- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Pendrive probléma
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asztrofotózás
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
szilchi
őstag
válasz #65675776 #140 üzenetére
Thx.Sajna a lapom nincs a támogatott lapok között.Vagy van olyan,amelyik minden laphoz jó.Amit találtam,az GB GA-K8VNXP laphoz volt.Elindult,de csak a szorzót és a feszt lehet állítani.Semmi mást.Lehet mert nem ehhez a laphoz való...
De az viszont érdekes,hogy 210Mhz-en elindul a gép és 211Mhz-en már nem
[Szerkesztve]Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
szilchi
őstag
válasz #65675776 #145 üzenetére
...köszönöm.Ez már tényleg úgy néz ki,mint a belinket képen.Majd holnap neki is állok tesztelni.Kössz.
Hmmm...érdekes.A PCI-E clockot fixáltam 100Mhz-re,mégis 104,7Mhz-et mutat.Ja és az órajelet a HTT csúszkával emelem?
[Szerkesztve]Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz #65675776 #188 üzenetére
Először is:
Micro ATX Lapomba belemegy az X2 és tökéletesn működik..
Attól hogy mATX-es, ugyanazt tudja mint a sima ATX-es.
Ugyanis a K8NMF-9 és a K8NF-9 között annyi a különbség hogy az egyiken eggyel több PCI van, meg más a Bios, de azt lehet frissíteni.
Kettő:
Asus A8N-E-t vagy A8N SLI-t is veszek...
Ennyi.
[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
válasz #65675776 #261 üzenetére
Nem magasabb tuningpotencialja van az alacsonyabb orajelu procinak mint a magasabb orajelu tarsanak?Mert ha a tech hatar 2600Mhz-et jelol meg vegnek es az 1ik proci megy 2550-en a masik meg 2650-en akkor a gyarilag alacsonyabb orajelunek nagyobb szazalekban a potenciaja.Vagy rosszul latom?Keso van mar gondolkodni
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz #65675776 #351 üzenetére
télleg köszi szólj ha f*szságot írok megesik az 70 fölött
[Szerkesztve]"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
MyKonzerv
senior tag
válasz #65675776 #361 üzenetére
nem tom, hogy megy-e a cnq...a cpu-z 1800mhz-et mondd, igaz netezgetek közben...
majd megnézem a biosban, ott asszem automatán offra teszi és még nem állítottam be...
holnap mondok infót, mára már golyózik a szemem a restartoktólHalott indul hozzád, Uram, lelkét ezer kínba taszítsd! Könnyel terhes jajsiráma megváltja majd bűneimet.
-
Andras6800
senior tag
válasz #65675776 #396 üzenetére
Amikor használtam, akkor sem ment alá! Amúgy a BIOS ban be van kapcsolva, ha arra gondolsz, mert az alaplapomhoz járó progiban (Core Center) is így hívják az automata fordulatszámszabájozást. Csak ezt kikapcsoltam, mert hagyta 40 fokig felmenni a proci hőmérsékletét alapjáraton!
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
-
-
SystemRoot
őstag
válasz #65675776 #721 üzenetére
Nem tudtam hogy az AN8 család nem szereti a Kingmax memókat. Vagy talán egyenesen a Hynix D5 ös ICket. Viszont akkor mit ajánlasz helyette? A-Data 500ast? Mer az is D5el van leggyakrabban szerelve... Egyébként meg a gyártó garantálja a DDR500as órajelet. Vagyis akármilyen lapról/chipsetről legyen szó legalább a DDR500ig garancia van. Ha az se megy az adott SPD értékeken akkor vissza lehet vinni gariba. Namost pedig sztem ezeknek a Kingmax ramok méghacsak max DDR500at visznek akkor is megérik az árukat... 14-15k/512MB os modul...
A tápról:
-Egy, én nem azért vettem ezt a Tagan tápot mert 480Watt teljesítményre lenne szükségem, hanem mert ez egy hihetetlenül stabil PSU. A különböző ágakon soha nincs 1% osnál nagyobb eltérés (12Vos ág - 12.03V és ezeket voltméterrel mértem természetesen!), továbbá az adott értékek betonstabilan fixen állnak, vagyis kb nulla fluctuation van. Ezenfelül a táp hihetetlenül fel van szerelve! Minden ami szem szájnak ingere lehet az elkövetkezendő években, megtalálható rajta! Hangja nem éppen van, és egyáltalán nem melegszik, magas hatásfoka, profi kialakítása, és igencsak kövér bordáinak köszönhetően. Ez a táp egyébként meg a legtöbb tesztoldalon Editor's Chice lett. (még az elődje az U01 is nagyon tarolt!), meg Golden Award, stb stb...
-Kettő, csipke-bokor vessző!
Érthető voltam? Vagy érdekel netán a mindent eláruló kapcsolási rajz hogy belásd ez egy igencsak jó táp? (egyébként ha azzal jönnél hogy mérnem vettem ennek a szériának a kisebbik változatát, akkor a válasz az hogy mert annak már más a belső felépítése és ebből adódóan a minősége, továbbá felszereltségben is más!)
A processzorban pedig részben igazat adok részben nem. Megjegyezném hogy én még nem nagyon találkoztam olyan A64 procival ami FSB szinten igen, de ugyanakkor órajelben nem, limites. Ez inkább K7re volt jellemző szvsz...
SystemRoot
[Szerkesztve]Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
SystemRoot
őstag
válasz #65675776 #732 üzenetére
''...egyébként ha azzal jönnél hogy mérnem vettem ennek a szériának a kisebbik változatát, akkor a válasz az hogy mert annak már más a belső felépítése és ebből adódóan a minősége, továbbá felszereltségben is más!)''
''A Tagan ebben a szériában gyárt 430-ast is, úgyhogy az indoklásod sántít!''
Már mér sántít? Talán mer szted én egy láma tehén vagyok aki hülyeségéből vett egy nagy drága tápot, aztán miután rájött hülyeségére tagadni akarja? Vagy mire gondolsz? A kapcsolási rajz rengeteget elárul, bár igaz korrekt megépítésének tudata nélkül valóban nemsokat ér...
A ramokról: Namost kibeszél itt a Superram szériáról már megbocsáss? Azokat én sem tartom túl jó ramoknak nagyon gyér tuningolhatóságuk miatt, bár inkpmpatibilitásukról idáig még nam halottam. (pedig nekem is voltak ilyen ramjaim és bár tuningban szerények voltak, de stabilak, és megbízhatóak minden más téren!)
Az FSB-s témába mármost mér kell belekeverni a memóriát? Most csak a prociról volt szó, mint limitáló tényező! Honnan tudod hogy az adott tulaj nem A-Data DDR600 as rmokat készül használni?
Naésmégha a ram gyengébb is, mér kéne a magasabb szorzó? Általában minden mai lap ad lehetőséget visszaosztásra. A szinkronhoz pedig gyér ramokkal ragaszkodni marhaság!
SystemRootWisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
SystemRoot
őstag
válasz #65675776 #736 üzenetére
Nem kell kioktatnod, természetesen tisztában vagyok azzal hogy az A64es architektúrában olyan mint front side bus nem létezik, az Integrated Mem Controller miatt. Akárcsak az nForce ok esetében chipkészlet sem. Csak chip...
De a HT sem helyes megnevezés a részedről! Az External Clock lenne a pontos kifejezés, ha már ennyire szurkálódni akarunk...
Igen természetesen nem lehet elkülömíteni a ramokat a proceszortól, de azért nem is kell túl dramatizálni azt. A mai A64es mem vezérlő már igen fejlettek, és igencsak széles a kompatibilitásuk!
A további részét a hszednek nem tudom hogy hogyan értelmezzem? Tehát szerinted a biztonság kedvéért mindenki vegyen DDR600as ramot, csakhogy szinkronban menjen, vagy mi?
'' Visszaosztod, de lehet, hogy töb megy el RAM oldalon, mint ami jön procin ''
Tudod az A64 ek tuningolásánál alapelvnek számít az hogy elösször a CPU végső legnagyobb órajelét találd meg, és csak aztán igazítsd hozzá a ramot! Hogy miért van ez? Egész egyszerűen mert az A64 architektúrában a memória sávszélesség egyáltalán nem jelent annyit mint mondjuk egy kis plusz proci freki...
Tehát amit írtál egy rosz közhely volt... mondhatnám tipikus hülyeség...Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
SystemRoot
őstag
válasz #65675776 #744 üzenetére
Najo ezt asszem télleg csúnyán benéztem... vamelyik hülye Abit lapnak a bios-a zavart be... elnézést. Én is csak emberből bagyok...
De azér hogy te se úszd meg szárazon!
A HT jelölésta Hyper Threading jelölésére használják. Az AMD Hyper Transportjának a HTT jelölés az elfogadott!Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
Balinov
titán
válasz #65675776 #953 üzenetére
ez igaz,csak most valahogy felhasználóbarátabb a szisztéma. pl. ha belövök 1 típusú arányt,egy mezőben jelzi,hogy az DDR értékben mennyi lesz. De nem is igazán ez a nagy cucc,hanem hogy végre az időzítéseket arra rakja a lap,amit az ember beállít neki. Van viszont olyan pölö,hogy cycle length,meg még egy settings,ahol pl ilyen érték van,hogy 7ns. erről lövésem nincs,mit takarhat.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz #65675776 #991 üzenetére
Azért a kiforrott biosok kijelentéssel vigyáznék Sir Ricco helyében. 9 fajta biost próbáltam ki a lapomhoz (F9-F17-ig) de idáig 2,max 3 rev bios jött be, az F11,f13 ,meg most ez az f17.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Toness
őstag
válasz #65675776 #1073 üzenetére
Ja bocs, azt nem írtam hogy ez nem az én gépem volt, 2GB (2*1GB) kingmax superram volt, az én dfi-mben tesztelve szépen mentek 420-ig cl2.5-ben, 438-on cl3-ban. nálam ezt 2,8V-al bírta, ennyit is adtunk neki másik lapban is
'' A hítpájpos hómméd mennyire müxik kingül? '' by M0Dair
-
SystemRoot
őstag
válasz #65675776 #1125 üzenetére
Hogyha még arról sincs fogalmad, hogy mit kérdeztem akkor, egyáltalán minek akarsz válaszolsz???
''Jobb 200MHz-el'' ...fúúú, ha ezt nem mondod hülyén halok meg!
A további része a hsz-ednek meg értelmetlen semmit mondó baromság.
Na erről ennyit.
A kérdésem továbbra is fennáll: Mi a véleményetek az 1.4Volton 2.2Ghz-en üzemelő 3400+ os mobilnak vagy a 2.4Ghz en zötyöhő de 1.5V ot igénylő 3700+-nak jobb a tuningpotenciálja? És kb, milyen voltage/órajelekre számíthatok?
Főleg tapasztalatok érdekelnének.
Előre is köszönöm: SystemRootWisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
SystemRoot
őstag
válasz #65675776 #1166 üzenetére
Hát az lehet hogy %-ban nézve nagyobb a tuningpotenciálja egy kisebb számozásúnak, de engem ez hidegen hagy. Ezekszerint nem elég világosan fejtettem ki hogy engem csak és kizárólag a végső stabilan elérhető órajel érdekel!
A BIOS-t illetően természetesen már rég utánanéztem, és tudom hogy mennek a lapommal a Mobil A64ek.
Az elméleteid is hidegen hagynak, azonos steppingű / más számozású procik tuningolhatóságát illetően. Ha akarnék egyébként simán tudnék rá ellenpéldákat mondani, de nem teszem, mert jórészt egyetértek vele. Viszont a valóság általában sosem eggyezik az elmélettel, ezért mint írtam engem tapasztalatok érdekelnének!!!Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
törölt tag
válasz #65675776 #1404 üzenetére
kösz
nem kukacoskodni akarok de a xp2500+ felhúztam xp3200+ akkor a tesztprogramok és a biosz is 3200+-nak ismerték fel. Itt mindegyik tesztprogram A64 3200+ nak látja tuningolva is
akkor ez mos egy 3200+ os csak tuningolva vagy eléri annak a procinak a teljesítményét aminek az fsb és az L2 adataival megeggyezik?
Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Parfüm topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Pendrive probléma
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Van még Nokia telefon!
- Gumi és felni topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.