAdOx1 jelű oltóanyagából hatalmas mennyiséget rendelt az EU. A fejlesztéshez jelentős támogatást kaptak az EU-tól. A szállítással gondok vannak, más régió többet fizet az oltóanyagért.
Ez tovább bonyolítja a ködös Albion és Európa viszonyát.Közben néztem a híreket. Az angol variáns több klinikát változtatott hotspottá.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Stanlee
őstag
válasz tom_tol #77575 üzenetére
Koszi a javitast, probalok mashonnan majd szamokat szerezni en is, csak a varosra. Ha talalsz valamit, erdekelne.
Igy mar maga Stockholm megye kozeliti az orszagos szintet. Tudsz ra teruletet kerlek mondani? Azzal ki lehetne loni azt a magyarazatot is, hogy a nepsuruseg kisebb Svedorszagban, mint mondjuk Mo-n, vagy pl itt a nemeteknel.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
-
Stanlee
őstag
válasz #20749568 #77564 üzenetére
Szerintem meg annyi, hogy kell valami, amivel meg 2-3 honapra, amig a tomeges oltas nem indul be, be kell a nepet fenyiteni, hogy maradjon a seggen.
Egyre nagyobb resze a tarsadalomnak elegedetlen a helyzettel. Itt a bajoroknal pl. a 15 km-es lakhelyelhagyast megbuktatta a birosag, szoval ilyen mar nincs. az FFP2-es maszk maradhat.
A nemetet az egeszseguggyel lehet fenyiteni, ha azt hallja, hogy a korhaz bezarva, mert jott a brexit, salsa, orban mutacio, akkor egy resze a nepnek bekussol.
Pl. Miert nem adnak ki egy statisztikat, hogy a karantenba kerult kulfoldrol visszaterok lassan masfel honapja milyen aranyban fertozottek? azzal ala lehetne tamasztani, hogy vegzaljuk a hazautazokat, de valoszinuleg nincs relevans statisztika, igy inkabb csondben vannak rola.
szamos masik teruleten sincs statisztika, amivel az intezkedeseket ala lehet tamasztani, az hogy "mert csak" az mar nem eleg megnyugtato valasz a plebsnek. Szoval most kell a korhaz a terelesnek, Seehofer a legiforgalom lezarasaval (hallotal az oregrol az elmult egy evben? en nem, azt hittem mar meghalt, de most elokerult a szekrenybol es riogat), stb, stb.
-
tom_tol
addikt
válasz Stanlee #77577 üzenetére
Ez nem egyszerű. Azt még csak csak megtaláltam hogy mennyi igazolt fertőzött van Stockholmban, 54467 de azt sehol hogy mennyi a halott, csak régionként vannak adatok.
A népsűrűség kisebb ez tagadhatatlan.
Stockholm megye területe: 6519 km2, népsűrűség: 367
Csak érdekesség, népesség arányosan nem a Stockholmi régió vezet és amig tavasszal ez a terület vitte a prímet mostanra a többi megye is nagyon belehúzott. Valójában Stockholm már elindult lejtőn.
legtöbb igazolt fertőzött Skåne, (Malmö és környéke) 6952,7/100K Stockholm csak hatodik
legtöbb halott Gävleborg, Stockholm a második#77579Aviculari
Ne adj fals infót Bromma Stockholm része
Amire Te gondolsz az a tätort [link][ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz bigdady #77578 üzenetére
nincs jelentősége ezeknek az összehasonlításoknak így.
nézd, érdemi covid-járvány itthon kb. október eleje óta van. március előtt meg ugye egyáltalán nem volt. nyilván többszörösét hozza halottakban, ha tud terjedni, de még lezárásokkal is megelőzi, ha egy teli évet nézünk.
értsétek már meg mindannyian, hogy nálunk úgy volt (van) járvány, hogy tavasszal meghaltak 500-an (!), mostanra meg 12000-en. a kettő különbsége most ősztől kezdve jött össze, egy év pedig még mindig 12 hónap
-
Asbee
veterán
Munkatársamnak a szülei, elkapták a covidot. 76-78 évesek. Szerencsére közepes tünetekkel átestek, viszont mentálisan teljesen megzavarodtak. Skizofrén jellegűen. Mindketten. Előtte semmi ilyen jellegű bajuk nem volt, bár az ellátásukra már figyelgetni kellett. Olyan szinten most, hogy folyamatos felügyelet kell melléjük. Nem tudják közben hol élnek, családtagjaik nem ismerik fel, megindulnának “haza”, stb stb.
-
félisten
-
Avicularia
veterán
válasz tom_tol #77581 üzenetére
Ha levelet küldesz Bromma-ba, akkor nem Stockholmot írsz címnek, hanem Bromma-t. Pedig azért elég közel van a belvároshoz, mégse Stockholm. Tudom 2 helyen is laktam Brommaban. Vagy próbálj meg valakit megkeresni merinfo-n, aki Bromma-ban lakik és a neve mellé az adress, ort mezőbe Bromma helyett Stockholmot írj, nem lesz találat.
-
félisten
És ez az állapot mennyi ideje van/tart?
Biztos, hogy "Skizofrén" tünetek, nem esetleg pl. demenciára utaló stb tünet?[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Asbee
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #77588 üzenetére
3 hete kezdődött kb, lehet hogy az. Héten mennek kórházba vizsgálatokra. Lehet nincs összefüggés, de hirtelen a semmiből kezdődött, szépen fokozatosan. December elején estek át.
-
HÁZIGAZDA
válasz Fire/SOUL/CD #77588 üzenetére
demencia szokott lenni, a szétroncsolt agyi hajszálerek miatt
-
-
tom_tol
addikt
válasz Avicularia #77587 üzenetére
-
félisten
Nálunk is volt egy idősebb emberke(70+, világ életében gazdálkodó volt(Őstermelő, gazdálkodó, traktort vezetett, 20 éveseket meghazudtoló erőnléttel és szellemi frissességgel stb), képviselő is stb. semmi pia meg ilyenek) egyszer csak megjelent a falusi bolt előtt és ki akarta cserélni a gázpalackot (kb. 10 éve nincs gázcsere-telep)
Mi is szóltunk a feleségének (hazakísértük) és kb. 2 hétig ez volt, mintha (nem skizo), demencia lett volna. Utána teljesen helyrejött, hála az égnek...Parci
Igen, mint ahogy írtam is, demenciára hajazó volt a viselkedése, de helyre jött...UI: Itt nálunk is volt egy kis gyerek (kb. 8 éves), iszonyú hasi fájdalommal. bekerült a sűrgösségire, elsőre azt hitték, hogy vakbél, aztán nem... A Covid ment az emésztésére.
Étvágya volt, enni is tudott, de ha evett, ha nem, akkor is nagyon erős fájdalmai voltak...
Kb. másfél héten keresztül fájt a hasa ezerrel...[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
válasz #20749568 #77583 üzenetére
En nem fogok ilyen radikalisan orulni a napnak, de orommel fog eltolteni, hogy legalabb valami mas jon azutan. Lehet rosszabb, mondjuk ennel nagyon mar nem lehet...
Visszaterve a virusra, ahogy irod, kell a drasztikus intezkedes belengetese a nemeteknek, majd picivel enyhebb szigoritas.
Az oltas majd 1 honap mulva fog felporogni, azert irtam, hogy 2-3 honapig kell meg valahogy kordaban tartani az embereket. Ha most ranezel egy terkepre, akkor az van, hogy orszagos szinten egyre kevesebb a 7 napos fertozott szam, a korlatozasokat csak a mutanssal lehet fenntartani. De addig amig nem tudjak elkezdeni az oregeket oltani, addig nem szabad lazitani. Nagyjabol majus-juniust kellene valahogy elerni, addigra beoltanak kb. 20 millio embert (2 oltas), akkor elengedhetik a nepet es az oszi valasztasra mindenki elegedetten fog elmenni es megvalasztja oket megint. Ja es szinte minden rossz lepese a kormanynak feledesbe merul a nyaralas alatt.
-
HÁZIGAZDA
válasz Fire/SOUL/CD #77593 üzenetére
az egyébként nagyon jó hír, hogy egy 70 éves ember regenerálódott ebből
-
Stanlee
őstag
Nem lattam, hogy irta volna valaki, de a Biontech alairt a Sanofiöval, hogy licensz alapon gyartani kezdi a Sanofi a Biontech oltoanyagat.
-
félisten
Igen. Ez jó. Tényleg egy teljesen korrekt életerős, értelmes "falusi" parasztemberről volt szó. mai napig szeretünk vele meginni egy pofa sört (pofon nem kellene tőle, mert az unokám is dadogna)
MÁS:
Sajnos van olyan példám, amitől kinyílik a bicska a kezemben...
50 éves (hát majdnem annyi éves , mint Én) haver súlyos szívproblémákkal.
Xarul volt, erre kijött a mentő, tesztelték, a gyorsteszt is azt mutatta, hogy Covid-os. Nem vitték el, mondván így nem műthető, kell a 10 nap.
9. napon meghalt a szívével...Szóval ezért írtam, hogy kinyílik a bicska, mert a xaros Covid miatt meg lehetett volna műteni, hisz ott mindenki steril (egy szívműtétnél bammeg) de nem, mert várni kellett....
Még élhetne, csak a xaros 10 napos Covid karanténba halt bele....UI: amit korábban ecseteltem, Édesapád véleménye érdekelne, privátban...
Ha tényleg számokkal foglalkozik, és azzal a területtel is (én senki vagyok, azt mondhatok, amit csak akarok), de ettől függetlenül érdekelne a NEM PUBLIKUS véleménye.
Az, amivel/amilyen területen dolgozik/képzett édesapád, Ő "katasztrófa" a szemünkben, mert mi "majom" matematikusok ugye azt mondjuk, hogy félig tele van a pohár, avagy félig üres. Édesapád meg megkérdezi, hogy miből van az a pohár, avagy van-e egyáltalán pohár, meg különben is, mióta van az asztalon és holTényleg a legnagyobb tisztelettel kérdem...
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz #20749568 #77583 üzenetére
10% körül lesz a német oltottság március 31.-én, ha nagyon belehúznak az ilyen gyártás átadásokkal, akkor mondjuk nagyon maximum 20%. (2 adagos, normál verzióval).
[Ezt március 31.-én majd szedjük elő, hogy milyen közel jártam vagy mennyire tévedtem.]A meglevő 3 anyagra számolva, de nincs is értelme új gyártókkal számolni március végéig, mert a németek az EU-s engedélyre fognak várni, az EU meg valami botrányosan sz*r, csigalassú. Mire engedélyeznének egy új anyagot, addigra már rég április van.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő
- Biliárdasztal / étkezőasztal - Garlando Miami 7' Wenge
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest