- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz TomBoy1986 #4850 üzenetére
Nem szabályozható PWM-mel, de ha kevesebb feszt kap szerencsétlen akkor nem tud 1800-on pörögni ha megfeszül sem.
Pl. az Abit-nál a SYS FAN1 tud ilyet (CPU csak PWM-en szabályoz), a GigaByte lapoknál meg BIOS-ban állítható hogy feszültséggel vagy PWM-mel szabályozzon-e. (más márkáknál nem tudom hogy megy)sakto: Az adatlapod szerint KN9 Ultrád van, vagyis logikusan a SoftMenu-ben kell kutakodnod.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
sakto
őstag
válasz VaniliásRönk #4849 üzenetére
hali..és ezt hol találom " CPU VDDA Voltage" mert a bios-ban nem látom
-
oz82
senior tag
Ah
Amúgy mind 1 hogy melyik orthos tesztet futtatom?
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
TomBoy1986
veterán
válasz VaniliásRönk #4851 üzenetére
Ahha. MSI-nél PWM van a jelek szerint. Szintúgy ASRocknál. A régi ASUS K8N-E Deluxe-ába nem tettük be, de az tudott 3pinen keresztül szabályozni, így felteszem az a feszültségekkel játszott.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
sakto
őstag
válasz VaniliásRönk #4851 üzenetére
igen KN9 Ultrám van de a biosban nem látok ilyen menüt a SoftMenu-ben hogy CPU VDDA Voltage..lehet feszt adni a ht-nek a cpu-nak és a ram-nak
[ Szerkesztve ]
-
-
zsocy
őstag
válasz TomBoy1986 #4854 üzenetére
Azt hiszem a PWM is a feszültséggel játszva lassít
A sima TX PWM-es ventivel van szerelve, tehát ha 4 csatis venticsatlakozóra dugod akkor megy a PWM, a TX2 3 csatis, ott szerencse kell hogy az alaplap szabályozza. A SYSFAN többnyire mindenhol lassabban pörgeti a ventiket.
-
Shono
aktív tag
válasz TomBoy1986 #4850 üzenetére
Alapjában véve a 3 pin -es ventik nem nagyon tudják/szeretik fordulatszám szabályozást BIOS-ból. Legalábbis nem dinamikusan, fix alacsonyabb RPM-et asszem be lehet állítani. Mellesleg ehez találta ki a Zalman a FanMate-et, amivel - igaz manuálisan - oda tekered a ventit ahova akarod.
-
mno
tag
üdv!
Mostanában mivel szoktátok tesztelni, vagy inkább terhelni procit hogy bírja-e a beállított órajelet? öreg vagyok én má' Athlon XP korszakban vágtam a témát, tavasz óta van AM2es rendszerem, most került fel rá vízhűtés. Egyenlőre 4600+omat 2400Mhzről felnyomtam 220*12=2640Mhzre. Szorzót lehet állítani? Mi lenne a legjobb beállítás? Feszt nem emeltem, ennél mennyire lehet felnyomni? Egy egyszerű vízhűtés van rajta, de a gyári hűtőnél 12-13 fokkal alacsonyabb a hőmérséklet. Alapon 31fok.
AM2 szakértők segítségét várom. Köszi
Joe
-
mno
tag
-
juhi07
senior tag
X5200 HOL LEHET OLCSON KAPNI?
AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)
-
mope
tag
am2 6000+ -ra tudtok ajánlani egy jobb hűtést mint amit box-ba adnak hozzá, vagy egy kis tuninghoz elég a gyári is ?
Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
juhi07
senior tag
Melyik a legalso árketegoris proci ami egy 8800gts vagy egy 8800gt kijat rendesen?
PÜ ben irjatok
AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)
-
VaniliásRönk
nagyúr
juhi07: Athlon 64 X2 5200+
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
mope
tag
válasz VaniliásRönk #4867 üzenetére
thx
Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
(Kolombusz)
veterán
Sokat számít játékokban +400mhz?
Mert a 4 rammal nem tudom húzni a rendszert és 2400at menne alapfeszen. -
dobolan
senior tag
válasz (Kolombusz) #4869 üzenetére
Ha quake3-al nyomod 1024-ben, akkor sokat /helyesbítek-mérhetően/,ha oblivionnal 1280-ban akkor gyak. semmit.
Játék és beállításfüggő.[ Szerkesztve ]
-
Kabu
tag
Sziasztok!
Szerintetek mire lenne érdemes lecserélni az X2 3600+ -omat?? Milyenek az új 2300 és 2350-es procik - azt tudom, hogy már csak 45W-osak, ha minden igaz...?? Tud róluk valaki valamit??? Üdv.: Kabu
-
t1
addikt
válasz (Kolombusz) #4869 üzenetére
hát számít elég rendesen
-
szab.tam
nagyúr
-
zsocy
őstag
válasz szab.tam #4873 üzenetére
Hú, ez a táblázat qrva jó, pont valami ilyet kerestem! Köszi!
Ezek szerint van új stepping a Brisbane X2 4400-ból, a G2-es? Magasabb alapfeszen megy, de vajon tuningpotenciálban mennyit számít? Ahogy nézem a black edition is ilyen G2 proci...
Valaki esetleg tudja, tapasztalta hogy milyenek ezek a prockók?
-
Devastator
tag
Helló. Az AMD 5000+ kihajt egy 8800GT-t? (Most nem a Black Editionra értem)
-
TomBoy1986
veterán
válasz Devastator #4875 üzenetére
A 2600MHz valószínűleg kevés neki. Az egy X1950XTX-nek sem elegendő.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Devastator #4875 üzenetére
Azt se felejtsd el hogy a kihajt azt jelenti hogy a kártya ki tudja pörögni magát ott ahol amúgy is rohadt magas az fps, szóval nem az a fontos hogy kihajtja-e (nem), hanem hogy kiszolgálja-e ahogy kell. (igen)
-
szab.tam
nagyúr
sőt ez hagyján, a táblázat szerint a 6400+-al együtt augusztusban kidobtak egy kisfogyasztású 6000+-t is:
Athlon 64 X2 6000+ (F3) 3000 MHz 2 x 1024 KiB 1000 MHz 15x 1.30/1.35 V 89 W Socket AM2 August 20, 2007 ADA6000IAA6CZ
a sorszámban a 3. betű a kül: a régiben az "A" helyett egy "X" van.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Kabu
tag
Köszia a táblázatot, tényleg jó
-
szab.tam
nagyúr
én is nagyon megörültem, amikor egy havertól kaptam ezt a táblzatot, pontosabban egy másikat, még a bartonos időkből....
nem is értem, hogy az amd miért nem bír valami hasonlót összedobni. én mindíg heveny sikítófrászt kapok, amikor bemegyek az útvesztőjükbe, amit hivatalos weboldlnak hívnak...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
t1
addikt
Jövöhéten én is belépek a klubba egy S939 X2 4200+-al
-
xardas
tag
válasz szab.tam #4881 üzenetére
szab.tam!
ha jol emléxem te voltál az aki drotot dugdosott a cpu foglalatba pluszt feszért csak most ki kellet szedni mert a 6400+ naon melegszik.ha jol emléxem tudnál linkelni nekem egy leírást h pontosan hove kell dugdosni azokat a dótokat?
ha meg tévednék akkor sryHelyesírási hibák ejtésére minden jog fenttartva.
-
szab.tam
nagyúr
dobolan kolléga megelőzött!
csak bizonyos feszeknél lehet aktívvá tenni, és ez a táblázatból kiderül. próbáld meg ezeket beütni:
1.4 -> 1.5
1.4 -> 1.55
1.375 -> 1.525
én ezt a 3-at tudtam használni. de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy beteszed a 2 drótot, és bármely definiált feszhez hozzáad 1.5v-ot. pl ha 3.5-öt állítasz be a biosban, semmit nem ad hozzá.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Csöves
őstag
4200+ om van és ha nem teszem fel a core optimizert akkor úgy tünik mintha gyorsabb lenne.
Lehet, hogy tévedek?Aquila non captat muscas.
-
Shono
aktív tag
Olyat tapasztalt valaki, hogy az Orthos nem hibázik, hanem a gép fogja magát és újraindul?
Gondolom +fesz kéne neki, vagy ha nem, egy két tapasztalatot osszatok meg.[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
Szerintetek gyári hűtővel érdemes a procimat pin-moddolni?
PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
taaz
tag
Sziasztok. Kérdésem h melyik x2-es procit érdemes megvenni, max 20e forintig.
Ide értem azt is h jol huzhato esetleg kevesebbet zabál.
Válaszokat elöre is köszönöm. -
Devastator
tag
Hy. Miaz a HyperTransport?
-
kicsitomi88
őstag
-
Shono
aktív tag
válasz Devastator #4893 üzenetére
Én is nemrég kérdeztem :-)
Minden amit tudni akarsz:
AMD HT órajelkezelés by Rover623 [link]
Tuning dióhéjban, konyhanyelven! by VaniliásRönk [link]
MEMórajel számítás by TomBoy1986 [link]Megj:
Nagy Tisztelet a szerzőknek és AtHoS-nak, aki felhívta a figyelmem a fentiekre.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Egy processzor tuningolhatósága függ magától a CPU-tól és az alaplap max FSB értékétől is. Nekem például van egy Windsor X2 3800+ procim(10x275Mhz) ami max 2750Mhz-en megy. Ez azért van, mert az alaplapom nem tud több FSB-t, mint 275Mhz. Erre úgy jöttem rá, hogy visszavettem a CPU szorzóját és akkor sem tudtam 275Mhz fölé vinni az FSB-t pedig a CPU órajel még a 2500Mhz-et sem érte el. Tehát nekem jobb lenne egy X2 4200+-os CPU, mert annak a szorzója 11 így már akár elérhetném a 2800-2900Mhz-et is ha kifogok egy tuningbarát procit. Az én példám vízhűtéssel értendő, mert jó tuning csak hatékony hűtéssel lehetséges.
-
Shono
aktív tag
válasz kicsitomi88 #4898 üzenetére
www.amd.com
Meg CPU-Z
Egyébként F2 vagy G1.Bocs félre olvastam: az a windsor helyet a windsor...
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz kicsitomi88 #4898 üzenetére
Így használom a hétköznapokban:
Itt pedig egy teszt eredmény: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest