- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
-
Zémann
tag
és hol lehet annak utánna járni,hogy mennyinek kellene lennie a hőfoknak?
arra gondolok,hogy,ha visszaviszem én arra hívatkozom,hogy a fórumon azt mondták,hogy ez így nem jó,lehet,hogy elhajtanak az apám f.szára.
Hm?Ez most vagy valami vagy megy valahová
-
Csaba....
senior tag
Hát, ha más baja nincsen és a tuning is megy, akkor nem szükséges lecserélni.
A te hűtőddel 1,60V-al is 50-52C körül van teljes terheléssel a 3500+.
Ha van lehetőséged, akkor próbáld ki más lapban is, és akkor arra hivatkozhatsz.
Nekem az előző hsz-aimban leírtak miatt kell lecserélnem.
[Szerkesztve] -
Zémann
tag
válasz Csaba.... #3103 üzenetére
csak egyszer próbáltam meg a tuningot.Felraktam az 2400Mhz-ra men is szépen,de nekem nem kell az alapnál több.Nem nagyon vágom én ezt a tuning dolgot,tiszta noob vagyok hozzá.Még a végén elb@sznám.Majd,ha lejár róla gari,stb, és ez így kevés lesz,akkor megpróbálom.
Az egyik havernak 3200+-a van azt mondta,hogy neki a gyári Mhz 2200,lehetséges ez.
Állítja,hogy ő nem nyult hozzá.
Zé.Ez most vagy valami vagy megy valahová
-
Zémann
tag
most már tudom mi az image
''a program ami a biosban van''
Nem tom és most a munkahelyemről írok,de otthon megnézem.Ez most vagy valami vagy megy valahová
-
real_davidka
tag
sziaztok.
amd 3700+-os, 939-es, ADA3700DAA5BN-sorszámú (elvileg e4-s)...
szóval ez a jobbik magos vagy az e6-os? -
real_davidka
tag
melyik jobb?
3200+ e6 vs. 3700+ e4 és e6
(lehet, banális kérdés, de melyiknek van nagyobb tuning potenicélja?) -
Ste
addikt
válasz real_davidka #3109 üzenetére
3200+ elszaladgálhat 2700-2800-on is fesz emeléssel, míg a SD 3000 fölött is teljesíthet
a tuning pedig mindig lutri
[Szerkesztve] -
Zémann
tag
Este megnézem,hogy milyen BIOS van fent és majd beírom.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zé.Ez most vagy valami vagy megy valahová
-
brd
nagyúr
-
bagyesz
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy MSI K8N Neo Plat. alaplap elbírná-e a 3db 512Mb-os 600Mhz-es A-Data ramokat. Ha igen akkor milyen beállításokkal? Mekkora FSB-re képes így szerintetek?
Thx!ASUS P5B PLUS,E4400 2000@3000, CORSAIR XMS2 2048 675Mhz,GALAXY 8800GTS,550 HYPER MOD.
-
törölt tag
A mérés az alaplapokon úgy zajlik, hogy a sensortól érkező adatot egy függvény (alaplaponként eltérő) bemenetére eresztik. Ezeket a függvényeket ismeri a BIOS és így képez értelmezhető adatot. Emiatt lehet BIOS-frissítéssel javítani a mérés (illitve inkább az átalakítás) pontosságát. Simán meg kell változtatni a függvényt.
Hogy lineárisan vagy máshogy alakul az eltérés az függ a sensor-tól és a függvénytől. -
BlackV
őstag
Kedves A64 mesterek!
Bemerészkedtem hozzátok az A64 legaljával, egy s754 NewCastle 2800+-szal.
Kérdésem az lenne, hogy mit hogyan kell beállítani hogy a legtöbbet tudjam belőle kihozni!?
Ja és a CnQ be van kapcsolva. Ez visszavesz a teljesítményből???
Várom azt a bátor jelentkezőt aki +próbál nekem segíteni! -
Zémann
tag
Lehet,hogy ez nem az ,de én csak ezt találtam a BIOS-ban(felülre volt írva)TILITY V1.00
Ezt kerestük?
Zé.
csak a net megy,nyitva van a ház és most 39C.Ez most vagy valami vagy megy valahová
-
éN79
addikt
CnQ elméletileg nem barátja a tuningnak
Nekem anno egy 3000+-is NewCastle 2400-on simán szaladgált egy darab egy gigás A-Data rammal szinkronba, és simán csak az FSB-t toltam a megfelelő értékre, a procinak valami teljesen minimális plussz feszt adtam (0,1V+),
és szerintem senki nem fog lehurrogni itt a PH!-n ''csak mert'' egy S754-ed van -
törölt tag
-
Zémann
tag
Én biztosan nem fogok hozzáállni frissíteni,de lehet találni leírást valahol,hogy hogyan is kell ezt csinálni?
Ez most vagy valami vagy megy valahová
-
törölt tag
Kell hozzá egy bootolható eltávolítható média (tipikusan floppy vagy CD/DVD). Erre kell felmásolnod a letöltött zip file tartalmát, illetve CD/DVD esetén ki kell írnod rá. Bootolás közben nyomsz egy ESC-et és kiválasztod miről bootoljon a gép. Ha bebootolt, akkor beírod, hogy abitfae és ütsz egy Entert. A többit rendezi ő. Újraindítod, beállítod, élvezed.
Szintén használhatod az Abit FlashMenu-t. Ezt viszont én nem ismerem, mivel nem használom. Viszont van Help-je, ha jól emlékszem, illetve a Guru kézikönyvben le van írva a használati módja. -
fero02
nagyúr
Hy everybody!
Érdeklődi szeretnék, h ti mit tudtok arról a kis programról (asszem nevezhetem annak), amit az alaplapgyártók a cd-jükön szoktak mellékelni AMD A64/Sempron driverként.
Van ennek 1álatlán vmi jelentősége, vagy vmi kiegészítésféle lenne ?
Próbáltam már infót gyűjteni erről, de sehol nem találtam érdemleges választ...
lehet h rossz helyen keresgéltem...
előre is THX a helpet! -
törölt tag
Ha itt az ''Athlon64 Processor Driver''-re gondolsz, akkor tényleg a CnQ-hoz kell. Viszont egy alaplapi CD-n néha egész driverarzenál van, mivel az adott gyártó minden termékéhez ugyan azt a lemezt mellékeli. Ezért érdekelt volna a teljes név.
Főleg, hogy pl máshogy nevezik az XP-s és a 9x/2000-es drivert. -
fero02
nagyúr
senki nem tud erről vmi infót nyomni? -
-
éN79
addikt
Először próbáld az FSB-t emelni a rammal szinkronban. A lényeg, hogy az auto bállításokat rögzítsd manuálisan (mint memóidőzítések, fesz a CPU-nak és a Ramnak...), ha nem megy a szinkron húzás, akkor marad a visszaosztott ram lehetősége. Éredmemes a memtest-el megnézni, hogy mit bírnak a ramok (alacsony CPU szorzó mellett relatív magas FSB), mert akkor elméleileg ismerni fogod a ramjaid végét, a többit már ehhez tudod hangolni. Sok türelmet és sikert, és ne vidd túlzásba!
-
bagyesz
tag
Asszem, az 1.58 van fent. Kipróbáltam, a bootolásnál láttam, hogy visszavette 333Mhz-re a ramokat, utána meg valami windows javítást akart csinálni, úgyhogy feladtam. Visszategyem az 1.55-t? Ha régebbi akkor is engedi? Simán a bios és a AWDFlash progival csináljam?
THXASUS P5B PLUS,E4400 2000@3000, CORSAIR XMS2 2048 675Mhz,GALAXY 8800GTS,550 HYPER MOD.
-
pg012345
senior tag
hali azt szeretném megkérdezni hogy mi a különbségaz amd sempron 2800+ 754 64bit box ás a sima box nélküli
Lada motor vígan kotor, Jó a Lada az visz haza:-)
-
jpisti
senior tag
válasz pg012345 #3146 üzenetére
Ha szerencséd van akkor csak a hűtő hiánya (a dobozos CPU-k mellé adnak egyet).
Ha nincs szerencséd, akkor kevésbé tuningolható (mert a Dobozos CPU-kat válogatják, valamint a ''tálcás'' CPU-k csomagolása nem igazán biztonságos olyan helyekre ahol nincs ESD rendszer)A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
addikt
Van egy S754es 2800+ A64-em. 250x9-et megy. Használtan vettem a cuccot és az elöző tulaj egy D43-ommal hazsnálta 500mhz-en. Vettem bele egy D43-at. Berakom, király elindul 500on, de az XP lehal pár perc után kékhalállal. (3-4-4-8 2T) Gondoltam tolok egy Memtestet, az 7óra alatt 1hibát talált, ami úgy tudom nem vmi nagy gond, főleg nem akkora, h lehaljon az XP 1-2 percen belül. Elvittem haveromhoz, akinek Venice 3500+ procija van, beraktuk 500mhz-re ugyan ilyen időzitéssel és lás csodát neki XP nagyon király, sőt 1T-ben sem hibázik memtest, míg nálam ugy egyből... Arra gondoltam, hogy másik rammal raktam fel az XP-t és behülyülhet, de fölöslegen nemr aknám ujra az XP-t. Szerintetek?
There's a device that I've been using called a whoop.
-
törölt tag
''...mert a Dobozos CPU-kat válogatják...''
Válogatják mindet és ez alapján dől el mi lesz belőle (Opteron, dobozos vagy tálcás). Minél előbb abszolválja sikeresen a teszteket, annál ''fentebb'' kerül.
Abban viszont mindenképpen igazad van, hogy a dobozos procik elektronikus sérülések elleni védelme biztonságosabb mint a tálcásoké. (Az viszont nem feltétlenül igaz, hogy a dobozos tartalmaz coolert! Opteron létezik PIB without Cooler kiszerelésben is. Bár ez minket nem igazán érint.)
SP!T: A különbséget okozhatja a deszka és a proci is. Még akkor is ha, egyforma egymás utáni szériaszámú termékekről van szó! Ezért átverés valamit ''garantált'' tuningpotenciállal árulni.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- AMD Ryzen 5 4600G
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs