Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • headhunter

    addikt

    ...A vakcinák sem védenek majd?

    A King's College London tudósai is arra jutottak, hogy a fertőzésután mindössze három hónap alatt elveszítik a páciensek az immunitásukat. A tudósok több mint 90 páciens és az egészségügyi ellátásban részt vevő dolgozó immunválaszát elemezték. Arra jutottak, hogy a vírust elpusztítani képes antitestek szintje mintegy három héttel a tünetek megjelenése után csúcsosodott, majd gyorsan visszaesett. A vérvizsgálatok kimutatták, hogy míg az emberek 60 százalékának szervezete indított erős immunválaszt a vírus ellen a fertőzés csúcspontján, addig csupán 17 százalékuknál maradt ugyanilyen hatékony a védelem három hónappal később - olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában. Az immunrendszer többféleképpen képes legyőzni a koronavírust, de az antitestek jelentik a fő védelmi vonalat. Az eredmények arra utalnak, hogy az emberek a szezonális hullámokban újrafertőződhetnek és a vakcinák sem védik őket sokáig..."

    Koronavírus: sokaknál eltűnnek az antitestek...

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    "...Az sem túl jó hír, hogy londoni tudósok arra jutottak, azok akik felépültek a betegségből, csak néhány hónapra szereztek védettséget, ugyanis három hónap után antitestjeik száma jelentősen csökkent. Ezért könnyen lehet, hogy egy védőoltás nem ad hosszú távú védettséget, ráadásul egyenlőtlenül fogják elosztani..."

    A koronavírus hosszantartó egészségkárosodást okozhat az egészséges szervezetben is...

Új hozzászólás Aktív témák