Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ezekiell

    veterán

    válasz #16729600 #47613 üzenetére

    Nincs, mert alapvető dolog bármilyen jogértelmezésben, hogy mások joga bármihez nem sértheti a te jogaidat, illetve maximum olyan szinten, ami minimálisan szükséges.

    A törvényhozó szándékán kívül az az akadálya, hogy anarchia lenne - nyugodtan terjeszthetném pl rólad hogy pedofil vagy és erőszaktevő, és csinálhatnám olyan ügyesen és full nyíltan, hogy tönkretehetném az életedet, és mivel jogomban állna, nem tehetnél semmit ellene, csak azt mondhatnád, hogy "ez nem igaz", az meg kit érdekelne akkor már. És ezt bárkivel megtehetném, mert jogomban állna.
    Vagy nyugodtan uszíthatnék bármilyen kisebbség ellen rádióban, csótánynak nevezve őket, és a kiírtásukra buzdítanék - ugye emlékszünk, mi történik ilyenkor...

    Azért egy ilyen világ minden lenne, csak nem élhető. (és most vonatkoztassunk el attól, hogy most is vannak fals erőszaktevő vádak és hasonlók, de azért nem tömegesen, és ezeket a jog bünteti)

    [ Szerkesztve ]

    Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

Új hozzászólás Aktív témák